17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

POLITIKA: Tak nám zabili Kuberu

V nedělním večerním pořadu ČT1 Kuberova manželka a dcera vyslovily názor, že jejich manžel a otec snad dostal infarkt z rozčilení, které způsobily nátlaky ohledně jeho cesty na Tchaj-wan.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Zadák 1.5.2020 8:20

Se divím, že nový předseda Senátu Vystrčil ještě neodcestoval na Formosu.

Jsme přece suverénní stát, není-liž pravda?

F. De Winter 1.5.2020 8:07

Potrefená husa zakejhala. ;-)

M. Moravcová 1.5.2020 7:54

Děkuji, zase jde jen na prvním místě o krájení světa kvůli prachům a moci.

M. Janta 1.5.2020 7:45

Nevim pane Pisarik jestli to melo byt pro me,ale ja jsem plne souhlasil z vasim pripsevkem viz. nahore Jestli p ta odpoved byla pro mne,tak jen ve zkratce odpovim, ze vse co sem pisi je jen muj osobni nazor a nikomu se nesnazim muj nazor vnucovat

M. Krčmář 1.5.2020 7:43

Nic proti dobrým vztahům s Ruskem nebo s Čínou, ale to co v tomto směru předváděl Zemiak,či minulý pražský magistrát bylo lezení do řiti nejhoršího rázu. Tímto způsobem se vytváří závislost, nikoli spolupráce.

J. Vlček 1.5.2020 7:17

Pane Podracký, díky za velmi dobře napsaný článek. Plně sdílím vaše názory.

R. Tichý 1.5.2020 7:11

No ja nevim. V USA se treba muze demonstrovat proti koronakarantene, v Cine kdo to vyslovi, ten zmizi....

M. Janta 1.5.2020 7:06

Palec nahoru pane

P. Victorin 1.5.2020 7:06

Pane Urbánku, jak by mohlo někoho napadnout, že přátelská, přímo "soudružská" domluva pana presidenta, úderem či údery holí do hlavy, mohla negativně ovlivnit něčí zdravotní stav, natož dvaasedmdesátiletého pana Jaroslava Kubery? To by si mohl myslet snad jen blázen, nebo "zavilý antikomunista", že?

Navíc, když každému je známo ze zpráv lékařských specialistů, že náš podruhé zvolený pan president je duševně i fyzicky plně zdráv a při síle a že zcela nepochybně, svou dobře míněnou domluvu holí do hlavy, před státnickým výkonem ze všech příslušných hledisek pečlivě a zodpovědně uvážil...

L. Písařík 1.5.2020 7:04

Jestliže žijete ve svobodném světě, nepokoušejte se jinému občanu vnucovat, co by měl podle Číny nebo podle vás, dělat.

L. Písařík 1.5.2020 7:02

Pan Jaroslav Kubera byl člověkem bez bázně a hany a smekám před jeho odvahou nenechat se nikým omezovat. Jeho jméno je připomínkou toho, jak se snaží Čína využívat svého postavení a nařizovat, jak se mají její obchodní partneři chovat. Snaží se získat a vytěžit nerostné suroviny v Africe i jinde a při tom šetřit svoje. Snaží se dostat svět do područí a závislosti. Myslím, že je třeba stáhnou výrobu z Číny a starat se o soběstačnost, jinak Čína jednou dobude svět bez války.

P. Victorin 1.5.2020 6:53

Dobrý den, pane Janto! J. Jirka je "pablb non plus ultra" - "plody jeho ducha" tomu odpovídají... Mějte se!

M. Janta 1.5.2020 6:42

Rekl bych ze to prase jsou lide co sem pisi clanky jako vy pane hlupaku co si dal jmeno De Winter to byla Lady de Winter z trech muskertiru, ale vy jste asi poklonkar a patolizal Zemanovi De Winter

M. Janta 1.5.2020 6:35

Nektere nazvy a odstavce vaseho prispevku me pripominaji blba z hradu Ovcacka ze to jste vy prazska kavarno??

M. Janta 1.5.2020 6:32

Pane Viktorine Cetl jste nekde v nejakem clanku ze diskuter co si dal nick Jirka netovej pablb nas dva dava dohromady ,ze jsme jedna osoba?? :):):)

V. Urbánek 1.5.2020 6:30

Pan Jaroslav Kubera mi na obrazovce byl docela sympatický a byl bych mu přál, aby se dožil dejme tomu sto dvaceti roků. Jeho záměr za každou cenu uskutečnit cestu na Tchaj-wan byl však nerozumný, ne-li poněkud dětinský, nemohlo to přinést nic dobrého, od tak zkušeného politika bych ani neočekával takovou umíněnost, omlouvám se ve smyslu piety. Nedokáži rozlišit, zda si to pan Kubera sám tak strašně moc přál, anebo zda jej namanipulovala parlamentní opozice, potažmo pražská Kavárna. Čínská lidová republika vcelku odůvodněně protestovala proti takové zamýšlené víceméně provokaci. Pan prezident Miloš Zeman jakožto nejvyšší ústavní činitel nepochybně byl oprávněn vyjevit panu Kuberovi svůj nesouhlasný postoj, což se také stalo. Zaráží mě, že čeští novináři (a možná i příbuzní pana Kubery?) při svých stávajících stížnostech naprosto ignorují skutečnost, že srdeční cévy pana Kubery byly po dlouhá desetiletí zatěžovány tuším čtyřiceti(?!) cigaretami každodenně. Přičemž závislosti zvané nikotinizmus byl on sám hlasitým obhájcem či spíše "propagátorem". Když člověk po sedmdesátce dobrovolně nastupuje do funkce předsedy Senátu, dobře ví o tom, že bude vystaven i stresovým situacím. Na videu z kongresu ODS lze vystopovat, že J. Kubera zřejmě už pociťoval nějaké prodromy (ischemie srdečního svalu), když při svém proslovu sympaticky upozorňoval, že šál kol krku nemá "z frajeřiny". Žel všechno dopadlo tragicky. Avšak (vzhledem k argumentům mnou výše uvedeným) považuji za hodně, hodně za vlasy účelově přitažené, pokud snad někdo hodlá úmrtí pana Kubery vyčítat pracovníkům Kanceláře prezidenta republiky. Pokud mi někdo snad chce za můj občanský názor teď hubovat, prosím, poslužte si. Čest památce pana Jaroslava Kubery!

M. Janta 1.5.2020 6:29

Pane

VictorineHezky napsane souhlas!!!

M. Janta 1.5.2020 6:28

Je zajimave cist vase nazory Dost casto pouzivate slov ze lide kteri s vami nesouhlasi hazite do komunistickeho smradu,ale sam opevujete nektere dacany co prave s komunisty drzi krok co to znamena? Ze prave vy sam osobne jste kovanej bolsoun a komous

F. De Winter 1.5.2020 5:53

Poslední dobou je nápadné, jak se množí provokace proti Rusku a Číně. Někdo nemá zájem na tom, abychom s těmito zeměmi svobodně obchodovali. V tuto chvíli naše výrobky (které jsou často součástí výrobků západních korporací) prodávají do Číny a Ruska právě tyto západní korporace. Ty mají samozřejmě zájem, aby to tak zůstalo. Nemůžeme si nevšimnout, že třeba Merklová a Macron jsou v Číně pečení vaření.

Co se týká našich protičínských a protiruských aktivistů, tak ti jsou většinou ze západu placení nebo jsou to naprostí idioti typu řeporyjské prase. Každopádně potřeba zákona, který by byl obdobou amerického zákona FARA je stále akutnější.

P. Victorin 1.5.2020 5:29

Nápad pana předsedy senátu, exsoudruha Jaroslava Kubery, vycestovat bez svolení Ústředního výboru komunistické strany Čínské lidové republiky na Tchaj- wan, mu náš vážený pan president, exsoudruh Miloš Zeman, rozmlouvat přátelsky, přímo "soudružsky", úderem či údery své hole do jeho hlavy. Protože, podruhé zvolený náš pan president, je duševně i fyzicky plně zdráv a při síle, jak víme ze zpráv lékařských specialistů, zcela nepochybně každý svůj státnický výkon předem uvážlivě zvažuje, nejen z hlediska obyčejného lidského, nýbrž i z hlediska svých ústavních povinností a práv, jakož i z hledisek zájmů všech občanů našeho civilizovaného demokratického státu. Proto není důvodných pochyb o tom, že pan president svou domluvu "holí do hlavy" předsedovi senátu před výkonem ze všech příslušných hledisek pečlivě a zodpovědně uvážil.

Protože mezi oběma vrcholnými státníky šlo o tzv. rozhovor mezi čtyřma očima, nelze posuzovat, zda předmětná "presidentská domluva" spočívala v jediném úderu holí do hlavy pana předsedy senátu, či ve větším počtu úderů a v jaké intenzitě a do jakých míst hlavy mířených. O tom by mohl a měla více zjistit případná revizní pitva zesnulého Jaroslava Kubery, neuskutečnilo-li se poslední rozloučení s ním žehem.

Navrhuji vyhlásit všelidové referendum s otázkou - "Má se domlouvání holí do hlavy na Pražském Hradě stát hezkou zemanovskou presidentskou tradicí?"

M. Veleba 1.5.2020 4:32

To zbabělé a podřízené myšlení je pro generaci Podrackeho naprosto typické. Mě se chce blejt.

J. Krásenský 1.5.2020 4:31

Děkuji, vidím to podobně.

D. Shurov 1.5.2020 0:52

Mně na vás nejvíc vadí ta přirozená podřízenost (tzn. zbabělost). Vám přijde úplně normální, že cizí velmoci proti nám vedou trestní stíhání, když strhneme pomník na našem vlastním území a diktujou našim vrcholným představitelům, kam smí a nesmí jezdit? Co jsem tak znal pana Kuberu, podle mě tam jel právě proto, aby dokázal naši suverenitu. Aby dokázal, že navzdory Milošovi a zájmům PPF nejsme žádná čínská kolonie, oni by nás taky díky tomu brali víc jako rovnocenného partnera a ne jako patolízaly. Bylo to od něj možná naivní, ale aspoň odvážné, nestáhl ocas mezi nohy jako vy, pane Podracký.

P. Staronový 1.5.2020 0:14

Pan Podracký by se dobře uplatnil před více, než třiceti lety. Tehdy ten antiamerikanismus byl státní ideologií (komoušů).