6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Suchoř 4.2.2010 20:50

cenzura nikoliv česká

ale církevní se zvedá ze své zapšklosti

NNBLNGR 4.2.2010 16:15

paneboze to je prvek!

jeste ze tam neziju, to je rok od roku horsi! ... a nikomu to asi nevadi....

Jan 3.2.2010 22:49

Pro mne jednoduché řešení

Cenzurované Lidovky jsem už vymazal z "oblíbených" stejně jako komunistické Novinky a stejně tak dopadne neviditelný pes souha Neffa s viditelnou cenzurou. Trhněte si.

petr adler 3.2.2010 22:43

jde totiz o vice prusvihu

prvni prusvih je, ze cesti novinari si opravdu nedaji tu praci, aby, chteji-li uz o nekom napsat, ze kuje pikle zvesela a lze ve stinu kostela, si obstarali dukazy ...

druha potiz je v tom, ze ceske soudnictvi je takove jake je ...

a do tretice, chtit tyhle prusvihy resit tim, ze jeden ci oba budeme ignorovat, to opravdu neni reseni ...

je zcela zrejme, ze krok ceskych politiku je zcela ucelovy a ma pramalo spolecneho s pravem, o spravedlnosti ani nemluve ... ale ani tento ohled neopravnuje plac a skripeni zubu nad tim, ze okletuji svobodu ... svoboda lhat totiz neni svobodou slova ...

Budař 3.2.2010 21:23

Jsem pro

Většina novinářů je póvl jak správně říká M. Zeman a proto tento zákon je nutný. Stále se vyhlašuje boj proti korupci a toto není  korupce ? Ti vyšetřovatelé, nebo některé osoby mající přístup k vyšetřovacím spisům, jim dávají informace neuzavřených případů zadarmo ? Co se stane těm novinářům, kteří napíší o člověku že je zloděj, nakonec je očistěn, nevinen, ale už to nařknutí se s ním potáhne až do hrobu.

P 3.2.2010 20:11

Pošetilost autora je zjevná

vždy vše má svou příčinu. Ve fyzice akce a reakce, v matematice rovnost obou stran rovnice. Novináři zlikvidovali Čunka, zcela bez důkazů. To naštvalo lidovce. Kauza Morava zase ODS, ČSSD taky nebyla nadšena některými kauzami. Tak rukou společnou a nerozdílnou zavedli náhubkový zákon. Není šťastný, protože třeba kauza Čunek by se měla řešit jako pomluva - protože nebylo nic prokázáno. V zemích západně od nás by se v takových případech jednalo o mnohamilionové odškodnění, na kterém by některé sdělovací prostředky zkrachovaly. U nás v těchto případech justice nefunguje, proto poslanci volili cestu zákazu.

Není to sice šťastné řešení, ale snaží se vymýtit největší sprosťárny. Budiž za to poslancům dík. Osobně mám k novinářům výhrady od doby, kdy jsme vstupovali do EU. Měl jsem text, který se tam dojednal, ale v novinách byla zcela opačná informace. Takové neobjektivní informování vedlo k mému velmi rezervovanému postoji k novinářům (slušně řečeno).

L 3.2.2010 19:56

Uz se tesim

Uz se nemohu dockat, jak ten NP bude vypadat za 14 dni. Urcite to bude legrace.

P 3.2.2010 20:24

Re: Uz se tesim

Mně to připomíná moje mládí, oslavy Vítězného února, Svátek práce a samozřejmě socialistickou demokracii, které nepřátelé socialismu říkali cenzura. Ale byly i vesejší historky - před Svátkem práce byly čarodějnice, kdy neuvědomělí občané psali nápisy na silnici. Brzo ráno soudruzi  vstali a odstraňovali nevhodné nápisy. Zde bych viděl vhodný nápis Rudý Pes.

Janula 3.2.2010 19:10

Zlatý poklad

Po internetu kolují úplně šílené jobovky o zlatém pokladu ČSR a knize pana Mottla.Co  tom někdo víte?Je to stejné,jako na Historii.cz?

josef krouman 3.2.2010 18:07

na novináře platí jiné zákony než pro ostatní?

Josef 3.2.2010 18:05

jo,jo

Vše je nějaké podezřelé,  na psu od 15. cenzura a špízování, ČEZ má ozbrojené komando, novináři lžou, až se hory zelenají,  no možná bude za čas lepší emigrovat.  Začíná to tu nějak smrdět.

Gardnes 3.2.2010 18:00

Příliš emocí pro nic

Až bude u nás jen jedinný žurnalista zavřen do pokojíku za to, že pošlapal svobudu jednotlivce povýšením spekulací nad fakta bude to událost přetrumfující zjevení Lochnesky. Autor by se také měl seznámit s právy na ochranu osobnosti, ochranu osobních údajů v případech, kdy je sporné, zda jde o zájem veřejnosti, zda bylo v pořádku tajné sledování skrytou kamerou osoby nic netušící, přičemž se ukáže, že výsledek šmírování celou záležitost zkreslil a dotyčnou osobu dehonestoval. Za četné příklady je akce Morava, kdy tajná kamera ho sestřihem i komentářem vykreslila jako sběratele kompra za účelem vydírání. Pozdsěji se ukázalo, že býv.posl. žádné matriály neměl, nikoho nevydíral, utrpěl ztrátu na dobré pověsti, byl přinusem ke ztrátě posl. mandátu s ekonomickým i moérálním poškozením. Neměl by být oprávněnný postih lidí, kteří provokaci vymysleli, soukr.osobu šmírovali a výrazně poškodili. Jak redaktoři MFD tak i Kroupa a další aktéři. Jistě by byl zajímavý ortel příp.soudu, kdyby se Morava na něj obrátil.

alena 3.2.2010 15:56

skvělé

Kouzelně napsáno, potěcha číst - byť téma je pochmurné - ale diví se někdo? Nejen funebrák, myslím že i svatý, kdyby vstoupil mezi naše poslance, stal(a) by se z něj... kadibudka...

Za peníze v Praze dům... duše se upisovaly i čertu za peníze a moc. A kdo má peníze a moc, a správné styky, ten vládne světu, nebo aspoň Česku, a NIKDO mu do toho kecat nebude! Jasné? 

Fík 3.2.2010 15:28

Nová éra NORMALIZACE - dost bylo plků

Už směřujeme ke ctihodné společnosti. chce-li nškdo nadávat, tak ať se podepíše a nese následky. Nelze plivat na majestát demokracie, který se kultivuje již 20 let. Trochu té autocenzury neškodí. A pak kritizovat umí každý. Ale když kritika tak kostruktivní. Ještě je třeba přivést lidi k sebekritice. Takovým vzorem by mohlo být Letniční hnutí, tam se lidé zpovídejí veřejně ve sboru.To přece nejde takový bo.del, diskuzi je třeba kultivovat. Neslzšeli jste to někde.?  Čemu se to jen podobá ? Že by se nedalo vymyslet nic jiného ?

Tim 3.2.2010 15:17

cenzura

Dyť je to stejně jedno protože všechny noviny u nás včetně lidovek patří dvoum německým vydavatelům novin. Takže cenzura už tu je ale z německa. Psát o české republice jde ale běda psát něco proti SRN.

V 3.2.2010 14:56

plane lamentovani

"Ale co když ten nápad dostane moc lidí a funebráci přelezou ominózních pět procent? Prostředí českého parlamentu je jedovaté, šibalstvím prolezlé, posaď do něj třeba i funebráka, nepotrvá dlouho a lotrovinám se přiučí, panským privilegiím na chuť přijde."

to mate svatou pravdu, ze by to tak bylo, ale kdyz vy jako slepe kote nevidite cestu z toho marastu. Uplne nejzakladnejsi poucka klasicke ekonomiky rika, ze polosvobodny system se musi drive nebo pozdeji zvrhnout do nesvobody, asi jako polozdravy clovek kdyz se neleci musi nakonec byt nemoci zachvacen cely.

Co se dnes deje bylo vzdy plne predvidatelne a me osobne to vubec neprekvapuje, nybrz jen spokojene kyvam hlavou, jak se ukazuje, ze dva a dva jsou ctyri.

Cesky lid (spolu s celym Zapadnim svetem nutno dodati) chce mit socialismus i kapitalismus - chce pozivat vyhod obeho, jako nejaka chytra horakyne. Jenze zlo (kolektivisticky socialismus) musi vzdy nakonec zvitezit nad dobrem (individualistickym kapitalismem) pokud jsou svevolne smesovany (carka nad 'a').

Tragedie je, ze ani ti lepsi myslitele mezi nami tohle nevidi, vcetne Vas. Protoze kdyby tu v nejakem poctu byli, tak by se dalo neco zmenit, ale s lidmi jako jste Vy se nic nezmeni a zmenit nemuze, zvolil jste si byt dobrovolne slepy abyste pak mohl bez vetsi intelektualni namahy lamentovat nad logicky se horsici situaci.

Jakub S. 3.2.2010 15:00

Re: plane lamentovani

- dobrovolně slepý? Co blázníte, prosím?

Jinak samozřejmě pravda: polozdravý = už nemocný, polosvoboda = už nesvoboda. Nemilosrdně nemít klapky na očích. Každý ovšem na to nemá - povahu, IQ, energii, mozkovou kapacitu, vzdělání... Gaussova křivka.

V 3.2.2010 15:38

Re: plane lamentovani

'dobrovolne slepy' - tim myslim, nebo alespon verim, ze lidi jako nas autor by na to meli videt veci jak jsou, ale oni misto aby diagnozovali problemy u zdroje, jako to nastinuji ja ve svem kratkem prispevku zde, tak se radsi venuji periodickemu narikani nad vselijakymi symptomatickymi problemy, ale jejich puvod neresi a nechteji resit. Bud na takovy nahled proste nemaji, nebo si zvolili byt dobrovolne slepi.

Jen slepy nebo blby (a to nas autor neni) nemuze nevidet, jak kolektivismus zalezly v koute po sametove revoluci zase odtud vyleza a jako nemoc prebira moc nad pocatecnym celkove zdravejsim verejnym zivotem zeme, a deje se to jen kvuli neschopnosti a zbabelosti tech lepsich z nas, kteri se tomu nechteji postavit. Protoze kdyby se tu utvorila 'opravdova opozice', tak by kolektiviste zalezli zpet do koutu, odkud vylezli, uplne stejne jako svabi pred svetlem, a je to jen nase chyba, ze tu levice ziskava postupne nad nami moc a takoveto lamentovani nad zakony bud jiz upecenemi, nebo v priprave se miji ucinkem, protoze kdyz se nekdy podari takovym zakonum zabranit, tak stejne nakonec casem projdou pozdeji, treba v ponekud pozmemene forme.

K te Gausove krivce bych rekl, ze i hrstka jedincu muze mit obrovsky vliv, jestlize je schopna utocit na spravna systemova mista. Ale vsechny 'vyzvy' a dalsi takova usili nikdy k nicemu nemohly vest, protoze byly jen takovym volanim po lepsich lidech, po lepsich vudcich, asi jako za komunismu jsme denne byli svedky volani po zlepseni efektivite vyroby a lepsiho pracovniho nasazeni, ale samotny system nikdo menit nechtel, ale ani po necem volat nemohl. Dnes ale muzeme volat nejen po kosmetickych zmenach, ale beztrestne i po tech systemovych, ale ukazuje se, ze na to prakticky nikdo intelektualne nema a ze se zmuzeme jen na placani se v nejake obdobe perestrojkovani komunistickeho socialismu.

V 3.2.2010 15:04

Re: plane lamentovani

dodal bych, ze 'plane lamentovat', protoze vas clanek nic nezmeni a drive nebo pozdeji budete zase lamentovat nad jeste horsimi vecmi v pralamentu hrozicimi, ktere pak drive nebo pozdeji stejne v nejake forme projdou a zahnivani a kvaseni ve vlastni stave bude pokracovat a nebudeme si moct pomoci, uplne stejne jako si nemuzou pomoci africti divosi, aby neupadali z jednoho diktatorskeho rezimu do druheho, jako na bezicim pasu. My delame to same co oni, jen na trochu vyssi urovni ale v prinicipu se od nich nijak nelisime. Proste na vybrednuti z toho kolotoce marastu s intelektualy vaseho razeni nemame ani nahodou.

jAKUB s. 3.2.2010 15:09

Re: plane lamentovani

A co hned útočíte? Co víte o "intelektuálech mého ražení", proboha - ? z JAKÉ POVÝŠENÉ POZICE TO PROHLAŠUJETE?! nEJSME SNAD, ČLOVĚČE, NA JEDNÉ LODI? Nedělejme si absurdně a zbytečně nepřátele mezi sebou!!

V 3.2.2010 15:47

Re: plane lamentovani

ja se jen snazim vyburcovat to lepsi z posadky te 'nasi lodi'. Bohuzel neco takoveho nejde psat, aniz bych se implicitne stavel do nejake povysenecke pozice (i tak jsem v tom svem komentari par vet prepsal, presne abych se v tomto duchu az tak moc neprovinil). Ale ja nereaguji jen na tento clanek pana Fryborta, ale i na ty co jiz napsal v minulosti. Vetsinou jsem na ne v tomto duchu (i kdyz ne tak dukladne jako ted) reagoval. Mimochodem zakratko jiz bude mit pan Frybort a vy vsichni ostatni ode me pokoj, jen co zacne fungovat ta registrace, tak to jeste par dni vydrzte.

pteryx 3.2.2010 14:46

Svoboda jen pro novináře

Obyčejnému plebsu zavřeme v diskusi huby. Ale o tomhle se na NP nikdo kritický článek napsat neodváží.

pteryx 3.2.2010 14:47

Re: Svoboda jen pro novináře?

Nebo odváží? Co Vy na to, pane Frýbort?

pteryx 3.2.2010 14:44

Svatá pravda,

tentokrát jste to vystihnul vskutku dokonale, a ještě navíc moc pěkně napsal :) Jen mi přijde takové zajímavé, že svého času tady na NP měl náhubkový zákon spoustu zastánců ... Neuvěřitelné, že?

Fík 3.2.2010 14:32

Demokracie ???? Věru je to hlína.

 A máme tu  URÁŽKU   MAJESTÁTU .    Bravo  Benda  !!!    K dědičnosti  poslaneckých a senátorských křesel  už nemáme daleko.  Papež by s tím jmenovánám neměl váhat, vždyŤ tu není kdo by jim hlavy pomazal.

Jindra 3.2.2010 14:27

Nebyl to Spilberk?

A tak je to u zurnaloidu se vsim...

Frybort 7.2.2010 17:43

Re: Nebyl to Spilberk?

Spilberk to samozrejne byl a je,ale Havlicek uzil nejspis lidoveho jmena Spimberk.

imunita 3.2.2010 14:04

postižení poslanců novelou

Poslanci klidně takový zákon odhlasují, neb mají imunitu :-) Politické špičky jsou poslanci, aby imunitu měli, i když jsou ve vládě.

Blažej 3.2.2010 13:50

POLITIKA:Ta naše cenzura česká

Ne že by diskuse na tomto portálu byla hluboká a smysluplná,ale právě proto nechápu nutnost registrace po 15-tém ůnoru.Vždytˇ úrovenˇ a kvalita se tím nezvýší. Výchovnější  by bylo ty zlostné a vulgární výkřiky neuveřejn´ovat, tak by dotyční změnili slovník,nebo se přestali  trápit  uveřejn´ováním  slaboduchých několikaslabičných výkřiků z pomatení mysliVzniká tak dojem,že media se bojí víc a víc,nebo jsou finančně ovlivněna a doktoři typu Bendy mají navrch.Má to i logiku,již z historie vždy když bylo hůře poddaným,tak vrchnost musela přitvrdit,aby bránila revoltám.Inu na chudý lid musí být přísnost,aby se nedej bože začal bouřit. 

JaS 3.2.2010 14:01

Re: POLITIKA:Ta naše cenzura česká

Je to v podstatě zrušení diskuse.