3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Nota Bene 13.9.2007 11:43

Obrovská Devastace Společnosti.

ODS  je nástroj pro bohaté, jejím úkolem je aby pacujícím  brala a bohatí aby měli větší zisky. Dobře si ještě pamatujeme jak nám Klaus říkal, že si musíme utáhnout opasky a to na tak dlouho dokud nedopadnem na zem. Celou devastaci nestačil jako premier dokončit a tak Topolánek nám jde rovnou po krku a bude nás tak dlouho škrtit dokud nezmodráme - to je přeci modrá šance.

 

ucitelas 13.9.2007 11:48

Re: Obrovská Devastace Společnosti.

kdo může zato ,že je někdo chudý ? ODS nebo te sám jedinec.Nota bene třeba lenoch

F.VÍZEK 88.100.57 13.9.2007 12:23

Značko "učitelas"... Víš něco autorovi textu, když o něm blábolíš nesmysly? Zřejmě ne !

Tak ti připomenu, jak se choval jako otec čtyř dětí v 60 a v 70. letech za vlády KSČ a byl za to vyhozený z práce a do "sametu 1989" skončil jako kamenický dělník v kamenolomu. Kde byli a co dělali dnešní "stateční" antikomunisté ?   

Soud o mně konstatoval v rozsudku mimo jiné, že jsem antisocialista, antisovětista, pravicový oportunista a antikomunista, který v rozporu s Ústavou útočí na vedoucí roli KSČ.  Následky pro mne a moji rodinu byly nabíledni.   Rozsudek se svědectvím o této mé činnosti má č.j. 5C 184/74 a je z 21.května 1974 a má více stran včetně písemných vyjádření tzv. svědků mé "zločinné" činnosti.  Osobně se tehdy dostavil jeden jediný a moje zločiny potvrdil.     Předseda senátu  okresního soudu v Jablonci n.N. byl tehdy JUDr. Rosenberg a soudci  Jiří Trdla a Václav Vyšín. 

jerry 13.9.2007 12:42

Re: Značko "učitelas"... Víš něco autorovi textu, když o něm blábolíš nesmysly? Zřejmě ne !

Oskenujte ho a zveřejněte jej tady. My si počteme.:-)

F.VÍZEK 88.100.57 13.9.2007 12:47

Značko "jerry" i ostatní kritici...

Můj mobil 606 646 329.  Brnknout, sejdeme se, porovnáme, podiskutujeme.  Navrhuji to poněkolikáté, ale nikdo z těch statečných anonymů se zatím nepřihlásil: ani jirka s., ani Ladislav N. -  Nějak se jim do toho odhalování pravdy nechce. Museli by totiž odhalit i sebe.

kat Mydlář 13.9.2007 13:03

Re: Podobných bejvalů by se našlo!

Kdyby žil Slánský, tak by se taky mohl ohánět rozsudkem, který nad ním vynesli jeho soukmenovci.

jirka.s. 13.9.2007 17:41

Re: No proč ne, že?

Antisocialista, antisovětista, pravicový oportunista a antikomunista, který v rozporu s Ústavou útočí na vedoucí roli KSČ. 

A tohle si soudruzi, kromě toho, že ho nechali v pohodě studovat a fukcionařit v ROH klidně posadili do vlaku družby! Co kdyby jim vyhodil do vzduchu Leninovo mauzoleum?

zloch 13.9.2007 11:33

Vynikající marketingový tah pana Neffa je:

zveřejňovat "články" zmateného exsoudruha Vízka! ;-D

F.VÍZEK 88.100.57 13.9.2007 11:53

Kádrovák ZLOCH ?

Kádruj si, značko zloch, lidi ve svém okolí, pokud ti to strpí.  Tady jsme na diskusní stránce a všímat si máš textu a nikoli autora.  Chováš se jako svého času bolševici:  Za vyslovený názor hrrr na člověka...  Kdo tady oživuje totalitní praktiky ? 

PS: Kdybych se chtěl stát komunistou, tebe o souhlas žádat nebudu.  Bylo by to moje legitimní a legální rozhodnutí.  O sobě jsem vždycky rozhodoval sám.  Jistě víš, že komunistů je ve Sněmovně po svobodných volbách víc než lidovců a zelených dohromady.  Těší se nejspíš větší oblibě a mají lepší program. 

zloch 13.9.2007 12:42

Re: Kádrovák ZLOCH ?

Značko Vízku, já od mládí nekomunista jsem bohudík nikdy neměl blízko k bolševické nomenklatuře jako ty a tak zcela logicky jsem nemohl nikdy nikoho kádrovat. To jsi bohužel dělal ty, značko Vízku, jako nomenklaturní pracovní ÚV KSČ.

P.s. jako nekomunista opravdu nemůžu posoudit, jak jste se jako soudruzi mezi sebou navzájem požírali

Jh 13.9.2007 13:10

Re: Re: Kádrovák ZLOCH ?

Ale to jsou ubohé kydy, taky jsem nikdy nebyl komunistou, ale tymodré svině, včetně Klause a Tupolánka jsou jasně největší zloději, podvodníci a lháři od samého počátku republiky (ČSR), divím se, že je zem nosí a celou tu sebranku "nových" a "uvědomělých" lhářů a komediantů!!!

zloch 13.9.2007 13:45

Re: Re: Re: Kádrovák ZLOCH ?

ty jsi JH asi nedělající socka a nemáš asi na hraci automat, viď?

jirka.s. 13.9.2007 16:07

Re: Re: Re: Kádrovák ZLOCH ?

No, už bys měl zaplatit, venku strčit prst do krku a běžet domů! Modré svině v roce1918? Ts,ts,ts, !!!

povídám 13.9.2007 11:09

Svatá pravda.

Ač jindy autora tohoto článku zrovna nemusím,tak teď to ,co napsal podepisuji bez výhrad.!!!!!!!!!!

IChOCH 13.9.2007 10:33

Slušňák Myrda Tunelánek-Talmánek sice chlap s guľama, ale bezmozek.

Má sice vybrané společenské chování, přívětivé jednání a charizma, ale bez Dalíka se názoru nedopustí, takže bych to na něj nesváděl. On není blb, on je politik.

ODSak 13.9.2007 12:18

Re: Slušňák Myrda Tunelánek-Talmánek sice chlap s guľama, ale bezmozek.

Ty si blbéj :-D

ŠOŠON 13.9.2007 12:23

Re: Slušňák Myrda Tunelánek-Talmánek sice chlap s guľama, ale bezmozek.

 POLITIK  JE  V  SOUČASNOSTI  VĚTŠÍ  URÁŽKA  NEŽ  BLB .  A  MIREK  JE  EXTRA .;-O

-ferry- 13.9.2007 10:30

Pardon ...

... to neměla být samochvála,to měl být pokus o srandu.Aspoň trochu si utáhnout z zěch nenávistných pisálků.Nic jiného se s nimi dělat nedá.Mně ale do srandy moc není.Je mi jedno,čím pan Vízek je,nebo byl.V tom,co píše v tomto článku je pravda a já ji brzy poznám sám na sobě.Vždyť jenom náklady u lékaře (jsem po operaci srdce,mám cukrovku ...) mi rapidně vzrostou.Po skoro 30 letech v nepřetržitém provoze už nebudu mít ani na pořádné pivo (kardiolog mi jedno denně povolil).Za komunistů jsem pil jenom dvanáctku,teď piju Měšťana a Klasika.Pít se to nedá,tak půl piva denně ... Já proti komunistům nic nemám,mně neublížili,měl jsem práci,měl jsem kamarády,měl jsem sport,jezdil jsem do lázní každý rok,proboha,chcete mi snad někdo říct,že ti přisprostlí psavci se měli nějak zle? Kdo se měl zle,chová se jinak ...Mimochodem už teď kamarády připravuju na to,že po Novém roce zruším pevnou linku a tím i internet.To bude už jen výběrová komodita ...;-€

huhu 13.9.2007 10:37

Re: Pardon ...

člověče, vy musíte mít po komunistech vysoký důchod v porovnání s ostatními. O tom jste nepřemýšlel ? Jaké náklady u lékaře máte na mysli, návštěva Vás vyjde stejně draho jako jedno pivo v hospodě.

Podobně jako vy za komunistů se měli lidé i za Hitlera. Pravda jen někteří a na úkor jiných. O tom jste nepřemýšlel ? Lidskost proti sobectví.

ucitelas 13.9.2007 11:46

Re: Pardon ...

pane jak je možné ,že se vám líbí názor člověka,který hlásá myšlenky které stály život 50 000 000 lidí a odsuzujete formu která ty myšlenky nesdílí. Ano byl jsem sprostý ,ale to vy jste jitě také když vás někdo vytočí jako se to povedlo Vízkovy. Nechápete li to pak i na vás platí vaše Margaritas ante porcos

F.VÍZEK 88.100.57 13.9.2007 11:55

jirka s. = kádrovák ! Aby nepřehlédl, když lepí a lepí Pilipovy lži ...

Pan ministr školství Pilip ztratil důvěru nejen k panu Vízkovi, ale také ke svému někdejšímu předsedovi Václavu Klausovi, jak ukázalo "Sarajevo".  Byl prostě vždycky  "férový" a vážil si odlišných názorů.   

A jeho trapné zdůvodňování, jak si vyřídil účty s jedním ze svých kritiků a  kandidátů na senátora nelze komentovat - je vylhané od začátku do konce.  Věděla to veřejnost pedagogická i laická. Výsledek Pilipova snažení se dostavil:   Pan Vízek porazil v senátních volbách kandidáta ODS ministra Karla Dybu, kterého na Jablonecko osobně přijel podpořit i Václava Klaus.   Panu Pilipovi nezbylo, než další roky snést předsedu senátního výboru pro vědu, vzdělání, lidská práva a kulturu  - kterým se stal právě pan Vízek...   Paradoxy?

Ivan Pilip byl neschopný ministr školství a někdo mu to musel dávat znát.  Že mě to stálo "flek" ředitele?  Inu: nejsem zbabělec a dávám přednost pravdě před prebendami všeho druhu....   Tak jsem se choval v 60. letech, v 70. letech a po sametu 1989 tím spíš...

zloch 13.9.2007 12:49

Re: jirka s. = kádrovák ! Aby nepřehlédl, když lepí a lepí Pilipovy lži ...

Značko Vízku, kdyby ses choval tak jak se tady chlubíš, tak by tě jako bývalého Dubčekovce Bilakovci nenechali v klidu studovat 3 školy včetně VŠ. Ti opravdu odvážnější exkomunisté většinou končili v kotelnách. Ty jsi klidně dál roztáčel kola komunismu jako funkcionář ZV ROH. Kdybys nebyl zbabělec Vízku, dnes by na tebe byl k dispozici alespoň signální svazek StB. Ale kde nic není, ani StB nebrala, hrdino před bukem.

F.VÍZEK 88.100.57 13.9.2007 13:07

Ale to víš...

Když byl někdo tolik roků příslušníkem vládnoucí dělnické třídy (a dokonce v dolech či kamenolomu), mohl si dovolit i vyskakovat.  Zejména když měl za sebou podporu stovek dělníků, kteří neměli co ztratit - jako on.   A že navzdrory vedení podniku si mě opakovaně dělníci prosadili do neplaceného členství v odborech - a dokonce ke kontrole mezd a platů - to svědčí o síle slušných lidí, před kterými se i sekretariát třásl...   A že jsem se nenechal zlákat ke spolupráci s StB? To jsem udělal chybu?  A že jsem se nenechal vlákat k Husákovcům? Také chyba?   Jsem asi podle tebe, statečný anonyme zlochu,  opravdu tvor chybující...

zloch 13.9.2007 13:52

Re: Ale to víš...

Neoháněj se Vízku pořád tzv. dělnickou třídou. Když se chlubíš bojem proti totalitě, dej sem nějaký odkaz. Žádný není, viď? Já Vízku pracuji rukama od roku 1969, kdy jsem byl bolševiky vyloučen ze všech středních škol ČSSR. Ty jsi Vízku mohl klidně studovat i po vyhazovu z KSČ. Tak tady nežvaň o statečnosti. Já si páteř nelámal!

jirka.s. 13.9.2007 9:58

Tož francku, ANO- NE !!!!

Zkus nám říct kdy, kde a zdali vůbec ses už omluvil bývalé ředitelce MŠ v Desné paní Ivě Flígrové za tu prasečinu, cos jí provedl coby "šéf" školského úřadu v Jablonci. Co jsi tamtéž prováděl jako vedoucí tajemník MěV KSČ, to zatím pomiňme!

Z odpovědi ministra školství Ivana Pilipa na interpelaci Jozefa Wagnera:

Vážený pane poslance,

pro Vaši informaci bych Vás rád informoval také o některých dalších faktech, které měly určitou váhu při mém rozhodování o odvolání Dr Františka Vízka z funkce ředitele školského úřadu a které poněkud korigují názor na bezchybnost fungování jím řízeného ŠÚ. Při kontrole postupu přípravy a realizace investiční výstavby ve Střední uměleckoprůmyslové škole sklářské v Železném Brodě odborem resortní kontroly MŠMT bylo zjištěno závažné nedodržení Metodických pokynů pro přípravu a realizaci výstavby ve školství čj. 15502/93-41, Zásad MF ČR čj. 113/1679/94, usnesení vlády č. 533/1993, porušení § 32 zákona ČNR č. 576/1990 Sb., o pravidlech hospodaření s rozpočtovými prostředky České republiky a obcí v České republice a dále i zanedbání kontroly ze strany Školského úřadu v Jablonci nad Nisou. Dr. Vízkovi byl v důsledku toho rozhodnutím z listopadu 95 krácen plat. V případě výpovědi z pracovního poměru dané Školským úřadem v Jablonci nad Nisou učitelce Mateřské školy v Desné Ivě Flídrové dne 17. května 1996 nebyla respektována příslušná ustanovení zákoníku práce, zejména § 48 odst. 1 písm. d) a i na tuto chybu byl dr. Vízek upozorněn.Mohu důvěřovat úředníkovi, který píše do novin články (mimochodem s nepřesnými informacemi) zpochybňující snahy ministerstva a vlády, že na poradách s řediteli škol a učiteli skutečně přesně informuje a obhajuje snahy svých nadřízených?     (pokračování)

jirka.s. 13.9.2007 10:00

Re: Tož francku, ANO- NE !!!! (pokračování)

I kdyby nebyl žádný jiný důvod k mým pochybnostem o působení dr. Vízka jako ředitele ŠÚ, pak i tento bych považoval za dostatečný. V případě dr. Vízka navíc toto vystoupení nebylo první a proto bych svůj vztah k němu nazval ztrátou důvěry.

Celá interpelace i odpověď na: http://www.psp.cz/eknih/1996ps/tisky/t008400.htm#_d 

jerry 13.9.2007 10:02

Že ta učitelka odmítla

udělat nástěnku k 22. výročí odsouzení pana Vízka , kterému bylo 21.5.1974 rozsudkem č.5C 184/74 zakázáno učit a musel jít lámat kámen?;-D

brok 13.9.2007 10:31

Re: Že ta učitelka odmítla

To bych zas tak nebral jako argument. Jsou desítky, možná stovky, bolševiků, kteří v r. 68 vsadili na špatnou kartu a když je KSČ potom zavrhla, odešli do ústraní, kde si v tichu vyprávěli o tom, jak to povedou, až to zase vezmou do ruky. V mnoha případech tito hrdinové byli v padesátých a šedesátých letech nejhoršími sekerníky a mají na svědomí stovky nevinných. Takže samotný fakt, že ho po r. 68 bolševici vyhodili, bych za doklad nevinnosti nepovažoval. I ti, kteří časem "prohlédli" by měli být za své zločiny souzeni a to "prohlédnutí" by nemělo mít větší váhu, než polehčující okolnost.

F.VÍZEK 88.100.57 13.9.2007 12:12

Kdosi moudrý řekl...

Odsoudit umí každý blbec, ale pochopit - to je umění!

Příklad: Jak vysvětlit lidem, kteří argumenty nechtějí slyšet,  že zrušit školu může pouze její zřizovatel. Nikdy to nemohl být nějaký školský úřad,  protože mateřské a  základní školy zřizují obce, střední školy kraje (dříve samo ministerstvo).  Jak vysvětlit lidem, kteří nechtějí argumenty slyšet, že školy mají právní subjektivitu a statutárním orgánem je ředitel školy, který jediný přijímá a propouští zaměstnance školy.  Nikdo jiný to nemůže udělat za něho.   A pokud dojde ke sporu zaměstnavatele se zaměstnancem, je to běžný pracovně právní problém, který řeší soudy a případně odbory... A někdo spor prohraje, někdo vyhraje.  Trestného či odsouzeníhodného činu se při tom nedopouští ani vítěz a ani poražený. Takových sporů se řeší stovky...   

F.VÍZEK 88.100.57 13.9.2007 12:34

Abych nezapomněl

Ke konkrétnímu případu školy v Desné těžko něco povědět. Jenom mateřských škol bylo na okrese 75, pokles dětí v letech 1992 až 1994 byl ze 3000 na 1700, čili starostové obcí logicky houfně rušili školy. Kde nejsou děti, tam nemohou být školy a ani učitelé.  Školský úřad musel reagovat.  Na školách a školských zařízeních měl můj úřad zaměstnanců ve své péči přes 1200 a nevím, zda se i tento "případ" dostal k soudu a jak ve sporu náš právník tehdy uspěl... 

PS: Dodnes se tehdejší rozhodnutí obecních a městských zastupitelstev nezpochybňuje. Pokud vím, nikde na Jablonecku není zásadní problém s předškoláky... V samotném městě Jablonci určitě ne.