26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Švejnar, Hrad a ČSSD

Jan Švejnar dosud oficiálně nepotvrdil, že se bude ucházet o funkci prezidenta republiky. Přesto se v průzkumech veřejného mínění řadí k favoritům přímé volby.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Šarina 6.5.2012 19:08

Když ,

si pročítám články k diskusi,tak mě to utvrzuje v tom,jak málo si váži češí i partaje roli presidenta a jak hlasování o příme volby v parlamentu byla jenom ulidba voličům,jiného rozumu v tom nehledej.Když se podíváme jak morálka  a politická zvlášť padla na dlažbu a jakou úctu máme k autoritám ,tak volba hlavy státu zase bude panoptikum.

P. Boublíková 5.5.2012 22:19

ČSSD vyslala do voleb Zemana

sehnal podpisy deseti senátorů z ČSSD.

:-)

Š. Hašek 5.5.2012 16:46

Jen tak na okraj.

Zatím se "vylupují" pěkní kandidáti.

Jeden vždy dorazí z dálky a zjišťuje, co je tady u nás nového.

Druhý má mlíko na bradě a jest to pouze "syn otce".

Třetímu bych svěřil nějaký úřad s hodně papíry, určitě by to bylo bez závad, někdy by mohl potom ve zprávách ukázat nějakou tabulku.

Každý je nějaký. Ale president by neměl být "jen nějaký". Mám hodně/spoustu výhrad ke "starému jezevci". ČSSD jsem nikdá nevolil a jeho trapné kecy o "spálené zemi" si až moc dobře pamatuji. Ale je to pro mě první liga, jediný, který byl soupeřem Klausovi, v dobrém i špatném. A hned tak před někým se nepos.....  a je to patriot. No uvidíme.

J. Charvát 5.5.2012 17:34

Re: Jen tak na okraj.

Víte pane Hašku, co je nejhorší? Že mezi oficiálními pretendenty je onen "jezevec" asi fakt jediný, u koho by člověk mohl mít jakous takous jistotu, že se od něj dá čekat, že nebude dělat ostudu, že naši zemi ještě víc nerozvrátí nebo nezaprodá. Teoreticky se ještě mohou zjevit další kandidáty, jimž bych se nebál dát hlas, ale co když ne? Pak bude asi fakt celkem jedno, zda k volbám jít nebo ne. Jeden za 18, druhý ... 

J. Boleslav 6.5.2012 8:21

Re: Jen tak na okraj.

U jezevce bych se spíš obával, že ostudu dělat bude. Ožere se, vyřkne nějaký "vtipný" bonmot a bude.

L. David 5.5.2012 10:03

Z které díry ten profesůrek vylezl ?

A co až tak významného dokázal, kromě toho, že pracuje pro skupinu Bilderberg usilující o nastolení nového světového řádu.

To bychom tedy měli úžasného prezidenta, který by naši zemi směroval do novodobé totality.

A on ještě komicky ráčí dělat drahoty - zda a jak bude na post prezidenta kandidovat!

J. Milfait 6.5.2012 23:28

Re: Z které díry ten profesůrek vylezl ?

Naprostá pravda co ve Vašem příspěvku jste popsal. Jen bych chtěl k tomu doplnit, že ten pán není schopný čím by nás zaujal a on se jeví pro mé okolí a přátele i pro různé hospodské či jiné odposlechy bez elektronických pomůcek jako leklá ryba bez chuti a zápachu, která nic neřeší a vše zahrávájící do autu. Doufáím. že tento pán se nestane naším prezidentem. Pokud ano, tak jsme národ blbů, protože on není schopný konkrétně odpovědět na jakoukoliv otázku co chce dělat, jaký má vůbec program hospodářský, sociální, vzdělávací, kulturní atd.. pro naši republiku. Po jeho případné vítězné volbě snad poté zváží své občanství kam vůbec patří. On to vše pak zajisté vyřeší, až bude mít 100% jistotu, že byl zvolen prezidentem ČR a snad zruší své občanství USA a požádá její vládu  o to, aby se mohl stát jen občanem ČR, jako tomu bylo naznačeno v případě souboje s naším panem prezidentem Václavem Klausem již pří minulé volbě za silné podpory ČSSD. Májový pozdrav všem JM.

M. Procházka 5.5.2012 9:42

Dienstbier-president?

Pane Hartman,to chcete snad říci že Dienstbier je výrazná osobnost?Za nim není vidět nic,žádné výsledky,absolutně nic, co by ho opravňovalo stát se kandidátem na presidenta.ČSSD je skutečně stranou jenom průměru,nemá dnes žádnou výraznou osobnost.

H. Míčková 5.5.2012 10:09

Re: Dienstbier-president?

jednoho času se mluvilo,že navrhnou Škromacha .. asi na něj zapomněli ,zaková výrazná osobnost to se divím:-)

J. Boleslav 5.5.2012 10:20

Re: Dienstbier-president?

Stejcovitý, poněkud intelektálně utlumený Škromach, by mě jako kandidát ČSSD rozhodně lépe seděl než oba výše zmiňovaní pánové. Dienstbier jr. se náhodou už začíná hezky profilovat, mj. snahou o zrušení bohumínského usnesení. Švejnar je blábolista.

J. Boleslav 5.5.2012 10:20

Re: Dienstbier-president?

Strejcovitý...

K. Veselý 5.5.2012 10:54

Re: Dienstbier-president?

Měl by se ucházet (p. Dienstbier), mohl by to být základ tuzemské dynastie Kimů.

O. Uživatel 5.5.2012 14:55

Uživatel požádal o vymazání
K. Oldřich 5.5.2012 9:17

Nezoufejte

Nový zákon o volbě presidenta vám dává jedinečnou možnost navrhnout kohokoliv, kdo s kandidaturou bude souhlasit, pro podporu jehož kandidatury se vám podaří získat podpisy padesáti tisíc voličů a pak už jen přesvědčit co nejvíc ostatních, že to je ten pravý. Neznáte někoho? Pokud bych měl vybírat jen ze stranických kandidátů, v den volby se ani neobouvám. A to pro některé věci šel bych světa kraj a šel bych bosý.

J. Štrobl 5.5.2012 8:11

Nelíbí se mi ani jeden kandidát mimo Schwarzenberga,

jenže ten se mi zdá už příliš starý. Proto zvažuji, jestli půjdu vůbec volit.

P. Pavlovský 5.5.2012 7:13

Nebude se volit osobnost, ale menší zlo

Z dosavadních kandidátů jsou pro mne osobnostmi  kníže a Roithová. S oběma bych byl spokojen, s dámou více (vypadala by lépe na známkách).

Do finále ale zřejmě postoupí neosobnosti, Fischer a Švejnar. Kariérismus neshledávám spíše u druhého z nich, ale vadí mi jeho levičáctví (liberál v americkém smyslu slova), takže ve druhém kole (k prvnímu nepůjdu, už proto, že jsem proti přímé volbě vůbec) nejspíš zavolím Fischera.

V. Kain 5.5.2012 8:22

Re: Nebude se volit osobnost, ale menší zlo

Tak to se vám povedlo.U jednoho vám vadí jeho levičáctví,ale že druhý je komouš vám nevadí.Zdá se mi,že v tom máte zmatek.Pro mě ani jeden těchto kandidátů nepadá v úvahu.Dědek Von Schwarzenberg už vůbec ne.

P. Pavlovský 5.5.2012 7:06

Volit se bude menší zlo

a nikoli větší osobnost, bohužel. Pokud by šlo o osobnost, jsou jimi pro mne z dosavadních kandidátů kníže a Roithová. Oba bych jako prezidenty měl rád, paní doktorku raději. Zatím to ale daleko pravděpodobněji vypadá na finálovou dvojici Fischer - Švejnar. Absenci kariérismu bych konstatoval spíš u toho druhého, vadí mi ale jeho levičáctví, jakkoli celkem lehké. Takže, ač nijak nadšen, zavolím ve druhém kole (k prvnímu nepůjdu) Fischera.

P. Pavlovský 5.5.2012 2:53

Fatální volba

Otázka je, na čem ČSSD víc záleží. Pokud na tom, aby se představila jako sebevědomá suverénní strana, postaví Dientsbiera. Pokud chce mít šanci, že na Hradě zasedne člověk příbuzného světonázoru, podpoří Švejnara. Proti Fischerovi nemá Dientsbier šanci. Svým mediálním útokem na Švejnara to potvrdil přímo "rukolapně!".

Nejsem z Fischera nijak nadšený (ani z celých přímých voleb, k prvnímu kolu vůbec nepůjdu), ale určitě mu dávám přednost před Dientsbierem. Fischer vstopupil do KSČ z kariérismu; Dientsbier je levičák z přesvědčení!

V. Váňa 5.5.2012 6:25

Re: Fatální volba

Fischer je sice populární, ale je všechno jen ne osobnost. Třebaže jsem v posledních letech jeho vládnutí dost nesnášel Topolánka, v jednom měl pravdu: před problémem Fischer spíše uhne.

Na druhou stranu neznám žádný Švejnarův názor na cokoli. Ať bude kandidovat sám za sebe nebo za ČSSD, nikdo nebude vědět, za co nebo proti čemu se postaví. V těchto věcech je ještě mnohem méně předvídatelný než Fischer.

Máte pravdu, že Dienstbier je levičák z přesvědčení. Souhlasím, ačkoli je to pro mě lepší alternativa než karierismus v jakémkoli místě politického spektra. Karieristů je dnes u moci celá zadel, idealistů pomálu. Možná, že by to už chtělo změnu. Nějak nám schází ideály ve všem našem konání, nejen v politice.

A ještě jedno plus má Dienstbier v mých očích: už předvedl, že se moc nebojí.

P. Pavlovský 5.5.2012 7:14

Re: Fatální volba

Z dosavadních kandidátů jsou pro mne osobnostmi kníže a Roithová. S oběma bych byl spokojen, s dámou více (vypadala by lépe na známkách).

Do finále ale zřejmě postoupí neosobnosti, Fischer a Švejnar. Kariérismus neshledávám spíše u druhého z nich, ale vadí mi jeho levičáctví (liberál v americkém smyslu slova), takže ve druhém kole (k prvnímu nepůjdu, už proto, že jsem proti přímé volbě vůbec) nejspíš zavolím Fischera.

J. Boleslav 5.5.2012 10:25

Re: Fatální volba

Pokud se neobjeví nějaký další kandidát typu M. Ebena nebo Š. Pánka, začínám mít pocit, že snad poprvé ani volit vůbec nepůjdu, a to v žádném kole. Nejpřijatelnější by pro mně bývala byla p. Němcová.

P. Schuster 5.5.2012 8:49

Re: Fatální volba

Političtí kandidáti na prezidenta podle, mne neuspějí, takže je jedno koho ČSSD postaví. Preference kandidátů začátkem roku 2013 mohou vypadat úplně jinak, než jaká je dnes situace. Pravděpodobně asi budu volit nohami, pokud se nevynoří nějaký schopný kandidát. Ze současných kandidátu bych nevoli nikoho. Dvacet čtyři let po sametové revoluci, to je rozdíl jedné generace, by měl být kandidát politicky bezúhonný a se všeobecným přehledem. Tipoval bych člověka s právnickým vzděláním (tam je totiž zakopaný pes).