18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: Strategie ústavního puče

Pod taktovkou loutkovodičů Miloše Zemana už jenom pasívně přihlížíme opakování Vítězného února 1948. Komunistický puč tehdy přece také v ničem neporušil Ústavu. Pravda, ozbrojené Lidové milice sice pro jistotu ovládly ulice a průmyslové podniky, ale ani to vlastně neporušilo zákon.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Běhounek 7.8.2013 8:48

Re: Zachovejte paniku !

pane Mrázku, udivuje men vaše zaslepenost, to si ani na vteřinu nepřipustíte, že to není čistka kvalitním lidmi vyhánějící lumpy, ale výměna, kteru organizují ještě větší lumpové, copak vám kriminalizace státu za oposmlouvy nestačila

J. Mrázek 7.8.2013 9:04

Oposmlouva=kompromis

V manželství také můžete mít různé názory a jen kompromis je zárukou, že manželství a rodina bude trvat dál. Pokud odsuzujete kompromisy, tak hodláte válčit a zabíjet při každém jiném názoru. Trochu mi připomínáte Stalina, taky nepřipustil jiný názor a kompromis odměňoval postavením ke zdi ....

P. Běhounek 7.8.2013 9:54

Re: Oposmlouva=kompromis

ty názorové kompromisy z vašeho příspěvku přímo čiší

J. Mrázek 7.8.2013 13:05

Je moc horko ...

Pavlovský reaguje na někoho ÚPLNĚ jiného a přitom chce někoho jiného, Vy nechcete používat logiku a naprosto ignorujete obsah textu, je prostě horko a myšlení přestává fungovat, byť tady u Vás asi  úmyslně. Je to Vaše právo. Ale opomíjíte fakta.

P. Pavlovský 7.8.2013 4:10

Bude to ad 2, jak je zřejmé již kolik týdnů!

Píši to sem masochisticky od jmenování Rusnokovy vlády.

Pragmaticky pak konstatuji, že je to pořád lepší než  přečasné volby, po kterých by dnes byla pravice zcela marginalizována - Zemanovci tří stran by pravděpodobně získali ústavní většinu..

Na víc než  na snahu o blokování všech činů  Rusnokovy vlády v demisi dnešní pravice nemá.

Sněmovna je poslední institucí, kde má jakous - takous oporu.

I. Schlägel 7.8.2013 7:15

Re: Bude to ad 2, jak je zřejmé již kolik týdnů!

Zbývá malá naděje, že je Zeman demokrat a ví, kde má mantinely.

P. Pavlovský 7.8.2013 7:24

Re: Bude to ad 2, jak je zřejmé již kolik týdnů!

Jediným Zemanovým mantinelem, je jeho tělesná schránka.

Naštěstí je už chatrná, 20 let chlastu, to už něco vydá, o obžerství a kuřáctví nemluvě.

Do roka je na vozíku.

I. Schlägel 7.8.2013 7:29

Re: Bude to ad 2, jak je zřejmé již kolik týdnů!

V tom případě se budou dít věci. Bohužel ve SPOZ, či jak se ten spolek jmenuje, je dostatek čerstvých, fyzicky i mentálně zdatných "demokratů", kteří to rádi vezmou za Zemana "v demisi" :-)

P. Běhounek 7.8.2013 8:49

Re: Bude to ad 2, jak je zřejmé již kolik týdnů!

bohužel, přesně tak, Kalusek měl pravdu

J. Novotný 7.8.2013 1:13

Puč v roce 1948

byl, myslím, tutovka i bez naivity demokratů, kteří předpokládali, že komunisté přece jen některé hranice nepřekročí. Kromě Rudé armády, připravené nás znovu "osvobodit", tu jistě byly široké masy občanů, projevující aktivní nezájem o to, aby se svobodné sdělovací prostředky a nezávislé soudy zabývaly jejich činností v letech 1938 až 1946. A jestli se za první republiky kradlo a podvádělo tak jako teď u nás, potom toto blbství a chamtivost také jistě tvořilo jeden z pevných pilířů onoho puče, o kterém předstíráme, že byl jakousi náhlou nenadálou přírodní katastrofou. Je možné, že se choroba vrací, že vlastně ani nebyla nikdy vyléčena.

P. Běhounek 7.8.2013 9:26

Re: Puč v roce 1948

velmi přesné

K. Machala 7.8.2013 1:06

divný příspěvek

Bod, kde Rusnokova vláda dostane důvěru, je scifi. To se nemá jak stát. Ani to, že ČSSD hlasuje jednotně pro Rusnoka a zároveň je v rozkladu, nějak nesedí. Autor přeceňuje moc prezidenta prostě proto, že ho nesnáší. Vláda vládne v demisi - co to vlastně znamená, že vládne? Co může dělat vláda, která za sebou nemá parlamentní většinu? Může přijmout nějaký zákon? Může snad nějaký zrušit? Nemůže nic, jen vyměňovat figurky na postech, ale změnit nemůže prezidentská vláda nic. Autor se prostě zasekl v době nesmyslných bojů o důležitost toho, kdo bude prezident. Je a bude důležitější, kdo drží poslaneckou sněmovnu, o tom to je, o ničem jiném. Žádný prezidentský systém bez odhlasování sněmovnou nastat nemůže.

D. Nowodny 7.8.2013 3:49

Re: divný příspěvek

Ještě budete koukat na "drát" kam to " hošánkové" dovedou. Musolini byl taky takový socialistický chytrák !

P. Pavlovský 7.8.2013 4:14

Re: divný příspěvek

Ano, Mussolini začal v košili rudé a skončil v černé (a pak v oprátce).

M. Zeman to teď zopakuje, jen o ten konec se nejspíš postarají chlast, obžerství a nikotinismus..

J. Vyhnalík 7.8.2013 4:42

Re: divný příspěvek

Vláda má v moci exekutivu a tím reálný vliv a to si uvědomí nejen podnikatelské skupiny, ale i těmito skupinami vlastněná média. PS vládě neschválí zákony, ale už dnes vláda předkládá návrhy zákonů připravené Nečasovou vládou, které jsou třeba nezbytné jako požadavky od EU. Pokud by PS takovéto zákony odmítla, média ji už roznesou na kopytech. Rozpočet je sice také zákon, ale pokud není schválen v PS, vláda vládne podle provizorního rozpočtu dál.

P. Pavlovský 7.8.2013 7:47

Re: divný příspěvek

Rozpočtový výbor PS má ale jisté možnosti, jak vládě zatopit.

P. Běhounek 7.8.2013 9:33

Re: divný příspěvek

ptáte se co vláda zmůže, no má přímou moc nad 75 % státního rozpočtu na základě zákonů schválených z minulosti, takže se na 75 % výdajů nemusí nikoho na nic ptát