20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Diskuse k článku

POLITIKA: Tahle vláda je dobrá

Jistě, mohl bych si taky zanadávat. Ledacos bych dělal jinak. Mnohé jsem už vládě vyčetl. Pokud by mělo jít o absolutní hodnocení, tak je samozřejmě ten nadpis nesmyslný. Ale zkusme se na to podívat relativně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Sulc 30.4.2012 9:16

Re: No, nejaky Pinochet a par generalu

A vam se chce zit s risikem, ze si na ceste do prace koupite housku za 100 000kc a druhou, az pujdete vecer domu, za 600 0000 kc?

P. Schuster 30.4.2012 9:15

Re: soudruhu důchodče Lenci

Vy asi taky ovládáte internet, ale ne ekonomiku. Sociální demokracie vládla díky bohu jenom od roku 1998 do 2006. Při 6-ti procentním nárůstu HDP (cca + 60 miliard Kč ročně)měla 90 miliardové schodky. Pak přišla recese a HDP byl -4%, tj. výnos z +60 miliard klesl na mínus 40 miliard - čili o 100 miliard minus ročně. A k tomu ta sekera 90 miliard schodku a máme suma sumárum 190 miliard Kč. Pane Šejno srovnáváte nesrovnatelné. Takže těch 798 miliard by nebylo, kdyby socani vládly tak jak je to popsáno v bibli (7 tučných 7 hubených let). Ovšem po socanech chtít znalosti z bible je naivní.

J. Hanzal 30.4.2012 8:49

Re: Dobří lháři ....

Pravdu máte p.Váňo, musíte je brát s rezervou. Asi to jsou ti přemluveni bába s dědkem. A jěště něco, Nečas uděla lpředevší velkou chybu v tom, že je premiérem ( spíš hraje si na premiéra) a zjevně na to nemá.

M. Šejna 30.4.2012 8:45

soudruhu důchodče Lenci

Sice jako důchodce ovládáte internet, ale nepoužíváte ho na získávání informací. Proto Vám připomínám, že tuto zemi zadlužili převážně poslední dvě vlády vedené ODS. Tyhle vlády od roku 2007 do letoška zadlužili stát částkou 798 miliard. Socani zadlužili tento stát částkou 603 milard. Narozdíl od posledních dvou pravicových vlád na to ale socani potřebovali 8 let, zatímco poslední dvě vlády to zvládly za pět a půl roku.

V. Váňa 30.4.2012 8:28

Re: Dobří lháři ....

Moc nerozumím Vašemu příspěvku. Reagujete na něco, co přispěvatel před Vámi vůbec neřekl. Nazýváte ho soudruhem, ačkoli jen připomněl sliby této vlády. Proč by proboha kvůli tomu měl být soudruh? Nechtěl jste tím doufám naznačit, že v naší zemi už jen komunisté trvají na plnění slibů?

Věřím, že se Vám ledacos nelibí (nikoli nelíbý), tak tomu zákonitě bude u každé vlády.

Jenže Váš předchůdce nehovořil ani o tom, kdo zemi zadlužil, ani o tom, že s snížila úroveň. Nic z toho. Jen zopakoval sliby.

Jste-li tedy tak loajální k vládě, jak by vyplývalo z Vašeho příspěvku, věřím, že se Vám takový příspěvek moc dobře nečte, že?!

V. Hájek 30.4.2012 8:27

Re: No, nejaky Pinochet a par generalu

Vám by se chtělo žít s rizikem že vás na ulici náhodně seberou, odvezou na nějaký stadion kde budete moci jenom doufat že se někdy vrátíte domů a že tam své blízké najdete?

V. Hájek 30.4.2012 8:23

Re: Je to tak,

Jako rovněž důchodce, plně souhlasím.

P. Lenc 30.4.2012 8:05

Re: Dobří lháři ....

Pane Blažku,či soudruhu?Jsme i s manželkou spokojení důchodci,já bývalý dělník,manželka pedagogická pracovnice.Samozřejmně se nám některé věci nelíbý,ale to bylo,je a bude.To,jak se zvedla životní úroveň,jak se dnes lidé mají nevidí pouze různí Blažci.A to,že tuto zem totálně zadlužili především socialisté a nyní jako zloději volají chyťte zloděje již není úsměvné,ale tragické.Z článkem plně souhlasím a kontrolní otázka:Jste opravdu tak hloupý,nebo to jen hrajete?

J. Schwarz 30.4.2012 7:43

Re: Je to tak,

Ano, pláče, v tom máte, pane Blažku, pravdu.  Ale proč pláčou? Protože  bydlí někde ve středu města, v Praze, Brně a mají strach se přestěhovat do malého města, do levnějšího. Netřeba platit  9000 nájemného, když stačí tři, čtyři. Ale vy, socani, plačící lidi potřebujete, a proto jim nepomáháte. Je to váš byznys! Máte plné huby "sociálna" ale kromě řvaní, že by se důchodcům mělo přidat - a samozřejmě z toho něco káplo i "dobrodincům" - neděláte nic. Co takhle s důchodci mluvit, rozptýlit jejich obavy ze stěhování neb v jiné destinaci žijí také soucitní sociální demokraté, co je pozvou mezi sebe, ukážou jim kde je doktor, obchod. Sociální demokraté, mezi nimiž najdou snadno nové přátele! Mnoho problémů lze řešit i bez peněz, jenže vy preferujete zásadně řešení pomocí finančních transferů. Vy jste to, kdo podporuje nezodpovědnost jednotlivců za svůj život - od výběru partnera přes spoření po trávení volného času. Zásadně omlouváte ty "bez peněz" bez ohledu na to, jakým způsobem o peníze přišli nebo k nim nepřišli. Co je špatného na tom, že je někdo "pan blahobytný" pokud si na blahobyt vydělal a našetřil? A co vy, vy nejste "blahobytný"? Jak jste k penězům přišel - jako papaláš ČSSD - velice záslužné. Jako aspirent na senátora jste jistě čekal, že budete "druhou komoru" vlastenecky sponzorovat, že.

Z. Rychlý 30.4.2012 7:10

Re: Je to tak,

Pane Blažku, v čem byla tak úspěšná vláda M.Zemana ? Zavedla snad zákon o veřejných zakázkách, aby se zmenšila korupce ze státního ? O financování stran, aby byly omezeny  jejich rejdy ? O státní službě, aby nevznikaly trafiky pro kamarádíčky ? Zákon o vyrovnaném rozpočtu, který se  nyní vrací coby příkaz EU? Atd, atd - potřebné zákony nevznikaly ani za vlád socdem.

Místo toho nabídl Zeman Klausovi morálku devastující smlouvu o střídání dvou politických stran na věčné časy - opoziční smlouvu. Pro Zemana hovoří jediné - to co přišlo po něm bylo tisíckrát horší. Ať z jeho strany, nebo té druhé.

PS. Zapomněl jsem na druhé - privatizaci bank, k čemuž neměl Klaus odvahu (nebo svědomí).

P. Pavlovský 30.4.2012 6:25

Re: Je to tak,

Pracoval jsem nepřetržitě 47 roků od svých 16 let  (nástup do ČKD Sokolovo jako pomocný dělník), i střední školu jsem dělal při práci topenáře (maturita 1967). Jenom při vysoké - FFUKI -  jsem si dovolil přivydělávat jenom brigádami a nemít "stálý pracovní poměr". Velmi chudých 5 let.

Na oficiální průměrný plat jsem dosáhl poprvé v roce 1986, ve 42 letech jako dramaturg loutkového divadla (s protekce). Za to vše mám 12000 Kč důchodu. Manželka 8000 Kč. Pravda, externě pracuji i teď, jinak bychom nevyžili. Listopad považuji za nejšťastnější událost svého života, vstávaje, lehaje děkuji Bohu za to, že jsem se dožil. Jiní, kteří by si to zasloužili víc, se nedožili.

Máte špatnou paměť nebo malou představivost. Všechno, co bylo před Listopadem, bylo horší než dnes (výjimečné detaily nebo zvýhodnění nomenklaturníků ponechme stranou). Když už si nic horšího nedovedete představit, zajeďte si do Albánie, na Rumunský venkov nebo i do toho tak dlouho socialistického Řecka - zájezdy tam jsou - příznačně - levnější než kdykoli dříve. Pohovořte si s mladými Španěly, oni Vám tu představivost oživí.

J. Blažek 30.4.2012 5:56

Dobří lháři ....

Právo nedávno již upozornilo, že kvůli úsporám učitelé v těchto týdnech přišli v odměnách až o tisíc korun, ale jak vidět, v mateřských školách nebo v družinách je situace ještě horší. ...

Doslova z programového prohlášení vlády: ... Za tímto účelem vláda v roce 2011 a v následujících letech posílí objem platových prostředků pro pedagogické pracovníky resortu o 2,1 mld. Kč. V roce 2012 vláda posílí objem platových prostředků pro pedagogické pracovníky v resortu o další 4 mld. Kč a poté toto navýšení zachová a zmrazí až do roku 2015 v návaznosti na celkovou veřejnou správu, kdy platy zmrazí na 3 roky. .... Kontrolní otázka: Lidé, kteří nedodržují to, co slíbili, jsou lidé čestní nebo bezcharakterní?

J. Blažek 30.4.2012 5:49

Re: Je to tak,

1) Prozraďte svůj důchod, pane blahobytný a také své majetky. Vždyť většina důchodců pláče, neboť je na tom velmi špatně.

2) Předvolební lží je nyní stále více strašení bez jakéhokoliv důkazu, že to co přijde po této vládě břídilů bude ještě horší. Já už si nic horšího neumím představit a historie mluví také o něčem jiném. Po vládě Václava Klause, která vedla zemi do ekonomické propasti, přišla úspěšná vláda Miloše Zemana. (Samozřejmě vím o tom, že mezitím bylo půlroční působení vlády J.Tošovského).

P. Pavlovský 30.4.2012 4:07

Re: Je to tak,

jako již pět let blahobytný důchodce (a manželka rovněž) stoprocentně souhlasím. S Drobilem mě Nečas otrávil, ale jinak nemám zásadní výhrady, naopak, přeji si tuto vádu co nejdéle, protože vše, co přijde po ní, bude nutně horší. Čím víc nevratných reforem tato vláda prosadí, tím lépe.

Světélkem na konci tunelu je povolební "velký kompromis" (a la Mitterand), tedy vstup KSČM do koalice s ČSSD. Musejí dostat šanci se v očích svých voličů historicky znmemožnit, za těch 22 let získali alibistický punc nevinnosti. Snad se dožiji nadějných voleb 2018.

Z. Rychlý 30.4.2012 1:05

Je to tak,

jak píšete, pane Drápale.

S jedinou věcí nesouhlasím. Střední třídu nevysává jen jedno procento nejbohatších, to by asi bylo pro ni snesitelné. Mnohem víc vysává střední třídu financování všeho, co je "zadarmo".  Když totiž obere stát každý z 10 tisíc boháčů třeba o 1 mil Kč ročně, pak je to 10 bilionů. Když naproti tomu 10 mil občanů dostane od státu stovku měsíčně, pak je to ročně bilionů 12 (skoro stejná částka). Přitom milion se krade dost špatně (ne že by to nešlo), kdežto stovka měsíčně jsou jedny cigarety a dvě piva (což si dopřává i bezdomovec z vyžebraného). Stovka je sice almužna - a ve výsledku je to docela pěkná suma.

Na to, aby všichni chudí Češi (zřejmě je jich podle stěžování si několik milionů) dostali nějakým způsobem "přidáno" několik tisícovek, aby to vůbec vnímali nikoli jako almužnu, pak se dostaneme spíš ke stovce(kám) bilionů korun. A komu to asi bude "odebráno" ? Kdo to zaplatí ? Bude to ona střední třída. Zavřít Bártu, či volit přímo prezidenta, případně tohlr přání zdanit bohaté - jsou populární hesla, volání davu a divočiny - ale výsledek asi zklame.

Vychází mi to tak, že nejvíc budou nakonec zdaněni ti, co dostávají průměrný plat a vyšší - to jsou zřejmě ti boháči, na které je nyní se zdaněním spadeno. Že se většina z nich cítí střední třídou, či okonce chudými ? No to  mají ovšem smůlu, někdo ten mejdan zaplatit musí. A tahání peněz z opravdu bohatých má své limity, které vám přizná i rozumný komunista, teda pokud to zrovna není ten, co v rámci třídního boje sní o věšení buržujů a nastolení všeobecné rovnosti. V chudobě.

P. Sulc 30.4.2012 0:59

No, nejaky Pinochet a par generalu

by to napravilo. Rozhadany narod, ktery ma spoustu stran a stranicek urcite ne. Obzvlaste kdyz ma za narodni heslo ono slavne :"Kdo nekrade, okrada rodinu".

H. Lukešová 30.4.2012 0:53

Celkem zajímavý článek, tato vláda není jistě ideální,

ale socanské vlády byly horší a nastupující socanská vláda s podporou komunistů bude ještě horší.

J. Stejskal 30.4.2012 0:44

To není přesné!

(Tato vláda) "dokázala Českou republiku přivést mezi země s nejlepším ratingem." Není to tak. Jedinou zásluhu, kterou jsem ochoten jí přiznat že dokázala České republice nespadnout. ALe že by přivedla? Odkud to máte?

Členové vlády (někteří) mají máslo na hlavě. Takže tvrdit, že přijde vláda horší, je nonsenc. Ta vláda, která přijde, opravdu nebude dobrá, ale kvůli tomu bychom si neměli nechávat tuhle, která prokázala, že je špatná. Vláda tvrdí, že dluhy se musí platit. Souhlasím. Mohou začít hned u sebe. Velmi hlubokou kontrolou u pánů Drobila, (ten už není ve vládě), Vondry, Drábka, Jankovského, i toho nejlepšího chemika financí. Oni fakt nejsou o nic lepší, než ti co přijdou. Dřív aspoň měli lepší saka a nebyli takoví burani. I tenhle rozdíl se jim podařilo smazat.

A to jsem tu stranu volil, sakra! (Mimochodem, ten nevypořádaný Pallas přeskočil k Zemanovi, to je co?)

J. Brunner 30.4.2012 0:36

O.K.