6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Tomu nezabráníte

Sledujete s blížícími se volbami preference stran a koalic? Nedává to smysl. Stačí poslouchat Miloše Zemana. Vrchní velitel už řekl, koho na podzim jmenuje premiérem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Brzák 25.2.2021 9:55

jste poněkud nekonzistentní - první větu popíráte zbytkem svého textu...

K. Kubů 25.2.2021 9:52

No a zkusil jste to Coca-Colu nechat otestovat. To by celou věc postavilo do jasného světla reálných důkazů.

K. Zelený 25.2.2021 9:48

O to, aby prezident nebyl zbabělec vůbec nejde. On zbabělec je a to už dlouho, možná i odjakživa. Nebo si myslíte, že člověk, který nepřizná chyby, lže, pomlouvá a odmítá se za lži a pomluvy omluvit je něco jiného, než zbabělá sketa?

J. Ganaur 25.2.2021 9:45

Neúčastní.....Možnost mají, takže jim je to jedno.Mlčení je souhlas se vším, takže jsou spokojení s kýmkoliv.A lepší tenhle chaos než ten váš "pořádek", který už tu dvakrát byl!:-P:-P:-P

F. Navrátil 25.2.2021 9:43

S autorem se neshodujeme v názoru, co je rozhodující pro sestavení funkční vlády. Zda je to počet do koalice všelijak sehnaných různobarevných poslanců nebo uskutečňování předem deklarovaného stranického politického programu. To první je charakteristické pro volby s poměrným systémem, kdy vznikají nestabilní vlády s chaotickým programem nezodpovědnosti. To druhé ve většinovém systému umožňuje vládě bez výmluv, kompromisů a vytáček uskutečňovat program. V případě vládního neúspěchu v prvním případě následuje další upatlaná vláda kolektivní nezodpovědnosti. V druhém případě jde neúspěšná strana od válu a má možnost poučit se o svých chybách v opozici.

J. Ganaur 25.2.2021 9:39

Vás jsem se neptal!Vy se tu zatemnělým mozkem chlubíte pravidelně!;-D;-D;-D

P. Čech 25.2.2021 9:32

O zatemněném mozku raději nemluvte. Obsah vašich příspěvků hovoří jasně.

P. Čech 25.2.2021 9:31

Výsledkem našich voleb je vše možné, jen ne vítězství a názor demokratické většiny občanů. Pominu-li skutečnost, že cca 40% voličů se voleb neúčastní, potom ani 35% vítězství nějakého politického subjektu nepředstavuje názor a vůli většiny občanů. Špatný a prohnilý je celý náš politický systém, vycházející z neméně špatné ústavy, která ve svém článku 5 zakotvuje vedoucí úlohu politických stran a ne občanů. Volby nerozhodují o ničem. Dokonce ani vítěz voleb nemusí vládnout. Prostě a jednoduše v našem státě vládne chaos a zmatek - anarchie. Toto je jednoduché a prosté, milý pane Ganaure.

V. Němec 25.2.2021 9:23

Ta pobabišovská by byla ještě zvrhlejší a zaprodanější.

M. Valenta 25.2.2021 9:16

Měl jsem na mysli tu budoucí vládu Zemana.

J. Ganaur 25.2.2021 9:14

Já vím, spravedlnost neexistuje....:-(

J. Ganaur 25.2.2021 9:13

Polib si (_!_) vlastizrádný bolševický xindle!:-P:-P:-P

J. Ganaur 25.2.2021 9:11

A o tom, koho bude většina občanů brát, se rozhoduje ve volbách do PS.Jak prosté milý Čechu!;-D;-D;-D

J. Ganaur 25.2.2021 9:08

Jen váhá, jestli si dát Bechera nebo zakouřit pohanku!;-D;-D;-D;-D

P. Hatina 25.2.2021 9:06

Mimochodem, sám jste to napsal "..zvláště, když se po volbách stanou nezávislými na partnerech". Což tedy značí, že ty předvolební koalice nebudou v parlamentu znamenat vůbec nic - takto zvolení poslanci se tam "rozejdou" podle svých rodných stran do samostatných klubů, A až podle těchto počtů v jednotlivých stranách se bude jednat o jmenování premiéra a vlády.

A jak to zatím vypadá, bude Babiš a ANO patřit k těm nejsilnějším stranám - těch 20-a výše procent určitě udělá. Ale jde o to, zda složí většinovou vládu. Skoro určitě ne-

Ta chyba je naprosto jinde. Totiž, v poměrně dlouhých lhůtách (řady měsíců), kdy smí ta nezvolená vláda dále vládnout. Kdyby platilo pravidlo, "okamžitě po vyslovení nedůvěry vládě parlamentem", vláda končí a ven ze Strakovky, situace by vypadala a musela se řešit úplně jinak. I dejme tomu třeba v tom (a to už se tuším navrhovalo za Klause), že by ta opozice která by jí odvolala, musela okamžitě sestavit a navrhnout svou vlastní vládu..

J. Ganaur 25.2.2021 9:06

Až na věky!Amen.;-D;-D;-D

J. Ganaur 25.2.2021 9:05

Pochlubte se, jak zatemněný mozek jste měl už před koronáčem!;-D;-D;-D

P. Pepax 25.2.2021 9:03

Koronavirus mi ještě nezatemnil mozek natolik, abych volil piráty, stan, kdučsl atd. ať už ve fikané koalici (taškařici), nebo separátně.

R. Langer 25.2.2021 8:52

Vsadíte si na to? ;-)

I. Pávek 25.2.2021 8:51

Potvrzuji.R^

R. Langer 25.2.2021 8:51

No jo, musíte se soudruzi ve volbách spojit na věčné časy, a nikdy jinak, abyste ty soudruhy přehlasovali, soudruzi. ;-D

R. Langer 25.2.2021 8:49

Je pořád stejná. Nic zvláštního...

I. Pávek 25.2.2021 8:47

Tak to je.

P. Čech 25.2.2021 8:44

"Bez důvěry"? bez důvěry koho? Pomineme-li koronavirové extempore vlády, se kterými nesouhlasí podle mne většina občanů, má u těchto vláda důvěru.

P. Čech 25.2.2021 8:41

Ono jde o to, aby prezident nebyl zbabělec a jmenoval přesedou vlády někoho, koho občané budou brát. Tady mám na mysli většinu občanů. Která politická strana či hnutí vyhraje volby zde vůbec není důležité. Důležitý je význam českého textu čl. 62, odst a ústavy, který říká "

Prezident republiky

a) jmenuje a odvolává předsedu a další členy vlády a přijímá jejich demisi, odvolává vládu a přijímá její demisi, ".

Je to jediný článek v ústavě, který se zabývá jmenováním předsedy vlády a není zde jediné slovo, které by jakkoli mluvilo o výsledku voleb či jakýchkoliv jiných okolnostech, které by snad mohly toto jmenování provázet. Jde tak o výhradní pravomoc prezidenta republiky.

L. Hančar 25.2.2021 8:39

Na netu je k tomu spousta detailních článků, musíte hledat, vládní a oficiální kanály důsledně mažou.

Jen z hlavy: vynálezce PCR testů ( Nobelova cena ) sám konstatuje, že tento test je určen pouze pro klinické použití a na plošné testování je nevhodný.

Test neměří přítomnost Koronaviru, ale hledá jakékoli zbytky DNA virů, mrtvé, živé, poškozené....

Sám výtěr z nosu je nepoužítelný, přístroje nedokáží tak malé množství rozpoznat. Proto se váš vrorek hlenu vloží do živné kultury v mašině a množí se. V prvním cyklu 2x, a tak dále, na konci tohoto cyklování máme vzorek namnožen v řádu miliardakrát..

Potíž je v tom, že vynálezce PCR testu doporučuje množit maximálně 24x, aby výsledky byly jakžtakž spolehlivé. Pokud máte ve vzorku dost virů, stačilo by třeba 10 cyklů a přístroj by hlásil: jste pozitivní. Němci provádí 38-42 cyklů, my to děláme podobně. Při tomto počtu cyklů může být pozitivní i Coca Cola Light. Na testování se o počtu cyklů na svém vzorku nedozvíte. Výsledky testování pak jsou čistě náhodné, nespolehlivé ale využitelné pro propagandu o naší katastrofě. Navíc testujeme lidi bez klinických příznaků a tak ze zdravých vyrábíme nakažené.

M. Valenta 25.2.2021 8:37

Pohled na vlastní chromou vládu bez důvěry ( v případě naznačeného volebního výsledku) zřejmě odradí i Zemana ač by piklil ukrutně rád.

P. Čech 25.2.2021 8:34

Koho bude či nebude prezident republiky po volbách jmenovat předsedou vlády je z ústavy jen jeho věc. Jde totiž podle významu českého textu o prezidentovu výhradní pravomoc.Nikdo, opakuji nikdo mu do toho nemá co kecat, ani ti "experti", kteří se ohánějí nějakými zvyklostmi. U nás totiž zvykové právo neplatí. Babiše může prezident jmenovat premiérem i v tom případě, že by hnutí ANO 2011 získalo jen 3% hlasů voličů. V ústavě z roku 1920, která platila v roce 1946 bylo znění skoro stejné. Kdyby jej vlastizrádce Beneš využil a nejmenoval premiérem Gottwalda (podle textu toto učinit mohl), nemuseli jsme následně 41 let úpět pod jhem komunistů. Letos to je velice podobné. Již 28 let úpíme pod jhem politických stran a je načase s tím něco udělat. Zdá se, že prezident Zeman ví co.

P. Hatina 25.2.2021 8:32

No, kdyby tohle bylo !největší můrou" koalice, tak by pro ně bylo nejlepší odvolat Babišovu vládu hned, a na to dočasné období do zlepšení zvolit nějakou "vládu odborníků", nebo tak něco.

Jenomže, se obávám a situace k tomu spěje, že ta situace se nezlepší ani do podzimu, nebo že právě na podzim příjde další vlna. Takže potom by stejně tu krizi "zdědila" jejich nová vláda, a ta by to musela řešit, a sami neví jak.

Protože jak je bohužel vidno, s pomocí proočkovanosti se to řešit urychleně nedá.. Do jara, ani do léta nebude dostatek vakcín pro většinu populace. K čemuž ještě propočtěte pomalou organizaci očkování (a za to už nemůže vláda, ale státní správa celá). V tom se prostě zvolila jiná strategie. Nikoliv špatná, ale jiná. Dala se přednost seniorům, což je samozřejmě dobře a ti jí potřebuji . Jenomže právě za tu cenu, že ta aktivní a mobilní, část společnosti bude naočkována až s velkým zpožděním, takže ta to šíření viru a nutná tvrdá opatření bude trvat o to déle. Třeba i na podzim i po těch volbách..Nebo i příští rok...

M. Kanda 25.2.2021 8:28

Zeman možná opravdu jmenuje premiérem Babiše. Na rozdíl od vás si nemyslím, že se mu povede sestavit většinovou koalici. Budeme pak mít vládu, která sice bude krást jako vzteklá, ale parlamentem neprotlačí ani rozpočet.

Chaos dostoupí vrcholu a možná se začne ozývat i nespokojený lid. Třeba se i naváže na naší krásnou tradici defenestrací. Máme se na co těšit.