2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Topolánek ante portas

V Čechách může být i smutno, hlavně když je alespoň trochu veselo. Už už to vypadalo, že žádná sranda nebude, ale bude. Do boje o křeslo prezidenta se vložil Mirek Topolánek, druhdy premiér a také šéf ODS.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Zastupitel Mč 7.11.2017 11:00

Čím je "Mirek Topolánek nekonečně známější."?

Možná tím, že se v režii pohrobků demokratů jeho éry naplňují jeho varování:"Es kommt der Tag!" nebo: Nějaká nová "Noc dlouhých nožů musí přijít!" No, a kdo jiný by ji měl odstartovat a hlídat správný průběh? Přece prezident!

J. Řezák 7.11.2017 10:57

Re: Nějask si nevzpomínám

Ještě píchal Talmanovou a nevěděl, kdy skončit. Musel si ji vzít.

L. Bystrý 7.11.2017 10:57

Vaše meta-bláboly by byly směšné …

Kdyby nebyly smutné.

Blábol typu „Topolánka podporují voliči TOP09“ by ovšem byl NAPROSTO skvělý – kdyby nešlo o blábol, Leninu žel.

A „vitální a silný führer Topolánek“ ...

Dost. Mrzáčkovi na vozíku se od srdce zasměju, když vidím, jak se marně snaží dostat ze silnice na chodník, a nejde mu to, kriplovi, přes obrubník. Vám se ale smát nebudu, ubožáčku Klepetko; považoval bych to za nečestné a nesportovní, jak říkal Mirek Dušín.

Míru zdar!

L. Písařík 7.11.2017 10:57

Re: A ještě napište

jak nás vystoupení z EU povznese a kolik na tom vyděláme, až budeme pro 84% našeho vývozu hledat uplatnění jinde. A jak vystoupíme z NATO a přichýlíme se tomutam k velikému dubisku, jež vzdoruje zhoubným až dosaváde časům. A nakonec tu o Otesánkovi.

M. Moravcová 7.11.2017 10:56

Re: Lžete si do kapsy.

taky už propadáte hysterii :-)? Přitvrzujete, to u vás není zvykem. Topolánek aspoň bude protiváhou prolhaného podvodníka a STBáka Babiše.

J. Řezák 7.11.2017 10:55

Topolánek prezidentem?

PROBOHA !!! Už jsme měli na hradě zloděje, gaunera, opilce, lampasáka, arogantního blba, zbabělce ... Topolánek je koncentrát všeho. Kléma měl ještě navíc syfla. A Talmanová první dámou? To potěš koště, tak to snad by byla lepší Erbová.

Tupolínek kdysi vyznamenal vrahy a zločince Mašínovy - dočkáme se řádu TGM pro Dalíka?

No nic, pro začátek by měl Tupol vysvětlit svoje angažmá na vojenské škole, kde prý v sedmdesátých letech mimořádně exceloval. Soudruh poddůstojník, vojnožrout zelený.

M. Moravcová 7.11.2017 10:52

Re: Asi tu Lisabonskou smlouvu podcenil, a kdyby

ale říkal to neustále, jenže byl ukřičen

V. Klepetko 7.11.2017 10:50

Re: Kozel neklepším zahradníkem, jako pytlák myslivcem.

Neopakuje stejný diskusní příspěvek stále dokola? To není vlahý vánek, ale cyklón - točí se stále v kruhu :-)))

J. Zeman 7.11.2017 10:49

Autorovo nadšení úplně nesdílím

Vzpomínám si na tu historku z první ruky jak jde takhle Klaus po chodbě z nějaké přednášky a už z dálky na něj nadšeně mává Topolánek, a když se ho ten Klaus pak ptá, co tam dělá, tak mu Topolánek s patřičnou vážnou hrdostí sdělí něco v tom smyslu jako: Představ si Vašku, už také přednáším na VŠE!

A pak už si matně vzpomínám jen na Topolánkův politický "majstrštyk" handlu radar za Lisabon, kde to první za to druhé úspěšně nedostal, i když prý jiný je židák a uhne ještě dřív (knížepán s Kalouskem neuhli už tehdy a teď také nadšeně hýkaj) a tady se dokonce poprvé dozvídám jaký že to je kabrňák přes zahraniční politiku, a jak Klaus své ODS dítě vydědil i s falešným a prázdným Topolem (nebo to bylo obráceně?) a co to udělalo s preferencemi. Holky ty si asi zase spíš vzpomenou, jak svazáček do strany nevstoupil, aby se s ním manželka nerozvedla resp. co to znamená chlap s guĺami z toskánské fotodokumentace...

Opravdu, ale opravdu nerad to říkám, ale to snad radši toho Milouše s Neburešem. ;)

L. Písařík 7.11.2017 10:49

Nějask si nevzpomínám

co dobrého až exkluzivního Topolánek v politice předvedl. Pamatuji Dalík a pamatuji běh kolem italské chalupy s taseným pyjem. Obé značně pozvedlo naši zemi.

V. Klepetko 7.11.2017 10:39

Re: Lžete si do kapsy.

P.S. To nebyla odpověď na Váš text, ale na Vaše meta-sdělení:-)

V. Klepetko 7.11.2017 10:34

Lžete si do kapsy.

Pravdou je, že Topolánek hanebně zvítězí především nad Drahošem a nepustí ho do druhého kola.

Topolánka podporují většinou voliči TOP09 a ODS, proti němu se vymezuje ANO a Piráti...

Z mého pohledu je celkem jedno, kdo bude prezidentem - hlavně ale aby to nebyl potencionálně velmi nebezpečný, vitální a silný führer Topolánek:-))) Ten má potenciál sjednotit proti sobě v druhém kole velké masy voličů :-)))

Proti primitivními blbovi Topolánkovi budu v druhém kole případně volit jak Drahoše, tak Zemana - prostě protože Topolánek do našeho civilizovaného západního světa nepatří! Drahoš ano, a Zeman je už natolik starý, že nebude mít síly škodit :-)))))))

P. Maleček 7.11.2017 10:25

Kozel neklepším zahradníkem, jako pytlák myslivcem.

Dle našich moudrých předků byli nejlepšími správci majetku ti, co ho dříve rozkrádali. Odtud ti kozlové zahradníky, či pytláci myslivci. Což platí i na Topolánka.

Ke všemu vlahý vánek Topolánek se může stát řádnou vichřicí, zvláště když v rámci vášnivé volební kampaně udělá to co už mnohokrát - pustí si hubu a špacír. Z dob ve vládních a partajních funkcích toho ví hodně, zvláště o stát v řádu stovek miliard dojících zakázkách či privatizacích.

I o těch mezi Zemanem a Babišem. Pustit o tomhle něco mezi lid, to by byl kravál, že by před ním Zeman utek do své nory na Vysočině a Babiš do udíren svých Kosteleckých uzenin.

Jen aby pak Topolánka nestihl osud Franty Mrázka, co též Babišovy zájmy zkřížil.

P. Rajman 7.11.2017 9:58

Opoziční smluvníci se slétají

Co kdyby ta oposmlouva byla navěky. Teď Topolánek, příště Sobotka ...(ne nedivte se, Miloše a Mirka v minulosti už taky několikrát pohřbili a jsou opět na startovní čáře) a máme tu oposmlouvu minimálně do roku 2037. Jenže. Ví dnes vážně někdo co bude v roce 2037, když neví ani co bude na letošní Vánoce?

J. Chaloupka 7.11.2017 9:47

Tak mne napadá, že třeba Roosevelt byl na vozíku

a presidentem do smrti. Nebo se mýlím?

J. Chaloupka 7.11.2017 9:45

Asi tu Lisabonskou smlouvu podcenil, a kdyby

nám Klaus řekl, k čemu může vést, tak bychom ho asi podpořili. Ale nepamatuji si, že by řekl.

P. Švejnoch 7.11.2017 9:22

Re: Hm.

No, vidím to tak, že v historicky krátké době zbude na ostrově jen jeden ze ztroskotanců. Zejména, pokud ostrov nebude oplývat mlékem a strdím... :-)

Ale já jsem sice napsal "v čemkoli", ale měl jsem tím na mysli "v čemkoli, co se týká politiky dnešních dnů" - což by mělo být ono "prezidentské spojování".

L. Bystrý 7.11.2017 9:20

Co si budeme nalhávat, a co bychom neměli

Nejdřív, co si opravdu BUDEME nalhávat: Že náš národní Vůdce Miloš by mohl nezvítězit. Ano, tento zjevný nesmysl si prostě MUSÍME nalhávat, aby neochabla naše revoluční zanícenost: Kdybychom si začali myslet, že dobrá věc se udělá sama od sebe, bez naší CÍLEVĚDOMÉ roboty, tak ... raději ani nemyslet.

A teď, co si NEBUDEME nalhávat: Že by Topolánek mohl zvítězit nad naším Milošem. Takové ŠÍLENÉ kr.vině nevěří ani občan Holásek. Ano, víme to všichni roduvěrní Češi a Rusové, čili my všichni komunisti a putinisti: Topolánek – jakož i všichni ostatní trpasličí zájemci o Hrad – jdou do boje proti DRAHOŠOVI, nikoli proti našemu národnímu Vůdci Milošovi.

Ano, náš Miloš musí, prostě MUSÍ zvítězit ZCELA PŘESVĚDČIVĚ, vzhledem k velikosti úkolů nadcházející doby: Musí uspořádat referendum o našem OKAMŽITÉM odchodu z EU a NATO, a po osvobození naší vlasti nepřemožitelnou Armádou Ruské federace musí vydat sérii Dekretů prezidenta republiky – přesně dle vzoru našeho prvního socialistického presidenta Dr. E. Beneše.

Prostě: Čím více hlasů pro trpaslíky typu Topolánka, tím lépe pro našeho Velikána Miloše, a tím i pro nás.

Ať věčně žije Veliký Putin, BJJP, naše jediná opravdová záštita proti EU a NATO! Volte ANO, KSČM a našeho Miloše, pro štěstí našich dětí!

P. Švejnoch 7.11.2017 9:17

Re:

Velice ve zkratce to, co já považuji za naprosto nejdůležitější:

Je třeba revidovat o radikálně! zredukovat a odplevelit náš právní řád, a je třeba co nejrychleji vystoupit z EU (která se na zaplevelení zmíněného podílí měrou vrchovatou).

Žádné "kosmetické" korekce (ve smyslu "nastoupený směr je dobrý, je potřeba jen upravit parametry" - jak vyznívá Váš příspěvek), v dnešní situaci už ničemu nepomohou.

Možná je to revoluce, ale revoluce nemusí být nutně počin historicky negativní...

M. Valenta 7.11.2017 9:15

Re: Hm.

Vaše představivost je značně chabá. Tak třeba. Po ztroskotání výletní lodě se ocitnete s Vámi jmenovanými i třeba s mou maličkostí na opuštěném ostrově .....

P. Švejnoch 7.11.2017 9:06

Re: Hm.

a) každý bude jiný - prostě proto, že každý z nás je unikát, žádný pan Y není totožný s panem X.

b) to je velmi diskutabilní. Já kupříkladu neznám (aktuálně platné) politické názory pana Horáčka, a zejména proto ho nemohu volit za svého politického reprezentanta (mohu se samozřejmě orientovat podle lidí, kterými se obklopuje a kteří mu vyjadřují podporu, jejichž politickou orientaci znám - to je ale jiná pohádka). Takže fakt, že někdo, vzhledem k absenci politické minulosti, je politicky málo čitelný, z mého pohledu nepředstavuje žádnou výhodu

c) jak zaznělo už v článku - nelze spojovat nespojitelné. Nedovedu si představit sílu, která by mě mohla v čemkoli spojit s madame Netzer, s panem Rudolfem, s panem Mertlem či, konec konců, s Vámi... ;-)

NAZDAR! :-)

A. Alda 7.11.2017 8:51

Jo.

Ale zbytečno s takovými žvanily ztrácet čas...

A. Alda 7.11.2017 8:49

Opět výborný článek.

Souzním s Vámi, pane. Také mám radost, že se Topolánek dostavil do ringu.

M. Valenta 7.11.2017 8:43

Hm.

a) budou rozhodně jiní než Miloš Zeman - to je předpoklad

b) v politice si neodpracovali ani minutu - to je spíše výhoda, zvláště nyní v přímé volbě.

c) budou spojovat a ne rozdělovat - to je základní atribut prezidenta.

ČAU.

A. Zajícová 7.11.2017 8:40

Re: Tak Zemanovi moc spojování nejde.

Bamberk byl boží. Jen je škoda, že tato zábavná historka, dokazující, jaký je náš prezident lhář a zbabělec zapadla v běhu dějin....dnešní jeho voliči dělají, jako kdyby se to nikdy nestalo.

M. Marek 7.11.2017 8:37

Re:

Naprostý souhlas.

P. Han 7.11.2017 8:28

Re:

Proč mám pocit, že jste příspěvek paníHeidlerové nepochopil a vlamujete se do otevřených dveří?

V. Heidlerová 7.11.2017 8:25

Re:

To je velmi zajímavý názor, mně je 81 let a určitě jsem ovlivněna formální dikcí minulosti, za což se omlouvám. Byla bych Vám vděčná, kdybyste mi nastínil svou vizi o "začátku znovu od základů" - není to tak trochu myšlenka VŘSR. Neumím si to představit v dnešní hodně propletené době, ráda bych se připojila, pokud to věkově stihnu.

P. Selinger 7.11.2017 8:20

Re: Lisabonská smlouva

K podpisu Lisabonu byli pravicoví politici donuceni především nátlakem socanů...

I. Schlägel 7.11.2017 8:18

Tak Zemanovi moc spojování nejde.

I když se mnohdy velmi snaží spojit nespojitelné. Třeba pana Peroutku s jistým článkem. Má v tom dlouholetou tradici. Například když se v Bamberku snažil spojit jisté rakouské podnikatele s teplými místy v naší státní správě. Výsledkem mělo být spojení zajímavé finanční částky se stranickou pokladnou. Na proces spojování je prostě Miloš machr. Studené spoje mu jdou ze všeho nejlépe. Dobrou chuť.