24.4.2024 | Svátek má Jiří


POLITIKA: Tomu dala, tomu víc...

7.8.2009

... tomu málo, tomu nic - a na toho se nedostalo.

Tipujete správně - vařila myška kašičku na zeleném rendlíčku. Pokud mne paměť neklame, tak i ta myška s maličkým mozečkem pochopila, že to zvorala, a tak běžela, běžela a sem se schovala. Tím, na koho se nedostalo, byl obvykle ten nejmenší, bezbranný - malíček.

Zajímavé je, že tohle nenásilně naučné povídání pro mrňata zřejmě v mnohých nezanechalo žádné stopy. Tedy - v těch levicových určitě ne.

Neupírám říkankové myšce dobrou vůli. Chtěla rozdávat (páchat dobro), leč moc jí to nevyšlo. Řešila to po svém. Docela obyčejně zdrhla a schovala se, což ve srovnání s dnešními pachateli "dobra" není zas tak špatné řešení. Pokud budeme zkoumat, kde vzala materiál k uvaření kašičky, je odpověď prostá - nakradla. Neexistuje totiž myš, která by uměla zasít a sklidit obilí.... atd.

Napadá vás analogie s ministry, poslanci, senátory? Ti také rozdělují něco, co nevytvořili. "Nakradli" to, co rozdělují legálním způsobem tak, že vytvořili a odsouhlasili zákony, na jejichž základě nás, občany, obrali na daních a rozličných poplatcích. Z těchto prostředků pak páchají svoje dobra. Děje-li se tak v rozsahu občany vytvářených hodnot, je to celkem v pořádku, i když lze diskutovat o rozumné míře. Děje-li se tak na dluh, je to ta nejsprostější lumpárna, jakou si dovedu představit. V této zemi se proces zadlužení zvrhl do polohy - nedostane se ani na děti dnes ještě nenarozených dětí (na ty malíčky) ! Budou totiž platit dluhy dnešních hodných myšek v oranžových a rudých košilkách.

Zelený rendlíček je rovněž nepředvídaným symbolem. Dnešní zelené sekty terorizují značnou část planety svou slepou vírou a naprostou neznalostí problematiky. Chovají se, jako by člověk nebyl součástí živočišných forem této planety, a tudíž měl menší práva než Brouk Pytlík. Doporučuji každému z těchto věřících - jdi si lehnout do mraveniště (máš přece mravenečky rád a ctíš jejich práva více než práva lidí). Výdaje na nesmyslné a často kontraproduktivní zelené aktivity totiž situaci ještě zhoršují. ČR měla ministra životního prostředí, který do značné míry ovlivňoval energetickou politiku státu, a přitom jeho nekompetentnost byla až taková, že měřil výkon v kilowatthodinách (já to tomu Bursíkovi budu otloukat o hlavu do smrti), o jeho pravé ruce, Jau Jau Biomase a dalších raději nemluvit.

Ne že by středoví a pravicoví politici nepáchali blbiny, ovšem ta strašlivá touha být hodnou myškou, co rozdává kašičku (jen některým a ještě k tomu na dluh) je u nich výrazně nižší, někteří to přímo striktně odmítají. Lze konstatovat, že se chovají odpovědněji než levice. V osobní rovině - nedělají z mé generace bandu nezodpovědných vyžírků, kteří probendili budoucnost svých potomků nejméně do desátého kolena.

Jako občan mám jedinou možnost obrany před takovou pověstí u svých potomků. Chovám se rozumně a něco po mně zůstane. Tedy já osobně neodkážu dluhy, ale mírné přebytky. Se skřípěním zubů - podotýkám. Neboť mé skrovné přebytky budou nadmíru zdaněny, aby ty hodné myšky měly co rozdávat a mohly přitom ještě dělat dluhy! Moji potomci dopadnou hůře i pod případnou zodpovědnější vládou. Budou muset formou daní platit dluhy, na jejichž vzniku se nepodíleli a jejichž vznik nemohli ovlivnit.
Ze zoufalství si dělám legraci z vážných věcí, ale princip takový je.

Obrana? Vědět, že:
Není na světě stát, který by mohl dávat něco zdarma.
Neboť stát nevytváří hodnoty.
Stát může rozdávat jen to, co někomu sebral.
Nebo dělat dluhy.
Český stát pod vládou levice stihl obojí!
Otázka:
Jak dlouho lze takové "hospodaření" provozovat?
Co si o nás budou myslet příští generace?
Záleží vám na tom ?
Záleží na tom tomu, koho volíte?

Co s tím?
Chovat se odpovědně a užívat mozek k myšlení.
Podle toho se chovat i při volbách.
A potírat parazity, včetně "hodných" myšek.