20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Diskuse k článku

POLITIKA: Tahle vláda je dobrá

Jistě, mohl bych si taky zanadávat. Ledacos bych dělal jinak. Mnohé jsem už vládě vyčetl. Pokud by mělo jít o absolutní hodnocení, tak je samozřejmě ten nadpis nesmyslný. Ale zkusme se na to podívat relativně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Blažek 30.4.2012 14:01

Re: Dobří lháři ....

Nechápu, proč bych měl být hloupý proto, když upozorním na to, že vláda nedodržuje své vlastní programové prohlášení. To se mi opravdu nelíbí! Vám se snad líbí, když někdo nedrží slovo a lže?? ...... Omílat pořád dokola, že zemi zadlužili socialisti, to umí jen všelijací vrtichvosti Lencové. Vždyť kdyby si vzali statisdtiky z posledních let, tak by se dočetli, že nejvyšší zadlužení je právě v posledních letech. A je to propto, že pravicové vlády velice polevili ve vybírání daní a pojištění u nejbohatších a podporují podvodný švarcsystém. .... A strašení tím, že budoucí vláda bude horší - naprosto bez důkazů - tak to začíná být předvolebním koloritem oněch vrtichvostů.  Nic horšího než tato vládá korupčníků, prospěchářů, kmotrokracie a neumětelů už být nemůže!

J. Blažek 30.4.2012 13:49

Re: soudruhu Došlíku

Jsou i jiné možnosti:,

a) Lže a není ani tím, za koho se vydává. Logické zdůvodnění: Vždyť důchod 8700 či 8000 mají lidé, co měli jen velmi malé příjmy či pracovali velmi málo let. A ti by si domeček na vesnici nemohli koupit. Takže sebe i manželku s hodně podprůměrným důchodem, si ten člověk nejspíš vymyslel, aby ohromoval svět svými pravicovými moudry a teoriemi. Taky nenapsal kolik dá třeba za elektřinu, noviny, knihy, benzín a podobně. A s těmi 150 králíky to asi pravda taky nebude - pěstovat králíky je záležitost hodně prodělečná, bez jádra, bez obilí či granulí, tedy jen z trávy, králíci nerostou. Takže na prodeji králíků tratí.

b) Je zdravý jako řepa a nemusí platit u lékařea za léky. (Vzpomínám si na jednu reportáž o důchodkyni s 8000 důchodem, která si nemohla doplatit na předepsané léky, jinak by neměla na jídlo).

S. Donát 30.4.2012 13:42

Re: Je to tak,

Že se s ním vůbec bavíte. Teplé troly co, Halík ? Teplé troly nekrmíme...

P. Boublíková 30.4.2012 13:40

Re: soudruhu Došlíku

Co je na tom nedůstojného - pracovat, dokud člověk může, a být soběstačným, dokud to jde? Nebýt na krku ostatním i za cenu uskromnění?

Pan Svoboda má můj veliký obdiv a držím mu palce, ať mu hezky dupou králíci:-)

E. Došlík 30.4.2012 13:33

Re: Za 1. co dělali předchozích 20 let?

Pane Chaloupko, toto nemusíme rozebírat, mám byt ve svém vlastnictví, a vím, že to není zadarmo. Ale bohužel, každému nebylo dáno, že mohl investovat třeba jako vy, a to ještě po dobu 20 let . . .

E. Došlík 30.4.2012 13:11

Re: Je to tak,

Brunnere, hlavně, že váš mozek je dokonale vymytý do čista, do čista . . .

S. Netzer 30.4.2012 13:07

Ale no tak!

"Nelíbý" se nám?

A to jsem Vás na jiném článku pochválila, protože jste konečně napsal jeden bezchybný příspěvek.

:-)))))

J. Chaloupka 30.4.2012 13:06

Za 1. co dělali předchozích 20 let?

To si mysleli, že činže budou nízké na věky?

 2. 30% obyvatel bydlí ve vlastním domě, dalších 30% v družstevních bytech (což je bydlení vlastnické) a pouze 40% obyvatel bydlí v nájemním. Tyhle čísla budou asi už i vyšší směrem k vlastnickému bydlení, protože jsou už pár let stará. No a kolik asi je důchodců z těch 40%?

Kolik jich bydlí na chatě a obecní byt pronajímá, nebo tam má děti? Jsme také v důchodu, ovšem posledních 20 let jsme tvrdě pracovali, investovali a tak jsme opravdu spokojeni. Kromě důchodů máme přijmy i z těch investic. Pravda je, že jsme pár let museli oželet dovolenou, ale teď se nám to vrací. Rozhodně nás nezajímá, zda nám vláda přidá stovku nebo dvě. To ovšem člověk musí zapojit tu hmotu, co má v hlavě a nepoužívat jí jen na čepici.  

E. Došlík 30.4.2012 12:41

Re: Je to tak,

Pane Pavlovský, rád bych si některé vaše kulturní publikace přečetl, protože jak píšete - pořád zvyšovat věk oschodu deo . . . , to jste byl tak nervózní?

E. Došlík 30.4.2012 12:37

Re: soudruhu Došlíku

Pane Vondráčku, vyberte si - buď jste impertinentní nebo blbý . . ., nevím proč by měl být důchodce skromný, a za svůj život i pracovní, měl pořád obracet korunu v ruce? Což si nezasloužíme důstojné stáří?

J. Brunner 30.4.2012 12:33

Re: Je to tak,

Vy jste chorý mozek, jinak se nedají Vaše připomínky pochopit.

E. Došlík 30.4.2012 12:33

Re: rakce na příspěvky p. J.Blažka :

Štroble, vy jste ODSácký potrat . . .

P. Pavlovský 30.4.2012 12:25

Re: Je to tak,

Jsem pouhý publicista v oblasti kultury, především divadla. Nikomu místo nezabírám, když budou mladí psát lépe než já, budou tisknout je a ne mě.

S tím zabíráním místa je to vůbec nesmysl, jinak by ministři financí nechtěli pořád zvyšovat věk oschodu déo důchodu, ale naopak by jej snižovali - aby se zabíralo méně míst mladým.

Nebo jste to celé myslel jen jako humor? Docela mi to tak připadlo.

M. Vondráček 30.4.2012 11:50

soudruhu Došlíku

Správně to děláte. Ten plný a skromný důchodce se umí postarat sám o sebe a tedy je nebezpečně samostatný. Ani na vládu nenadává. Takže to bude nejspíš náš třídní nepřítel :-)

J. Štrobl 30.4.2012 11:44

Re: rakce na příspěvky p. J.Blažka :

Došlíku, Vy jste skutečně kus bolševického zmetka.

P. Schuster 30.4.2012 11:22

Re: soudruhu důchodče Lenci

Ne s panem Kalouskem nemám nic společného, dokonce pan Kalousek není můj šálek kávy.

E. Došlík 30.4.2012 11:21

Re: Je to tak,

Pavlovský, vy jeden nemravo, každý důchodce nemůže externě pracovat a tak zabírat místo mladým, a pak se chlubit jak ten listopd byl krásný, nepřeji vám nic zlého, ale na takové vašeho typu jednou dojde, a pak probrečí i peřinu.

P. Schuster 30.4.2012 11:13

Re: pane Schuster

Vy jste vůbec nepochopil co je dluhová služba a jak funguje společně s ratingovými službami. Dobře vím co je roční i celkový schodek a dluh. V létech 1998 - 2006 byla v celé Evropě konjunktura a nebylo to díky vlády socialistů. A tyto "tlustá" léta doslova prožrala vláda ČSSD.

A ty výrazy "modrý svazák Nečas", "za modráků jde HDP vždy do hajzlu" svědčí o vás hodně. Mé vnuky nechte na pokoji, jednak žádné nemám a jednak vám po tom nic není.

V roce 1999, za vlády Zemana, byly sice prorůstová opatření ale ekonomika šlapal. Jinak se dělají opatření při růstu ekonomiky a jinak při stagnaci.

Vysvětlete mi jednu věc. Tak proč vláda ČSSD při 6-ti% růstu HDP nezačala splácet dluh? Přece každá normální rodina, která se zadluží a zvýší se jí příjem, začne dluh splácet. Nebo to u vás funguje jinak?

E. Došlík 30.4.2012 11:13

Re: soudruhu důchodče Lenci

Pane Schustere, když vy jste ekonom, tak jste asi z rodiny Kalouska, ten si také hraje na ministra financí . . .

E. Došlík 30.4.2012 11:08

Re: rakce na příspěvky p. J.Blažka :

Svobodo, kolik jste dali za ten malý domeček z úspor z vašeho důchodu? Nekecejte, a co až vás zdravíčko opustí, pak budete rád se válet na Klárově . . ., a čekat někde u Azylové jídelny na bigus a krajíček chleba!

A. Holík 30.4.2012 11:05

Re: To není přesné!

Ano, tahle vlada krade. Ta dalsi ale mozna bude strilet ..

E. Došlík 30.4.2012 11:04

Re: Dobří lháři ....

Pane Lenci, kde vidíte zvýšení životní úrovně? Máte dobrý zrak?  Čím se mají? Tím, že ze svého výdělku první odloží na zaplacení činže a ostatních přidružených účtu, a pak se diví kolik jim zůstalo na stravu, a na ostatní nic. Tak vy hlupáku nenádavejte do soudruhů, raději se přiznejte kdo vás dotuje!!!

M. Šejna 30.4.2012 10:24

pane Schuster

asi tu ekonomiku ovládám lépe, než Vy. narozdíl od Vás totiž rozlišuji mez rozpočtem a dluhem. Takže naučte se nejprve odlišovat schodek rozpočtu od státního dluhu. Rozpočet můžete mít klidně přebytkový a přitom můžete zvýšit státní dluh. O tom by Vám mohli vyprávět Maďaři, kteří loni měli rozpočet přebytkový, ale dluh se jim zvýšil. Stačilo jim znárodnit soukromé penzijní fondy a rozpočet měli v plusu. A Kalousek by také mohl vyprávět, jak v roce 2008 vytvořil schodek rozpočtu 19 mld., ale zvýšil přitom státní dluh o 100 mld.

O růstu HDP za socanů vyprávějte svým vnukům. Také jim nezapomeňte vysvětlit, jak je možné, že za socanů HDP rostlo, zatímco za modráků jde HDP vždy do hajzlu. Však si to už uvědomil i modrý svazák Nečas a včera na ideologické konferenci ODS sdělil, že šetřením, škrtáním a zvyšováním daní růst HDP neobnovíme. Na tohle socani přišli už v roce 1999 za vlády Zemana. Modrákům to trvalo až do roku 2012, protože do té doby řešili, jak namontovat modré kolečko rovné daně do reality.

P. Zeman 30.4.2012 10:08

Re: No, nejaky Pinochet a par generalu

Myslím, že to sbírání po ulicích ani za Pinocheta nebylo až tak náhodné. Ale samozřejmě jako odpůrce režimu můsíte v diktatuře s represí počítat ;-).

P. Zeman 30.4.2012 10:04

Re: Je to tak,

Znám více druhů důchodců. Někteří jsou na tom skutečně špatně. Byť mají na poměry hezký důchod nedokáží s ním vyjít. Není divu. Slušně hospodařit je nikdo nenaučil, dále tu jsou natažené ruce dětí, vnoučat... Další skupinou důchodců jsou ti, kteří se hospodařit naučili. Moje maminka s podprůměrným důchodem si nežije vůbec zle, dokonce ušetří. Jak je to možné? V naší společnosti se kromě rozumného hospodaření už moc nepočítá ani s vlastností zvanou skromnost. Plakat je snadnější.

J. Štrobl 30.4.2012 9:43

Re: No, nejaky Pinochet a par generalu

Pinochet i Franco nebyli diktátoři, ale autoritáři. Zachránili své země před komunisty, Franco pak Španělsko ještě před WWII. Oba autoritáři pak své země přivedli k demokracii - viz třeba Španělský zázrak 1959-73. Chile je dnes nejdemokratičtějších zemí v Jižní Americe s dobrou ekonomikou. Zatímco všechny ostatní, kde se uhnízdily levicové diktatury, jsou na pokraji ekonomického krachu.

O. Uživatel 30.4.2012 9:37

Uživatel požádal o vymazání
F. Svoboda 30.4.2012 9:36

rakce na příspěvky p. J.Blažka :

Pane Blažku jsem i moje paní rovněž v důchodu a nepláči. Mám důchod 8.700,- a manželka dosáhla po minulé valorisaci dokonce také již 8.000,- Odstěhovali jsme se z města na venkov do malého RD. Inkaso nám činí průměrně 2500,- Kč měsíčně. I když máme plynové topení, topíme převážně v krbových kamnech dřevem ( chodíme sbírat větzve do lesa ). Máme zahradu, na které si přivyděláváme. Stále dle možnosti svého zdraví však nějak pracujeme ( možnosti zdraví jsou stále menší ). Pokud ještě to zdraví slouží, tak jsme spokojeni a nepláčeme. Vždyť okolní obyvatelé, kteří pláčí chodí ve značkovém oblečení, volí u nás komunisty ( téměř 50 % ) , ale sami nehnou pro zlepšení své situace prstem. Několik luk je již zdarma k mání k sečení a nikdo nemá zájem ( ani nezaměstnaní). My jsme zájem měli a výsledkem bylo 150 odchovaných králíků za rok. Tak ať už demonstranti přestanou řvát a jiní zase brečet, začnou pořádně makat, nejenom v zaměstnání a ve všech činnostech doma a hlavně nechť si vytvoří svoji stranu, která to bude umět lépe a ne se válet při neplodných diskusích na Klárově.

V. Ondys 30.4.2012 9:35

Pravicová vláda?

:)))))) Docela srandovní tvrzení pro partu lidí s neskrývanou i zoufale podezřelou potřebou byrokratického státu a s jejich nejpokrokovější snahou o socialistické blaho státního sektoru na úkor soukromého. Jeden se už ničemu nediví, když naši vzdělanci mají nacionální socialisty za extrémní pravičáky, aby se nedejbože nešetrně nedotkli jemnocitu soudruhů...

J. Štrobl 30.4.2012 9:22

Tahle vláda není dobrá,

patrně je lepší, než by byla ta socialistická, ale dobrá vláda by přijala účinné zákony proti rozkrádání. Nevadí mi, že se musíme uskrovnit, vadí mi, politici z povalování, kteří nemají žádnou vizi a jsou neschopní čehokoliv mimo hamounění peněz, které by si slušným způsobem nikdy nemohli vydělat. A tito neschopní dosazují stejné neschopné trafikanty do státní správy a tím se kolotoč devastace naší země uzavírá.