6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Těžební limity Andreje Babiše

Preference hnutí ANO se sice dlouhodobě udržují na vysoké úrovni, okolo hranice třiceti procent, leč poslední dobou začínají pozvolna klesat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Pernický 10.7.2015 18:47

Proti jednomu,je Vás moc!

V koalici nelze dosáhnout vítězství nad těmi,co mají za zády neviditelné lobisty.Musí se postupovat obezřetně. Ale co s medii,které ovlivnují pohled ovlivnitelné veřejnosti?

K. Janyška 10.7.2015 11:48

Babiš měl v programu koblihy pro blbce a vlastní zisk,

ne dobro České republiky... Dzp.

R. Hroza 10.7.2015 13:23

Re: Babiš měl v programu koblihy pro blbce a vlastní zisk,

Janyška nedostal koblihu a teď tady opruzuje.

K. Vyšata 10.7.2015 10:28

Jak nám dnes Babiš ve sněmovně

názorně ukázal, nepotřebuje radit od novinářů typu Mlejnka, dovede si poradit sám. ANO v podivné, ale funkční symbioze s ČSSD si udržuje pořád vysoký kredit u voličů a nepodstatný odliv některých, kterých se dotkne EET nic neznamená. Prostě aby se upravil bordýlek co se tady vytvořil za necelých třicet let se občas některá nepopulární opatření některých skupin dotkne. Po vítězném volebním tažení to mnoho politických figurek které ANO vytlačilo z politiky, následovaly skupiny dosazených parazitů bez odbornosti, teď to jsou skupiny šizunků na daních. Prostě Babiš to ve prospěch společnosti řeže hlava nehlava. Spíš je záhadou, že pokles se pohybuje v tak malých procentech po té jízdě co Babiš předvádí. To znamená, že odpadlé skupiny nahrazují další kterým se postup Babiše líbí.

M. Vondráček 10.7.2015 11:47

Re: Jak nám dnes Babiš ve sněmovně

Vám by se asi hodně líbil Hitler na počátku své kariéry.

V. Kain 10.7.2015 14:30

Re: Jak nám dnes Babiš ve sněmovně

Babišovi to zpočítá dost voličů kteří mu sedli na lep.Dneska by si ruku usekli než by mu hodili hlas.Babiš se potřeboval dostat k eráru o nic jiného zájem neměl.Dneska má přehled kdo,kde a za kolik a o to mu šlo.Zbavme se ho dříve,naž napáchá ještě daleko větší škody.

O. Rychlík 10.7.2015 20:45

Re: Jak nám dnes Babiš ve sněmovně

Babišův spolek jsou klasičtí fašisté. V tom původním nepejorativním a nekarikovaném smyslu slova. Babiš představuje spojení velkokapitálu s lůzou. Takový svazek = FASCIA. Adorace dělnictva a zaměstnancǔ a důraz na zajištění jejich potřeb spolu s ostrakizací střední třídy, zejména nezávislých malých podnikatelů. To je ideologie Anofertu. A paradoxní je, že naprostá většina členů tohoto spolku, natož jejichž sympatizantů a voličů o tom ani nevi. Ba dokonce ani sám Babiš. Ten si možná i myslí, že nápad "řídit stát jako firmu" s důrazem na "efektivitu" je nějaký originálni.

J. Kyselková 10.7.2015 18:01

Re: Jak nám dnes Babiš ve sněmovně

Pane Vyšato - nevím, jaké je Vaše povolání, ale pokud nadáváte někomu do šizuňků, protože se sám živí, určitě nejste živnostníkem anebo OSVČ. To byste moc dobře věděl, že to je zasloužený a tvrdý chleba. Je moc těžké, obstát v konkurenci nasycené společnosti, zvládat desítky kontrol zákonných nařízení i těch úřednických z EU, Není jen DPH je i spotřební daň. Některé položky jsou těžko vyčíslitelné, ale ne ze zločineckých důvodů, ale protože byrokratické požadavky jsou složité, nejasné a mění se bez dostatečných instrukcí.

Jeden z nejlepších fórů bude, že anynymní stěžovatel může docílit toho, že podnkatel, kterého nařkne ze zatajení evidence prodeje svého výrobku nebo práce - může dostat pokutu půlmilionu korun a živnost mu zavřou na dva roky (i když je třeba jediná ve vesnici).

Nejde o narovnání tržního prostředí, ale o jeho d e f o r m a c i.  Nezaduste se kobliškou !

K. Vyšata 11.7.2015 12:09

Re: Jak nám dnes Babiš ve sněmovně

Paní Kyselková promiňte, že jsem Vám neodpověděl hned, snad si moji odpověď přečtete.

Pominu dost ubohou invektivu s kobliškou, byla zbytečná a trapná.

Začal jsem podnikat, nebo se o to pokoušet na základě povolení NV už před převratem. A od té doby do dnešního dne. Tak jsem za tu dobu zakusil dobré i špatné časy, nic mimořádného a těžko přirovnatelného třeba k těžké práci někoho v dole nebo ve fabrice. Totiž když člověk dělá tzv. na sebe, podle svých schopností a je dostatečně odolný, přináší podnikání výsledky, někdy i velmi dobré. I přes mnohdy téměř nesplnitelný nával povinností které se na podnikatele ze všech stran valí. Malý podnikatel musí ovládat obrovskou oblast bezpečnosti, pracovněprávních předpisů, daňových povinností, požárních a hygienických předpisů, nestačil bych to vypsat ani do večera. A to vše musí znát a dodržovat na úrovni zanlostí těch, co ho kontrolují. Podnikat je těžké, to máte pravdu. Ale dobrovolné, na to nezapomínejte. Kdo se pustí do boje, dělá to ze své vůle, na svou zodpovědnost.

Kdo podniká poctivě, má obavy z nálezu většinou chyb které udělá z lidského pochybení, nebo z pochopitelné nedokonalé znalosti všech zákonů a předpisů.

Proč to píšu, podnikat je těžké, ale ani to neomlouvá zatajování příjmů úmyslně. No a EET tu naši vrozenou vlastnost sem tam (někdy i hodně) si trochu utrhnout omezí. Tak jako nás omezují stovky jiných předpisů a zákonů. Určitě si zvykneme.