9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

POLITIKA: Strmý pád a bankovní tajemství

Kariéra pana Béma je v troskách. Pan doktor má ostudu takových rozměrů, že by se měl modlit, aby na něj veřejnost co nejdříve zapomněla a bude moci mluvit o štěstí, pokud na něj zapomenou i orgány činné v trestním řízení.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 11.4.2012 14:05

Po bitvě..., ale je opravdu po bitvě?

Obvinit pana Béma zároveň z tunelu "Blanka" (zkuste mi dát jediný příklad v novodobých dějinách lidstva, kdy veřejná stavba nebyla aspoň cca dvojnásobně předražena) a ze zabránění mega-tunelu "Kaplického knihovna" vypadá na ono pověstné "kdo chce psa bít,...".

Pan Bém nebyl nikdy mým "koněm", protože např. v roli drogového "odborníka" zastával populistické levicové stanovisko (vinni jsou jenom drogoví dealeři a to přesto, že už tehdy bylo jasně prokázáno, že mezi dealery a jejich "oběťmi" žádná zřetelná čára nevede) a potom hladce naskočil na tehdy módního pravicového "koně". Podobně jako pan Pilip, jemuž jako "křesťanskému" ministru školství vůbec nevadily automaty na prezervativy na střední škole (ačkoliv tam tehdy chodili děti z 8. třídy!!). Podobně jako pan MUDr Čermák, který v předvolebním setkání se populisticky vymlouval na tehdejšího koaličního partnera. Ona ta často vysmívaná "ideová čistota", důslednost a obyčejná lidská poctivost je ve skutečnosti velmi důležitá.

P.S. Pokud se nezajistí, aby z BIS (a z jiných tajných státních složek) nemohly (korumpováním) unikat (korumpující) informace, neměly by pokud možno zjišťovat vůbec nic (tajné informace jsou totiž mnohem důležitější pro darebáky než pro slušné lidi - proto taková činnost je především podporou darebáků). Rovnováha mezi ochranou soukromí a ochranou t.zv. veřejných zájmů nesmí být nikdy narušena, protože i informace z hlediska zákona zcela nevinné (např. o peněžních tocích) mohou být nástrojem pro vydírání občana a zničení demokracie (svět Orwela nebo Huxleyho).

B. Rybák 11.4.2012 13:26

Re: Je to asi naše národní tradice,,

Souhlasím s Vámi.

J. Stejskal 10.4.2012 23:14

Re: Je to asi naše národní tradice,,

Nevím, co máte na mysli tím "není jasné,co způsobil"? Zřejmě budete jeden z mála. Pokud máte na mysli, že nebyl pravomocně odsouzen, tak to neznamená, že svými činy i jednáním není dostatečně jasné co způsobil. A to známe patrně jen tu pověstnou špičku ledovce.

J. Hejna 10.4.2012 19:19

To není tradice.

Spíše se zdá, že mu na ten krk mělo být šlápnuto už dosti dávno.

P. Kolář 10.4.2012 11:55

Je to asi naše národní tradice,,

že když už je někdo na zemi,tak je nutno mu ještě přišlápnout

krk.Ještě ani není jasné,co způsobil ale je nutno mu přilepit

označení padoucha na čelo.Nehájím pana Béma ale princip,který vy asi neznáte.