9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

POLITIKA: Tlustého konec

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
gerontusinza 5.10.2007 12:37

To by samozřejmě platilo i pro vás pane.nejinteligentnější....Re: Re: Přítulnost

Pane jste Vodák nebo vodák? Protože vodáci jsou relativně snášenliví lidé a blbost se mezi nimi nenosí..... Oni totiž vědí, že vycpaná ramena a nabouchaná prsa splasknou na prvním jezu...... ;-D

Josef Von Honkong 5.10.2007 8:45

Zbytečně dlouhé pindání,

Stačilo napsat jednou větou "Modří bolševici jsou ksindl".

ll 5.10.2007 8:36

Prosazovat volební program je porušení pravidel?

Tak proč nějaký program vůbec mít. A vymlouvat se na koaliční partnery je ubohé. Existuje snad něco jako zásady.

tich@dohoda 5.10.2007 8:31

soudruh Tlusty podcenil touhu svych parteigenossen po korytech :-)

soudruh Tlusty je jen dalsim dukazem toho, ze slovo demokraticka v nazvu ODS je pouze folklornim vtipkem, v praxi jde o stranu stalinskeho typu s pravicovou retorikou. Tezko lze od clenu a funkcionaru ODS ocekavat vlastni nazor, tedy rici nekdy  nahlas, ze maji jiny nazor, kazdy kdo to v ODS zkusil skoncil jako "zradce" . Prave stalinisticke/vudcovske metody zpusobily, ze se ceska pravice / neplest si s konzervativci :-) / rozdrobila a dnes se deli na ODS a "zradce" coz jsou ministranicky s byvalymi vysokymi funkcionari ODS kteri nekdy projevili jiny nazor nez vudce /Kasl, Zielenec, Ruml a spousta dalsich/ . Mezi ODA nebo US ci "Kaslovci" prece musi byt minimalni rozdily /vse to jsou pravicove strany/ presto osobni animozita brani sjednoceni ceske pravice. A je to prave pro zpusoby "komunikace" jake na ceske polit. scene nasadila ODS , tedy bud se male pravicove strany podridi vudcovskemu principu nebo budou jako zradci vykazani do propadliste dejin. Nazorova platforma uvnitr strany /demokraticke/ by nemela znamenat nic jineho, nez diskusi uvnitr strany, pri dulezitych hlasovanich navenek  ovsem strana dal zustava jednotna. Pokud soudruh Topolanek spatne ukociruje soudruha Tlusteho a jeho kridlo, muze to opet jako v minulosti vest k dalsimu oslabeni ODS/ viz Sarajevo, Kasl a pod./. Cest Modrousci  :-)

tatina 5.10.2007 12:02

Re: soudruh Tlusty podcenil touhu svych parteigenossen po korytech :-)

tak to opravdu není.Měl by jste se více seznámit s činností v ODS.Ano,jsou tam různá křídla jiných názorů,ale o všem se hlasuje demokraticky a ne jak u ČSSD,kde se musí vše stvrdit svým podpisem.

gerontusinza 5.10.2007 12:08

Přečtěte si názory na Tlustíka před rokem. Re: Re: soudruh Tlusty podcenil touhu svych parteigenossen po korytech :-)

Vy tzv kovaní ODS áci jste až směšní. Když si vzpomenu na Tlustého ziskové daňové kolečko a vaše reakce dnes, jste k zulíbání......   Nicméně chápu, že za všechno může ten ošklivý ParoubblbekParoubek....;-D;-D;-D;-D

Realista 5.10.2007 6:57

Já jsem jenom zvědavý jak Topolánek prosadí byť jediný zákon bez Tlustého..

pokud se mu podaří kandidatůrou Bendla ho vyhodit z funkcí. Jaksi zapomíná, že je poslancem s hlasem na vahách. Vůbec si tím nepomůže, protože pak teprve začne litý boj. Tlustý založí frakci a on bude klást pak podmínky. Topolánek jaksi zapomíná na to základní, že někteří poslanci ODS dobře ví, co Tlustý pro stranu udělal a budou hlasovat s ním. Vědí totiž, že ne s Topolánkem ale s Tlustým a jeho ekonomickou koncepcí vyhrála ODS volby. Už mnohem více straníkům se nelíbí spojení Topolánka s Dalíkem a dalšími jeho poradci, které začíná nejen štěpit stranu, ale zatraceně jí ohrožovat :

http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/13.08.2007/207452801240030-21:30-1-reporteri-ct.html

http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/24.09.2007/207452801240036-21:30-1-reporteri-ct.html

Pokud tedy Topolánek chce odstranit Tlustého opravdu kandidaturou Bendla z funkce ve středočeské organizaci, pak si o to více zadělal na svůj pád.

mol 5.10.2007 9:40

Re: Já jsem jenom zvědavý jak Topolánek prosadí byť jediný zákon bez Tlustého..

To klidně může. Pro Topolánka ideální dárek, bude na něj moci svést skoro cokoli, případně ho může nechat svrhnout vládu, což by byla Tlustého definitivní politická smrt.

Josef Balsamo 5.10.2007 6:42

Jestli se nemýlím

Tlustý byl komunista a  určitě nějaké vazby na kolegy z (rudého) Práva bude mít. Je vůbec legrační, jak se bývalé komunistické země snaží, pod záštitou bývalých soudruhů, budovat kapitalismus. Jak se ukazuje, jde to hodně ztuha!;-€:-(

whaler 5.10.2007 9:29

Re: Jestli se nemýlím

Proto to taky ve všech zemích postsovětského bloku tak vypadá.

Jan 5.10.2007 1:47

Tlusty a ODS.

"Renegati" to maji ve stranach leninskeho typu (jako je dnes v Cesku ODS nebo KSCM) vzdy tezke. Tupe stado jejich spolustraniku je vzdycky vyzene nebo sejme, pokud se odvazi tvrdit neco jineho, nez Vudce. Trockij, Ota Sik a dalsi osmasedesatnici, Ruml, ta poslankyne od Sladkovcu (vypadlo mi jeji jmena, "dovolila" si kritizovat M. Sladka) a dalsi by mohli vypravet.

U lidi, jako je Langer, Vidim, Necas a dalsi, ktere neponizuje nechat se kontrolovat, jak hlasovali v "tajnych" volbach predsedy a mistopredsedu snemovny, Tlusty ani jiny clovek schopny samostatne myslet (velmi vzacna vlastnost u modrych bolseviku) prilis nepochodi. Navic drtiva vetsina funkcionaru ODS by si mimo politiku, kde o ne pecuji danovi poplatnici, nevydelala ani na slanou vodu. Coz koneckoncu nazorne predvedl i predseda Topolanek, ktery behem sveho zamestnani v OKD i pozdejsim pokusu o podnikani shorel jako papirovy cert. Proto vsichni v ODS radeji drzi hubu a krok, jen aby se udrzeli na kandidatce a nemuseli spolehat na sve, vesmes nizke schopnosti.

Jana 5.10.2007 2:17

Re: Tlusty a ODS.

Se vším co jste napsal souhlasím. Nynější vedoucí garnitura má problém s p. Tlustým. Je prostě jiný a schopnější politik. To nevyhovuje. Jak píšete s tím příliš nepochodí. Autor Pretextat  zde píše nebude ho škoda. Pro mě a mnoho jiných skalních voličů by to ovšem škoda byla a velká. Momentálně nenahraditelná. Alespoň bude zjevné kudy se to vlastně ODS vydala. Autorka Kvetla:

chlapce nikdo nepoučil....., opisovali z beletrie atd.,   opravdu velmi zajímavý příspěvek. U takového člověka mi ani nevadí, že p.Tlustému nefandí. Zdravím.

Jan 5.10.2007 3:50

Re: Re: Tlusty a ODS.

Dekuji a take zdravim.

Prétextat 5.10.2007 9:34

Re: Re: Tlusty a ODS.

Milá autorko Jano,

pokud souhlasíte se vším co napsal autor Jan (ODS je prý strana leninského typu) a ZÁROVEŇ jste skalním voličem ODS, pak musíte trpět rozdvojením osobnosti. Nebo je to ženská "logika"?

Jana 5.10.2007 15:49

Re: Re: Re: Tlusty a ODS.

Také milý Pretextate, ženská logika - uznávám může být náročnější. Můj muž se již také zmiňoval.

Strana leninského typu, jsem pojala jako nadsázku a přesto, kdyby byl prostor rozvedla bych několik případů ze své vlastní zkušenosti, která i nadále přetrvává a dala by se do leninského období zasadit. Vládu do r.89 pomíjím. Podílí se na tom hlavně ODS a posléze 8 let levicové vlády. Byla jsem po celou dobu skalním voličem ODS. Nyní,  s tímto vedením ,

bych ODS nikdy nedala svůj hlas. A to ani moje rodina ani mí přátelé. Rozhodně netrpím rozdvojením osobnosti. Asi  v tom bude ta ženská logika a zkušenosti. Zdravím. 

gerontusinza 5.10.2007 12:26

madam, pan Tlustý není schopnější politik. Re: Re: Tlusty a ODS.

Kdyby byl schopnější politik, nenechal by se takto vykopávat, ale naopak vzhledem ke svým příznivcům by byl schopen obrátit to proti Topolánkovi a obhájit své názory před celou zemí. Jenže on ví velice dobře, že tan jeho daňový paskvil byla jen obyčejná bouda, a bál se ji zrealizovat. Mimochodem Topolánek to samozřejmě věděl, když byl několiktrát varován experty z více stran. Proto pro něj byl Kalousek (!!!kalousek!!!) vysvobozením..... Prej pravicová strana, dovolte abych se zasmál..;-D.  to nemá obdoby:-/ Jenže hoči si s radostí zan pakatel rozdělují i to co je přibitý a o tom to je. Proto i Rath, ač má do levičáka daleko, z té strany ekonomických blbců a grázlíků  utekl tak rychle jak mohl...  Ani se mu nedivím, já bych mezi takovým stádem  (nemá to šmajlík) taky nevydržel .Hezký den

PetrH 5.10.2007 3:50

Re: Tlusty a ODS.

Ten "leninský typ" patrně dedukujete z toho, jak každá - i místní - organizace ODS je prakticky nezávislá ne vedení, to jí nemá co nařizovat. Autor to vydává za "žárlivost jednotlivých složek ODS na všech stupních na svoji autonomii a svoje práva", je to ve skutečnosti značně vysoká úroveň vnitrostranické demokracie. Chcete mi namluvit, že vy stalinisté jste měli cokoliv byť jen vzdáleně podobného? Pokud vím, ve stranách "leninského" nebo "stalinského" typu úspěšně fungoval tzv. demokratický centralismus, což znamenalo, že jste měl možnost demokraticky souhlasit s centrem. Pokud jste ji nevyužil, vaše smůla. Tuším, že své představy o vnitřním fungování ODS čerpáte z Haló novin.

Jan 5.10.2007 5:41

Re: Re: Tlusty a ODS.

Ta udajna autonomie je jen v autorove fantazii, protoze nikdy v ODS zadnou autonomii a nezavisly nazor nemohl poznat. Ve vsech demokratickych stranach, v Cesku to jsou s prihmourenim oci z parlamentnich stran zeleni, socani a lidovci, existuji ruzne nazorove proudy; v leninskych stranach ODS a KSCM naproti tomu nikdo nema svuj vlastni nazor a pokud nahodou ma, tak je zlikvidovan. Tupe stado hlasuje, jak naridi Topolanek a jeste se pri tom necha kontrolovat na pokyn Topolanka a Tluchore (jako pri posledni "tajne" volbe predsedy snemovny).

Ty invektivy si nechte od cesty, soudruhu, vsichni lide ceskeho puvodu nemusi byt nutne u rudych nebo modrych "lenincu", tak ani mne nezahrnujte do Vaseho modrorudobolsevickeho hnizda. Mimochodem, co to jsou Halo noviny? Nejaky ODS-obcasnik, ze se tam mohu cosi dozvedet o vnitrnim fungovani ODS?

Ale 5.10.2007 6:18

Re: Re: Re: Tlusty a ODS.

Představa, že by v ODS uspěl současný centralismus Jiřího Paroubka, uplatňovaný včetně osobně zařizovaných vyhazovů nepohodlných soustraníků (vzor ČSSD) nebo permanentní revolucionář a neochvějný strážce v případě ODS modré čistoty Stropnický, je nepředstavitelné.

Prvně si něco zjistěte a pak pište

Jan 5.10.2007 7:27

Re: Re: Re: Re: Tlusty a ODS.

Koho "vyhodil" Paroubek?

Ale 5.10.2007 9:15

Re: Re: Re: Re: Re: Tlusty a ODS.

Petr Pospíchal, např. (ne, že bych se ho zastával)

jirka.s. 5.10.2007 10:54

Re: Re: Re: Tlusty a ODS.

Že by snad Honzíkovi došly buchty a včera se vrátil do Čech? On prý neví, co to jsou Halo noviny!!! Naskýtá se sice ještě jedno vysvětlení jeho neznalosti, ale to asi napadne každého samo od sebe, že?

čtenář zdrojů 5.10.2007 12:14

Re: Re: Re: Re: Tlusty a ODS.

no, o tobě se to ví, že znáš Haló Noviny. Jako důchodce je pravidelně čteš. No a pokud jde o ODS leninského typu, tak se občas podívej sem : http://ods.breclav.cz/

jirka.s. 5.10.2007 17:24

Re: Re: Re: Re: Re: Tlusty a ODS.

No, bláznům se nemá odporovat, tož zemři v blahé nevědomosti! Halo novin bych se v trafice nedotkl ani dvoumetrovým klackem, ale zde na netu ať se jim snažím vyhnout jak chci, vždy se najdou takoví rudí zahnilci  jako je francek vízek nebo ty, kteří mi je mermomocí vnucují! Nu což demogracije je demogracije, viď slabikovači pitomin a halo novin?

Žulový Aston 5.10.2007 6:25

Re: Re: Tlusty a ODS.

Jak je to s tím Tlustého kolečkem - už to taky neplatí?? A já kvůli tomu volil ODS?Anebo zas oDS kecala jak Halo noviny?

gerontusinza 5.10.2007 12:33

Víc mnohem víc a světšími grády.Re: Re: Re: Tlusty a ODS.

Dokonce natolik, že i víc jak 50% partaje tomu věřilo (možná že i Tlustý ,ale to bych snad si i vymýšlel jako Tlustý....);-D

Kylchap 5.10.2007 8:07

Re: Re: Tlusty a ODS.

Když se nějaká buňka ODS odchýlí od principu demokratického centralismu je zrušena shora a její členové vyloučeni.

Modus operandi ODS a KSČ si jsou velmi, ale opravdu velmi podobné.

Ruda 5.10.2007 8:39

Re: Re: Re: Tlusty a ODS.

Koukám, že jste alespoň většina z diskutujících nějak moc chytří. Vy jste snad členy ODS, že víte jak to tam chodí. Řekněte mi jediný relevantní odkaz na to, kdy byla zrušena místní organizace ODS "shora". Jsou jediné problémy tam, kde se na radnicích uzavřela koaliční smlouva s komunisty. Takže pánové (vlastně možná i dámy) kecáte.

antiODS 5.10.2007 9:09

Re: Re: Re: Re: Tlusty a ODS.

Městské sdružení v Břeclavi - viz http://ods.breclav.cz .... PS : nejsem členem ;-D a nikdy nebudu !!... ODSáci jsou ksindl ;-€

Kylchap 5.10.2007 9:46

Re: Re: Re: Re: Tlusty a ODS.

Organizace v jednom městě na severozápadě. Tehy přijel dokonce jakýsi místopředseda partaje a všechny na místě vyloučil z ODS.