17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

POLITIKA: Svět podle Ištvana

"A co z toho budu mít já?" Přesně tak zní legendární otázka Jiřího Paroubka, kterou pravidelně pronášel během všech vyjednávání s Mirkem Topolánkem. Podle Ištvana by měl jít Paroubek za katr. A Topolánek nepochybně taky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Pernický 15.6.2013 20:02

Žít je zábava.

 Mohl by někdo znalejší vysvětlit,co vedlo ty tři exposlance, že s radosti si nechali vnutit ta korupční  korytka ,když klesli na polovinu příjmu,jak bylo zmíněno ve zprávě jistého blogera.Pokud je to pravda,tak se nabízí ,že jim( těm třem  poslancům) bude někdo  doplácet,dorovnávat příjem a to už smrdí.

M. Pernický 15.6.2013 19:32

Porušení poslaneckého slibu.

  Pokud ti tři poslanci  vystoupili z poslanecké sněmovný a vzdali se poslaneckého mandátu  tak  ta koryta jsou  korupce jako blesk a ne běžné politické handlování.

R. Brzák 15.6.2013 18:57

Re: Obrovský souhlas...

Přečetl jsem odkazovaný článek a máte pravdu - obtížně si představit většinu z toho, co pan Hájek napsal. Ale uznávám, že "účinkování" policie ve věci působí víc než teatrálně - pokud tedy nedrží pod palcem ještě něco více, než jen výstřely od pasu a potrhlou blondýnu. To, že v policii je možné v součinnosti se státními zástupci a našimi neomylnými soudci i nemožné, mohu argumentovat mnoha příklady - ale spíše to přikládám obecné neschopnosti a šlendriánu, podmíněnému leností, která běžného policistu charakterizuje. Opravdu jsem zvědav, jaké jsou důkazy.

J. Kanioková 15.6.2013 17:26

Čímž netvrdím, že věřím všem argumentům v článku..

J. Kanioková 15.6.2013 17:14

Nejsou jen socani, co potřebují proklouznout do parlamentu

J. Kanioková 15.6.2013 17:13

Bigo !

J. Kanioková 15.6.2013 17:12

Obrovský souhlas...

A ač může mít leckdo výhrady vůči autorovi, i jeho názor nabízí názor z jiného úhlu pohledu. Není důležité KDO co říká, ale CO kdo říká. Totéž i jiný článek -  Z dramatu fraška, z frašky thriller: Sledujeme pokus o puč v přímém přenosu. - http://jdem.cz/29jm2

M. Kosejk 15.6.2013 14:45

Re: Tak

Srandovní, co? A vsaďte se, že tuhle změnu drtivá většina médii ani nezaznamená - a v klidu změní interpretaci případu, jako by do včerejška neříkali něco diametrálně odlišného. :))

M. Kosejk 15.6.2013 14:40

Re: kriminalizace běžného života.

Tak jste jen žvanil? Tady v tomto případě totiž jde pouze o ty trafiky, o nic jiného - to údajně má být ta korupce, za kterou jsou ti poslenci obviněni. A vše ostatní v této kauze s korupcí nemá nic společného.

J. Novotný 15.6.2013 14:33

Re: kriminalizace běžného života.

Neměl jsem na mysli "trafiky". Nýbrž ten zvláštní jev, kdy na jedné straně mizí společné peníze neznámo kam - a naopak se objevují na kontech některých občanů neznámo odkud. Vy jste si tohoto pozoruhodného úkazu nevšiml? A komu myslíte, že tato bezbřehá zlodějna nahrává?

M. Kosejk 15.6.2013 14:26

-----

Jsem naprosto fascinován lehkostí, s jakou ÚOOZ a olomoucký státní zástupce změnili kauzu z kauzy závažné kriminality kmotrů napojených na politiky na kauzu Nagyová. A teď jen pozorovat, s jakou orwellovskou bezmyšlenkovitou tupostí tu novou verzi  přijmou novináři.

Ale už po jejich včerejší TK mi bylo jasné, že něco v jejich argumentaci nehraje. Tvrdili, že na tom dělali rok a půl - a mají prý stovky hodin odposlechů. A také tvrdili, že na Nagyovou se dostali přes sledování Rampuly a pražských komtrů. A po roce a půl a po stovkách hodin odposlouchávání rozjeli demonstrativní monstrakci, jejímž výsledkem jsou kauzy, které s rokem a půl práce ÚOOZ  na tomto nemají VŮBEC nic společného (ostatně zatýkání rozjeli v době, kdy většina kmotrů nebyla ani v ČR). A to ještě ta údajná "korupce" vůbec není stíhatelnou korupcí - a to nikde v demokratickém světě.

A tak nám tady zůstává jediná relevantní kauza - Nagyová a sledování. A to ještě netuším, jestli mám věřit informacím, které poskytl státní zástupce. Jen pro zajímavost: Dnes jsem odeslal SMS s textem "Fakt to podělali, definitivně. Nakopat je." Tato SMS měla pouze informovat zasvěceného kolegu, že obchod fakt nedopadne, protože to klienti opravdu definitivně podělali. A že jsem z toho rozladěný.  Ale dokážu si představit, že kdyby tuhle SMS policajti četli - a zveřejnili ji v určitém nesouvisejícím kontextu, tak by to mohlo vypadat, že někomu mafiánsky poroučím, aby  někoho zkopal za něco, co mi provedl.

Začíná to silně vypadat na cílený útok proti Nečasovi. A nebo totální na neomluvitelný úlet ÚOOZ a státního zastupitelství.

M. Vojtíšek 15.6.2013 14:18

Re: Bludy, bludy, bludy

Opravdu musím odpovídat na to, zda Kalousek s Nečasem komunikují veřejnosti svůj názor.?

To je snad jasný. Rozpor mezi tím co dělaj a co říkaj lze možné vidět na každém kroku a není k tomu třeba nějakých extra analytických dovedností.

M. Vojtíšek 15.6.2013 14:15

Re: Bludy, bludy, bludy

 Deficit v době konjunktůry nebyl, žádnej zázrak. Otázka je, kolik to přineslo peněz do český ekonomiky a jak se to reálně projevilo na životní úrovni a funkci trhu . Na druhou stranu. Za 15 let nasekat dluhy a privatizovat prakticky celej stát včetně sanace bank, reformovat celé hospodářství je rozdíl oproti tomu nasekat stejnej dluh za 5 let a neudělat nic.

Ano i Lincoln říkal , že v politice nezáleží na prostředcích ale na tom jaký cíl sledujete.

Dokážete za posledních 5 let identifikovat v krocích politiku nějaký obecně prospěšný cíl? No já jinej cíl, než udržení moci nevidím.

J. Kulheim 15.6.2013 14:07

Re: Bludy, bludy, bludy

"No zrovna Nečas s Kalousek nikdy neříkaj svůj názor"

To víte nebo se to jenom domníváte?

"...Politika je hra..."

V politice má pravdu ten, kdo přesvědčí většinu voličů o "své" pravdě". Politik musí respektovat priority na podkladě kterých byl zvolený.  Co jste říkal na to když pan Paroubek při přesvědčování voličů udělal strukturální rozpočtový deficit téměř 100 miliard Kč?

M. Vojtíšek 15.6.2013 14:04

Demokracie po česku

v přímém přenosu byla vidět při předposlední volbě prezidenta. Více lobbistů než poslancůa senátorů dohromady.

MUzikář šéf WGM největšího odběratele právních zakázek v ČR pobíhal, počital a neustále gestikuloval na Klause, jestli počty sedí a situace se odvája tím správným demokratickým směrem.

Utok na demokracii, prd.

Vývoj je zatím jednoznačný. Soud uvalil vazbu na Nagyovou, Fuksu, Tluchoře a Bočka.

M. Vojtíšek 15.6.2013 13:59

Re: Bludy, bludy, bludy

No zrovna Nečas s Kalousek nikdy neříkaj svůj názor. Říkal vždy jen to co si oni nebo jejich poradcí myslej, že maj říkat.

Jejich názor jako osob nezná nikdo krom pár vyvolenejch. Politika je hra a vní , žádný názory nejsou , jen komunikace zacílená nějakým směrem.

J. Dona 15.6.2013 13:42

útok na demokracii!

Kauza Nagyová - banální pochybení jinak skvělé státní úřednice. Korupce poslanců - toť útok na samotnou podstatu demokracie. Jednou ty mě, podruhé já tobě.

J. Kulheim 15.6.2013 13:33

Re: Bludy, bludy, bludy

To jako chcete říct, že Kalousek z Nečasem jsou méně inteligentní než já, vy nebo pan Ištvan?

"...že je normální to co nám vypráví pohádkáři Nečas s Kalouskem ..."

Vždyť tito pánové zatím nic neřekli, pouze svůj názor na to co se děje kolem nich. Prostě se hájí a na to mají snad právo. Pokud provedli trestně postižitelný čin, tak ať je odsoudí. Pokud se jedná o politickou odpovědnost, tak to posoudí voliči. O tom nemůže rozhodovat Išván ani policajti. Ti musí přednést důkazy trestného činu. Na jejich straně je důkazní břemeno. Oni nemůžou rozhodovat o tom kdy padne vláda zvolená v řádných volbách. Pokud to tak bude, tak tady budeme mít policejní stát. Pokud to chcete, tak na to máte sice právo, ale nechte jiným právo se bránit.

"..No spotřebitel si to nevymyslel...."

Ale také si myslel, že je to normální. Ti co nastražují bomby si také myslí, že je to normální:

M. Kosejk 15.6.2013 13:28

Re: kriminalizace běžného života.

Můžete mi tedy, pan Informovaný,  jmenovat jediný evropský rozsudek, který by označil za trestný čin politicky motivované udělení funkce? Nástroj "trafik" je běžný všude. A nic trestného na něm není. Morální hodnocení tohoto je na voličích. Já třeba to v tomto případě akceptuji, když vím, že druhá alternativa by byla pád vlády a vláda levice.

P. Lenc 15.6.2013 13:25

Tak

podle pana st.zástupce je paní Nagyová pouze "vedlejší produkt vyšetřování".Do dneška ale byla osobou "vše zastřešující".Dělá si dotyčný pán opravdu legraci?Paní Bradáčová o vás a nějakém vašem vyjádření není nějak slyšet.Žijete?Žádná pochvala za čacké výkony pana st.zástupce, to mne překvapuje.

M. Vojtíšek 15.6.2013 13:02

Re: Bludy, bludy, bludy

No a jsme u toho, kd emyslíte , že je ten důvod toho iracionálního rozežrání na západě. No spotřebitel si to nevymyslel. Neustálou masírkou to do něj někdo napral. Pral to do něj tak dlouho, až to přijal za své. A teď se bude horko těžko prát do něj něco jinýho. To co do něj cpete 100 let, za 3 roky neotočíte.

Proto není racionální ani to tvrdit, že je normální to co nám vypráví pohádkáři Nečas s Kalouskem a nechápu pohnutky inteligentních lidí tvrdit, že to normální je.

No prostě není.

Tzn od Vás to je jen taková hra se slovíčky. Obhajování neobhajitelného.

Stejný to je s těma OSVČ.

J. Kadeřábek 15.6.2013 12:54

Re: Zajímavost

Při volbě prezidenta nejde čachrovat, při nominacích ano. Volíte jen z těch, které Vám vyvolení vyberou. Račte si to uvědomit.

J. Kadeřábek 15.6.2013 12:51

Re: Ja...

Policie zatkla dle slov Ištvána vedlejší produkt - Nagyovou a hlavní produkt jim čirým nedopatřením zmizel (ovšem poněkud méně dramatičtěji) jako kdysi Krejčíř. To je ale náhodička. Takže z toho usuzuji, že hlavním cílem je odstranit Nečase a my si pak demokraticky zvolíme vládu estébáků. Ti samozřejmě nepřipustí aby jim nějací Ištváni míchali kartami. V tom se naivní autor mýlí.

J. Novotný 15.6.2013 12:44

Re: kriminalizace běžného života.

To je ale tím, že jsme dlouhodobě neinformováni o strašlivé skutečnosti, že existují státy, kde je vykrádání státní kasy trestné! Ano! Jsou tam kriminalizováni lidé za upřímnou snahu omezit vliv státu!! A tento nebezpečný trend se, byť zatím jen marginálně, objevuje i u nás! Je jen správné a logické, že skuteční demokraté nyní bijí na poplach - vždyť možnost svobodně krást je jednou z našich nejzákladnějších hodnot!

J. Kulheim 15.6.2013 12:37

Re: Paroubek a Topolánek za katr?

Souhlasím. Může nám vládnou Ištvánek a nemusíme chodit k volbám.

A. Reček 15.6.2013 12:29

Re: Zajímavost

Pane Papeži, žádná korupce z toho nekouká. Dle autora je toto domlouvání v Praze mezi tamní TOPkou a socany ohledně primátora vše čisté, dle koexistence a obchodování politických stran.  A právě autor upozorňuje, že žalobce Ištvan vede útok na toto a navíc na samotnou podstatu politiky založené na soutěži, jde o útok na demokracii !  Proto také autor již dříve brojil proti přímé volbě prazidenta, protože při ni už nelze využívat onoho obchodování mezi stranami ve sněmovně a senátu.  Autor právě v tomto čachrování se vyžívá a naprosto nepovažuje to za korupci.

J. Kulheim 15.6.2013 12:29

Re: Bludy, bludy, bludy

Co je normální a co už normální není se v průběhu času mění. V šedesátých letech bylo normální, že se kouřilo ve vlaku, na konferencích, prostě téměř všude. A teď se to za normální nepovažuje.

Na západě je normální, že společnost žije nad poměry, dělá dluhy, které budou splácet i jejich pravnuci a považují to za normální. Já to za normální nepovažuji.

Takže pokud chceme diskutovat o neuchopitelných pojmech, tak si je nejprve definujme. Tak je to i definicí co je a co není korupce.

H. Gene 15.6.2013 12:27

Re: Paroubek a Topolánek za katr?

Já bych tam šoupnul rovnou i tu příští.

M. Vojtíšek 15.6.2013 11:10

Re: Bludy, bludy, bludy

Můžu, pouhým pozorováním či diskusí s občany jiných států jsem dospěl k závěru, že míra vnímání co je a není normalní je u našinců silně pokřivená. Stále je to důsledek samotného komunismu a neideálního vývoje postkomunistické země, kterou jsme.

Bohužel se kultivace národa a jeho seběvědomí zastavila již před mnoha lety.

J. Boleslav 15.6.2013 10:58

Re: Když

To je velká otázka. Může tomu být i zcela naopak. Socani po zavření Drátha taky ve SČ dostali více hlasů. :-)