29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Tma pod svícnem (neziskovým)

Paní Müllerová, věděj, že v Čechách a na Moravě bude v roce 2018 působit okolo 120 tisíc neziskových organizací? – Pane Švejk, nedělejte si šprťouchlata z počestné osoby, to kdyby každý obyvatel například krásného města Olomouce měl svou neziskovku, tak ještě bude pořád přes 19 tisíc obyvatel hanácké metropole chybět. To by císař pán nedovolil, takovou marnotratnost.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Zinga 2.2.2018 8:43

Re: Správně, na fotbalisty a hasiče musí být přísnost

Pane Braune, trpíte zřejmě funkčním analfabetismem, tak já Vám to řeknu po lopatě: autor v článku píše, že existuje řada prospěšných neziskovek. My alfabeti rozumíme, koho tím myslí.

R. Gramblička 2.2.2018 9:37

Re: Správně, na fotbalisty a hasiče musí být přísnost

To je jedno, zda je neziskovka prospěšná či ne, to je dost subjektivní, každopádně souhlasím s panem Kolmanem. Každá neziskovka, od hospice přes futbalové kluby až po Sorošovy pohůnky, jejíž rozpočet je od určité výše dotován z veřejných zdrojů by měla být povinna poskytovat info o svém hospodaření

P. Lenc 2.2.2018 10:03

Re: Správně, na fotbalisty a hasiče musí být přísnost

A opravdu jste pane Braune ten článek četl celý?

P. Radosta 2.2.2018 1:26

Neziskovost je znakem levičáctví!

To vám potvrdí sám Václav Klaus. A levičáctví, jak každý Čech a Rus ví, je dětská nemoc komunismu. Pěkný hnus, tyhle dětské nemoci. Kupříkladu v USA levičáctvím trpí čtvrtina obyvatelstva nad 16 let věku: http://nccs.urban.org/data-statistics/quick-facts-about-nonprofits

Nedivme se potom, že z USA plyne většina světového násilí, vykořisťování a bídy – když 25,3% dospělých USáků se dobrovolně zaprodává neziskovkám. Naštěstí náš Doník je chlap činu, neziskovkám šlape na chřtán: http://oaicu.org/trump-tax-scheme-attacks-nonprofit-colleges-hurts-neediest-students/

U nás musí neziskovky zadávit náš předseda vlády Babiš, jako škodnou, normálně. Nejde přece jen o těch mizerných pár miliard ze státního rozpočtu: Vždyť neziskovky získávají citovým vydíráním obyvatelstva OBROVSKÉ peníze, které mohou být PERFEKTNĚ zdaněny! A po zdanění přinášet prospěch všemu lidu, díky moudrosti našeho předsedy vlády Babiše, jenž přece nejlépe ví, na co použít naše daně; no ne?

Navíc: Po zrušení neziskovek se uvolní DESETITISÍCE osob, dnes marnících svou pracovní schopnost jakousi podivnou a špatně kontrolovatelnou charitou. Až tyto osoby budou začleněny do pracovního procesu, výkonnost našeho hospodářství vzroste -> vzroste životní úroveň našeho lidu => žádná charita nebude potřeba.

Co se týče zvířátek v útulcích, na něž dnes neziskovky vybírají UKRUTNÉ + NEKONTROLOVATELNÉ peníze, o ta se postará antoušek. A bude klid!

P. Han 2.2.2018 2:28

Re: Neziskovost je znakem levičáctví!

Antoušek se měl už dávno postarat o vás.

P. Lenc 2.2.2018 10:04

Re: Neziskovost je znakem levičáctví!

A to umí číst a psát.Holt, zázraky se dějí.

B. Michal 2.2.2018 0:30

Než tady vzplanou vášně nad počtem neziskovek

tak, prosím, trochu rozvahy.

1) "neziskovka" je souhrnné neoficiální označení několika právních forem

2) neziskovky zajišťují velkou část sociální péče, neziskovky jsou téměř všechna nestátní školní zařízení a část nestátní zdravotní péče, v neposlední řadě hospicy.

Když toto vezmete v úvahu, tak zjistíte, že řadu neziskovek znáte, možná i užíváte jejich služby. A možná i ten počet nebude tak moc vysoký ani částka neskutečně velká.

Jistě existují některé podivné, ale je otázka, jestli "stošestka" s nimi něco provede, ale zcela jistě přidá dost práce všem. A ty podivné samozřejmě formálně uspokojivě odpoví, takže se nic moc neodhalí.

J. Sedlář 2.2.2018 1:58

Ergo: Nedělat s tim raději nic ? Nebo jak radíte ?

P. Dvořák 2.2.2018 4:48

Re: Než tady vzplanou vášně nad počtem neziskovek

Krásně jste nám to vysvětlil. Čerpají peníze z veřejných prostředků, tak je necháme být. To se nás přece netýká, to nejsou naše peníze, ale veřejné.

Co myslíte tím "... zcela jistě přidá dost práce všem." To jako že když prokliknou roční uzávěrku na internet, tak nebudou měsíc dělat nic jiného, než švindlovat, "aby to vypadalo"?

Teď jste mě nejen vyděsil ale dovolte, abych vyjádřil svoji hlubokou účast a připojil se k názorům, že s námi dál můžou řezat o zem.

M. Pesat 2.2.2018 9:20

Re: Než tady vzplanou vášně nad počtem neziskovek

tezko rici jak to autor pocital, nejsem si jist zda pravni forma neziskovky je stejna jako tzv. prispevkove organizace/napr. knihovna/Takze pred vzplanutim vasni varuji take, coz ale nemeni nic na podstte sdeleni clanku, tedy, ze jsou tzv. neziskovky na ktere by si obcane meli sakra posvitit. Zde bych zminil zejmena ty neziskovky co ziskavaji na svou cinnost penize ze zahranici, at jiz z EU/Norska/muslimskych ropnych zemi. Faktem je, ze Cehuny nepali co by je palit melo, ale kvuli volbe/osobe prezidenta budou "bojovat" do rozmlaceni klavesnice. Koneckoncu, nebylo by od veci zjistit kolik zamestnancu tech tzv. neziskovek je z tabora lzi a nenavisti. Cest :-)

V. Chrastina 2.2.2018 13:05

Re: Než tady vzplanou vášně nad počtem neziskovek

No jednu neziskovku bych znal, je jí Muslimské bratrstvo a o jeho činnosti v naší vlasti by nám mohl poskytnout informace jeden z hlavních kandidátů na prezidenta, který je jeho letitým členem.

I. Polák 2.2.2018 10:16

Re: Než tady vzplanou vášně nad počtem neziskovek

Uznávám, že typy neziskovek, které jmenujete, mohou být opravdu bohulibé organizace. I když o nestátních školních zařízeních mám pochybnosti, ale to je asi z neznalosti detailů.

Ale marně přemýšlím, jak bych takovýchhle neziskovek vyrobil 120 000. To prostě nedám.

Jo, možná, že každý hendikepovaný člověk má jednu neziskovku, jen pro sebe? A je to tak dobře?

Z. Lapil 2.2.2018 10:52

Re: Než tady vzplanou vášně nad počtem neziskovek

Každý hendikepovaný člověk mít svou neziskovku asi nebude, ale určitě je založení "vlastní" neziskovky způsob, jak uspořádat veřejnou sbírku.

I. Polák 2.2.2018 12:03

Re: Než tady vzplanou vášně nad počtem neziskovek

No zrovna tento typ neziskovek jsem nějak napadat nechtěl. Tady jde o něco jiného. Kolik neziskovek by bylo ochotno své informace zveřejňovat, kdyby je určitě zveřejňovali i ostatní? Zveřejňovat je jen sami za sebe může být konkurenční nevýhoda.

To bude tanec, až se kdokoliv pokusí něco takového zjistit.

Z. Lapil 2.2.2018 12:59

Re: Než tady vzplanou vášně nad počtem neziskovek

Já to jako napadání ani náhodou nebral. Zmínil jste, že vám 120 000 přijde nepochopitelně mnoho, odpověděl jsem že mohou existovat i organizace snadno přehlédnutelné.