2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Tajemství úspěchu Zemana a Babiše? Štěstí

To tu ještě nebylo. Příslovečná „blbá nálada“ Čechů je pryč. Dobrá polovina národa hodnotí hospodářskou situaci České republiky příznivě. Konkrétně se jedná o 49 procent Čechů. Ještě o něco více z nich, 53 procent, pak podle Centra pro výzkum veřejného mínění za příznivou považuje ekonomickou situaci své vlastní domácnosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
E Kocourek 13.7.2018 10:06

Re: Tak s tou ekonomikou je to pravda

Podle pana Svobody 169 by se měli propustit z kriminálů všichni vrazi - vždyť přece žádný volič žádného vraha na vlastní oči neviděl. ////

E Kocourek 13.7.2018 10:00

Jak se pozná dno?

Autor dovedně předstírá přiblblost a staví vůz před koně. Ze dna sice nejde už klesat, ale jak se pozná dno? NENÍ to žádná konkrétní úroveň vyhlašovaná neumě..., totiž pardon, "ekonomy" jako je autor. Dno se pozná POUZE podle toho, že za ním se stoupá. Kdyby nedejbože vládu vedl Kraďousek, klesalo by se vesele dál. ////

To Zeman a Babiš způsobili ten hospodářský obrat - protože lidé uvěřili, že jim stát nebude (tolik) škodit. Za Kraďouska by nikoho nic takového nenapadlo. ////

J. Svoboda 13.7.2018 9:59

Re: Tak s tou ekonomikou je to pravda

Nepohoda migrační krize v praxi byla masáž strachu z neznámého, protože ti voliči v drtivé většině na vlastní oči žádného imigranta neměli v ČR šanci vidět.

J. Holíček 13.7.2018 9:59

Re: Jen štěstí?

Myslím, že většině národá jsou církevní restituce, přes všechen nesouhlas, v podstatě šumák. Sobotkovi štěstí přálo, dokázal ho využít, ale nedokázal prodat. Socialistická opatření a změny, kterým Babiš od počátku nepřál, nakonec sám prodal jako svoje, když viděl jak jsou po nich lidi spokojenější.

A lidem je zhusta fuk, kdo co zařídil, vždycky akceptovali a budou akceptovat ty, kdo je přesvědčí. To bezbarvý Slávek nedokázal.

Bezbarvost je ostatně jeden z typických znaků socanů.

J. Svoboda 13.7.2018 9:56

Re: Jak známo,

Jaktože nevyužily? Tomio je za vodou...

J. Svoboda 13.7.2018 9:54

Re: Není to jednoduché, co?

Nemohl jste jasně napsat, že preferujete tvrdou ruku?

L. Černín 13.7.2018 9:45

Re: Jen štěstí?

Sobotka velkohubě slíbil před volbami v roce 2013 revizi církevních restitucí, aby pak hned po volbách vstoupil do koalice s KDU-ČSL, čímž církevní restituce pověsil na hřebík. Tohle mu jeho skalní voliči nemohli odpustit. A pak to podepsání memoranda o lithiu jeho ministrem těsně před volbami 2017 byla nahrávka na smeč pro konkurenty.

R. Tesařík 13.7.2018 9:39

Re: Ano, přisvojení si náhodného výkyvu světové ekonomiky

Co to plácáte..

I. Širůček 13.7.2018 9:08

Re: Ano, přisvojení si náhodného výkyvu světové ekonomiky

A jako na potvoru k tomu dojde, když ODS prokaká volby! To nenasere, to přijde líto! Ale klid, jen co dojde k výkyvu na opačnou stranu, ODS zase vyhraje - a pak budeme poslouchat litanie, že za to (za ten výkyv na opačnou stranu) může Babiš...

K. Janyška 13.7.2018 8:54

Ano, přisvojení si náhodného výkyvu světové ekonomiky

k dobrému je hlavním důvodem toho, že si velmi nezorientovaní lidé myslí, že to Zeman a Babiš... Dzp.

V. Student 13.7.2018 8:03

Není to jednoduché, co?

Přiznat si, že lidi raději volí Zemana s Babišem, než reprezentanty užvaněné, alibistické, emocionálně vyděračské sluníčkářsko-vítačské kavárny. Že? Tak se radši budeme tvářit, že jim přálo štěstí.

J. Karlík 13.7.2018 7:58

Jak známo,

štěstí přeje připraveným. Proč ty náhody nevyužily jiné strany? Protože jsou mimo mísu. Kašlou na realitu a pěstují si jen svá ega.

V. Církva 13.7.2018 7:51

Tak s tou ekonomikou je to pravda

Ale co Sobotka, ČSSD, lidovci? Myslím že Zemana volili lidé právě do nepohody migrační krize, a Babiše protože ho ještě neznají, ale taky protože se tváří pragmaticky a ne ideologicky (jakkoliv se to o všech členech ANO říct nedá). Takže myslím, že by lidé volili podobně i kdyby ekonomika nešlapala.

Jen by možná víc volili neomarxisty jako Piráty a možná i tu ČSSD. Problém socialistických stran ale je, že místo aby se starali o chudší, starají se kromě svých kapes o pochybné ideologie kultury smrti. A kromě luxusem zhlouplých lidí na Západě jim to už přestávají lidé žrát. Jádro voličské základny ČSSD u nás jsou totiž důchodci a sociálně slabší. Zato program ČSSD je pro lesby, feministky, multikulturalistky a nefachčenka z POLITICKÝCH (neplést s charitami které dělají jednoznačně užitečnou práci) neziskovek. Jenomže ti ČSSD stejně nevolí.

R. Meišner 13.7.2018 7:36

klasika

autor klasicky obrací příčinu a následek,, je to hodně dětinský článek a naprosto mimo mísu. nejlepší je věta že kdyby nerostly mzdy, že by Zeman na hradě nebyl...jak to autor ví? co kdyby dostal ještě více hlasů než teď? takže zpátky z vysněného spekulování na zem, autore.

V. Klepetko 13.7.2018 7:11

Jen štěstí?

Ale to i Sobotkovi přálo! :-)