26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Střízlivá slova presidenta Miloše Zemana

Zase jsem doplatil na svoji chorobu jménem posedlá zvědavost (curiositas obsedant): když jsem viděl v nějakém zpravodajství odkaz na vánoční poselství českého presidenta Miloše Zemana, pustil jsem si to.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 28.12.2019 8:53

R^

Jen připomenu, že president Václav Havel tehdy též "oddělil" ty, kteří bydlí v jakýchsi králíkárnách.

Pozn. Střílím v sebeobraně, "začal" si Halík, např.

Š. Hašek 28.12.2019 8:50

Paní Heidlerová,

neračte Vy být občansky/v civilu domovnicí?

J. Dona 28.12.2019 8:49

Pane Adlere nemusíte se omlouvat. Ty kamery, které mířily na pana prezidenta patřily TV NOVA. ČT přenos pouze přejímala. Děkuji za skvělý článek.

Š. Hašek 28.12.2019 8:49

Měl jsem vlastně stejný dojem .....

Presidenta Miloše Zemana jsem též poslechl.

J. Fridrich 28.12.2019 7:47

Hrozná představa, například barikádník dredař Bartoš jako premiér nebo president...

Psychedelická představa...

L. Písařík 28.12.2019 7:31

Představte si, jak by to vypadalo, kdyby tito všehoschopní byli schopní politici.

P. Adler 28.12.2019 7:28

pane kohoute, a vsichni dalsi, kteri zminili prenos v ceske televizi: omlouvam se ... v dobe, kdy jsem ten projev sledoval, a kdy jsem psal clanek, jsem nemel povedomi, ze to ceska televize odvysilala take ...

vymlouvam se na casovy rozdil (bydlim za sirym morem slane vody), nebot po mne prece (moc doufam) nemuzete chtit, abych pripustil, ze jsem vul ...

P. Adler 28.12.2019 7:18

mala drobnost: kazdy vitez voleb rozdeli spolecnost na ty, kteri ho volili a jsou jeho vitezstvi radi, a na ty, kteri ho nevolili, a ti se dale deli na ty, kteri svoji prohru neskousnou, ty, kteri se zahledi do neuspechu a hledaji jeho priciny U SEBE (neuspeli ONI, a jelikoz jim to je jasne, nespilaji nikomu z tech, kdo podporil viteze,. nybrz hledaji chybu u sebe), a pak na ty, kteri neuspech nejen neskousnou, ale ani nedovedou pochopit, protoze oni jsou prece vykvetem, a jenom naprosti blbci, sdruzeni v zastupy nemytych, mohli volit viteze ...

prave tohle vas president mel na mysli, kdyz mluvil o tech debatach (ne muj, ja jsem vernym poddanym jejioho velicenstva alzbety toho jmena druhe) ...

ale ano, i ja si pamatuji na jeho caste sarkasticke, nekdy vtipne, jindy ne, ulety ...

a co kdyz zmoudrel? staly se i divnejsi veci ...

J. Fridrich 28.12.2019 7:13

A vy jste dnes po ránu střízlivá, madam ? I když Zemana vůbec nemusím, tak jsem jeho projev ohodnotil takto :

Letošní Vánoční projev presidenta Zemana byl první za dlouhá léta, který byl velmi dobrý - promluvil v něm o dnešních palčivých tématech - a rozumně. Také kupodivu nenapadal své odpůrce v naší zemi..

Naše dnešní opozice je složena převážně z neschopných politiků, kteří neumí uznat dobré kroky a myšlenky u svých oponentů - umí prostě jen poštěkávat a to ukazují při svém dlouholetém a jediném programu - a tím je ANTIBABIŠIZMUS...

J. Tulejová 28.12.2019 7:04

Mne neudivuje vaše reakce, madam Heidlerová. Jakmile je to cokoliv o Zemanovi, přispěcháte s jedovatou slinou a ještě kopnete do kotníčku.

P. Jirkovský 28.12.2019 6:49

A máte pravdu. Ti jeho adoranti (taky typu: já jsem ho nevolil, ale má pravdu) se podobaj tejranýmu psovi, do kterýho se jen kope, pak přijde domácí pán domů vyjímečně trochu střízlivej a psa nenakopne, ba skoro pohladí a pes se radostí a vděčností tetelí. A to se mně zdá nějak málo pro svobodný žití.

V. Heidlerová 28.12.2019 5:57

Mne udivuje, jak MZ beze studu a uzardění pronáší slova (třeba o diskusi bez urážek), která z jeho úst znějí strašně falešně, nikoli pravdivě, protože to byl on sám, který uštěpačnými a nenávistnými výroky urážel kdekoho sobě nemilého, takže vlastně už dávno znemožnil svobodnou a kultivovanou diskusi. Společnost rozdělil a teď mudruje. Já vnímám jeho proslov jako jedno z dalších rétorických cvičení, které se podobá spíše tlachání žvanivého slimejše a nepřikládám mu žádnou váhu.

V. Heidlerová 28.12.2019 5:50

Zdá se mi, že autor článku asi střízlivý nebyl, když tuto adoraci psal.

J. Havelka 28.12.2019 5:34

"strhující", aha...;-D;-D

J. Krásenský 28.12.2019 5:19

Pamatuji Havla, jak sdělil národu, že naše země nevzkvétá. Řekl pravdu, a byli jsme mu za to vděční. Ovšem to, že naše země nevzkvétá, nebylo pro nás nic nového. Dokonce si odvážím říci, že to byl pro mnohé nejsilnější důvod, proč "cinkali na náměstí klíči". Politici, kteří Zemanův projev odsoudili, že neřekl nic nového, se sami zařadili vedle předlistopadových.

T. Kohout 28.12.2019 5:05

Fakta: v ČT to bylo v přímém přenosu, aspoň já jsem to tam viděl. Až na tuto zřejmě provokaci (vůči ČT, taková současná dětinská móda) je Váš komentář dobrý.

F. Vnoučková 28.12.2019 1:40

Vážený pane Adlere, s mnohým jsem s panem prezidentem souhlasila, ale ochotu diskutovat se svými odpůrci, ke které občany vyzýval, jsem u něho jaksi už velice dlouho nezaznamenala. A mimochodem - tento projev jsem sledovala na programu veřejnoprávní televize ČT 1.

P. Pavel 28.12.2019 1:27

"říkat pravdu" .. no příště by snad mohl sdělit tu pravdu, že k té zmíněné "byrokratické mašinérii" sám významně přispěl, tím že způsobil totální chaos v legislativě (viz legislativní smršť z doby jeho neblahého premiérování) nebo třeba pravdu, o tom jak držel hubu a krok, když došlo na klimatické náboženství při vstupu ČR do EU (viz ovarovo odkývání povinného podílu oze na energetickém mixu).

J. Vintr 28.12.2019 1:03

Prezident Zeman má tu výhodu proti ostatním politikům, že už mu absolutně nejde o nějakou další kariéru a může si dovolit na rozdíl od těch ostatních říkat pravdu, která je politicky nekorektní. V tom je velké plus toho, že byl zvolen právě on.