2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Joska 4.1.2007 0:02

Souhlas s Perlínem

KLaus, když mluví o studené válce, myslí na válku mezi Paroubkem a Topolánkem, na nic jiného, protože tady se hraje také o něj a to jej především zajímá. A´t si ty neupřímný kydy nechá radši pro sebe. On už je tak "voraženej", že předpokládá, že těch 30% ( co ho neobdivuje) se také přidalo ke stádu (jeho fanklubu).

Kulak 3.1.2007 23:32

Přečetl jsem si letmo reakce ...

... a míním, že pravdu mají všichni tu svojí. Autor, prezident, chataři zde .... Je to úplně v pořádku. Prezident to zjednodušil správně: je mezi námi velká skupina občanů, která se chce pouze vézt a nechce převzít zodpovědnost a rizika a je tady naštěstí už dost velká skupina občanů, která chce na sebe vzít rizika, zodpovědnost a nechce vozit lenochy a povaleče. Prezident nemá pravdu, že je to špatně. Je to dobře. Společnost se začíná čistit, hodně lidí si uvědomuje, že nic není zadarmo. Je mi líto, že se prezident neraduje. Pan Perlín napsal článek pěkně a trefně. Nejsme tady kvůli politikům.

george 3.1.2007 20:47

studená občanská válka

 Článek vyjadřuje plně mé mínění. Lidé nemají problém se sousedem, který je levý nebo pravý, ale s člověkem, který je agresivní ve všech směrech : pro peníze krade, podvádí, vraždí.S politickými stranami, které mají volební heslo potírání korupce, ale většina jejich členů na postech bere horem dolem. S medii, která padají na kolena před lidmi, kteří nabyli stamilioný majetek během patnácti let / jak asi ?/ . V jiných malých středoevropských státech např. v Rakousku něco naprosto neznámého a nepochopitelného.

Se soudci, kteří nejsou schopni rozhodnout běžný případ za lO let souzení, s policií která podle medií nemůže stíhat to nebo ono. Lidé berou na vědomí, že se jim vede dobře. Ale volební program není ani jedna strana schopna vysvětlit nebo obhájit, je to jen souhrn nátlaků různých lobby. Nejsem nakloněn žádné straně, ale nechápu proč se ruší např. daň z převodu nemovitostí  / komu vadila ? /, která byla naprosto jednoduchá a výnosná, nikoho neochuzovala, a současně se zavádí bezvýznamný příspěvek za předpisy u lékaře, prý aby odradil od nadmíry léků. To autoři nevidí lékárný a media plná reklam na rádoby zázračné léky, jejichž účinnost potvrzují jako znalci prominentní herci nebo sportovci ?

Prezident není v reálu.

jasan 3.1.2007 21:03

Re: studená občanská válka

ja mam nicmene vazny problem se svymi spoluobcany, kteri chteji abych paltil vysoke dane a byl statem buzerovan od rana do vecera....    jinak pokud o dan z prevodu nemovitosti - je to dan zcela nemravna - cim vice svych jiz  ZDANENYCH prijmu jste investoval, o to vice zaplatite....

jiří 3.1.2007 20:37

Vážený pane Radime,

T L E S K Á M   !!!!!!

PetrK 3.1.2007 18:57

Pročítaje páně Perlínův výtvor

a ohlasy na něj se mi zdá, že spousta lidí zapomněla, co bylo včera, natož pak před několika měsíci, o alespoň minimální znalosti ústavy ani nemluvě. Pod prezidentův projev bych se bez váhání podepsal, zejména pak pod slova, že "máme vládu, jakou si zasloužíme". Dobře nám tak!

dragon 3.1.2007 17:29

panebože, další píšící exot

moebius 3.1.2007 17:25

Klausova optika

když jsem slyšel projev pana Klause a jak hodnotil jestli se v roce 2006 splnilo, co si přál vloni, zakřičel jsem radostí: ano, všechno tohle jsem prožil, povedlo se. A pak pan prezident řekl: ne nepovedlo se. Jeho obzor končí na linii Topolánek-Paroubek a dál asi nevidí, což je škoda. Hlavně pro něho. Možná ale jednou pochopí, že my nepotřebujeme ke štěstí ani Paroubka, ani Topolánka a ani Klause.

Kortič 6.1.2007 14:37

Re: Klausova optika!!!!!!!!!

SAKRA! To je přesné. Chtěl jsem něco podobného napsat, ale nedostal jsem se k tomu. Klaus prostě patří mezi "své," - politiky - kteří si myslí, že jen oni jsou lidé.

zpetak 3.1.2007 17:07

To je právě ono.

Jak píše, k jeho úplnému uspokojení stačí dobře se napít a najíst. 6e z něho čeští politici dělají vola, už mu nevadí.

vládík 3.1.2007 16:15

Klaus si není jistý, že vláda neprojde

Proto současné divadlo (hořká komedie). Aby byl čas vrážet klíny (o vrážení klínů jako základní politické praktice píše dnas pan zahradil).

Luděk 3.1.2007 15:04

Politici včetně VK selhali

Čím přispěl VK k sjednocení lidí a kdy vyzýval občany k nadhledu a zmírnění některých špinavých politických praktik.Nepamatuji se.Vždy jen bojoval a vyhledával nepřátele i tam,kde žádní nebyli.Nepřítelem byl pro něho Václav Havel,nepřítelem jsou i politici vyspělých demokracií zemí EU,nepřítelem mu jsou občanská sdružení,ekologové i levicoví intelektuálové.VK sehrál u nás stejnou politickou roli jako Vladimír Mečiar na Slovensku.Negativně přispěl k rozdělení lidí v zemi a šíření nenávisti mezi lidmi různého politického přesvědčení.On sám vždy pojímal politiku jako boj,ve kterém je třeba svého oponenta všemi prostředky zničit.Kdo seje vítr,sklízí bouři.Nynější "studená občanská válka" nepřišla náhodně.Je důsledkem mizerné politické kultury a selháním českých politiků.VK hrál od počátku jednu z hlavních rolí.

Bořivoj 3.1.2007 16:15

Re: Politici včetně VK selhali

Souhlas.Jedna z možnosti jak se zbavit Klause je kandidovat jej na presidenta Vesmíru.Pak dá pokoj! Rozdíl mezi Havlem a VK je,že Havla nám svět záviděl a Klause nám svět přeje!

Richard 3.1.2007 13:27

Milý Perlíne, neperlíte!

Říkáte nesmysly. Asi jste nikdy nenavštívil veřejnou debatu na libovolném českém portálu, kde se semílá politika. Tam je vidět, jak horká je ta studená válka přímo mezi občany: Ne mezi politiky, ti by se nakonec asi dokázali domluvit, kdyby tu nebylo ono studenoválečné ovzduší, rozdmýchávané některými z politků a mnohými novináři.

Ono ostatně stačí porozhlédnout se po zdech a plakátovacích plochách a přečíst si nenávistné rukou dopsané "komentáře", aby člověk pochopil, že značná část veřejnosti má v sobě silnou nenávist čekající na ventilování. Stačí šikovný populista.

Souhlasím s tím, že by měly proběhnout nové volby. Jenže za to, že nejsou, nemůže Klaus. Podle nepříliš šťasné ústavy je to věcí parlamentu a tam, jak jistě víte, není - kromě ODS - nikdo, kdo o předčasné volby stojí.

Když už se člověk vykecává tak veřejně jako vy, milý pane Perlíne, měl by být poctivý a pravdomluvmý.

emp 3.1.2007 15:38

Re: Milý Perlíne, neperlíte!

pod tohle se podepisuji

Sagdijev 3.1.2007 16:39

Re: Milý Perlíne, neperlíte!

Vida, tak občanská válka mezi mezi občany. Ale nejenom o politice, ale i autech či jejich pohonu, ale i o počítačích či jejich operačních systémech. Tolik občanských válek tu vedeme. A málem bych zapomněl na veškeré veřejné stavby, energetiku a školství.

Zajímavé, že spirálu inflace významu slova občanská válka roztáčí ten, který proti inflaci v ekonomice tolik bojoval.

Kortič 6.1.2007 14:42

Re: Milý Perlíne, neperlíte!

A Klaus snad není populista? A rozhodně ne nešikovný. Pro Česko to je ale na škodu.

jerry 3.1.2007 13:19

Šance zvolit jinak?

Ale proboha jak, když zase budou kandidovat ti samí, kteří se už teď dokonale znemožnili?8-o

Robi 3.1.2007 12:30

to je moc jednoduché

Vážený pane, politici tady jsou od toho, aby se podle rozdělení názorových proudů, které stanoví voliči po volbách, se dohodli na kompromisech mezi těmito názory a podle vzniklého programu spravovali zemi. Prokázalo se, že pan Topolánek a jeho tým, poté, co rozpoutal nenávistnou kampaň proti ¨názorovému protivníku, není takových kompromisů schopen. ODS si totiž spletla volbní boj s gladiátorskými zápasy, kde jde opravdu o to, soupeře udolat a zabít. Volební boj je pouze souboj názorů a to modří chlapci nepochopili, anebo nechtěli pochopit. Strašení komunismem byla účelová hra, která měla přitáhnout hlasy netušících občanů. Prostý obač, volící ODS, stále ještě nepochopil, že "reformy" neznamenají nic než zhoršení životní úrovně průměrného člověka, a další obohacení již bohatých. Reformy jsou falešná hra proti již takhle zuboženými lidem!

Richard 3.1.2007 13:30

Re: to je moc jednoduché

Reakce Robiho je jeden z dokladů studenoválečnického ovzduší. A není tu ojedinělý.

honza 3.1.2007 16:24

Re: Re: to je moc jednoduché

ale vždyť je to pravda, tzv. rovná daň je naprosto katastrofální pro všechny kromě privatizátorů.

kuba 3.1.2007 15:00

Re: to je moc jednoduché

Souhlasím s Vámi. Přeji Vám i všem dobrým lidem šťastné vykročení

do roku 2007.

tomfuk 3.1.2007 18:24

Re: to je moc jednoduché

Nikdo komunismem nestraší,jen ti co prožili komunismus na vlastní kůži,se všemi těmi ústrky protože se s totalitní mocí neztotožnili varují ty mladší před návratem do těchto dob.Naopak Vy strašíte rozkradáním  státu a zlou budoucností občanů.Když se podíváme od roku 1989 do dneška nejvíce tento stát rozkradli bývalí nomenklaturní pracovníci KSČ,ať v pozicích ředitelů a majitelů bank,různých fondů atd.Průmysl byl z 80% orientován na SSSR,který zásadně neplatil,ale dodával nám suroviny.RVHP nemělo s obchody nic společného ,bylo to politické zařízení,proto se také zhroutilo jak domeček z karet.Všichni ti co se chtěli na již ruském trhu udržet nikdy za své zboží peníze ani protihodnotu neviděli.Někteří se zastřelili,někteří splácejí dluhy ,které nikdy za svého života nesplatí.Někteří utekli do zahraničí.Proto je nejvyšší čas na reformy,bez reforem se naopak sníží životní úroveň všech a falešná hra je ta ,která bojuje proti reformám.Na dluh se žít stále nedá.To praktikuje "levicová"vláda ,aby se co nejdéle udržela u moci.Pokud vidím na naší politické scéně nějaké gladiátory tak v ODS bohužel nejsou.Možná je to chyba ODS.

tomfuk 3.1.2007 11:40

blázni byli.....

"Blázni byli,kordy měli jelitama se sekali."Tohle zlehčování politické situace Radíme Perlíne,může být Vaším názorem,ale hodil by se spíše do Halo novin hned pod článek Jaroslava Doubravu s názvem "Novoroční komedie  hradního pána" z 2.ledna 2007.Jeho "intelektuálně bystré úvahy",odhalují "hloupost a povídačky" hradních pánů.Svatého Disidenta Václava I. von Havla,sluhy německo-fašistického smíření."Trapnost"povzdechů monarchy Václava II.Takže pane Perlíne nevím jak Vy ,ale nejméně 40% občanů ČR je s Doubravy a jim podobným ve studené občanské válce.Neboť stále více spolehají Doubravové a jim podobní různí bývalí Stbáci na špatnou lidskou paměť.Stále více svými komunistickými líbivými nesmyslnými ideologickými hesly ohlupují občany a vyhrocují situaci,dál nechci ani domyslet.Vaše názory  a články pane Perlíne k ohlupování občanů taktéž přispívají.!!

šakal 3.1.2007 11:51

...Chi, chi, chi...

..."...hadrama se fechtovali!" Takhle to tam je správně ;-)

Ale jinak příspěvek prima! :-)

Kortič 6.1.2007 14:45

Re: ...Chi, chi, chi...

Perlína nebo tomfuka?

Pravá Míra 3.1.2007 19:55

Re: blázni byli.....

správně, ale byly to jaternice.

Václav 3.1.2007 10:45

Sdružení Hybáškové IED

Zase vzniklo přicmrdálkové sdružení. Česko odevzdalo do Bruselu dvacet milionů a toto sdružení z toho sežralo pro ČR 10 milionů. Podívejte se jak úchvatně plkají. www.ied.cz Pane prof. jděte s tím plkáním do.....Hlavně že jste se vožral za tzn. dotace. V Bruselu musí mít radost. Pojmový plkač kopnul do pojmového dětka.

hodne neRath 3.1.2007 13:14

Re: Sdružení Hybáškové IED

jezisikriste.....

lynx 3.1.2007 8:41

???

Předčasné volby jsou řešením. Smysl ale nemají. Proč volit tu samou pakáž? Už sedm měsíců nám názorně předvádějí svojí neschopnost a aroganci (zvláště duo Topolánek - Paroubek). Jediné co volby vyřeší je pohldlné usalašení jednoho nebo druhého do připravených pelechů. Politické strany nám stále nabízejí výběr: Všehoschopný Paroubek nebo neschopny Topolánek. Pokud se alespoň jedna strana neočistí od současné reprezantace (a u ČSSD by to byl zázrak) nemá cenu k těm volbám vůbec chodit. U vyhánění čerta ďáblem nemusím asistovat.