13.5.2024 | Svátek má Servác


Diskuse k článku

POLITIKA: TOP 09 na hraně politické smrti

Nejpřesnějším průzkumem veřejného mínění jsou volby. Alespoň to tvrdí politici v momentu, kdy se prognózy výrazně odlišují od jejich výsledku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Šarina 28.1.2017 12:02

No,

jednou si nahoře jednou dole, horší je být pořád dole:-)))

P. Beránek 28.1.2017 11:35

Re: Je to nepochopitelné

Mně nevadí BÝVALÍ, ale SOUČASNÏ zloději a podvodníci. A těch je v TOP 0,9 spousta.

P. Beránek 28.1.2017 11:32

Re: Podle mně

To je pravda. Kalousek sloužil jako odstrašující příklad.:-)

K. Krejčů 28.1.2017 11:30

Za ocas

se neudržíš, když ses hřívy pustil (kazašské přísloví). Když byl Kalousek se svými melody boys u vesla, neudělal nic pro nápravu poměrů v ČR - bodejť, náprava by mu jenom uškodila - nejlépe se loví v kalných vodách. Proto boduje ANO - ministr Babiš, i když jde někdy proti proudu, prosazuje věci, které jsou účinné - a kupodivu i fungují. Proto půjde Kalousek konečně do kopru a ANO vyhraje volby.

P. Beránek 28.1.2017 11:30

TOP 0,9 %

Vypadá to, že už to konečně nebude TOP 09, ale TOP 0,9 (%) :-)

J. Lepka 28.1.2017 11:26

Po neděli čekám váš další rozbor o novém průzkumu.

Ten zas tak pesimisticky (pro TOP09 samozřejmě) nevypadá. Takže si raději položme ono klasické : Cui bono? V situaci kdy má oligarcha pevně v rukách rozhodující media a přinejmenším "složku" na redaktory těch ostatních a zcela jistě i potřebné páky na vedení spřátelených agentur ony průzkumy zveřejňující, je zcela zavádějící brát podobný průzkum vážně, prostě je to jen další PR z dílny ANOfertu, které ovšem může mít devastující dopady na českou politickou scénu. To, že cílem je partaj zarputilého odpůrce oligarchy, je jen důkazem manipulace. Ostatně nemusím být ani statistický génius, abych nedokázal vyrobit přesně opačný výsledek a ani nemusím data falšovat, stačí si jen vybrat vhodný vzorek populace.

V. Podracký 28.1.2017 11:04

ODS by si zasloužila více pozornosti

bohužel má nejasné politické lídry, temnou minulost a příliš mnoho lidí zatížených konflikty a otazníky. Program ovšem si myslím, že je nejlepší z těch, které se nabízí.

V. Kotas 28.1.2017 11:00

Re: Podle mně

No, když myslíš. Vyvracet ti to nebudeme.

V. Podracký 28.1.2017 10:59

TOPka už měla odejít do propadliště dávno

zbytečně zaclání a upozorňuje svojí přítomností, že to byla z větší části ona, která zapříčinila, že se levice dostala k moci. Když začal Schwarzenberg "vítat" migranty, potvrdil jenom to, co mohl už dávno každý vidět, že nehájí národní zájmy, ale zájmy někoho mimo. Voliči by to měli jasně vyjádřit při volbách.

M. Vondráček 28.1.2017 10:42

Re: Je to nepochopitelné

Neznám to myšlenek voličů TOP09. Ale co mě děsí je fakt , jakou podporu má bývalý elitní komouš, stbák, zloděj a podvodník :-)

T. Kočí 28.1.2017 10:11

Podle mně

TOPky není škoda, Kalouska ano.

K. Vyšata 28.1.2017 10:10

Re: Vítači a přijímači

Že půjde ANO s preferencí dolů už slyším od doby, kdy vstoupilo do politiky. A pořád, ne a ne, přeje si to sice hrozně moc lidí kterým ANO šláplo na brka a zarazilo v rozletu, ale bez výsledku. Jenže pane Mlichu, pořád, jak je vidět z průzkumů, je o hodně víc lidí kterým hospodářská politika ANO, potažmo, Babiše, je bližší než oponentů. 40 tisíc naštvaných? No pár ani ne, spíš spokojenější, že jim odpadnou prznitelé trhu. Strach ze zdražení? Stejně by k tomu došlo, jen se využívá příležitost, a zase, cenotvorba není jen na nějakém pochybném naštvání, zdraží moc a přestanou lidé chodit. Co pak? Výsledek? Podnikatel se bude muset i s cenou zařadit do prostředí, jinak zkrachuje a jiní vydělají.

TOPka zanikne na přílišné závislosti na pravdolásce, a jestli jim někdo rozháže i neziskové šílenství, za rok po ní nikdo ani nevzdechne.

J. Pražák 28.1.2017 9:41

Je to nepochopitelné

V Praze pořád mají tito exoti z TOP 00 dost voličů. Vysvětlí mi někdo, např. někdo z jejich voličů, tok jejich myšlenek?

S. Ševeček 28.1.2017 9:02

Re: TOP 09 není na hraně politické smrti.

Taky nechápu, proč se Lidovcům eufemisticky říká KáDéÚ.

S. Ševeček 28.1.2017 9:01

Kam se krysy

rozprchnou?

M. Šurgot 28.1.2017 8:35

Re: TOP 09 není na hraně politické smrti.

Nesmi se tu sproste mluvit, coz je skoda. Jinak bych Vas pocastoval poradne sprostou urazkou a to z toho duvodu, ze zamerne kroutite historii a kdyz Schwarzenbergovi nadavate do zapsklych sudetaku, je to horsi, bez sprosta nadavka.

Jak se muzete docist nize, kritizuji Schwarzenberga, ale k takove zamerne stupidite bych se nikdy nesnizil.

A proc vubecvreaguji? Protoze mi pijou krev lzi a sprostoty v diskuzich....

J. Kulheim 28.1.2017 8:32

Paane K. Nováku 396

Kumu se snaží "nanicovatá ODS se ze všech sil snaží jim zavděčit, ale taky asi už marně?"

V. Mlich 28.1.2017 8:28

Vítači a přijímači

TOPka je stranou eurohujerských vítačů a přijímačů, taková momentálně prostě nemá šanci. Ale preference ANO taky půjdou dolů. Zatím je kvůli EET naštváno jen 40 tisíc hospodských a tuto ztrátu voličů kompenzují škodolibí štamgasti. Jenže za měsíc přibyde 200 tisíc naštvaných trhovců, a štamgastům taky začíná docházet, že ten hospodský, jak byl u berňáku v červených číslech, tak v nich i zůstal, akorát to pívo je dražší. Stejně tak od března podraží všechno ostatní. Neříkám, že se rozsvítí úplně všem, ale na preferencích se to nepochybně pozná.

V. Kotas 28.1.2017 7:57

Re: TOP 09 není na hraně politické smrti.

Jednou lidovec, navždy lidovec.

A. Reček 28.1.2017 6:52

Re: Propad TOP 09 souvisi s videoklipem "Karel u kormidla"

Myslíte, že hnutí ANO s Babišem v čele není také takovou novou hvězdou na našem politickém nebi? Mnoho občanů věří jemu, že učiní lepší politiku a tak si musíme počkat až se nám ANO vybarví.

K. Novák 28.1.2017 5:08

TOP 09 není na hraně politické smrti.

O TOP 09 nemá smysl mluvit. Na hraně politické smrti je zapšklý sudeťák Schwarzenberg (už snad ani sám kandidovat nechce) a Kalousek. TOP 09 je ve vládě. Je tam její klon lidovci, kteří pracují pro stejné kruhy v pozadí jako Schwarzenberg s Kalouskem. Viz jejich přístup k Hermanovi a k "církevním restitucím". Vypadá to, že ti, pro které Kalousek dříve pracoval a vykrádal státní pokladnu, usoudili, že je už u voličů odepsaný a že nemá smysl mu dávat peníze na volby. Dají je "realistům", lidovcům, možná STAN, možná ještě stvoří někoho dalšího. Nanicovatá ODS se ze všech sil snaží jim zavděčit, ale taky asi už marně.

M. Šurgot 28.1.2017 1:36

Propad TOP 09 souvisi s videoklipem "Karel u kormidla"

At se to Kalouskovi a Swarzenbergovi libi nebo ne, u mne konkretne doslo k rozcarovani hned po volbach, kdy TOP 09 vyletlo nahoru jako Supernova...

Karel u kormidla sliboval omezit CSSD a ODS v jejich skodlivem vlivu na republiku... Ale skutek utek, ani "modri" ani "oranzovi" nedosli diky vlivu TOP 09 k zadne ujme, naopak se TOP 09 zaradila do mnoziny "tradicnich" stran, ktere toho pred volbami mnoho nakecaji, jak rika Karel, ale po volbach řežou "klasickou" politiku, tedy bez viditelneho splneni slibu a hlavne bez ucinku pro obcana...

Takze - s Kalouskem v parlamentu nebo bez Kalouska - zadny podstatny rozdil, vtipne glosy u recnickeho pultu v parlamentu mi jsou "šumafuk"...