10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

POLITIKA: Tlustý žalující

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Luděk 25.9.2008 10:46

Tlustý a Kalousek

Kalousek si vysloužil post MF za to,jak řval ve sněmovně v době Grossovy kauzy s bytem.Byl nanejvýš morálně rozhořčen a pěna u huby mu lítala až do prvních lavic sněmovny.Po dohodě s ODS tehdy pomohl svrhnout vládu.Kouzlem nechtěného pak bylo,že ČSSD převzal Paroubek a v dalších volbách téměř vyhrál.S tímto Paroubkem pak Kalousek vyjednával o sestavení koalice a téměř k tomu došlo.V době Čunkovy aféry už Kalousek mlčel,stejně tak při všech mafiánských špinavostech vládní ODS.Přenechat post MF lidovcům byla od Topolánka jedna z největších blbostí po volbách.Politické špičky v zemi jsou vskutku přehlídkou všech možných bezcharakterních typů lidí,současný MF je jedním z nich.Tlustý není také žádné neviňátko,ale aspoň  hájí program strany,se kterým šla do voleb a volby vyhrála.

vládík 25.9.2008 11:13

Re: Tlustý a Kalousek

Tak neústupné lpění na snaze snížit rozpočtový deficit jsme u žádného ministra financí od doby oposmlouvy neviděli. Neústupnost Kalouska při sestavování rozpočtu ho sama o sobě již kvalifikuje. Stejně jako širší úvahy o daňových dopadech (příjmy kraje zřejmě Tlustý ani náhodou nezvažoval; ačkoliv hejtmany jsou téměř výhradně reprazentanti ODS).

stará sova 25.9.2008 13:06

Re: Re: Tlustý a Kalousek

Žádné velké dopady by nebyly. Každý platí daně v té výši, v jaké je potřebuje platit - jediný rozdíl je v tom jak moc ti dá peníze vydělané navíc šikovně investovat, utratit a pod. Je to jenom komedie.

cocochaj 25.9.2008 10:44

Jak to vlastně je?

Jsou to úsměvná přirovnání od různých pisatelů,ale podstata uniká,pokud budeme budovat naší vyspělou(jak nás krmí politici)dem.společnost ,tak jak ji děláme dojedeme,tak do pr...náš vzor USA plně to ukazuje,kde spěje dnešní vývoj pokud žravost těch nenažraných se rázně neutne a o tom to všechno je.(Y);-O

Ivan Nový 25.9.2008 11:09

A jaká ta nenažranost vlastně je?

Co je její podstatou? Její podstatou je socialismus, přesvědčení, že by se měli mít dobře i lenoši.

Karel 25.9.2008 10:10

Velký omyl

    Tak jak se mýlíte v jednotkách času a vzdáleností, mýlíte se v hodnocení práce V. Tlustého. Asi to chce více přemýšlet - a to nejen Vy.

Lerak 25.9.2008 9:53

Rád

používám někdy vulgarity k podepření svého názoru. Jako údernější pro Tlustého mám slušný pojem: ODPORNÝ člověk.

sdf 25.9.2008 12:36

Re: Rád

No a jaký je teda váš názor který jste tady podepřel vulgaritou ???

Ivan Nový 25.9.2008 9:52

Jak asi může být hodnověrná prozrazená volavka?

???

Jaromír Vacek 25.9.2008 9:48

Nestačím zírat.... pane Bartoni

Nestačím zírat, pane Bartoni, jak dokážete být hnusný a neobjektivní.  Jakým svazkem jste spojen s "prázdným a falešným" Tupolánkem? Tlustý není v žádném případě světec, ale z toho, čeho se ve svých článcích dopouštíte, je minimálně na zvracení - stejně jako z chování a reakcí Topola a jeho bandy. Je s podivem, jak "elegantně" dokážete totálně zamlčet to, co se povedlo a naopak zveličit a nafouknout to, co se vám hodí do krámu, byť s tím VT neměl  nic společného.  Jako politolog či komentátor stojíte úplně za "hov.no" -  stejně jako celá ta naše koaliční vláda!!!

Vašek 25.9.2008 10:05

Re: Nestačím zírat.... pane Bartoni

Ejhle i takoví "demokraté" stále mezi námi žijí.Za odlišný názor při troše jiné konstelaci poměrů by byli ochotni dělat i jiné horší věci než vyhazovat,zavírat.......Příznačné je,že se rekrutují zh levé části politického spektra.

Jaromír Vacek 25.9.2008 10:37

Re: Re: Nestačím zírat.... pane Bartoni

Vážený Vašku, nechtěl jste původně reagovat na jiný příspěvek? Nic z toho co tu popisujete, jsem nenapsal  - ještě jednou si to přečtěte. A jestli reagujete skutečně na můj příspěvek, jste na tom stejně jako p. Bartoň a Tupolánek. A k tomu Vašemu závěru o levé části polit. spektra - jsem dlouholetý člen ODS a jsem silně znepokojen tím, kam se strana pod vedením Topolánka a jeho bandy ubírá.

J.V.

vládík 25.9.2008 11:14

Re: Nestačím zírat.... pane Bartoni

Co se povedlo (resp. co máte na mysli, že je zamlčeno)?

JaS 25.9.2008 9:18

Pana Tlustého nemusím,

ale není mi zcela jasné, co je skutečnou příčinou toho, co se teď děje. Je to nechutné, Tlustý je neloajální a potápí svoji stranu, ale pokud jsem ho viděl vysvětlovat něco z toho, co dělá kolem daní i třeba v Moravcově pořadu na ČT24, tak nikdy nekličkoval, nezatloukal, odpovídal na otázky. Zdá se, že udělal hodně práce a mohlo by to být užitečné. Jsem zvědav, jak se ten spor vyjasní. Kecy o komunistické minulosti od lidí, kteří nic nedělají a jen pindají, nemají žádnou cenu. Je podstatné, co kdo kdy opravdu dělal, co dělá a jak se staví ke svým prohřeškům.

Jirka Tábor 25.9.2008 10:27

Re: Pana Tlustého nemusím,

Tlustý lže tak klidně, že tomu sám věří. Proto se Vám zdá, že nekličkuje.Podle toho, co jsem si přečetl z odposlechů pro mne vyplývá, že o spojení Šafranek -Mrázek, musel Téčko vědět. Seděl u telefonického rozhovoru Šafranek -Mrázek. Pokud není Téčko hluchý, musel vědět, s kým Šafranek telefonuje.

F2 25.9.2008 9:05

Mluvím jen za sebe

ale já volil ODS hlavně kvuli Tlustého daňovým reformám a myslím, že i další voliči. A kdeže ty reformy jsou ?

PS Pana Tlustého jako osobu nemusím.

mama 25.9.2008 9:35

Re: Mluvím jen za sebe

Ano, jsem takový podvedený volič také. ODS jsem volila poprvé a naposledy, doufám, že je nás více takových. Takový obrat o 180 stupňů od slibovaných řešení k realitě, to mě skutečně štve!

pra 25.9.2008 10:14

Re: Re: Mluvím jen za sebe

Obrat ,jak říkáte, je docela příjemný. Tlustý sliboval důchodců 1000,-Kč přidáno. V rámci obratu má moje manželka od voleb při prakticky průměrném důchodu přidáno již cca 1500,-Kč a po novém roce dalších 330,-Kč.

Jsem rád, že tento předvolební slib pana Tlustého ODS neplní. 

Lišák FOX 25.9.2008 11:36

Re: Re: Re: Mluvím jen za sebe

Problém je, že peníze navíc si stát vezme ve dvojnásobné výši někde jinde a v součtu důchodce stejně nic nezíská.

pra 25.9.2008 15:14

Re: Re: Re: Re: Mluvím jen za sebe

Problém je,když se soudy dělají bez kalkulačky.

I dle socialistů je meziroční inflace něco nad 6 %. Přidání 360,-(1.1.2008) a 470,- (srpen 2008) to z původního důchodu 8700,-Kč dává 9,54%. Reálné přilepšení je pak něco mezi 3,0 až 3,5 %.

Za 8 let vlády socialistů, kteří měli plnou pusu solidarity, však realný důchod klesl o 4%. Vzrůst nestačil pokrývat inflaci.

Z 8 let vlády socialistů bylo přidáno cca 1500,- Kč. To samé 1500,-Kč je nyní přidáno za roky dva.

Sečteno a podtrženo, důchodce, který volí socialisty je jako člověk, který si pod sebou podřezává větev.

Vašek 25.9.2008 10:15

Re: Re: Mluvím jen za sebe

Milá mamo,je prakticky nemožné v koalici vzniklé na základě patového výsledku voleb prosadit zcela svůj program.Politika je uměním možného, a proto i ta malá část realizovaného programu je lepší než chystané katastrofy z dílny ČSSD za podpory komunistů.Poklud se takto rozhodne více občanů,brzy se o tom přesvědčíte.

sdf 25.9.2008 12:37

Re: Re: Mluvím jen za sebe

mama : potom ale nechápu koho chcete volit když se cítíte podveden. sládka ?

janoryna 25.9.2008 13:38

Re: Re: Mluvím jen za sebe. ODS důsledně prosazuje svoji politiku

včetně těch daní. jak to bude se vědělo již před volbami. ale vy zřejmě nestačíte na to pochopit vyšší politiku a uvědomit si, že se daně snižují a budou snižovat tak jako dosud až do konce volebního období !

Václav 25.9.2008 10:30

Re: Mluvím jen za sebe

Dobra, ODS uz volit nebudete a koho tedy? CSSD nebo komunisty, kteri nabizeji jeste horsi reseni? KDU CSL nebo zelene, kteri jako koalicni partneri stoji za odklonem od reformy slibovane ODS ve volbach? Nejakou jinou novou, cistou a vonavou stranu? Neni lehke vybirat, ale nevolit taky neni reseni. Ted mamo rad!

F2 25.9.2008 11:40

Re: Re: Mluvím jen za sebe

Českým politikům chybí zásadovost !!! Po patových volbách mělo dojít okamžitě k volbám novým, bez ohledu na následky.

Fišta 25.9.2008 11:57

Re: Re: Re: Mluvím jen za sebe

To nešlo. Posůlanci už měli hypotéky a leasingy, které je třeba platit. Ze stejného důvodu nedojde ani k pádu vlády a tato bude vládnout nerušeně po celé své volební období. Všechno je o penězích.

Marat 25.9.2008 12:08

Re: Re: Re: Mluvím jen za sebe

Tak se stát mělo a stává se to v demokratických zemích.Dokonce i z a starého Rakouska-Uherska se volby opakovali,když nebylo možné řešení.Stačilo aby parlament neschválil nějaký zákon a parlament byl rozpuštěn  a vyhlášené volby.Jen v ČSR a nyní v ČR je hrozný strach z voleb.Moc prý volby stojí peněz a potom stabilita je důležitější,jak nějaké volby.Přece u dalších voleb by někdo ztratil své korýtko a proto radějí žádné volby.Proti dalším volbám je vždy tá strana,která by volby podle průzkumu nevyhrála.Tak jednou jsou proti novým volbám socani,po druhé odesáci.V tom je problém a také v mizerné konstituci.Chtělo by to konstituci na jejíž vytvoření bude čas a hlavně nepustit k sepsání konstituce Jičínského a nikoho z jeho party.Tá Ústava ČR byla spíchnutá narychlo horkou jehlou a dělal ji soudruh Jičínský.

Petr 25.9.2008 8:25

snizeni?

Na to se prislo kde? Pokud se snizi dane jak uvedeno v clanku a zaroven se podstatne zredukuji odpocty, tak drtiva vetsina zamestanncu dostane v cistem o dost min...... s takovymto snizenim at si jdou nekam

novaz 25.9.2008 7:35

tlusté střevo

Pan bolševik Tlustý by měl vypadnout z politiky a přestat konečně za peníze daňových poplatníků spřádat intriky, léčky a podvody. Jenomže je to splachovací hajzlík a drží se funkce jako ho+vno košile. Bezpáteřní slizoun, kterému je bližší rozložit vlastní stranu a za pomoci svých podržtašek položit i vládu, jenom proboha se udržet u lizu. Takoví jako on vracejí náš stát do časů bolševických aparátčíků. Mnozí členové ovčího stáda mu dokonce tleskají. Každá takově tleskající ovce Tlustému, potřebovala by zatleskat z obou stran pořádně silně na své tváře z obou stran, aby se probudila.  

Fišta 25.9.2008 11:58

Re: tlusté střevo

Chcípni rudochu!