2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Topolánek ante portas

V Čechách může být i smutno, hlavně když je alespoň trochu veselo. Už už to vypadalo, že žádná sranda nebude, ale bude. Do boje o křeslo prezidenta se vložil Mirek Topolánek, druhdy premiér a také šéf ODS.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Švejnoch 7.11.2017 8:16

Re:

No, v kontextu toho, že níže píšete, že už si vlastně ani nevzpomínáte, co pro nás znamená Lisabonská smlouva, je skoro zbytečné Váš budovatelsky-zanícený příspěvek komentovat.

Ale přesto: Já osobně nepamatuji pozdní padesátá a raná šedesátá léta v ČS(S)R, ale mám neodbytný dojem, že příspěvky s velmi podobnou dikcí i obsahem (jistě se mnohé nepodařilo, staly se chyby, ale je zde velký prostor pro iniciativu kolektivů i jednotlivců...) zaznívaly na mnoha nejrůznějších stranických aktivech a odborářských schůzích.

Já si, na rozdíl od Vás, myslím, že někdy je lepší definitivně opustit nastoupenou cestu k socialismu a k budování šťastných zítřků, a raději, byť s obtížemi, začít znovu od základů.

P. Lenc 7.11.2017 8:06

Re:

Také bych nějaký čekal, gospodin Chouška.

P. Lenc 7.11.2017 8:05

Re: Dobře popsáno, dobrá zpráva 👍

Přidávám se, tentokrát souhlas.

V. Heidlerová 7.11.2017 8:03

Re: Lisabonská smlouva

V mé už moc ne, už to překryly větší sviňárny. Pochybuju, že dnes ještě někdo ví, co to byla za smlouva. Kandidaturou p. Topolánka nadšená nejsem, protože omezenci řvou a nadávají na ODS, ačkoli pan T. už dávno není členem a ODS má jiné vedení a je jiná.

Mám strach, že u nevypočitatelného českého národa to může dopadnout ASI takto(jako u volby Zeman - kníže Schwarz.): Topolánek se objeví jako zkušený politický hráč coby postupující do 2.kola společně s Undou. Pak samozřejmě se strhne povyk a bez problémů většina dá hlas starci, kterého musí dopovat jako Brežněva, aby přečkal svá vystoupení aspoň v trochu přijatelném stavu.

V. Heidlerová 7.11.2017 7:56

Re:

Perfektní! Ani já netrpím pocitem, že 17.listopad byla vlastně prohra, jen mne neskonale mrzí, jak se vysunula do popředí až historicky stará česká vlastnost - malomyslnost a netrpělivost. Je přirozené, že toto datum nenávidí a samozřejmě neslaví rudé hlavy, ale proč tolik odpadlíků právě z řad "klíčkařů"??? Ano, moc věcí se nepodařilo, moc věcí se udělalo špatně, protože jsme nebyli připraveni, ale stále je tu velký prostor pro osobní iniciativu a aktivitu v nejrůznějších oblastech - a ne jen na věčné remcání po hospodách, čekárnách, lavečkách. Ti, co nadávají a na ničem nenajdou ani zbla dobrého, ať se zeptají sami sebe, co udělali oni sami pro dobrou věc. Že skuhrají babky, to snad patří k folkloru, ale kde zůstali muži s velkým M???Muže šlechtí čin a ne fňukání a vzpomínka na staré zlaté časy, kdy se vraždilo a zavíralo pro odlišný názor!

P. Han 7.11.2017 7:44

Re:

To já nevím. Můžete dát nějaký odkaz?

P. Han 7.11.2017 7:19

Re:

Bolševik, vekslák ani zelinář jsem nebyl. A žádnou hračku na zadním ani předním okně jsem nevozil. Ale vídal jsem jich dost a dost - ne u bolševiků, ale u těch, kdo si svého plechového nebo pertinaxového miláčka zbožštili jako symbol. A kupodivu se pokládám za jednoho z vítězů "sametu", i když materiálně jsem si zase tak moc nepomohl. Kdo má pocit, že to 17. listopadu prohrál, měl nechat doma klíče a čekat s mávátkem na 1. máj.

P. Švejnoch 7.11.2017 7:18

Re:

Mohu se, drazí pánové Šurgote a Houško, zeptat, o čem to tu tak svorně a zaníceně blábolíte?

Máte dojem, že článek je tématicky zaměřen na "kývající psy za zadními skly automobilů v ČSSR v osmdesátých letech minulého století"? No, když myslíte...

Tedy když už jste se pustili do vědeckého rozboru kývajících psů, pak: Možná zmíněná hračka nebyla v každém druhém automobilu, ale byly jich spousty a spousty - bylo jich zkrátka jak psů. A teórie, že kývající psy měli v autech "kariérní bolševici, veksláci a zelináři", ta už se zcela vymyká jakémukoli hodnocení.

Ti kývající psi byli sice neobyčejně blbí, ale dalo by se asi říct, že úrovně vašich příspěvků by dosáhli jen stěží... :-)

R. Houška 7.11.2017 6:58

Ano, podobné hračky měli v autech především kariérní bolševici, veksláci a zelináři. Tedy hlavní vítězové "sametu" a ti, jichž byli Zeman a Topolánek premiéři..

P. Klíma 7.11.2017 6:57

Jednoduché

Prostě no nevolte.

Vítač teroristů Drahoš, to je matroš!

P. Klíma 7.11.2017 6:55

Dobře popsáno, dobrá zpráva 👍

R. Houška 7.11.2017 6:55

Hlavně mají oba ten správný názor na Putina, že gospodin Chólasek...

M. Krátký 7.11.2017 6:08

Slušně a rozumně shrnuto

dobré ráno a hezký den

M. Šurgot 7.11.2017 6:04

Neni pravdou, ze hlavou kyvajici pes sedel za zadnim oknem kazdeho druheho auta na zacatku osmdesatych let.

Tech hracek bylo jak bilych vran, takrka zadna.

A podobne to je i s dalsimi "pravdami" autora.

S. Kubů 7.11.2017 1:21

Lisabonská smlouva

Pan Topolánek je pro mě nevolitelný už jenom kvůli Lisabonské smlouvě. Způsob, jakým byla v ČR protlačena, je ještě v paměti.