3.6.2024 | Svátek má Tamara


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Xury 27.2.2008 13:26

Stravenky

Pánové já se vám divím. Mám dojem, že existují důležitější témata. Zrušení daňové uznatelnosti části nákladů u stravenek bude pro firmy znamenat, že pokud budou i nadále poskytovat zaměstnancům dotaci na stravování, tak namísto dnešních cca 35 Kč (u 50 korunové stravenky kupované zaměstnancem za 10 Kč) je budou stát 40 korun. Pokud by je zdražili zaměstnancům o 5 korun, tak se pro ně (pro firmy) nic  nemění. Domnívám se, že by většina firem zvýšení nákladů na 1 zaměstnance o cca 1200 Kč ročně unesla, ale i kdyby ne, tak si těch 5 korun holt připlatím.

Jenik 27.2.2008 13:25

Všicni pomíjejí

Všichni pomíjejí, že stravenky jsou NÁHRADNÍ způsob stravování.

Zaměstnavatel musí (snad podle zákoníku práce ?) poskytnout zaměstnanci stravování - tedy závodní stravování (= závodní jídelnu). Na toto závodní stravování příspívá ze svých NÁKLADŮ zhruba 50% (je tam ještě něco z FKSP, nevím kolik přesně). Pokud zaměstnavatel NEPOSKYTUJE takovéto závodní stravování, náhradním řešením je vydání stravenek za podobných podmínek - tedy zhruba 50% zeny z nákladů. Nejedná se tedy o DAŇOVÉ ZVÝHODNĚNÍ stravenek, ale o náhradní řešení závodního stravování za stejných nákladových podmínek.

Jestliže tedy budou zrušeny stravenky, jedná se o DISKRIMINACI zaměstnanců bez závodní jídelny. Proto by tedy bylo nutné ZRUŠIT ZÁVODNÍ STRAVOVÁNÍ jako celek.

Malý Aston 27.2.2008 13:24

Prodej stravenek pomocí firmy je hovadina!

Státní zaměstnanci jsou slušně placeni a kromě toho,že dostávají plat z našich daní,ještě jim platíme stravné.Tedy neplatit nic. Soukromé firmy jakékoliv velikosti mají možnost dát svým zaměstnancům peníze přímo jako samostatnou položku do platu v rámci nákladů,nevidím důvod proč by mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem měla stát ještě nějaká firma.Takže zrušit i nezrušit,to je můj návrh.:-D

AndyO 27.2.2008 13:21

re: Nesmysl - stravenky škodí tím, že se financují náklady s nimi spojené - mj. zisky příslušných firem.

no, raději popřeji zisk nějaké firmě než bych platila vyšší daně, ale možná že jsem jediná, co já vím, jak to vidí jiní, třeba jim financování parlamentního cirkusu vyhovuje víc.

jirka.s. 27.2.2008 13:21

Re: Re: pan Bárta se

Netuším, co by jsme o čem, ale kdybychom, tak to pak třeba jó !  ;-D

hans Burns 27.2.2008 13:18

Re: ostatně, doporučil bych o věci přemejšlet,

Zrušením stravenek a ještě zákazem kouření v hospodách si ODS vyrábí nové voliče. Jen do toho. Český koumáček se začne stravovat salámy a rohlíky, čímž: 1. sníží odvody, 2. zadělává v masovém měřítku na zhoršení zdravotního stavu a de fakto mnohonásobně dražší čerpání zdravotní péče, čímž veškerá úspora bude prodělkem. jednoduší šuplíkoví ekonomové jen zadělávají na Topolánkovi balíčky. Nemluvě o snižování počtů zaměstnanců v stravovacích zařízeních. Holt jednoduchost někdy znamená i slaboduchost. V případě buranského rotmistra a cikrtovíc panáka takřka s jistotou, s jakou vychází ráno slunce.

divizna 27.2.2008 13:17

Re: Čert a Káča

Diím se, že ten statečný muž nedostal nějaký metál.

JoJo 27.2.2008 13:11

Re: ostatně, doporučil bych o věci přemejšlet,

racku, pravidla jsou naprosto jasně daná. Jestliže však máme hordu kontrolních úřadů, které např. jako celníci mají v referátu kontrolu doby hájení mořských ryb a nenajde se někdo, kdo by došlápnul na obchodníky, kteří za stravenky prodají cigarety, chlast apod, jsme tam, kde jsme

hans Burns 27.2.2008 13:10

Re: pan Bárta se

barták se předevšim trefil do hladových uší translatorů ODS. Bez napovědy politruků by jste neměli o čem.

hans Burns 27.2.2008 13:08

Re: kdo zavedl

srágorové a hlupáci! nejenže neznáte historii, ani historii stravenek. Ještě i připitoměle spletení v počínání Paroubka. Ten chtěl řešit lobbysticko úplatkářskou aféru Dalíka a spol. s s praním peněz a vy jste z toho udělali řvaní proti stravenkám. Tak tak, lži a co nejvíc! Chudáčkové úbozí lokajíčkové.

JoJo 27.2.2008 13:07

Re: Re: Důkaz bídy v ČR

Spadnul jste z višně. Veškerý důsledek zrušené úlevy na stravenky bude ten, že zaměstnavatelé na ně přestanou přispívat a v konečném důsledku budou všichni o cca 900,- měsíčně chudší. Vše pro blaho lidu a pracujícího zvlášť. Příkladem budiž péče o oddech pracujících. Zaměstnanci, kteří nemohli, nechtěli či z jakéholiv důvodu jiného čerpat dovolenou měli před novelou zákoníku páku na zaměstnavatele k proplacení dovolené. Změnilo se pouze to, že dnes tu dovolenou stejně nečerpají, ale ani ji nedostanou zaplacenou.

Že si Topolánek vybral ke zjednodušení daňových zákonů zrovna to, co je ze zákona průzračně jasné. Pokračuje nejspíš v trendu snižování daňové zátěže poplatníků realizované pomocí jednotné sazby daně. Proklamátoři však zapomenuli na souběžné zrušení další "nejasné" úlevy na daních a to společného zdanění manželů, takže někdo jednotnou daní získal desetikoruny a současně přišel o tisice narvané státu do nenasytného chřtánu. Další i Vámi zmíněnou prebendou pro zaměstnace je auto pro soukromé účely. Nikde jsem nezachytil sebemenší zájem o to, že se takto motivovaným zaměstnancům řádně prodraží vzhledem k nově odváděnému sociálnímu a zravotnímu pojištění z tohoto nepeněžního příjmu. Jen tak mimochodem, zkuste zjistit cenu pracovní síly mimo Prahu, možná budete zaskočen jak jsou lidi prodejní.

www racek 27.2.2008 13:05

ostatně, doporučil bych o věci přemejšlet,

ono závodní stravování a stravenky nejsou žádná humanita, víte? a zrušení stravenek dopadne nejhůře na ty malé firmy, ti velcí mají závodní jídelny.

ostně, pravidla pro používání stravenek jsou dosti volná a zneužití je snadné. asi tam by se měl napřít zájem.

www racek 27.2.2008 13:02

Re: kdo zavedl

hitler ani atk ne, spíš heydrich. ale šlo o závodní stravování. ostatně, to nebyla a není žádná humanita. to se jedná je o to, aby mohl pracovník podat co nejvyšší výkon, což hladoej nebo chlebem a sejrama či vlašákem živenej asi nepodá.

honzak 27.2.2008 12:47

Re: Re: pan Bárta se

a velmi alternativně inteligentní. Měl by ses léčit, synku!

rafp 27.2.2008 12:38

Re: Re: Pár stokorun - a je po reformě.

a když ne tak co potom.je nejvyší čas vyjít do ulic.

Ivan 27.2.2008 12:34

Re: Re: Re: Já vidím na stravenkách hlavně tu stranu

Peníze jsou kradeny Julínkem a jemu podobnými. Oni důchodci si zdravotní péči zaplatili už dávno. Ale ODS a jiné pravicové strany rozkradly a zničily majetek státu, který byl z peněz oněch důchodců pořízen a teď stejní zloději z ODS křičí, že někdo chce utrácet cizí peníze. ODS v privatizaci ukradla občanům tohoto státu jejich důchody a jejich zdravotní péči. Takže desítky miliard zisků teď netečou občanům, ale  několika zlodějům ve správních radách podobných společností jako je ČEZ a tečou majitelům zprivatizovaných podniků. A zloději  mají ještě tu drzost (ale viděl někdo zloděje, který by přiznal svou zlodějnu?) křičet něco o potřebě "platit lékařskou péči". Tu už si každý z důchodců dávno předplaltil, ale jeho peníze byly zpronevěřeny ODS a jejími spojenci. Teď by ještě privatizací zdravotních pojišťoven a nemocnic chtěli rozkrást ten zbytek, který si lidé zaplatili. A důchody by chtěli rozkrást důchodovou reformou s soukromými dochodovými fondy.

Alfons 27.2.2008 12:32

Re: pan Bárta se

Bohužel jsem nepodplatitelý a nezkorumpovatelný. Ani za milion bych do medií nevalil drzé a sprosté skřeky směrem k sociálně slabším skupinám, jako to dělá Julínkův poskok Cikrt.  8-o 

Alfons 27.2.2008 12:28

Re: Re: Re: Bártovi

Klaus by neměl v USA konkurenta. A nedržte se stále tak při zemi. Povolte uzdu fantazii. >-

Ivan 27.2.2008 12:27

Re: Re: Re: ach jo...

Například každý lékař, který přijme jen na návštěvu dealera léčiv, natož přijme nějaké pozvání od farmaceutické firmy,  by měl okamžitě ztratit oprávnění vykonávat lékařské povolání pro nedostatek kvalifikace, přesněji řečeno charakteru jako nezbytné součástí kvalifikace. Takový lékař ať se pak živí jako dealer a ne předepisováním léků za peníze pojištěnců.

pahejl 27.2.2008 12:20

Re: Re: když budou fyzické osoby daněny stejně

dokdy se budete jeste na koalicni partnery vymlouvat, modri fanatici? ta vase modra krava zmenila po volbach program sama a dobrovolne o 180 stupnu. stejne jako ta klausova druhdy. ods je pravicova pouze verbalne a na papire, kdyz dojde na ciny, predvadi nam typicky levicove kousky, za ktere by se ani komousi nemuseli stydet Rv

brok 27.2.2008 12:18

Re: Re: ach jo...

Farmaceutické firmy (stejně jako všechny nestátní firmy) jsou soukromými subjekty a pokud (po zdanění) použijí své peníze na topení v kotelně je to jen jejich věc, případně, samozřejmě, věc jejich akcionářů. To, že tak ovlivňují trh je možná nemorální, ale rozhodně ne nezákonné. Nevím, co by s tím měl dělat ministr (čehokoliv).

Jura Jurax 27.2.2008 12:13

Re: Re: K tomu poslednimu odstavci clanku...

Sakra, kdo by byl tohle řekl ... a to přiznal bez nátlaku?

honzak 27.2.2008 12:13

pan Bárta se

dobře trefil! Usuzuji tak podle řevu známých firem. Alfonse zvu na 30 rohlíků. Ale musí je snizt na posezení!

Jura Jurax 27.2.2008 12:10

Re: Re: Re: Já vidím na stravenkách hlavně tu stranu

R^R^R^R^V

Xury 27.2.2008 12:10

Re: Re: Bártovi

Co kdybyste si nejprve doplnil vzdělání o prezidentských volbách v USA, než začnete hloupě tlachat.

Jura Jurax 27.2.2008 12:09

Re: Re: Re: ach jo...

Álfons, když nemáš na zaplacení plné ceny stravy, tak tolik nežer!!!! Blbneš z toho, ty cílená genocido!!!

Jinak, Álfons - nejlepší pomocnou ruku máš na konci vlastního ramene. Vlastního!!!

c 27.2.2008 12:08

Re: Re: Bártovi

že by kvůli zákonným podmínkám jaké USA mají?:-) ať žijí debilové...

Jura Jurax 27.2.2008 12:08

Re: Re: když budou fyzické osoby daněny stejně

No, s lidovci a melouny je to naprosto nemožné. Ostatně si nejsem jist, jestli je to možné i s ODS :-D

Jura Jurax 27.2.2008 12:06

Re: Re: hele alfons,

No, tak při těchto stravovacích manýrech se nedivím, že nemáš na zaplacení plné ceny stravy, Álfons :-D

Jura Jurax 27.2.2008 12:04

Re: Re: Re: Pár stokorun - a je po reformě.

A to jsem ještě nedodal, že v těch 33 Kč je nezanedbatelný peníz, který dnes bez užitku proletí komínem stravenkových firem. Takže by možná stačila jen kompenzace toliko jednoho piva denně :-D

Jinak, Álfons, slušná firma si dobrých zaměstnanců váží, protože ti jí vydělávají.