3.6.2024 | Svátek má Tamara


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
tomas 29.1.2008 8:31

Re: Re: Uz Svejnar vysvetlil

no, oni by se ho take mohli zeptat v klubu ods, ne?

Jiřík 29.1.2008 8:33

Re: Re: Uz Svejnar vysvetlil

Neboj pravicový zoufalče,on se nejaký "socan"zeptá,a ne tak vlezle jako servilní moderátoři.Na to není náš samolibý čestný předseda ODS zvyklý,a nemá to rád.

hobis 29.1.2008 10:03

Re: Re: Uz Svejnar vysvetlil

Jaky je pan Svejnar ekonom nevim.Nekolikrat jsem ho slysel rano v rozhlase a jeho nazory byly,mirne receno exklusivni a bylo videt,ze teto zemi nerozumi.Ani se nedivim,ze se ho chce universita v Michigenu zbavit.Jetli meli jeho rodice nejake exklusivni vztahy na bolseviky ,nevim,zda se to byt dost pravdepodobne.Ze je to vycuranek(slusne receno) je evidentni.Cemu se divim,je to,kolik lidi skocilo Paroubkovi a Bursikovi na lep a chteji,aby na ceskem hrade Karla IV atd.,byl cizi statni prislusnik.To je jako ,aby katedrala sv.Vita patrila katolikum a tedy Vatikanu.Predstavte si,ze by britove, napr. Westminster Abee prodali do ciziny!

KMB 29.1.2008 8:10

Ad) Psí stručně Paroubek se hrozí kupčení kolem volby prezidenta!

Není divu, že se předseda ČSSD obává o regulérnost prezidentské volby a vyzývá prezidenta Klause, kterému na férovosti volby přeci tak záleží (viz jeho interview TV NOVA), aby explicitně odmítl a jednoznačně odsoudil "kupování" hlasů poslanců a senátorů za KDU-ČSL pro jeho znovuzvolení za souhlas ODS s majetkovým odškodněním církví ve výši čtvrt bilionu Kč a vyzval vládu, aby jednala s opozicí o širší podpoře odškodnění napříč politickým spektrem. Vždyť přiznání ministra Svobody za KDU-ČSL, že by bylo vhodné uzavřít "otevřenou, zřetelnou a veřejnou" dohodu mezi ODS a KDU o výměně hlasů ve volbě prezidenta a v hlasování o církevních restitucích, svědčí o tom, že se s hlasy volitelů obou stran vesele kupčí. A nejen s KDU! Objevují se různé "seznamy zrádců" z řad ČSSD, které měla dalíkostrana uplatit či vydírat, aby hlasovali pro jejího kandidáta Klause. Tedy špíny a svinstva vrchovatě, jak už je v souvislosti s osobním úkolem premiéra (ergo jeho muže na špinavou práci Dalíka) zajistit znovuzvolení Klause zvykem.

O tom, že se něco nekalého chystá, svědčí i mimovolná duševní inkontinence předsedy Senátu Sobotky v nedělních OVM, když zřejmě ve chvilce nepozornosti své i pana Moravce, který na to nijak nereagoval, otevřeně přiznal, že ODS trvá na tajné volbě, aby mohla prosadit znovuzvolení Václava Klause napříč politickými stranami, protože je to opravdu ten nejlepší kandidát pro blaho republiky. Ještě horší je, že média obviňují z kupčení výhradně lidovce, jejichž nejbystřejšímu politikovi zřejmě došlo, že když stejně bude velká část lidoveckých volitelů hlasovat pro Klause, dalo by se z toho závazkem ODS podpořit restituce vytřískat i něco pro církve, KDU i jeho osobně, zatímco ODS se nikdo neptá, proč tak najednou otočila o 180 ° ve věci církevních restitucí, které dosud (v souladu s míněním světské a sobecké veřejnosti) jednoznačně odmítala. Proč? Museli by i poslanci ODS přiznat svou aktivní účast na takovém handlu?

Tino 29.1.2008 7:50

ProtiKlausovský postoj snese cokoliv.

 Vůbec není důležitý Švejnar jako kandidát. Důležité je to, aby Klaus nevyhrál volbu na prezidenta. Tak to vidí Klausovi odpůrci s Bursíkem v čele. Je jim zhola jedno, že Švejnar je přísahou vázán na USA, vždyť se to nějak zaonačí. Všechno se dá nějak přizpůsobit, později dořešit, jen když toho Klause dostanou z Hradu.

 Klaus totiž vadí a vždycky vadil. Komu? To je snad jasné. Levici. Lidem se proto předhazuje vymyšlená špína na Klause, jeho kritické názory a postoje jsou překrucovány, je zesměšňován a to tak, že je to až hanba našeho státu, neboli občanů státu vůči světu.

 Ta levice, která dokázala potopit předem požádaného svého lídra M.Zemana aby se ucházel o prezidentský post proti Klausovi, ta levice identicky ta samá, teď brojí proti Klausovi a strká do volebního mače Švejnara, kterého jim podstrčil Bursík. Bursík dříve odrodilec ODS, dnes Zelenobijec nenávidí Klause za to, že v ODS se sám nedokázal prosadit.

 Co na to Občan? Někdo je rád, někdo ne. Ti, co mají paměť jistě za Švejnara rádi nejsou. Není to důstojný protikandidát na prezidentskou funkci. JE TO JEN FIGURA POMSTY! Až čas pokročí o pár let, bude stejně nenávistně levicí atakovaný, jako dnes Klaus(pokud volby vyhraje).

Karel 22 29.1.2008 8:05

Re: ProtiKlausovský postoj snese cokoliv.

Levice nebude atakovat Švejnara pár let po zvolení, ale hned po volbě. Není mi jasné, jak si  člověka s takovými názory mohli zvolit za svého kandidáta. Nemyslím jenom socany, ale hlavně zelené - J.Š. je příznivce atomu a radaru. :-) Jenže antiklaus vůbec nevypadá na to, že by jim po volbě zobal z ruky. Ať už vyhraje nebo ne - stejně je to jedno. Mezi kandidáty nevidím podstatný rozdíl. A ani jeden není můj kůň. :-D

cb 29.1.2008 8:10

Re: Re: ProtiKlausovský postoj snese cokoliv.

S jakymi nazory? Svejnar je presvedceny levicak, to je o nem mezi jeho univerzitnimi kolegy znamo.

Karel 22 29.1.2008 8:16

Re: Re: Re: ProtiKlausovský postoj snese cokoliv.

Nevím, neb nejsem jeho univerzitní kolega. Ale Švejnarovo nadšení pro reformy  - hlavně pro placení školného, mi k tomu nějak nesedí.

cb 29.1.2008 8:17

Re: Re: Re: Re: ProtiKlausovský postoj snese cokoliv.

Jake nadseni? Svejnar zatim slibuje vsechno vsem.

cb 29.1.2008 8:18

Re: Re: Re: Re: Re: ProtiKlausovský postoj snese cokoliv.

Meni nazor co pet minut, uz je proti radaru, aby mel sanci u socanu.

Eva D. 29.1.2008 20:50

Re: Re: Re: Re: ProtiKlausovský postoj snese cokoliv.

Vy jste stačil postřehnout nějaké nadšení? Vždyť on chce reformovat bez reforem, pokročit rázně vpřed, ale nic neuspěchat - přesně, jako to napsal pan Steigerwald v MF.

ynot 29.1.2008 8:13

Re: ProtiKlausovský postoj snese cokoliv.

Nevím proč V.K. vadí levici, vždyť o pravicovosti spíše jen mluví. Bankovní socialismus a couvnutí před prvním Duškovým dupnutím na dráze svědčí o opaku.

cb 29.1.2008 8:14

Re: Re: ProtiKlausovský postoj snese cokoliv.

Couvl diky nocni zrade Josefa Luxe.

I-Worm 29.1.2008 8:18

Zvolení Klause je právě zárukou

že nedojde k restitucím nemovitostí emigrantů, které po konfiskaci výhodně skoupili zasloužilí soudruzi. Proto Švejnar nemá šanci, ledaže by se komanči při licitaci dopustili chyby - k té by ovšem muselo dojít v prvním kole, a tudíž je její pravděpodobnost menší, než malá.

karlos 29.1.2008 9:45

Re: ProtiKlausovský postoj snese cokoliv.

Plně souhlasím s vašim příspěvkem.Mluvite mi ze srdce.

PetrK 29.1.2008 7:35

Švejnar dosud jasně neformuloval

zásady, jimiž se chce řídit, omezil se jen na nicneříkající fráze. To je přece jen trochu málo.

jensina 29.1.2008 8:05

Re:Dvě občanství, dvě tváře Švejmara

Představte si, že by se Švejnar vzdal amerického občanství, prezidentem  se nestal, zůstal by jen OBYĆEJN'YM ČECHEM, jako jsme my ostatní, kteři v této zeni žijeme.  Dovedu pochopit, že dvoji občanství má pro člověka rozměrů švejnara vellký osobní význam  Ale jak se říká, něco za něco. Švejnar se dostal do velmi složité situace. Měl si rozmyslit, nechat si dvojí občanství se všemi výhodami, potom NEměl kandidovat na prezidenta, nebo druhou alternativu a občanství se vzdát. Pokud je PUZEN potřebou pro tuto zemi něco udělat, proč to neudělal už dříve.   Co mu bránilio člověku takových rozměrů  vstoupit do politiky a prosadit své geniální projekty, Nemusel dneska tak zavile kritizovat svého soupeře, Dvoji občanství, dvojí tvář Svejnara Nepochopím, že tak "skvělý" člověk.si naběhl a že si nespočital, že se může stát bílým koněm 'CSSD, Zelených !  To že by byl dobrý prezident ?  

Sutera 29.1.2008 8:37

Re: Re:Dvě občanství, dvě tváře Švejmara

Co to je jen ,,obycejnym cechem ,,senilo? Asi vas s....ze jste jen obycejny jensina. Bily konove jsou produktem Klausova maf-kom-kap. STOP.

bořek 29.1.2008 7:06

jak to vidím

Zdá se, že někomu teče voda do bot, do bot, do bot ... 

jan hájek 29.1.2008 7:28

Re: jak to vidím

Nikoli "do bot, do bot, do bot", správně je "do bot, ale opravdu, opravdu do bot"

Georg Nepolský 29.1.2008 6:46

Morální úpadek Českého národa

Vážený pane Adler,

ve vašem věku by jste už dávno mohl vědět, že nikdo není dokonalý.Podstatou této volby presidenta by měla být hlavně změna,která by už konečně měla nastartovat obrat  v současné české, anarchistickým způsobem vedené "demokracii" . V zemi, kde vládne organisovaný zločin za tiché podpory policie, justice a celé prohnilé státní správy, musí být každému zdravému rozumu jasné,že za tento neutěšený stav nesou vinu všechny polistopadové vlády včetně Havla.Pro slušného řadového občana je mnohem cennější vymahatelnost zákona,než alibistická možnost volného pohybu. Ať je to kdokoliv,komu tento současný chaos vyhovuje a na kterém se sám podílel, nemá ve vládě potažmo obou parl.komorách co dělat.Morálkou, etickou vyspělostí,soudností a pokorou neoplývá hlavně pan Klaus, a proto by měl dostat šanci pan Švejnar. Horší už to být nemůže.Nepochopím občany,kteří před všemi těmito zvrhlostmi, které se  v současném politickém spektru dějí,strkají hlavu do písku- nebo to z vlastního prospěchu,vidět nechtějí.Stydím se za tento - tímto způsobem vedený národ !!!!!

G.Nepolský

  

Sutera 29.1.2008 6:58

Re: Morální úpadek Českého národa

Mate pravdu Pane.

Karel 22 29.1.2008 8:13

Re: Re: Morální úpadek Českého národa

Až na jednu maličkost. Co o tom Švejnarovi vlastně víme? Něco se dozvíme z jeho životopisu (jsou tam ale chyby) něco nám řekne na několika shromážděních s občany během několika týdnů. Přiletěl z Michiganu a... a dav šílí. Objevil se ZACHRÁNCE!! Radujme se!! Tak na z toho jsem už trochu vyrostl. Ani taková SUPERHVĚZDA jako Viktor Kožený mě svého času nepřesvědčil o jistotě 10ti násobku....:-/ Pamatujete? ;-D

Sutera 29.1.2008 8:28

Re: Re: Re: Morální úpadek Českého národa

Nad Kozenym jasal Klaus vice nez-li davy.Pamatujete?

I-Worm 29.1.2008 8:39

Re: Re: Re: Re: Morální úpadek Českého národa

čo bolo, bolo, dějiny se upravují. Nepamatujete?

I-Worm 29.1.2008 8:32

Re: Re: Re: Morální úpadek Českého národa

tomu se říká "deus ex machina". V našich podmínkách asi jiná možnost není, protože fšickni možní domácí kandidáti jsou jaksepatří profláklí...

Bořek 29.1.2008 7:20

Re: Morální úpadek Českého národa

Pokud jde o obsah,tak s Vámi souhlasím.Ale už si nejsem tak jistý,že udělat je v pravomocech prezidenta.A to ať tam bude sedět Petr nebo Pavel.

cb 29.1.2008 8:03

Re: Morální úpadek Českého národa

A v tom nam pomuze americky komunista z Michigen.

Antonín 29.1.2008 8:27

Re: Morální úpadek Českého národa

Pane Nepolský, zdá se mi, že pan Petr Adler ví náramně dobře "ve svém věku" o čem píše. Že totiž slova jako pravda, čest, přísaha,(jež nebyla učiněna pod nátlakem, abych nemusel znovu od někoho číst nejapná slova o "přísaze komunistické armádě v ČSSR") nejsou a nesmějí být slovy prázdnými. Pak bychom museli přebudovat celý kodex západní civilizace, v níž doufám stále žijeme a žít chceme. Jistě mám výhrady proti presidentu Klausovi, často (kromě jeho realistického postoje vůči tomu nesmyslu zvaného global warming) podstatné. To ale podle mne nadává volnou ruku panu Švejnarovi, který sedí na plotě a čeká, kam vítr zavane, aby zůstal US občanem, když se to bude hodit, anebo se zřekl občanství země, která ho přijala když byl v nouzi, poskytla mu všechny možnosti a kterého se lehce vzdá - proč - aby zachránil ČR? Ale kdepak - přece aby naběhl na lákadlo pana Paroubka a spol. a pokusil se stát tím tak pracně hledaným Antiklausem. Myslím, že jeho politické umění - ano politika je řemeslo a je třeba se mu naučit - není zrovna ohromující. Jeho výroky o radaru jsou názorným příkladem. Buď je pro, nebo je proti a bylo by čestné to říci nahlas. Co on dělá můj otec nazýval lavírování. Tedy vyčkávání, jak vítr zafouká a co mu bude "doporučeno". Kým? Můžete hádat. 

Sutera 29.1.2008 8:46

Re: Re: Morální úpadek Českého národa

Antonine,topici elektrarensky