29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Pařízek 21.5.2011 7:06

škodí za každou cenu

Je potřeba si všimnou a uvědomit,že OZ se začal tvořit za vlády nynější opozice p.Zeman a dokončen za p.Paroubka a přesto je špatný,protože ČSSD nevládne a tak musí být vše špatné a vůbec jim nejde o tuto zem a její obyvatele,které zradili již v roce 1948 a pro získání moci klidně zradí znovu.

F. Vízek 20.5.2011 17:55

Zatím.... A co přijde poté ?

Zatím je věcná kritika návrhu OBČANSKÉHO ZÁKONÍKU z úst Jiřího Dienstbiera, vystudovaného právníka,  autorem označena jako  "VÝLEV"  a jako "NESTOUDNÉ STRAŠENÍ".

Za nějakou dobu bude kritika čehokoli považována za rozbíječství, rozvratnictví, nepřátelství? A kritici půjdou na Bory?

Taková je perspektiva české demokracie podle představ našich "nových demokratů" Lukašenkova střihu ?

Opozice už zase = zločinecké spolčení proti neomylné straně a vládě?

B. Rybák 20.5.2011 18:19

Re: Zatím.... A co přijde poté ?

A kolik znáte příkladů toho, že by se tato opozice přihlásila (např. z důvodu národního zájmu) jako se to aspoň občas děje děje jinde ve světě k tomu co dělá vláda? Není např. snižování dluhů a třeba i náhrada komunistického občanského zákoníku (byli jsme už poslední zemí, která to neudělala) "národním zájmem. V Německu s šetřením začala levice (kancléř Gerhard Schroeder) a pravici v tom pak moc nebránila. Proto jsou teď na tom v Evropě nejlépe.

F. Vízek 20.5.2011 20:00

ODS + TOP 09 + VV = národní zájem? To je vtip měsíce !

Copak je národním zájmem, aby tzv. vláda rozpočtové odpovědnosti, boje s korupcí a vláda práva - jak se sama označila -

vršila dluhy nejvíc v historii, korupci povýšila na běžnou praxi a právní jednání a chování měla za slabost, která je nežádoucí  ?

Ostatně OBČANÉ to zhodnotili, hodnotí a ještě dají znát svoji spokojenost:  ČSSD vyhrála volby sněmovní, vyhrála volby krajské a vyhrála volby senátní.  Nyní podle průzkumů má téměř jistou většinu v Poslanecké sněmovně, v Senátu už je to realita.

To prosím není o její kvalitě, ale o NEKVALITĚ KLAUSOVY (Nečasovy) VLÁDY !

Proč píšu Klausovy vlády? V únoru se přece stal jejím GARANTEM, jak sdělil veřejnosti.  A podle toho to vypadá...

K. Luboš 20.5.2011 11:21

To nemá logiku!

Proč by vláda měla prosazovat a sněmovna schvalovat zákony, které levice po příštích volbách zase zruší?

Z. Rychlý 20.5.2011 14:08

Re: To nemá logiku!

Proč by je rušila ? Vždyť je to jenom o "vymezování se" vůči koalici !

Již jednou se takhle ČSSD vymezovala vůči zvýšení věku odchodu do důchodu - to bylo slibů a nalapaných voličů. A povolební skutek ? Posvěcení dříve kritizovaného. S "občanem" to bude stejné.

M. Hoblík 20.5.2011 11:17

Není vůbec žádná pravda, že hospodářství krachuje!

Jen se dobře rozhlédněte kolem sebe! Lidé mají krásná auta, nakupují v superhypermarketech, někteří bydlí v luxusních sídlech, jezdí na exotické dovolené... Tak co to blábolíte o krizi hospodářství?

V. Váňa 20.5.2011 9:16

Velice nesouhlasím,

a to hned se dvěma body Vašho článku:

1. Občanský zákoník, na němž se pracovalo 10 let, není nikterak úžasný, bez ohledu na to, za které vlády vznikal. Jeho odborným garantem je prof. Eliáš, kterého osbně znám a kterého si velice vážím zejména pro jeho odbornou erudovanost. To ale neznamená, že není možno o návrhu takovéto základní normy diskutovat, nebo že by snad bylo nutno ji hájit natolik, že nesmí být kritizována. Pokud je mi známo kriticky se vyjádřila i bývalá ministrině spravedlnosti. A p. Dienstbier argumentoval dost věcně. V takové diskusi netřeba podle mého názoru spatřovat zlo.

2. Tvrzení, že volby vyhrála pravice, je spíše lež než jen polopravda. Program věcí veřejných měl mnohem blíže k ČSSD než k ODS nebo dokonce TOP 09. Jejich pravicovost je dána snad jen tím, že k nim nesmí vstoupit žádný bývalí komunista.

Poznámku za 2. píšu ne proto, že jsem socan, nýbrž proto, že právě nyní sklízíme plody ideově nesourodé vlády.

R. Kříž 20.5.2011 7:55

autore....

socany nemusim, ale na jejich kritice noveho obcanskeho zakoniku je dost pravdy. kdyz uz to  zminujete jako argument, mel byste byt schopen trochu podrobnejsi diskuse - jste? nebo jen papouskujete par dementnich frazi, ktere roztrusuji podivni staromilci, kteri navrh pripravovali?

P. Schuh 20.5.2011 7:43

Rádobydemokracie

Autor je taky rádobydemokrat.

Za můj krátký dalo by se říci až jepičí život jsem si všiml, že ve vládě ať byla Pravice či Levice a vždycky to šlo do prdele.

Takže mít panickou hrůzu zrovna z Levice ? Já strach nemám. Občané nechť demokraticky rozhodnou ve volbách. Stejně marast bude pokračovat.

J. Láníček 20.5.2011 7:14

Jásejme a veselme se,

pravice nám velmi prospívá. Jako důkaz lze vzít skoro všechno. Proto musí tato korupčnická a podvodnická sebranka předložit a prosadit co nejvíc zákonů - dobrá logika !

V. Kain 20.5.2011 8:36

Re: Jásejme a veselme se,

Jsem si stoprocentně jistý,že až to kormidlo vezme do ruky DLUHOSLAV Sobotka tak mnohým jeho voličům zmrzne úsměv na tváři.

J. Urban 20.5.2011 10:08

Re: Jásejme a veselme se,

Pane Láníčku, pravice u nás není. Je jen levice, reprezentovaná ODS a krajní levice, reprezentovaná ČSSD a KSČM. Ostatní strany nestojí za zmínku.