14.6.2024 | Svátek má Roland


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
bob 30.1.2008 9:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Problém

Škoda že došlo k "Sarajevu",to by Vám Pilip dal že zpochybňujete činnost jeho profesora.

brok 30.1.2008 9:38

Re: Re: Re: Re: No nevim, pane Stejskale,

že mě něco neomezuje není důležitě, ale že něco někoho omezuje důležité je. Pro méně chápavé: kuřák mě jako nekuřákovi nevadí, kuřákovi asi zákaz kouření vadit bude. Protože uplatňování práva kuřáků mě nevadí, nesouhlasím s omezením jejich práv. Jasné?

bob 30.1.2008 9:33

Re: Kdyby Fischer tenkrát napnul síly

Ty cíle už tenkrát byly nereálné a zlej dědek by dnes vyrukoval s tím že je přivandrovalec.

Jan 30.1.2008 9:26

Re: Re: Re: Publikace Svejnar-Klaus

viz muj prispevek vyse

Jan 30.1.2008 9:22

Re: Pro pana i.h., ktery tak trochu lze,

Navic "Politicka ekonomie" ma velmi nizky citacni index (velmi slaby Journal) a koneckoncu tento clanek nikdo necitoval. Kde jste vzal, clovece, tech 66 clanku?? Mne tady sice vyjelo 32 odkazu na Klaus, ale to se jedna o jine Klause. Vaclav Klaus - jeden jediny clanek. Slabota.

Jan 30.1.2008 9:22

Pro pana i.h., ktery tak trochu lze,

tady je jediny Klausuv vystup na Web of Science (Thomson):

Klaus V, Triska D

A polemic with Svetozar Pejovich on the transformational, i.e. non-classical privatization 

POLITICKA EKONOMIE 54 (3): 291-306 2006

Times Cited: 0

Jan 30.1.2008 9:10

Re: Re: Re: Já bych jeden pádný důvod proti Švejnarovi měl:

Naopak, v roce 2003 Klaus potreboval hlasy VSECH odeesaku a komunistu + dalsi hlas Rusnoka (ktery se k tomu take priznal).

MarBal 30.1.2008 9:09

Re: Re: Re: Re: No nevim, pane Stejskale,

Jde opět o konzistentni nazor pana Klause, kdy popira, že akce vyvolava reakci. Vzdyt prece podle nej, lidska cinnost nic neovlivnuje....

EM 30.1.2008 9:06

Re: Re: Já bych jeden pádný důvod proti Švejnarovi měl:

Možná ano, možná ne (volby byly tajné) - ale důvěryhodnost p. Filipa bych taky vzal do úvahy. Faktem je, že Klaus byl tehdy zvolen těsně a tzv. "volební aritmetika" ukazuje, že hlasy všech komunistických volitelů ani nedostal, ani nepotřeboval. Těch pár hlasů, co mu tehdy scházelo, pocházelo spíše od "rozpolcených" socanů.

Naproti tomu, pokud bude zvolen Švejnar, může se tak stát pouze díky opravdu masivní podpoře KSČM.  Že by proto, že je "antiamerický" atd. ? Pro mě je ovšem zásadním problémem, že se za tuto komunistickou podporu nestydí - a tahá české komunisty s politického ghetta podobným způsobem, jak to činil Beneš při své volbě v roce 1935...

MarBal 30.1.2008 9:04

Re: Fischer

A presto si pana Fischera vážím daleko víc než pana Klause. Pan Fischer dokazal vybudovat z niceho slusnou firmu a dobrou znacku, ktera pretrvala i potize. Kdo nezkusil podnikat, nic nedokazal ani nepokazil. Pan Klaus je jen akademik, ktery se opet mini vratit k mudrovani. Pana Fischera si cenim i jako (a to predevsim) jako cloveka.

Saul 30.1.2008 9:03

Re: Problém

Rád bych věděl, zda si diskutující uvědomují, že jde o post českého prezidenta, nikoliv o pozici úspěšnějšího publicisty.  V té souvislosti postrádám v jejich diskusních příspěvcích údaje o tom, kolik článků zabývajících se ekonomickou problematikou napsal třeba Václav Havel nebo i TGM a jak to ovlivnilo jejich působení v prezidentské funkci.

Jan 30.1.2008 9:01

Re: Re: Re: No nevim, pane Stejskale,

Kuraci skutecne ohrozuji zdravi nekuraku a vyspele zeme (Severni Amerika, Zapadni Evropa i tady Australie) si to, na rozdil od hloupeho Klause, uvedomuji a svou legislativou prava nekuraku chrani. Ze Vas neco neomezuje, neni argument, svou hloupost jste prokazal jiz nize prirovnanim Journalu s vysokym impakt faktorem k "Vyzive lidu". Clovek si musi zoufat, ze nekdo s podobnou "inteligenci" ma pravdepodobne v Cesku volebni pravo.

Jan 30.1.2008 8:56

Re: Re: Re: Re: Re: Problém

Tady nema cenu nic dodavat, nedelejte, prosim, ze sebe verejne blba.;-D

Treba takovy The Economics of Transition, to je skutecne na urovni Vyziva lidu. Chapu, ze hloupi lide jako Vy mohou vskutku povazovat Klause za inteligentniho cloveka.8-o8-o

Jan 30.1.2008 8:52

Re: Já bych jeden pádný důvod proti Švejnarovi měl:

"Nekolik" je znacny eufemismus. Filip rikal, ze ho - Klause - volili vsichni z KSCM, protoze je antievropsky, antiamericky a antimilitaristicky.

Jan 30.1.2008 8:51

Re: Re: Re: Re: Re: Problém

Oproti jedinemu Klausovu clanku registrovanemu na Web of Science je 37 clanku Svejnara porad 37x vice. Navic Klaus se cely zivot poflakoval ve "vyzkumnem" ustavu, tak by mel mit nejake vystupy, neni-liz pravda?

brok 30.1.2008 8:51

Re: Re: Re: Re: Problém

Najel jsem si. Nejsem sice ekonom, ale jak jsem  "si najel" i na webové stránky těchto časopisů, jedná se o něco na úrovni např. české "Výživy lidu" či "Časopisu lékařů českých". Tedy nic moc na úspěšného profesora.

Myslím si, že daleko horší je fakt, že Švejnar o českých zvycích neví nic. Svou kampaň si v podstatě představuje jako volbu amerického prezidenta v menším rozsahu. To je vidět z toho, jak stále trvá na naprosto zbytečném televizním duelu. To má význam v USA, kde je prezidentská volba něco zcela jiného. Pamatujete, že by Havel chtěl televizní duel se svými tehdejšími protikandidáty? Švejnar je prostě mimo. Připomíná mi příhodu, která se mi stala před lety ve Švédsku. Když jsem tehdy u kafe nadával na československé komunisty, tak se kolega (universitní kantor) zeptal proč tedy nevolím opozici. Asi stejně chápe místní podmínky pan Švejnar.

EM 30.1.2008 8:51

Já bych jeden pádný důvod proti Švejnarovi měl:

Jeho naporosto nezykrývané nadbíhání komunistům. 

Jak je to dávno, co spousta rozumbradů otloukala Klausovi o nos, že při jeho volbě v roce 2003 (pravděpodobně) obdržel i několik komunistických hlasů. Ale to už je taková dialektika - když Havla koncem roku 1989 zvolilo prezidentem národněfrontovní FS, nikdo proti tomu neřekl nikdy ani popel.

Ad doplňovací volby do senátu a Fischer: Další vývoj dle mého ukázal, že i v případě tohoto (později poněkud neslavně dopadlého) "úspěšného byznysmena" měl Klaus pravdu. Protože: Jak později coby zákonodárce Fischer hlasoval ? Já ho mám spojeného jenom s jeho podílem na zablokování snah o reformu volebního zákona...

Jan 30.1.2008 8:49

Re: Re: Publikace Svejnar-Klaus

Klaus nema na Web of Science 66 clanku, ale jeden jediny. Mam na mysli Vaclava Klause z Ceske republiky. Takze to, co tvrdite, je nesmysl.

pertinax 30.1.2008 8:39

Re: Re: nějaký problém byste s ním mít

Přidejte ještě kladení věnců.

brok 30.1.2008 8:39

Re: Re: No nevim, pane Stejskale,

Zajímalo by mě, co se vám na tom prohlášení nezdá? Já s tím bez výhrady souhlasím. Každý má své právo o sobě rozhodovat. Jsem rovněž nekuřák. Kouření u sousedního stolu v restauraci mi ani trochu nevadí, do zahulených putyk nechodím. Kuřáci mě neomezují, za to však zákaz kouření nepochybně omezením je. Zdraví skutečně je osobní věcí každého a to i v tom smyslu, že se musím starat, aby mi vydrželo a pokud onemocním není "povinností společnosti" se postarat o mé léčení, ale je to v první řadě můj zcela soukromý zájem.

VLADIMÍR 30.1.2008 8:38

Stranická zatvrzelost jak za bolševika.

Váš pocit ve střídání stráží na našem hradě se blíží myšlení lidí ve vyspělých státech, u nás bohužel ještě bude dlouho trvat než tento způsob pochopíme.

Kylchap 30.1.2008 8:21

Myslím si, že

Karla VII. ze Schwarzenbergu to ministrování moc nebaví když je pod kuratelou tlustého Saši a návrat Čunka do vlády by se mu velice hodil.

i.h. 30.1.2008 8:18

Re: Re: Re: Re: Problém

Takze bych rekl, ze Klaus ma publikacni cinnost tak nejak bohatsi ... Nehlede na to, ze u Svejnara je to zamestnani hlavni, u Klause dost vedlejsi. A mimochodem - na "znameho ekonoma z Michiganu" je 37 clanku za 29 let profesni kariery setsakra malo. "Znamy vedec svetoveho jmena" by mel mict tech clanku za takovou dobu aspon 300. Rekl bych, ze je pan Svejnar budto dost liny, nebo neumi napsat clanky v takovem mnozstvi a kvalite, aby mu je vzali.

asd 30.1.2008 8:15

Á náš slovní kulturista-intelektuál se nám probudil...

zalez hňupe!

i.h. 30.1.2008 8:14

Re: Publikace Svejnar-Klaus

Web of Science:

Svejnar: 37 clanku, 20 jako 1. nebo jediny autor, 17 jako 2. a dalsi autor. 222 citaci clanku, kde je jako 1. autor. 251 citaci clanku, kde je jako 2.-posledni autor.

Terrell K* (nejmenuje se T.-Svejnar nebo T.-Svejnarova, jenom Terrell): 21 clanku, 6  jako 1. autor, 15 jako 2. a dalsi autor. 28 citaci clanku, kde je jako 1. autor, 124 citaci clanku, kde je jako 2. a dalsi autor. Se Svejnarem: 4 publikace, 37 citaci

Klaus: 66 clanku, 59 clanku jako 1. autor, 7 clanku jako 2. a dalsi autor, 18 citaci clanku, kde je jako 1. autor, 12 citaci clanku, kde je jako 2. a dalsi autor. S L.Klausovou: 1 clanek, 0 citaci

pozorovatel123 30.1.2008 8:06

Re: Švejnarova představa "reforrmy" spočívala v roce 1990

No každá rada by si něco ulila pro sebe a po třech letech by jsme škrtli 3-5 nul na naší koruně. Tím by bylo dosaženo rovné startovní čáry, tedy nulové (to by jistě všechny potěšilo). A pak by se těmi dnešními milionáři stali ti, co by v okamžiku krachu byli v řídících funkcích. Bylo ta tak všude kolem a bylo by to tak i u nás. Kuponovka byl zajímyvý výmysl, který tomu zabránil. Vznikli ale jiní milionáři, v kapitalismu to jinak nejde. No a ti co sázeli na tu první variantu o své možnosti (peníze) přišli. A vlasní hloupost se přece těm druhým neodpouští. Proto tolik štvaní proti kuponovce.

NP 30.1.2008 8:01

Veni, vidi, vici se nekonalo a ani nemohlo.

Vše důležité pro volbu prezidenta sdělil V.K. občanům i politikům v TV na sklonku minulého roku. Vše ostatní je omílání vlastních pravd, které nikoho ze židle nezvedne. V době, kdy monology profesorů zaplňují weby jsou strukturované besídky k ničemu. Možná se někdo domníval, že p. Švejnar dá ze dne na den dohromady novou teorii relativity. Pokud někdo doufal, že se od osoby, kterou zná léta dozví nějaká nová moudra, mohl si to nanečisto ověřit u své manželky.  Prezidentská kandidatura je pro p. Švejnara " antré" do vysoké politiky, nic více. Cesta na Hrad je zarúbaná mnohaletou partajní nádeničinou. Ne každý "džentlmen" o takovou rasovinu bude stát. 

Jan 30.1.2008 7:25

Re: Re: Re: Problém

Svejnarovy clanky jsou zde (najedte si na cast Journal Articles), pokud teda umite anglicky lepe nez Vaclav Klaus. Na rozdil od Klause ma Jan Svejnar publikacni cinnost znacne bohatou:

Details about Jan Svejnar

kolda 30.1.2008 7:22

Re: No nevim, pane Stejskale,

Nevykonal nic, ale ty názory, ty jsou pravicové ECHT.  Já ale mám podezření, že je někdy pořádně zhulenej.

„Jsem celoživotní nekuřák a bojuji pouze proti metodě, jak má člověk zacházet se svobodnými občany. Nevěřím, že je nepřímé (či pasivní) kouření takovou hrozbou pro člověka, aby bylo třeba vytvářet další zákazy, příkazy a regulace, neboli takto omezovat lidskou svobodu,“ napsal včera LN prezident.„Nedovedu si představit, že je možné považovat efekt deset metrů vzdáleného kuřáka na mé zdraví za větší než to, že ve stejné restauraci vypiju za stejnou dobu dvě lahve vína nebo větší počet pohárů mojita nebo že si dám dvojitou porci vepřového kolena. Nebo že je větší hrozbou cizí vzdálené kouření než to, že jsem se už týden nešel proběhnout nebo si zacvičit,“ dodal. Prezident: Zdraví je soukromým statkem Podle Klause totiž „individualistická filozofie vychází z toho, že je zdraví jednotlivce soukromým statkem, že není podřízenou součástí jakéhosi kolektivního zdraví, o které má pečovat někdo jiný než on sám“.

fox 30.1.2008 7:11

Re: Švejnarova představa "reforrmy" spočívala v roce 1990

Ne představa!On je přece duchovním otcem polistopadové ekonomické reformy!Že za to nedostal Nobelovku?Asi mu bylo žinantní se sám navrhnout.A že to dopadlo,jak to dopadlo?No za to může samozřejmě pan Klaus,jak ho familierně oslovuje.