18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ladik53 7.8.2009 8:07

Já bych to s těma kilowatthodinama...

...zas nepřeháněl! Taková obrovská chyba to zas není! Výkon se udává v kW a výkon za čas je vykonaná práce, takže kWh.

honzak 7.8.2009 8:12

Re: Já bych to s těma kilowatthodinama...

Dvě elektrárny dodají 1 000 kWh. Jedna za hodinu, druhá za 100 hodin. Takže je mezi nimi trochu rozdíl, nemyslíte?

ladik53 7.8.2009 8:15

Re: Já bych to s těma kilowatthodinama...

Samozřejmě. Chtěl jsem jenom naznačit, že u amatéra Bursíka (jestli ovšem není z branže), bych v tom až tak velkou chybu neviděl. U odborníka je to ovšem chyba!

kiss 7.8.2009 7:33

opět věčné pravdy

Nádherná agitka, jenom to nějak tváří v tváří realitě nevychází. Stačí např. sledovat TV, tam jsme se dověděli, jako narostl státní dluh během Topolánkovy, tolik úspěšné vlády. 

Veselý 7.8.2009 7:27

Nesouhlasím s tím

že by ti napravo byli horší, než ti nalevo. Pravice prováděla privatizaci tím způsobem, že nyní zhasneme a každý se spravedlivě podělte. Něco na způsob jednoho českého filmu, kdy se zhasne a poztrácí se tombola. Navíc levice udělala pořádek v bankách, něco, do čeho se pravici nechtělo. V jiných případech to bylo zase opačně. Možná na to někdo má jiný názor než já. Ale politici zprava či zleva se od sebe moc neliší. Pokud jde o poslaneckou imunitu a platy, jsou jednotní. A také v prosazování nesmyslů, které nám následně komplikují život. Možná to ani nedělají úmyslně, protože žijí ve svém vlastním světě, který je zdaleka vzdálený občanům.

hafusak2 7.8.2009 7:12

Ale také jsme měli

pravicové vlády a nějak jsme neříkali: "My máme ODS vládu ó my se máme"  Asi proto, že vše to dobré, co pravicové vlády občanům přinášejí a na co se máme těšit jako na Ježíška zatím nějak tají a to dobro nikomu z občanů zatím neukázaly .Anebo to má být ve stylu: "Vy nás ještě neznáte, ale až nás poznáte z té dobré stránky"???? No nevím, zatím čekáme 20 let a kde nic - tu nic. Dříve jsme alespoň těch 40 let věděli na čem jsme a jak jsme dopadli. Teď je vlastně poločas a až se bude za dalších 20 let bilancovat a porovnávat, jak to asi dopadne?

jirka.s. 7.8.2009 10:21

Re: Ale také jsme měli

Ano, to jsou ty správné "úvahy" o rozdělování kašičky od ksindla flusáka:

Autor: hafusak2 IP: 88.102.122.xxx Datum: 29.06.2009 13:01

 Kašlu na vás vy bando šašků i na vaše přisluhovače a hlásné trouby. Já chci konečně žít podle svého a ne podle rad nějakých politruků. A jestli mám dnes něco prožrat na úkor příštích generací - klidně to prožeru, protože vím že i ty další generace budou oblbovány úplně stejně.

Jánabráchismus 7.8.2009 5:20

Člověk je pánem tvorstva!

Člověk, to zní hrdě! Hlavně, že si nahrabe pro sebe, na ostatní prdě! Snaha rozdávat lenochům má účel pouze ten, aby proradní lumpové, získali vládu nad světem!:-(

Hadí oči 7.8.2009 2:51

Rozdíl mezi levicí a pravicí?

Obě uskupení pracují s částkami, které jsou nereálné a někdo je někdy musí zaplatit. Obě uskupení hrabou pod sebe. Zaplatí to pochopitelně dolních deset milionů. To je společné.

Rozdíl je v tom, že levice drobky rozdá těm dolním a ti to zaplatí později. Bída bude.

Pravice drobky hned nahrabe pod sebe, dolních deset milionů jim to také zaplatí hned a ještě hodně blbců uvěří kecům, že je to pro jejich dobro, jelikož prý nevzniká dluh. Bída už je.

Jánabráchismus 7.8.2009 5:25

Re: Rozdíl mezi levicí a pravicí?

Jó? A kdes ji zahlédl, haďáku? Že tys byl v nějakém zařízení pro přestárlé, kde to funguje ještě jako za komoušů? Jinak kolem sebe vidím samé spokojené a vypasené občany, šmejdící po marketech jako fretky, jezdící si pro podpory v autech, kouřící a chlastající! Tak si laskavě protři ty svoje hadí oči, moulo!;-D

Hadí oči 7.8.2009 17:01

Re: Rozdíl mezi levicí a pravicí?

Já jsem moula a ty totální idiot. Protože ty ve svém volném čase vytloukáš markety, kdežto já v práci chodím do bytů. Tam to vypadá trošku jinak.

Jura Jurax 7.8.2009 2:06

Moudrá slova

a pravdivá. Byť bude autorovi klnuto, že jde o agitku pro ODS. Ano, jde, ale to jí na pravdivosti neubírá. Koneckonců napravo od socanů nic jiného volitelného není. Lidovci jsou klerikální levice a TOP09 experiment (může být východiskem pro ateisty a příznivce pravice, co jim ODS leze krkem).

Větší vlastenec 7.8.2009 2:00

Socialismus přinese rozkvět !

Přátelé a soudruzi, výše uvedený článek jen omílá pravicové "pravdy". Prý se hospodaření státu liší od hospodaření jednotlivce jen objemem; tudíž prý stát nemůže dlouhodobě utrácet víc než vydělá.

To je samozřejmě hloupost. Pravdou je, že jedinec musí své dluhy v patřičné lhůtě uhradit, jinak má těžké problémy. Ale my pokrokoví, levicově založení lidé víme, že stát se může zadlužovat bez obav, neboť : 1) "Stát dluhy platit nemusí !" (ing.J.Paroubek V);  2) "Zdroje jsou !" (PhDr.V.Špidla);  3) vždy můžeme použít národně-socialní (to jest Hitlerovo) řešení zadluženosti státu (MUDr.D.Rath R^).

A navíc, přátelé a soudruzi, pokud by první roky obnoveného spravedlivého společenské zřízení nepřinesly očekávaný ekonomický rozkvět, vždycky si můžeme chybějící peníze vytisknout.  :-D

Tolik tedy ke článku pravicového exponenta J.Svobody. A nyní k němu samotnému : Místo nemístného škudlení pro potomky ať raději pan Svoboda pomůže národnímu hospodářství utrácením. Ať raději nadělá dluhy. Protože nikdy nebylo řečeno, že nezvedneme také dědickou daň až na 100%.

>-  Volte mír a socialismus, volte opětný rozkvět naší vlasti !  Volte ČSSD a KSČM !  >-

Jirka 7.8.2009 7:19

Re: Socialismus přinese rozkvět !

dědická daň 100%? rozkošný nápad. tak hupky dupky do sněmovny, už aby to někdo podal

občan 7.8.2009 7:40

Re: Socialismus přinese rozkvět !

podobnou dědickou daň už zavedli komunisti v Rusku a později ve svých satelitech.Po převratech bylo 100 % minimum, někdo měl i vyšší.

Větší vlastenec 7.8.2009 11:15

Re: Socialismus přinese rozkvět !

No poslyšte, tedy vlastně počtete, pane občane, to je ale skvělý nápad !   R^

Dědická daň >100%, hmm, to se bude přátelům a soudruhům  líbit.  Samozřejmě, nevztahovala by se na majetek nabytý křišťálově čistě; děti př.JUDr.Grosse by mohly zůstat klidné.

Ale ostatní dědicové, potomci bezpartijních (o pozůstalých po našich nepřátelech vůbec nemluvě) by museli dokázet, že zůstavitel nabyl svého majetku poctivě. ;-)  Příslušný zákon bychom museli doplnit ustanoveními proti fiktivním převodům majetku ještě za života zůstavitele (např.darování, fingovaný prodej atd.).

Ovšem ta námaha by se nám plně vyplatila : zlikvidovali bychom materiální základnu buržoasie během jediné generace, navíc bez použití revolučního násilí. :-)  Vážně úžasné !

>-  Dost napásla se naší muky strak modrých hejna kroužící !  Volte ČSSD a KSČM !  >-

deda 7.8.2009 12:31

Re: Socialismus přinese rozkvět !

Přesvědčil jste mne! Jdu je volit!

Větší vlastenec 7.8.2009 12:57

Pro dědu : JEŠTĚ NE !!!

Ne ! Ještě ne !  8-o

Nikam nechoďte, dědo, volby jsou až v pátek 9. a sobotu 10. října !

A navíc : nemůžete volit obě naše bratrské Strany; musíte se rozhodnout pro jednu z nich.

Naštěstí, ať už si vyberete mou současnou Stranu nebo mou Stranu rodnou, neuděláte chybu.  R^  Máme prakticky stejný program, vládnout budeme společně.

>-  Volte štěstí našich dětí i ostatních členů našich rodin !  Volte ČSSD a KSČM !  >-

Tomas Pansky 7.8.2009 1:03

Pane Svobodo, rikate to, co uz zacina lidem dochazet, ale stale je to ...

... malo.  Politika v Cechach je znacne zdeformovana diky velmi spatne napsane a nevyvazene ustave.  Ale to je na dlouhe povidani.  Ve zkratce - tezko se nekdy hleda rozdilu mezi levici a pravici a ted tedy mluvim predevsim o Poslanecke snemovne.  Levice se nam dale sjednocuje do jednoho bloku a neni to zajimave.  Zato na pravici to vypada zajimave - konzervativni TOP prinasi nadeji ke zmene.  Na liberalni ODS neni spoleh - opet hrozi ztrata pameti a moznost politickeho nesmyslu zvaneho velka koalice.  No uvidime ...  top0625top@hotmail.com 

Jánabráchismus 7.8.2009 5:29

Re: Pane Svobodo, rikate to, co uz zacina lidem dochazet, ale stale je to ...

Snadno je ústava zprzněná, když ji tvořili komouši!:-(

Ken 7.8.2009 1:01

Pane, to se to lže !

Kde jste byl po roce 1992, kdy Václav Klaus zcela rozvrátil naší ekonomiku ?

Jura Jurax 7.8.2009 2:08

Re: Pane, to se to lže !

nějak jsem si toho rozvrácení nevšiml ... jakže to podle Vás spáchal ... 8-o8-o8-o

. 7.8.2009 2:10

Re: Pane, to se to lže !

my jsme měli ekonomiku?

Jánabráchismus 7.8.2009 5:30

Re: Pane, to se to lže !

Jo, měli. Soudruh Ken ale zapoměl. že stála, po jejich dlouholeté vládě, ve sra*kách!;-D

veit 7.8.2009 0:42

zas jeden

No nazdar, zas jedno jelítko nedopečené. Každý, kdo umí malou násobilku, ví, že čeští pravičáci se vyznačují tím, že nechali rozkrást kdeco, například banky (cca 400 mld), privatizované firmy a pod. Levostředné vlády to po nich látali. Svobodové a podobná esa prostě nestíhaj pochopit nebo si něco dokolečka nalhávají;-D

veit 7.8.2009 0:42

Re: zas jeden

Pardon - látaly;-€

Jura Jurax 7.8.2009 2:13

Re: zas jeden

Hm ... a každý, kdo pokročil k velké násobilce a dál ví, že kecáte. Protože problém je v zadlužení, co se rozjelo za nezodpovědné a populistické vlády levice.

I-Worm 7.8.2009 3:48

Re: zas jeden

jak se jen ta prožluklá levice mohla dostat k lizu, když jsme předtím tak skvěle prosperovali pod pravicovou vládou?

čtenář zdrojů 7.8.2009 8:11

Re: zas jeden

A za modráků to nezodpovědné zadlužování vesele pokračovalo. Statní Dluh vzrost v letech 2007 a 2008 o 198 miliard.

Jánabráchismus 7.8.2009 5:33

Re: zas jeden

Kam se však hrabou na české bolševiky. Ti okradli i kdejakou starou babku o její úspory na pohřeb, dobytek! A rozkradli i celý stát!;-€