20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Diskuse k článku

POLITIKA: „Stoupáme?“ „Ne! Naopak! Klesáme!“

V posledních desetiletích jsem nikdy nebyl na žádném zasedání nějakého vrcholného orgánu nějaké politické strany. Dokonce jsem nebyl na žádném sjezdu nějaké strany, abych případně prokoukl jeho zákulisí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Novak 7.5.2023 9:12

https://www.facebook.com/patrikpecenkapravda/videos/521711679908137/

V. Novak 7.5.2023 9:10

Zajímavější by byl podobný rozbor schůze po volbách (v konkrétním případě prezidentských) a diskuze o tom, jak co nejsnáz vyklouznout z předvolebních lží.

První jsou samozřejmě na ráně důchodci, protože 1) je jich moc 2) nemůžou stávkovat 3) do příštích voleb jich nemalá část pomře a 4) část z těch nepomřelých zapomene.

Dál učitelé, protože 1) ti sice stávkovat můžu, ale žádnou podporu si tím nezískají, 2) značná část voličstva měla ve škole problémy, ze kterých samozřejmě viní učitele a 3) od dob podučitele Zajíčka se stejně zmůžou leda tak na ponížené supliky k vrchnosti.

Z. Linda 8.5.2023 3:58

R^

Š. Kohout 6.5.2023 21:08

Vazne rekl "byl jsem ministrem financi"? Nebylo to nahodou "skolstvi"?

P. Brecík 6.5.2023 19:57

Názorů - jak nastolicováno. Tak co s tím ?? Tato "démokracie" se "zákony" typu: Okresní soud v Mnichově rozhodl o regulaci grilování: Podle spisové značky 1 S 7620/22 WEG je grilování povoleno maximálně čtyřikrát za měsíc. Zakázáno je také grilování dva víkendové dny po sobě. A kdo si myslí, že tomuto soudnímu teroru může čelit přechodem na elektrický gril: Tak verdikt platí i pro tento typ grilu. Tvrdost zákona pocítí každý, kdo má na svědomí grilovací zločin a nemá žádné benevolentní sousedy: Hrozí pokuta až 250 000 eur. Pokud nemůžete zaplatit, můžete jít až na šest měsíců do vězení. Není jasné, zda má grilování s klimaticky neutrálním grilovaným jídlem vliv. ;-D 8-o anebo alespoň akční samoděržaví Rusko-Čínského typu ?? Když TAM se mají stále lépe a lépe a TADY hůře a hůře ??

F. Navrátil 7.5.2023 8:08

V Rusku i v Číně se může grilovat neomezeně. Když je co.

J. Sedlář 8.5.2023 1:39

Jj nedávno bylo výročí grilovačky v Oděse.

J. Jurax 6.5.2023 13:36

K poslednímu odstavci:

B) je správně - chtějí „pomáhat“ lidem proto, aby volby opět vyhráli a zůstali na svých místech. Stručně - chtějí pomoci sobě, svým rodným stranám a jejich sponzorům a kmotrům.

Ale klid, to platí pro všechny strany a hnutí, co se už kdy prodraly nebo se teprve derou k moci. A nejen u nás. Je to neodstranitelná vlastnost a vrozená slabina demokracie. Nic na tom nemění ani možnost, že svůj pesimistický, leč reálný náhled autor článku formuloval a možná i myslel jsko ironii.

P. Hák 6.5.2023 13:16

Jinak začátek Tajuplného ostrova je geniální a patří k pasážím, které se nezpomínají.

P. Hák 6.5.2023 13:15

Kdyby vláda sloužila občanům v naději, že ji pak zase zvolí, neměl bych proti tomu ani to nejmenší.

Nedomnívám se ale, že dnešní vláda se o takovou malichernost, jako je prospěch vlastních občanů, stará; soudím podle komunikace vlády směrem k lidu. Působí to dojmem, že se cítí povolána vládnout, dělá to ve vlastních očích naprosto skvěle a komu se něco nelíbí, ať drží hubu, je to agent nepřítele a vlastně ani není člověk, jen nějaký šváb.

Rovněž vášnivá diskuze, pokud ve vládě běží, asi nebude na téma jak zlepšit soudnictví a pomoci drobným podnikatelům. Vládu očividně zajímají úplně jiná témata a úplně jiné části světa, než česká kotlina. Starat se o důchody, dostatek školek, "malé" soudnictví a drobné podnikatele a ještě k tzomu ve vlastní zemi, to je přece populismus.

P. Hák 6.5.2023 13:16

P. S. Jo, pochopil jsem, že to autor myslel jako ironii. Nebo aspoň doufám, že myslel.

Z. Linda 8.5.2023 4:01

Také už procitáte? Vláda to vede dobře a vše zvládne! Držíme palce.

P. Hák 8.5.2023 8:18

Tomu procitnutí nerozumím. Jako že jsem byl pomýlený a teď jsem pochopil správnou cestu?

Já nikdy pomýlený nebyl! Vždy jsem věděl, že pod vedením 5K v nerozborné jednotě kráčíme ke světlým zítřkům! Kupředu, pravá!

P. Hák 8.5.2023 8:22

Jinak... ano, mám známé, kteří říkají "no já myslel, že tihle budou lepší". Tak se vždycky zeptám, proč si to mysleli. Buď neodpoví, nebo odpoví, že přece televize a noviny psaly.

K. Filip 6.5.2023 13:13

KDU-CSL volili jenom důchodci. Po tom jak se Jurečka zachoval podepsal ve volbach nad stranou ortel.

P. Dvořák 7.5.2023 6:41

Někteří jste úplně pominutí z důchodců. Pokud jste mlaďas, vaši rodiče nejsou nebo nebudou důchodci?

A běžte se v neděli před kostely podívat do oblastí, kde mají silné zastoupení Lidovci. Uvidíte tam třicetileté, dvacetileté, desetileté "důchodce".

J. Sedlář 8.5.2023 1:45

Pár jich znám osobně, po-so bordel, ne kostel, (pro partaj leta bordel pred volbama kostel), takto furt dokola. Lidovce poznáte bezpečně, že je jak mílius v neděli dopo/před volbama. Zde chovský je toho příkladem.

F. Navrátil 6.5.2023 8:34

Vlast, národ, občanské svobody, právo, prosperita. To jsou pro politiky sprostá slova. Jde jim o to, aby byli zvoleni. Tak například fialová vláda ví, že ji důchodci ve většině nevolí. Proto proti nim zahájila frontální útok, okradla je o valorizaci a obvinila je, že způsobili katastrofální schodek státního rozpočtu. A naopak. Ví, že je volí držitelé českého občanství v zahraničí, aktivisté parazitických neziskovek, zelená směska dotačních podvodníků a dobrovolných fanatiků, pražská kulturní fronta a pubertální mládež. Takže prioritou jsou korespondenční volby, dotace pro parazitické neziskovky, dotace pro zelenou energetiku, dotace pro filmaře, dramatiky a performátory. A pro mládež, která jásala nadšením nad tím, když si inkontinentní podagrista nasadil oranžové číro, volební právo od 16 let. A všechno to zaplatí ta lůza, která jenom pracuje, platí daně, zdravotní a sociální pojištění a vychovává děti.

V. Mokrý 6.5.2023 8:50

JÓ,

tak si tu momentálně žijem, pod vedením pětikolky a Laudóna - co si zvolili " demokrati " !

J. Jurax 6.5.2023 13:42

Klid.

Mohlo by bejt i hůř. Historie nás učí, že vždycky může být hůř, i ryze demokraticky. My voliči jsme nevyzpytatelní.

P. Diviš 6.5.2023 15:12

Jo, zvolili. Vy nedemokrati jste neuspěli. :-P

V. Mokrý 6.5.2023 16:24

KOLIK HLASŮ

vlastně propadlo, po " úpravě " ÚS/Rychetského, no !

J. Majzlík 6.5.2023 10:27

Naprosto přesně popsaná struktura voličů stran a klubů, které představují základnu Fialovy vlády, podšprajcované navíc pres. P. P. Její síla spočívá výhradně v tom, že se v ničem nepříčí požadavkům Brusele a dále v koncentraci jejích nejvlastnějších zájmů na ty obory lidské činnosti, které vyhovují novodobým představám již několika generací o New age, New deal, tedy o moderní formě socialismu pro některé. Navazuji na autora 8.34 a dovoluji si připomenout zjevný fakt, že se tyto nové society vyhýbají práci v oborech, kde by pro ně hrozilo nebezpečí rizika odpovědnosti za výsledky jejich činnosti. Na př. žádný filmový nebo reklamní či streetartový výstup či nadbytečný sociologický projekt nemůže vyhořet, zbortit se, zůstat v regálech jako neprodejné zboží. Současně se i v těchto oborech vytváří mnoho cenných a mnohdy neocenitelných hodnot. Jde však o rozlišení kvality a kvantity v situaci, kdy se vinou činnosti minulých vlád a shodou velmi nepříznivých vnějších okolností schodek rozpočtu neúprosně blíží ca šesti stům mld č.

Navíc je vratká stabilita současné vlády opřena o nezvratný fakt, že její oponenti, soustředění okolo neosvědčeného projektu A. B. pod korouhvičkou ANO nemají rovněž odvahu k tomu, aby předstoupili před TV kamery s nějakou smysluplnou ozdravnou koncepcí.

P. Brich 6.5.2023 10:52

R^!!

J. Jurax 6.5.2023 13:38

Přesně.

J. Majzlík 7.5.2023 23:09

Což se dnes jednoznačně prokázalo při TV kláních mezi mluvčími nekonstruktivního Ano a neambiciózními představiteli vládních stran, které nevědí, že již nemají co ztratit. Levice opět obhajovala svoji strategii růstu, založenou na nadměrném utrácení ničím nepodložených peněz. Přitom jim nevadí, že tahle deska má již proškrabané drážky skrz naskrz. Debaty, které nepohnou s problémy ekonomiky ani o píď se zde marně vedou již léta.

P. Hák 6.5.2023 13:18

R^

V. Mokrý 6.5.2023 7:14

A o službě lidem, společnosti, národu -

ani slůvko.

I. Fencl 6.5.2023 3:23

víc než 110 let:-)