3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Pavel 27.9.2010 12:01

Re: Kdo to asi je levicový intelektuál?

Skotnico! Jako typický polovzdělanec planě žvaníte o lidech, které neznáte!

V. Pavel 27.9.2010 11:59

Re: evropští levičíci

Kopretino! My, Češi, máme v sobě výrazně zabudovaný negativizmus, oproti jiným národům, které znám. Projevuje se mj. i tím, na co kriticky poukazujete u Klepala, jehož existenci jsem zde sám dosud však nezaregistroval. Výrazný negativista je např. i Václav Klaus, který tím nám všem škodí, zejména jako občanům EU. Snad i pro zmíněný národní zakódovaný negativizmus má však u nás podoprovatele a dokonceš může být v čele státu! Vybavte si naše TV šoty před zahájením našeho předsednictví EU "Evropě to osladíme"! Tedy výrazně negativistické poselství všem občanům, za které jsme jako daňoví poplatníci platili těžké miliony. Přitom jsme Evropě předvedli do té doby nevídanou věc, opět negativistickou, a to odvolání vlastní vlády při našem předsednictví. A podílel se na tom i sám prezident! Takoví jsme "pašáci negativističtí", podle sebe sama vždy "chytřejší", než úspěšnější sousedé a proto neschopní konstruktivně spolupracovat ani pro vlastní prospěch!

H. Lukešová 27.9.2010 11:49

Re: Milí diskutující, necháte-li se vyprovokovat...

Ano.

H. Lukešová 27.9.2010 11:49

Re: evropští levičíci

Pane Skotnico, já Hayka neznám, neznám jeho díla, takže nemohu posoudit. Možná jo, ale nevím.

H. Lukešová 27.9.2010 11:47

Re: evropští levičíci

No Thilo Sarrazin je čestná vyjímka, bohužel ho odstřelili a to nejenom levičáci, ale i pravičáci.

M. Vondráček 27.9.2010 11:36

vážený pane

Není Vám divné, že většina zdejších diskutujících má obavy o Vaše zdraví. Když se bavíte s přáteli své dcery, máte na sobě svěrací kazajku, nebo jste bez...

S. Netzer 27.9.2010 11:34

Re: evropští levičíci

No, já nevím, Kopretino. Myslíte, že například Thilo Sarrazzin, člen SPD, zabíjí naše hodnoty?

M. Vondráček 27.9.2010 11:33

pro hlupáka každý hloupý

znáte to přísloví ??

J. Skotnica 27.9.2010 11:26

Re: evropští levičíci

Víte, Kopretino, nezlobte se, ani si to asi neuvědomujete, ale mně se zdá, že tak ňák instinktivně tíhnete k Hayekovi.

J. Skotnica 27.9.2010 11:22

Re: Milí diskutující, necháte-li se vyprovokovat...

Jo jo, včera jste byla na válečné stezce, to jeden ulítne. Válečné barvy jste už smyla? :)))))

J. Skotnica 27.9.2010 11:20

Re: Kdo to asi je levicový intelektuál?

Já jsem si vždycky myslel,že je rozdíl mezi intelektuálem a levicovým intelektuálem. Většinou není žádný. Intelektuál je velmi vzdělaný člověk, spoustu toho přečetl, zkompiloval a v kavárenském kouři vydedukoval, že skončil spontánní vývoj lidstva. Pryč se současnou morálkou, vládou trhu, protož jedině my intelektuálové víme, jak učinit lidi šťastnými Nastává vláda rozumu a vůbec nevadí že o lidech a jejich přirozeném jednání vůbec nic nevíme. No a tohle se táhne už od Tomáše Akvinského a na opakování těchto racionalistických konstrukcí se podílí jak církev, tak levicvý proud intelektuálů. No a pak se nikdo ani nezasměje starému vtipu, jestli je socialismus věda nebo umění. Samozřejmě umění. Kdyby to byla věda, vyzkoušelo by se to nejdříve na potkanech.

V. Kusý 27.9.2010 11:16

Re: panečku

Prosímvás, neohánějte se kinderstube!Jestli je Vám něco hodně cizí, tak je to slušné vychování.Pouze ho tu a tam úspěšně předstíráte.Zdvořilá reakce a Vy? Nenechte se vysmát.Až budu mít hotovu statistiku Vašich výpadů a hodnocení duševních vlastností ostatních diskutujících, tak ji zde uveřejním.Bude to ale neradostné čtení.Pro Vás ne, Vy nejste schopen sebereflexe, ale  ostatní se jen utvrdí v názoru na Vás.

H. Lukešová 27.9.2010 11:10

evropští levičíci

jsou škůdci. Zabíjejí naše hodnoty. Včera na úvodníku pana Neffa (Havlův hlas rozumu), se do mě pustil jakýsi Klepal, který mě napadl kvůli tomu, že jsem pochválila natalitu pana Vandase a řekla jsem, že lidé jako on zachraňují bílou populaci naší země. To je snad zločin říci, že se bílá populace má rozmnožovat? To je snad zločin hlásit se k bílé populaci? To je ale myšlení všech levičáků, nenávidět sám sebe, svůj původ. Tím neříkám, že jsou barevní horší než my,to v žádném případě, ale patříme k bílým, tak bychom měli projevovat hrdost na naši kulturu a civilizaci. To však Klepal nechápe.

V. Dostál 27.9.2010 11:07

Re: drobná oprava

A protože věděli, že zítra bude konec světa, rozdali veškerý majetek nevěřícím a zabaleni v prostěradlech vystoupili na místní horu. Krátce po půlnoci padala zvláště jasná hvězda, všichni vykřikli a padli na kolena. A ráno se zahanbeně plížili zpět a doufali, že si vyprosí nazpátek aspoň trochu svého bývalého majetku od milosrdných sousedů

H. Lukešová 27.9.2010 11:04

Re: Milí diskutující, necháte-li se vyprovokovat...

Dobrý den pane Skotnico. Včera na úvodníku jsem napsala úlet. Ano, židovské děti se začínají vzdělávat ve 3 letech. Nepochopila jsem Vaši otázku, vím, že nejste antisemita. Nyní vím, že jste nemyslel, že jsou židovské děti potomci čarodějů, lupičů a vrahů. To jen vsuvka, která nesouvisí s tématem tohoto článku.

J. Skotnica 27.9.2010 10:53

Re: Milí diskutující, necháte-li se vyprovokovat...

Nerad to píšu, protože to není k tématu, ale když si tady některé osoby tvoří témata vlastní. Pane Bílý, protože je někdy těžké neodpovídat, odpovídám prázdnou replikou, což znamená "četl, ale nezajímá" (pro ty nejbystřejší). Ono to docela funguje.

Jo a aby to bylo aspoň trochu k tématu - pan Vlk má, jako skoro vždy pravdu a soudruh Bělohradský mě se svými socialistickými nás..ery silně hněvá.

S. Luňák 27.9.2010 10:17

Kdo to asi je levicový intelektuál?

Vyvěsit si na štít takové osoby, jakými jsou Bělohradský, Keller a Pehe, považuji opradvdu za typické pro dnešní (stále stejnou) ČSSD. Články těchto pánů jsou skutečné "perly",které si dokáže přečíst jen otrlý čtenář nebo sveřepý levičák zavile čtoucí i Haló noviny. Pehe sice za těmi dvěma poněkud pokulhává, ale i tak ho řadím mezi levicové "intelektuály." Stejně, kdo to označení vymyslel? Myslím to levicový "intelektuál," protože to mi nějak nejde dohromady. Tihle pánové jsou všechno možné, jenom ne intelektuálové, stejně jako ČSSD je všechno možné, ale rozhodně ne strana, která by se současným vedením měla kdy řídit náš stát.

V. Pavel 27.9.2010 10:16

Re: Zdfá se mi,

Pavlisi! Vážím si vašeho zájmu a péče o mé zdraví, nicméně nemyslím, že by váš názor byl správný, natož směrodatný! Mé duševní zdraví nevykazuje problémů. Dokonce jsem díky dceři v osobním přátelském styku s některými odborníky, kteří se mi dokonce občas svěřují, že možnost výměny názorů s někým jako já, kdo nepatří do okruhu jejich pacientů, je pro ně osvěžující. Doufám tedy, že jste natolik inteligentní, že když budete chtít, pochopíte zbytečnost svých obav o mé duševní zdraví. Pokud jde o vaše soudy o jiných diskutujících, k tomu vám doporučuji, neřešit psychicky druhé, nýbrž vždy prioritně zásadně pouze sám sebe, jinak se vystavujete nebezpečí, že skončíte právě jako pacient u některých mých, shora zmíněných známých. K vašim politickým názorům se nevyjadřuji, protože se nezdají nijak mimo normu a dokonce se dosti shodují s mými. Hezký den! :-)

V. Pavel 27.9.2010 9:46

Re: panečku

Kusý! Samozřejmě jsem si vědom té skutečnosti, že tím, když reaguji na osobní výpady primitivů, diskuzi nerozvíjím. Existuje zde určité dilema mezi přehlížením osobních primitivních výpadů a tzv. kinderstube, které mne nutí i na pitomosti ze slušnosti zdvořile reagovat. Jestli mi rozumíte? Zdravím!

F. Pavlis 27.9.2010 9:44

Zdfá se mi,

že autor V.Pavel by udělal dobře, kdyby nečetl NP. Ušetřil by tím zcela evidentně své duševní zdraví, nepodněcoval by jiné diskutující k věcnému odporu a nechal by pokleslost nebo nepokleslost článků soudu ostrakovému. Stejně to není řešitelné jako výrok , že ČSSD je pokleslá strana s pokleslými politiky i ideology, což je nesporná pravda se spornou možností přesvědčit o tom Tvrdíkovy /Paroubkovy/ Sobotkovy legie...

V. Pavel 27.9.2010 9:42

Re: Milí diskutující, necháte-li se vyprovokovat...

Bílý! Především zde opakovaně štvete a šíříte nenávist právě vy sám! Pokud nejste schopen pochopit, že smyslem účasti v diskuzním fóru není vyzývat účastníky aby s někým nediskutovali, nechte si svou nejasnost vysvětlit někým, oproti vám racionálněji uvažujícím! Do té doby, než smysl své účasti pochopíte, bude velmi vhodné, když přerušíte své toto hloupé, nedemokratické, nenávistné a destruktivní vystupování. Chápete?

V. Kusý 27.9.2010 9:29

Re: panečku

Až budete psát o tom, kdo zde kazí diskuzi na foru, tak se dívejte do zrcadla.

J. Štrobl 27.9.2010 9:27

Vcelku brilantně popsaná současnost ČSSD

Tentokrát musím s panem Vlkem naprosto souhlasit. Ideově vyprahlá ČSSD zoufale hledá nějakou platformu, na které by mohla soustředit voliče z krajně levicového spektra. Paroubkova idea kolotočářsko-vexláckého socialismu příliš mezi mladými nezabrala, distribuce drog je trestná a nepříliš populární, obrázky Romů zoufale hledajících tu "ČSD", kde dostanou stovku za svůj hlas, zase poněkud směšné a pro mnohé i odpuzující. V sociálních (ne v socialistických) otázkách se zdá být již delší dobu, vlastně snad od svého samého počátku, úspěšnější ODS, takže ČSSD je postupně vytlačována na pozice extrémní levice. To je současně i důkazem toho, že slova sociálně demokratická v názvu této strany se stala jen prázdným reliktem předválečných dob. ČSSD tak nesoupeří o voličskou základnu se žádnou z moderních demokratických stran, ale s komunisty a případnými dalšími krajně levicovými subjekty. Důkazem toho je i fakt, že v dnešním tisku se v předvolebních úvahách již mezi ČSSD a KSČM de-facto nerozlišuje. Volební potenciál ČSSD tak v současnosti závisí na levicově smýšlejících voličích, kteří volí něco, co by sami nechtěli. K tomu jim zdatně nahrává ODS, která si svou levicovost nechce přiznat a tím vlastně demokratickou levici odrazuje.

J. Krásenský 27.9.2010 9:19

oprava

... nepřitahovaly...

T. Kočí 27.9.2010 9:17

Tak to snad radši Michala Davida

Dobrý článek,díky.

M. Bílý 27.9.2010 9:16

Milí diskutující, necháte-li se vyprovokovat...

... oním pánem publikujícím zde nejapné a nenávistné příspěvky, pak nedobře činíte, protože zaplevelujete (spolu s ním)  diskuzní stránky NP. Nejlepší recept je neodpovídat mu! Pokud ovšem máte neodolatelné nutkání reagovat, nedá se s tím nic dělat. Sestupujete na jeho úroveň!

V. Pavel 27.9.2010 9:12

Re: panečku

Vondráčku! Vám toho však evidentně uniká mnohem víc! To však rozhodně není můj problém! Nehledejte řešení svého pocitu potřeby seberealizace stereotypní hloupou agresivitou k někomu, kdo vás čímsi dráždí na netu! Tudy cesta k psychické vyrovnanosti opravdu nevede! Pouze kazíte toto fórum. To už ale ode mne víte. Tak se zkoncentrujte, vezměte rozum do hrsti a přestaňte s primitivnostmi! Věřte, že vám radím dobře! :-)

M. Vondráček 27.9.2010 9:04

panečku

Otázka je, zda do diskuze o ideologické konferenci ČSSD  vůbec patří fakt , čím jsou Vaši rodinní příslušníci. Zazanamenal jste něco podobného u jiných diskutujících ?? Chtěl jste tím zdůraznit , že jste pod oborným dohledem ?? Nebo to má v diskuzi k danému tématu nějaký význam, který mi uniká ...

J. Krásenský 27.9.2010 8:55

drobná oprava

Dnes nikoli  "Poslední generace", ale "Sedmá generace". "Poslední" nebylo už přijatelné neboť se konec světa (Malthusiánská past) nedostavil tak rychle jak chiliasté prorokovali. Krom toho jejich původní postoje nepřitahovali ani příznivce ani dotace. (Jak přispívat tomu, kdo nepočítá v čase delším než pár let, a hlavně na co.)

V. Pavel 27.9.2010 8:48

Re: Autor je pokleslý novinář

Richarde! Můj příspěvek má dvě části. Myslíte v některé z nich, anebo v obou?