18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ypsilon 13.2.2009 16:31

Re: A Zaorálek pořád dokola . . .

Víte co to znamená,že je "sociálně slabý", aby byl od poplatků osvobozen? Má příjem (důchod) menší než životní minimum (pro osamnělého důchodce asi 3100 Kč) a doma nemá nic , co se dá prodat a není to nutné k holému přežívání, ani starou televizi. A tohle chodit každý dokládat na ouřad, aby dostal bumážku....

Ratha nemusím, je demagog non plus ultra a vystřídal už asi 3 partaje, ale dokázal dát do lajny VZP, prosadil zvýšení plateb státu za státní pojištěnce, takže se přestalo řešit každoroční zoddlužování VZP...Mimochodem odkládání plánovaných operací z důvodu, že špitálu došly peníze , bylo i před Rathem. Na pooperačním nebyla lékařská služba v rozsahu víkendového provozu? Zvláštní...

Starý J. 13.2.2009 16:47

Re: A Zaorálek pořád dokola . . .

Asi jste se nedíval na TV, když odvolávali Musílkovou. Přesně dokladovala ve sněmovně (dopisy, písemnosti), že už 6 roků marně žádala zvýšit platby za státní pojištěnce, protože VZP se dostávala neustále do dluhů. Nikdy ji nebylo vyhověno, až Rathovi, tomu socanská vláda vyšla vstříc. Proč až jemu, proč ne už Musílkové, když žádala to samé, co Rath? To se to prosazuje, když je vůle vyhovět, že?

Nikdy nebyly operace odkládány v takovém rozsahu a nikdy mně před tím lékař neoznámil, že mně nemůže léky předepsat (stalo se mi to jak na dvou pracovištích v nemocnici, tak u velmi hodné praktické). Dnes již zase žádné problémy s léky, které užívám již skoro 15 let, nemám!

A v porovnání s tím, co musíme platit za TV - i mě (bohužel nechci a nebudu zde psát diagnózy), chronickému a těžkému pacientovi, přišly poplatky na téměř stejnou částku, jako TV. A pokud se týká sociálně slabých, neznám to přesně, ale myslím, že jsou příjemci i dalších sociálních podpor, takže požádat o potvrzení rozhodně chodí i na jiné dávky (domnívám se)!

Starý J. 13.2.2009 16:58

Re: A Zaorálek pořád dokola . . .

P.S. Nepsal jsem, že jsem byl na pooperačním! Už jsem ležel na oddělení! Ráno a večer někdo strčil hlavu do dveří s dotazem : Všechno v pořádku? Copak to neznáte o víkendech? Asi máte štěstí, že tam nemusíte často ležet!

Virus 13.2.2009 17:33

Re: A Zaorálek pořád dokola . . .

Kdybyste měl nějaký problém, tak by se to neodbylo pohledem ode dveří, to mi věřte. Příbuzná je lékařka a tvrdí, že se o pacientovi se rozhoduje (medicínsky )zcela jinde a že průvod zvaný vizita je spíš divadýlko

Virus 13.2.2009 17:22

Re: A Zaorálek pořád dokola . . .

Odvolávání Musílkové v přímém přenosu jsem nesledoval, ale myslím si, že  nebyla žádný zázrak (možná měla dobré "kamarády", šéfování VZP je jistě dobrý ďolík) a Rathovi se ji po dlouhém snažení podařilo odstavit. Zřejmě byl schopnější než předchozí ministři (z téže partaje), když to dokázal tohle a dokázal i prosadit zvýšené platby za státní pojištěnce a pojišťovny zbavit přelévání dluhů.

Co a kolik se odkládalo za Ratha přesně nevím, ale příbuzné  odkládali ve FN Motol operaci z důvodů vyčerpání rozpočtu špitálu už někdy v r. 1997, takže nic nového. Pokud jde o osoby "v hmotné nouzi" je to tak jak píšu, je to dáno zákonem 261/2007 a 111/2006.

Dobré by bylo nezapomínat, že v letech 2007 a 2008 hospodářství šlapalo, mzdy a tedy i výběr pojistného šel nahoru. Vzrůst pojistného o 8,3 % za 1. pol. 2008 už vydá pěkných pár miliard....http://www.spcr.cz/statistika/zdravpoj.htm. Zajímavé údaje

Dežo 13.2.2009 15:41

Re: A Zaorálek pořád dokola . . .

A co když je ten žák teprve ve čtvrté "pomocné"? To je pak asi nad jeho možnosti, že?;-)

Ono co je ve světě normální, není české.

Pete Brich 13.2.2009 15:00

"Kdo tedy vládne?"

Krajské samozvané vlády, které si paragrafy zakrucují, jak je pro jejich vládnutí nejlepší.

PB

Karel 13.2.2009 14:53

je to frajer - Zaorálek

Co čekat od pana Zaorálka - vzpomínám na jeho vášnivá slova - jiná snad nezná - při vypárování lidoveckého poslance stiženého mrtvicí - nepřesně: Co znamená jeden život proti ohrožení tisíců životů jiných? Tak nějak v tom smyslu jsem to pochopil.(Y)

Kecal. 13.2.2009 15:10

Re: je to frajer - Zaorálek

Jak to Orálek řekl tak to myslel.

Borat 13.2.2009 16:39

Re: je to frajer - Zaorálek

oprava: Zaorálek není pan ale soudruh. 5 let studia marxleninismu na UJEP v Brně, potom kariéra VŠ učitele marxleninismu až do revoluce.

Malý Aston 13.2.2009 14:50

Zaorálek se bojí,něco se chystá a on neví co!

Zákon není dodržován a daně určené pro Kraje jsou socany rozkrádány pro nákup jejich voličů.Paní senátorka něco chystá a možná i šéf věznic. Socani včetně Paroubka,Ratha a Zaorálka ale nevědí co se chystá.To je celé o čem píše Zaorálek,bojí se a ani neví čeho.:-D

janoryna 13.2.2009 14:39

to je neslýchaná levičácká provokace

proti straně a vládě zastoupenou paní filipiovou. pravicový a demokratický ministr přece nemá povinnost odpovídat na provokace typu jako co je přínos poplatků. zdravě uvažujícímu občanu stačí, že to přijala strana a vláda. a kdo je proti, je nepřítel !

616 13.2.2009 14:53

Re: to je neslýchaná levičácká provokace

hńupe

Starý J. 13.2.2009 16:32

Re: to je neslýchaná levičácká provokace

Co je přínosem poplatků - na to bylo odpovězeno snad stokrát, a kdo nemá v hlavě piliny, už dávno ví, proč byly poplatky zavedeny a co přinesly. Dobrého i špatného. Co to už bylo zasedání sněmovny, co se prokecalo stále stejným opakováním stokrát již řečeného, jen Zaorálek se stále tváří, že nerozumí. Až za Julínka začly vycházet brožury, čekárny ordinací jich byly plné, vysvětlovaly a vysvětlovaly. Vysvětloval, nebo snad dokonce i dohadoval se s někým Rath? Ten vládl sám a diktátorsky a o žádné "dohody" nikdy nestál, stejně jako nyní bez ohledu na všechno a všechny si dělá ve středních Čechách, co jej napadne. Nebo se snad s nějakou opozicí na něčem dohaduje? Dělá jen čistky, přiděluje pašalíky a vládne jak nejhorší diktátor!

Já se divím, že tam ještě někdo při těch dokola opakovaných lamentacích někdo sedí a poslouchá. Nemá to konce! On poplatky nechce a tak se tváří, že stále dokola nerozumí a nerozumí. Svoje již také stokrát řekl, je to stále stejné a navzájem se nepřesvědčí. Nezbývá než hlasovat.

Stejné je to s Lisabonem, stejné s radarem! Když byl Zaorálek u vlády, tak Paroubek s komunisty si prohlasovali, co chtěli, nechali dokonce i svoje koaliční partnery jen zírat!

Žádná dohoda s touto levicovou opozicí není možná, je to vidět na každém hlasování. Koalice by se musela podřídit, jinak žádné řešení neexistuje. Neexistuje jediná věc, na které by se kdesi daleko na obzoru rýsovala shoda! Finance, zdravotnictví, zahraniční mise, radar,  LS - žádný kompromis na obzoru není. Opozice si vede svou - všechno je špatně - ODS mínus! Každý kompromis koalice je stejně zbytečný, nikdy nebude Paroubkovi stačit. Chce jediné - MOC!

Libor.w 13.2.2009 14:31

Julínkova reforma.

Z Julínkovi reformy nezbylo mnoho.Lze předpokládat že po vítězství ČSSD v parlamentních volbách nezbyde nic.Ovšem ten bordel na krajské úrovni nesvědčí zrovna o schopnosti ČSSD něco smysluplného vytvořit.Mimochodem Váš nářek v parlamentu nad závanem komunistické korektnosti v případě poslance Kvapila tak to byla pěkná trapárna.Docela jste vypadal jako lump.

Ludva 13.2.2009 14:55

Re: Julínkova reforma.

O morálce by se dalo diskutovat, kdyby ODS vypárovala přeběhlíky. Pro mě to jsou pučisti, kteří se chopili moci nedemokratickým způsobem.

Ludva 13.2.2009 14:18

Kde nic není, ani čert nebere

Co asi tak můžeme chtít od ministra laika, který poslušně papouškuje své předchůdce. Jestli se poplatků za včas nezbavíme, tak už se budou jen pravidelně zvyšovat. Taky se pak budete vysmívat třeba 10ti euráčům, jako nyní "30ti korunáčům" ?

Buvol 13.2.2009 14:26

Re: Kde nic není, ani čert nebere

Nemůžete od něj chtít nic .... pravděpodobně Jůlinek bude ministerstvo dál řídit, jako nějaký její poradce nebo co .... 

Kecal. 13.2.2009 15:59

Re: Kde nic není, ani čert nebere

Na to jsi přišel sám buVole?

Janošík 13.2.2009 14:15

JE TO JASNÝ

SEBERTE PENÍZE BOHATEJM, STEJNĚ JE NAKRADLI, A PUDE PO PROBLÉCH

lola 13.2.2009 14:14

poplatky

jsem pacient s vysokým krev.tlakem.Jednou za dva či tři měsíce zajdu za svou praktickou lékařkou,dáme na chvíli řeč,ona mi napíše lék bez doplatku, konstatuje,že šlo o pouhou konzultaci a tudíž já v ordinaci neplatím ani vorla.Z čehož vyplývá,že mne vysoký tlak přijde ročně na cca 120-180Kč.,což je i pro mne ,,inv.důchodce,zanedbatelně malý peníz,který mne vůbec nezatěžuje,spíše mi vadí hloupé kecy pana místopředsedy o chudých důchodcích,kteří nemají peníze na lékaře a chodí o žebrácké holi.Otvírá se mi kudla v kapse,když o důchodcích a jejich sociálním postavení ve společnosti blábolí nesmysly jedinec,kterému není stydno brát měsíčně 150000 za to,co v parlamentě předvádí za kino. 

gerontusinza 13.2.2009 14:52

Bez doplatku? asi máte lepší zdraví než jé Re: poplatky

já tam těch 500kaček měsíčně nechám vždy .... asi máte lepšího lékaře.....

Rybák 13.2.2009 20:32

Re: Bez doplatku? asi máte lepší zdraví než jé Re: poplatky

Když čtu Vaše komentáře, tak se divím, že to máte zatím jen za pět stovek. Než tady všechny počastujete svými nadávkami a upoceným textem, tak musíte být na pokraji kolapsu.

Vocílka 13.2.2009 13:03

Snažte se aby příští volby vzhrála ODS nebo Pravý blok

a nemusíte lamentovat nad ZaORÁLKEM!

Buvol 13.2.2009 13:24

Re: Snažte se aby příští volby vzhrála ODS nebo Pravý blok

Jen to! Všechno by ukradli, pardon zprivatizovali! A vy užiteční idioti byste pak na to čuměli jak husa do lahve .....

yt 13.2.2009 13:29

Re: Snažte se aby příští volby vzhrála ODS nebo Pravý blok

Jasně, nezprivatizujeme, ale pošleme na nevěstinec! (Bů)vole.

Buvol 13.2.2009 13:30

Re: Snažte se aby příští volby vzhrála ODS nebo Pravý blok

Co máš proti nevěstincům?

Buvol 13.2.2009 13:31

Re: Snažte se aby příští volby vzhrála ODS nebo Pravý blok

To ti nechtěj dát ani tam ?

Buvol 13.2.2009 13:32

Re: Snažte se aby příští volby vzhrála ODS nebo Pravý blok

Tak se napřed pořádně vykoupej !!

yt 13.2.2009 13:37

Re: Snažte se aby příští volby vzhrála ODS nebo Pravý blok

Ještě něco pubertálnějšího by nebylo?