3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Ticho před bouří

Současné teplé letní počasí nepřeje chuti k nadměrným aktivitám. Souběžně nastal útlum na politické scéně, odpovídající trpnému čekání na 16. červenec 2013, jenž slibuje přinést politickou bouřku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rudolf 6.7.2013 7:53

tím nejhorším, co nás může potkat ...

Tím nejhorším, co nás může potkat, je možná událost, která se již stala. Při nedávném zatýkání českých politických špiček jsem v duchu jásal. Domníval jsem se, že si spravedlnost našla cestičku i do nejvyšších pater české politiky.

Moje naivní nadšení se pomalu mění ve velice temné obavy. Pokus o "padni, komu padni" začíná pomalu připomínat politický převrat. Ještě stále se může stát, že policisté přijdou s důkazy, ze kterých budou jejich předchozí kroky srozumitelné. Kéž by tomu tak bylo.

Představa, že budeme muset (slovně) bojovat za propuštění takových lidí, jako je pan Tluchoř, Šnajdr nebo Fuksa, mi opravdu nedělá dobře. Ale možná nám nic jiného nezbude.

F. Navrátil 7.7.2013 18:00

Re: tím nejhorším, co nás může potkat ...

 To co se v poslední době na naší politické scéně odehrává je skutečně zajímavá souhra náhod. Celou dobu jsem, protože mám konzervativní názory volil pravici. Již delší dobu jsem logicky předpokládal, že příští volby jsou v režii levice. Výsledky tohoto klání mezi pravicí a levicí beru jako fér hru. Zvítězit může pouze jeden a kdo je lepší musí rozhodnout výsledky té které vlády. Přímá volba presidenta, poměrný volební systém a konstelace rozhodujících orgánů t.j.  parlament, sněmovna, Ústavní soud, státní zástupci a v neposlední řadě policejní složky se zdá, že rozhodují podle scénáře, který je nečitelný a velmi snadno by mohlo dojít k posílení nedemokratických sil a nepolitické politiky.