27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Střet zájmů ve Švejkolandu

Každá vláda je svým způsobem špatná. Přesto není naděje, že bychom se někdy dožili zlatého věku, v němž bychom se bez takové instituce obešli. Platí to i o vládě v demokratickém zřízení, jež je nejpřijatelnější ze všech špatných způsobů vládnutí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Polášek 31.7.2021 11:14

Přesný popis situace.

Jinak já jsem nějakou dobu u dotovaného obooru, jiného než zemědělství nebo potravinářství byl a trochu k tomu "přičichl".

Dotace Babišovu Agrofertu jsou úplně stejné a úplně stejně prosazované jako dotace kterékoliv větší firmě. Včetně firem modroptákových a TOPsebrankovýchi případně lidoveckých kmotrů.

Kdyby se opozici podařilo zarazit dotace do Agrofertu, musely by se ve stejném kroku nebo hned v následujícím zarazit dotace do poloviny velkých firem. Včetně firem opozičních kmotrů.

Proto opozice bojuje proti Babišovi jen slovně, ale ne činy. Aby se hloupé ovce chytly, navnadily na povznášející pocit okopávat kotníky a škodit někomu, kdo je ve společnosti výrazně výš než oni a házet ty správné hlasy do volební truhly.

Ale aby to firmy spřažené s opozicí ekonomicky nijak nepoškodilo.

R. Polášek 31.7.2021 11:06

R^R^

J. Bárta 31.7.2021 10:16

Vy požadujete po demo opozici myšlení. Toho opravdu není schopná.

P. Hatina 31.7.2021 9:43

To by snad pan Jemelík mohl vědět, že zmíněné vyšetřování páně Babiše už dávno probíhalo a probíhá, ba dokonce ve dvou směrech. (Tedy, ještě krom a nepočítaje v tom ono známé Ptačí hnízdo) :-)

Jednako tedy skrze vlastní Střet zájmů, jako takový. Což jest, tedy dle zákona přestupek a řešila ho jako takový, obec Černošice. (Dá se dohledat jak dopadla).

A druhako tedy, co kdyby z toho Babiš v konkrétních případech nějaké prachy měl. Což tedy pro podezřelé dotace řeší na udání policie. Ovšem nedával bych jí moc šance, dokavad na MF sedí Schillerová, která jistě na policii dosvědčí že k žádné škodě vlastně nedošlo..

Takže, vyšetřování, ano, ale jak se říkalo v jednom filmu, Zapomeňte..

M. Husovice 31.7.2021 9:41

R^R^R^

R. Meišner 31.7.2021 8:09

...současná opozice je zcela určitě nejslabší v naší novodobé historii--a zdráhám se to říct, ale snad i nejhloupější? ukažte mi jediného opozičního politika, který je rozený vůdce, má koule a charisma---žádný takový neexistuje. a proto jsou věci takové, jaké jsou, a proto opět vyhraje Babiš a proto bude Fiala s Pekarovou opět další čtyři roky vykřikovat o střetech zájmů. tak jest.

O. Kozel 31.7.2021 7:48

atd..., takhle se vyšetřoval jistý "Semínkový" generál, raději mu umožnili zdrhnout do ciziny(tenkrát nepřátelské). Bureš nechce ani d vlasti.

M. Šejna 31.7.2021 7:37

Ministr spravedlnosti a nejvyšší státní zástupce vyšetřují ? 8-o

F. Navrátil 31.7.2021 7:29

Babiš by to měl udělat tak, jak jeho velký kritik Jurečka. Přepsat firmu na manželku, hrabat dotace ze všech stran a ještě k tomu moralizovat.

O. Kozel 31.7.2021 7:26

Je nemožné Všeuměla a Nemajitele vyšetřovat! Při pokusech odvolá min. spravedlnosti, st. zástupce atd..., obviňte ředitele, vedoucího nebo manželku n něčeho nekalého - padáte.

L. Harvánek 31.7.2021 7:17

Babiš nevolím a ani mi nejsou sympatické jeho slova i činy. Přesto si dovolím v jednom oponovat: Proč se Babišovi kritici nepokoušejí o totéž u jiných vlastníků firem pobírajících nehorázné dotace a myslím, že jich nebude málo. Je to tím, že oni řídí své firmy prostřednictvím "bílých koní"? Což je o hodně neprůhlednější než svěrenecké fondy.

V. Tichý 31.7.2021 6:58

Pane Jemelík, Babiš není trestně stíhán. Je pouze doživotně trestně vyšetřován a to není totéž co tvrdíte. Jinak máte pravdu, i když ji vyslovujete velmi opatrně. Zároveň však říkáte, že opozice nedělá nic, aby doložila svůj křik a to je známka toho, že Babiš ve střetu zájmů není.Rv

A. Dudík 31.7.2021 1:31

JEMELÍK ... MÁTE PRAVDU !!! DOBŘE POPSÁNO !!!

R^R^;-O