21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
DK. 25.9.2006 15:39

Re: Re: emocionálním odpůrcům Z. Jičínského

Vážený LV,

než začnete psát nahlédněte do nějaké učebnice. Ústava 9. května nenese autorský podíl prof. Jičínského. Jeho členstsví v ústavní komisi připravující socialistickou ústavu v r. 1960 bylo již mnohokrát v tisku provětráváno; nebylo asi dost dobře zdůrazněno, že na text této ústavy měl největší a rozhodující vliv tehdejší prezident A. Novotný a nikoli názor mladého profesora ústavního práva Jičínského.

Každý rozumný člověk levicového, středového i pravicového zaměření by si měl veřejně publikované názory tohoto inteligentního člověka bez předsudků pozorně přečíst, zamyslet se nad nimi a teprve pak vyslovit svoje názory na ně. Za názor nelze považovat nadávky, které se opírají o předpojatost.

klom 25.9.2006 12:15

Re: Soudruhu,

Nepouštejte ho bez dozoru!!!!Zůstal oslyšen-to je pozitivní ne?Už ani neumí psát!

Jarys 24.9.2006 23:52

Re: božebože

Demokracie jistě není dokonalá, má mnoho chyb a nedostatků - bohužel nic lepšího neexistuje... >-

Iva 24.9.2006 23:18

Soudruhu,

požádejte o politický azyl v Severní Koreji nabo na Kubě. Nikam jinam nepatříteRv

Halama 24.9.2006 22:39

Re: Re: emocionálním odpůrcům Z. Jičínského

Bývalý komunista je jako bývalý černoch - velmi trefné,ale zapoměl jste na Tlustého - u toho to neplatí ??:-/:-/:-/

Ransdorf 24.9.2006 22:24

Blahopřeji, pane profesore!

Jste náš člověk!

tamtam 24.9.2006 22:19

............................

bzum bzum

EmillXX 24.9.2006 22:10

Re: Re: emocionálním odpůrcům Z. Jičínského

Nevím, zda se Jičínský podílel na Ústavě 9 května (1948), ale docela se podílel na ústavě z roku 1960. Ta Üstava 9 května stojí za přečtení a zejména porovnání s praxí 50 let.

jirka.s. 24.9.2006 21:07

Re: Pane Wagner, zkouška! Odpověď Halamovi, který též zmizel.

Tak tohle mi,pane Wagnere, vysvětlete. Tuto stať jsem si vypůjčil původně pro Halamu od "loly", která s. Jičímského citovala níže. Byla mi i s Halamou smazána. S douškou "Pane Wagnere, zkouška!" jsem ji i s odpovědí Halamovi opakoval. Bohudík, dosud zde je, ale zato zmizela původní stať od "loly".Vskutku čáry.

Ivanhoe 24.9.2006 21:01

Re: Máte velmi chabou paměť, což

Sama velmi konečná paměť by nestačila; zde je zapotřebí navíc i nekonečná drzost.

Starý J. 24.9.2006 19:19

Lhotecký

Píšete:…umíte nějak slušněji a bez nadávek profesoru Jičínskému vyjádřit svůj názor k uvedenému tématu ?

Můžete mně říct, jak lze oponovat někomu, kdo s naprosto stejnými bolševickými názory žije již skoro 80 let? A k tomu ještě SLUŠNĚ? Člověku, který se za svou hrůznou činnost ve službě komunismu nestydí, který necítí potřebu se slušně omluvit lidem v této zemi a pak si užívat důchodu a být rád, že nesedí v kriminále, nebo nevisí, jako mnozí, kteří měli jiné názory než on? Člověku, který necítí vděčnost za to, že mu jiný režim nedělá to, co dělal režim, v jehož službách tak oddaně působil a který znovu chce občanům připravit? Mohu se vyjádřit, a to slušně: VŠE CO NAPSAL JE NEHORÁZNÁ LEŽ, VELICE NESLUŠNÁ LEŽ A MĚL BY SE STYDĚT tak, že by měl přestat lži psát! Stačí?

Franta 24.9.2006 19:16

Bez komentáře.

Pane Jičínský zamyslete se nad sebou a tím co píšete.

LV 24.9.2006 18:52

Re: Pane Wagner, zkouška! Odpověď Halamovi, který též zmizel.

Skvěle! Těchto pár pohotových výňatků z díla "klasika" postačí...

Ne, vážně: člověk, který toto napsal, by měl nejpozději od roku 1989 vylézat z hlubokého úkrytu jen zřídka, chodit kanály, a to jen za bezměsíčné noci!

Haf 24.9.2006 18:34

Jde vo to, kdo si začal. Bezpochyby ODS.

Je pravda, že starý lidi sou jak malý děti. A  dědek je navíc ještě zarytej bolševik. Nic na tom, že podepsal Chartu, takovejch vosmašedesátníků bylo víc, Rychetskej, Dínsbír, Klímová a další, mnoho z nich navíc podepsalo i spolupráci s StB. Je známo, že Chartu měla StB pod palcem. Takže žádná vozdoba to není, že pane poslanče. Řek bych, že hamba. No fakt je, že sou tam ještě další perly - Filip , navíc asi blb- nevěděl, že spolupracoval, jako Kato Kavan a mlátička bachař Vondruška. To se tam ale sešel výkvět. Taky se tam svazáci a novobolševici jen hemží. Je mi hoši za vás hanba. No ale voliči si za to můžou sami - mnohokrát viděli, že parlamentní strany maj stát jen na osobní obohacování, nekonají pro prospěch voliče, hlavně pro svůj. Měli možnost nevolit parlamentní strany, ty systém neopraví, vyhovuje jim. A vadný je systém !!!

 Počínaje volebním zákonem, přes korupční prostředí, které systém produkuje, přes prodejnou Policii a konče neodvolatelností soudců..............................................................(Y)

LV 24.9.2006 18:29

Re: emocionálním odpůrcům Z. Jičínského

Bohužel důvod k animositě k soufruhu jičínskému tady je: byl aktivním komunistou 50tých a 60tých let a (údajně) se velmi aktivně podílel tzv. Ústavě devátého května!! Pro pamětníky - tehdy byla konečně definitivně ustanovena republika československá jak SOCIALISTICKÁ !! Bývalý komunista je jako bývalý černoch - a s. Jicínský to neváhá znovu a znovu dokazovat.

alfa27 24.9.2006 17:54

nečekejme objektivitu

od pana ( pardon soudruha)Jičínského.Možná se jen nedívá na vystoupení  paroubka,Sobotky Ratha a jiných arogantních darebáků z jeho vlastní strany.

herdekbabka 24.9.2006 17:13

pane Jičínský - ač si Vás docela vážím .- zásadní chybu jste udělali VY - v nedokonalých zákonech

nepátrám po tom jestli to byl úmysl či neznalost - ale na většinu nynějších malérů jste zadělali VY- ti co jste nové zákony dělali a nyní je samozřejmě obhajujete - bez ohledu na realitu - v tom je tan problůém. Zavedli jste tu brávní bor... jako je v Americe - a to je chyba , která se vymstí - dřív či později - ale to už se Vás asi týkat nebude - už tady nebudete.

LogikaKkomunisty 24.9.2006 16:27

Demokracie předpokládá elementární důvěru k zastupitelům. Z. Jičinský jako exponent zločinné ideologie je nedůvěryhodný, a je smutné, že je v parlamentu

:-/

Jaka 24.9.2006 14:35

Nějaké důkazy pro svá tvrzení máte?

Tak hloupý argument jsem už dlouho nečetla. Je to ve stylu - všichni trhali mouchám nožičky

Jaka 24.9.2006 14:30

Tak nějaký důkaz na platby od StB by nebyl?

Jičínského krutě nesnáším, ale nepodložené smyšlenky taky

tom 24.9.2006 11:55

Re: emocionálním odpůrcům Z. Jičínského

Chartista a disidente ne z vlastbí vůle vždycky byl a zůstal bezskrupulozním bolševikem.Nemám žádnou úctu k ke kom disidentům,v padesátých letech popravovali své spoluobčany v šedesátých prohráli boj o moc a na rozdíl od minulých praktik bolševiků nebyli popraveni .

Jara London 24.9.2006 11:50

Jičínský lže, až se mu od huby práší

Jako příklad vezmu pouze jedinou větu z jeho článku, a že jich tam je! Jičínský tvrdí, že "ČR je také pevně začleněna do EU i do NATO. To je lež jako věž! K EU: Jeden příklad za všechny. ČR je po Kypru nejhorší v čerpání fondů EU. Důvod je jasný - socanská vláda zlodějů a defraudantů chtěla mít kontrolu nad každou korunou, aby mohla zajistit její směrování "do správných kapes". Fondy EU jsou nezávislým zdrojem peněz pro české výrobce a zemědělce, které socani úspěšně dusili pomocí obchodních firem a řetězců. Využití těchto peněz je navíc třeba doložit a je kontrolovatelné. To se KSČSSD samozřejmě nehodilo, protože nezávislé zdroje peněz, které navíc nelze tak jednoduše rozkrádat, umožňují českým firmám existovat i jinak, než jen "z milosti strany a vlády". K NATO: ČR není schopna plnit požadavky Washingtonské úmluvy. AČR není "profesionální armádou", ale pumpou na peníze, v jejímž jméně se prostřednictvím "správných" obchodních firem (Omnipol apod.) realizují nápupy předražených stíhaček, zbytečných obrněných transportérů, radiolokátorů a podobně. ČR není schopna zajistit bezpečnost svých občanů a v rámci NATO je považována za vazalský stát USA. To je realita. Takže o čem dalším to ten stařík lže?

ODSák 24.9.2006 11:41

To mohl napsal fakt jen úplný ... Jičínský

Jiří Paroubek vyzval k opuštění předvolební rétoriky a k věcným jednáním, ale zůstal oslyšen. Nelze se proto divit, že i on a další zástupci soc. dem. postupují podle zásady „na hrubý pytel hrubá záplata“... k tomu už fakt není, co dodat! 

No... 24.9.2006 11:35

Jóžine z Bažiny,tvoje daně také živí někoho jiného

Bylo by to v pořádku, kdyby to bylo solidární v podobě pomoci najít zaměstnání, rekvalifikovat a podporovat třeba zateplování pro VŠECHNY. Problém je, že to z převážné části živí vyčůranou část populace, která nikdy pracovat nebude a má se paradoxně líp než ten, kdo se snaží. Jsou to samozřejmě také voliči. Problém je, jak nechat volební právo jen tomu, kdo je užitečný a vyžírkům ho sebrat. Jinak to tu bude opravdu "u sežraného krámu"...a ČSSD se úspěšně snaží, aby vyžírkové vyhráli. Bohužel mám pravdu. Radši bych jí neměl !

Pavel 24.9.2006 10:23

Re: emocionálním odpůrcům Z. Jičínského

CHartisti a Disidenti,to byli jenom samí prospěcháři,kterým se nechtělo dělat. Peníze jim chodily od zahraničních dárců a oni je tu prochlastávali.Kdo chtěl z nich mohl jít  na zápat ba dokonce je i vyhošťehovávali,ale proč by tam šli,když tam se musí makat ..Nedělali za komunistů nebudou dělat ,ani teď. Nebo mně chcete říc ,že se v republice něco zmněnilo?????? Komunisti a prospěcháři  vládnou stále. Dokud ,tomuto vykořišťování republiky budeme jenom přihlížet nic se nezmnění.

Jogin Bagin 24.9.2006 9:36

Co to je ODS lze spolehlivě poznat z této diskuse

Stačí si přečíst tuto diskusi a je jasné, koho tady reprezentuje ODS. Sprostota, agresivita, fanatická nenávist. Že ODS přitahuje a sdružuje také velkou skupinu lidí s fašistickými názory a bohužel i chováním je nepochybné, jistě nejsou to všichni ale těchto "tvorů" je docela dost. Kdož nevěříš a pochybuješ, čti co zde tyto kreatury píší.

brabus 24.9.2006 9:31

Re: emocionálním odpůrcům Z. Jičínského

To je Kamile sterný argument jako kdyby Klement Gottwald nyní pracoval pro armádu spásy. Soudruh Jičínský má tak špinávé ruce z 50-60 let, že to že byl " disident " je spíš ostuda chartistů, že ho vzali. Rv 

Ryhak 24.9.2006 9:30

Re: emocionálním odpůrcům Z. Jičínského

To, co soudruh Jičínský (disident placený StB) dokázal naprasit po převratu do ústavy, je opravdu obdivuhodné.

kamil 24.9.2006 9:01

emocionálním odpůrcům Z. Jičínského

Lidi, Vy Z. Jičínského opravdu tak nenávidíte jak píšete ? Nedivil bych se, kdybyste v noci samým svatým rozhořčením nespali. Tak trochu Vám  uniklo, že Z. Jičínský byl mimo jiné chartista a disident. Samozřejmě na rozdíl o Vás. Spravedlivých  zápecníků.

BOLEK 24.9.2006 7:25

Zavři tu nevymáchanou hubu Paroubkovi

a bude vše jak si přeješ prďolo Jičínský. Ten blázen rozorává politiku způsoby, jaké ani bolševici nepoužívali. Nakopad ho do prdky a poslat na Mars za svými kumpány. Pobočníka mu může v té "Hvězdné pěchotě " dělat tlučhuba Sobotka.:-P