4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Tisíc malých bolestí

Tak se kdysi říkalo českému vozidlu Škoda 1000 MB, což bylo na svoji dobu docela moderní, výkonné, pohodlné vozilo s malou spotřebou. Sedačky to mělo normální a ne jak to dneska dělá Škoda, že je to jako dřevěná vana s vystouplými tvrdými okraji.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O. Firtl 18.8.2013 7:18

Re: Najděte dva rozdíly...

Jo, a na podhuštěných pneumatikách....

J. Heincl 18.8.2013 7:17

Re: Tolik úkolů, kolik napsal pan Vlk,

Také si to myslím. Pokud by slušní členové ODS zvolili zločinecké vedení, tak by se zřejmě jednalo o lidi se silně podprůměrným intelektem.

H. Lukešová 18.8.2013 0:35

Re: Je potřeba vrátit zdivočelou část romské populace

Kdo přišel a obě ruce a pak se oběsil?

M. Starý 18.8.2013 0:02

Re: ODS zlikvidovalo "Tisíc malých blbostí". Ne bolestí.

Dobrý den, tak ten tlumič (v podstatě torzku) mezi nápravami si pamatuju. Měl jsme MB jako svoje první auto po autoškole od strýce, on jí koupil 20. srpna 1968, den před okupací. Pamatuju si, že prasátka tam byla ještě z Oktávky... Po té, co mi ji dal si koupil Š105 a pak už jen hořce vzpomínal na "malé" bolesti v porovnání s těmi "velkými" u 105ky. Holt pokrok nezastavíš...

M. Varadinková 17.8.2013 23:45

Re: Výborný článek

Zřejmě jste článek nečetl, že? Pak ovšem nechápu, proč tu opruzujete, hloupá gramodesko.

M. Bílý 17.8.2013 22:49

Re: Tisíc malých bolestí a jedna velikánská

Pardon, ten starej Rapid byl spodovej. Omlouvám se.

M. Bílý 17.8.2013 22:46

Tisíc malých bolestí a jedna velikánská

K první části článku pana Vlka. Jezdil jsem celý život na Škodovkách, od vrchového Rapida 1,4 l po Š 105. Do skutečného automobilu jim všem něco chybělo, nikdy mě však Škodovka nenechala na holičkách, vždy jsem dojel. Nepatřil jsem ovšem mezi řidiče, kteří do vozu lejou jen benzin a olej a o víc se nestaraji. Na př. seřízení ventilů, či předstihu patřilo k pracem, které jsem si dělal sám. Jen jednu vzpomínku: při cestě  na Grossglockner ameriky vařily, ale MBéčko napěchované po střechu šlapalo jak hodinky. Ovšem když mě má vnučka veze dnes svou Fabií, tak je to přeci jen něco jiného.

A teď k ODSce. Je to strana mizerná jako včechny ostatní. Vůbec není pravicová, jak bych si přál, je socialismem prolezlá, ale na rozdíl od těch ostatních má alespoň dvě osobnosti. Jaroslava Kuberu a ve svých počátcích Václava Klause. Budu ji se skřípajícíma zubama volit. Leda že by.... ale nebudu předbíhat.

J. Schwarz 17.8.2013 18:24

Re: Je potřeba vrátit zdivočelou část romské populace

pořád lepší osud než se proměnit - ve Frau Netzer!

P. Pavlovský 17.8.2013 17:59

Re: Za politickou situaci si jistě ODS může do jisté míry sama, ale levicová média se také vydatnou měrou činila na špinění ODS. ODS je líčena jako démon poslanecké sněmovny, to můžeme číst z per mnohých levicových novinářů i rudochů v diskusích.

O žádném jiném Petru Pavlovském nevím, je jenom Pavel P., herec v Plzni, ale příbuzní nejsme.

P. Vítek 17.8.2013 17:50

Re: Nagyová mezi kmotry shromažďovala iínformace (Nečas) a Kuba také

Necas delal vsechny mozne (zdanlive nepochopitelne)mazane veletoce,aby si upevnil pozici a mohl nakonec tu cistku od kmotru provest.A divejte,malem skoncil v kriminale samKduz to nezvladne vrcholovy sachista,kdo to zvladne?Pani Nemcova?A na Kubu bych rek bacha!

V. Kusý 17.8.2013 17:47

Jo, jo, opět se nám vynořují pánové, dříve

soudruzi, známí jako Jetřeba a Mělobyse.Taky se mi vybavuje to rčení, či citát o tom, jak by se mělo vlastenectví, v tomto případě politika, z hub do paží vrazit.Nebo spíš z internetu než z hub.

P. Vítek 17.8.2013 17:39

Re: Za politickou situaci si jistě ODS může do jisté míry sama, ale levicová média se také vydatnou měrou činila na špinění ODS. ODS je líčena jako démon poslanecké sněmovny, to můžeme číst z per mnohých levicových novinářů i rudochů v diskusích.

Nejste vy taky dva Pavlovsti? Onehdy jsem od nekoho z vas cetl prece dobry postrehy.Co blbnete s temi pravniky?To uz je davno vysvetleno,ze to byl dobrej tah-diky tomu jeste furt zijem a muzem si dovolit tady diskutovat

P. Vítek 17.8.2013 17:32

Re: No... z ODS se stala, bohužel, strana "hvězdné pěchoty"..

Volit bude jen ten,kdo plati dane a kolik.Sulikuv navrh:kazdy volic dostane na ruku castku,kterou vyplaci stat"vyvolenemu" za jeden hlas.A muze si ty penize treba prochlastat

L. Novák 17.8.2013 17:31

ODS zlikvidovalo "Tisíc malých blbostí". Ne bolestí.

ODS se ani za Klause nedržela toho, co hlásala, a nedrží se toho ani dnes. Kdysi mohla, dnes už ani nemůže.

MB 1000 nebylo žádné technicky úspěšné auto, ale bylo dost jednoduché na to, aby se za provozu dalo různě flikovat a vylepšovat v trvalém nedostatku všeho, především náhradních dílů. A bylo na trhu v podstatě jediné domácí, které bylo i s ročními pořadníky čekatelů k sehnání.

S ODS je to podobné. Bída bídoucí, ale když to nechcete dát rudým nebo zahodit do kanálu, tak vám nic jiného nezbyde než to dát jim.

P.S.: Pamatujete si, jak se v prvních letech výroby rozkmitávala u MB1000 přední náprava při určité rychlosti (rezonance způsobená konstrukční vadou) a jak si majitelé museli na vlastní náklady objednat, koupit a nechat namontovat tlumič, aby se s autem dalo bezpečně jezdit a řídit? Dnes by takové auto nemohlo vůbec do prodeje. Zákazník by to obchodníkovi otřískal o hlavu. I Favority vyráběné ještě v roce 1992-3 potřebovaly napřed vychytat výrobní vady, nahradit nekvalitní díly novými, vyměnit těsnění pod hlavou válců za kvalitnější aby "neprofukovalo" a pak teprve mělo auto poměrně slušnou spolehlivost po řadu let.

Obávám se, že s ODS to tak jednoduché nebude. :-P

J. Kratochvíl 17.8.2013 17:25

Srovnávat ve své době celkem moderní a spolehlivé MB1000

s polistopadovými vládami je nehoráznost. Vlastnil jsem tento automobil 15let a mohu prohlásit, že mimo benzin a olej, který se do něho musil lít, jsem nezaznamenal větší poruchu a dovezlo mi vždy a včas do cíle spolehlivě. Což se o žádné z polistopadových ODS vlád říci nedá, ani jedna  nedojela do cíle, t.j. do konce volebního období přes skandály a hádky. Místo aby se staraly o hospodaření a prosperitu státu zavedly zde korupci a mafii jako systém, čímž stát jako takový přestal fungovat, není vybudovaná infrastruktura, dálniční ani železniční síť, po železnici jezdí staré soupravy atd. Zato státní dluh vzrostl do bilionů a kde nic tu nic, všechno rozkradeno. Pane Vlku nechte si už konečně své pohádky pro děti, my nejsme žádné malé děti.

P. Vítek 17.8.2013 17:17

Re: Ano, soudruzi

Vymysleme,jak fungovat bez statnich uredniku

P. Vítek 17.8.2013 17:15

Re: Najděte dva rozdíly...

Kubera na kole

L. Novák 17.8.2013 17:11

Re: Výborný článek

Co to je? Varadinkové motlitba před spaním? :-P

P. Vítek 17.8.2013 17:09

Pane Vlku sabesdekl dolu!Vynikajici vycuc!

J. Adámek 17.8.2013 16:51

Re: Dobrý den pane Vlku,

Potom Vám pane J.Bělo doporučuji abyste se zaměřil na články kde najdete větší počet lumpů tak zvaných "Šibalů" jak je pojmenoval sám velký ekonom a politik se sexymozkem J.P. Nečtěte nic o ODS, protože by Vás mohla "klepnout Pepka". Zvláště nečtěte p. Vlka st. je na Vás moc těžký. Mějte se a nezapomeňte, že budoucnost ODS bude s lepšími lidmi a na Vás nebude čekat až ji zatratíte.

F. Netopil 17.8.2013 16:14

Re: Ano, soudruzi

Tu statistiku jste si mohl odpustit pane Schustere a zapojit selský rozum. Jak mohu věřit že nejlépe umí hospodařit partaj, která má největší dluhy ?  Ale Vy se asi velmi nerad loučíte se svými sny a zbožnými přáními.

M. Varadinková 17.8.2013 16:11

Výborný článek

Myslím, že nejlépe vystihuje dlouhodobé sebevražedné chování ODS tato věta:

Posledních 13 let se ODS ideově jen klepala před mediálním bičem v ruce "pravdy a lásky", probruselských eurohujerů a "lidskoprávních" zelených šílenců a podvodníků.

P. Pavlovský 17.8.2013 15:35

Re: Nagyová mezi kmotry shromažďovala iínformace (Nečas) a Kuba také

Ono to do značné MÍRY SPLÝVÁ.

Vadí mi strana, která trvale poškozuje marku pravicovosti.

J. Běle 17.8.2013 15:17

Dobrý den pane Vlku,

příspěvek dobrý,jen doufám,že ho z ODS nebude nikdo číst nebo,nedej Bože,se jím řídit. Ta banda má našlápnuto do zatracení a já doufám,že tam skončí. Už nechci číst o Řebíčkovi,Topolánkovi,Dalíkov inebo Nečasovi.

B. Mráz 17.8.2013 14:43

Re: Nagyová mezi kmotry shromažďovala iínformace (Nečas) a Kuba také

Pane Pavlovský, vy jste možná pravičák, ale hlavně jste postižen šílenou nenávistí k ODS.

O. Firtl 17.8.2013 14:02

Re: Najděte dva rozdíly...

Až se silné strany zbaví kmotrů a sponzorů, tak z nich budou slabé strany....jinak to dnes ani být nemůže. Kdo by pak zaplatil ty stamiliony za volební kampaň? Členové strany? 

J. Kadeřábek 17.8.2013 13:48

Vždy se lépe žije když Vám ostatní půjčují.

Ovšem jen dočasně. Než inflace a pád hodnoty měny Vám připomene, že ekonomická pravidla platí pro všechny vlády. I tu ČSSD.

J. Kadeřábek 17.8.2013 13:42

Lépe to napsat jistě šlo.

Především tvrzení, že ODS je spolupachatelem fotovoltaické loupeže je lež. Zákon předložili socialisti, a v parlamentu byla jako jediná ODS proti a to všichni poslanci. To že v senátu hlasovali někteří jedinci pro je věc jiná. Ty okolnosti nelze popsat stručně. Mantra, že co někdo pokazil jiný mohl spravit a proto nese hlavní vinu je skutečně k smíchu. Ovšem jinak tisíc malých bolestí je nesourodý výběr problémů, mezi nimiž je "regulace" prodejních zájezdů vzkutku legrační. Blbost ani vyčuranost nelze zákonem zakázat autore. No a celý apel je s křížkem po funuse. Pozdě. Už je těžko bude někdo volit i kdy tu tisícovku předělali na mercedes a to se nestane a nikdo tomu nevěří.

S. Netzer 17.8.2013 13:29

Re: Je potřeba vrátit zdivočelou část romské populace

To už hlásal jeden před Vámi. Pak přišel o obě ruce, a nakonec se oběsil.

Tak pozor, a´t Vás nepotká stejný osud!

L. Křivan 17.8.2013 12:14

Je potřeba vrátit zdivočelou část romské populace

tam, odkud přišli.