3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: „Stop Babiš“ není program, pane Fialo

ODS se rozhodla, že osloví politické subjekty „konzervativně liberálního“ zaměření a nabídne jim spolupráci před parlamentními volbami 2021 s cílem porazit ANO Andreje Babiše. Jak je vidět, někteří se zkrátka nepoučí...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 8.8.2019 15:48

Re: Stále to stejné.

Domníváte se, že programem "je třeba víc šetřit a nerozdávat na 3,14čoviny, omezovat administrativu a zásahy státu" je možno vyhrát volby v době, kdy ještě je z čeho rozdávat (i když už dost těsně)?

V. Čermák 8.8.2019 15:04

Re:

Ale on se jmenuje Babiš, je Schopný a Umí....

V. Čermák 8.8.2019 15:03

Re:

My si Tykáme, Oslíku Pavle? Tak mně ten Program těch Politických stran, přibližte. Jen se neostýchejte, vylezte ze stáje a dejte se do práce, Osle.....

V. Čermák 8.8.2019 14:57

Re: Stále to stejné.

Tak to úplně není. Babiš přišel ještě před tím, ale hlavně po té Truchlivé vládě Nečaso-Kalouskově, kdy ti 2 výtečníci tak vystrašili nejen obyčejné Voliče, ale hlavně Investory. Babiš jako Sobotkův ministr financí udělal pořádek v daních, začal je konečně vybírat a navíc kritizoval plýtvání a tunelování na ministerstvech, přinesl do rozpočtu Peníze. Ale hlavně : Vrátil Investorům optimismus, takže vytáhli ze šuplíků ty k ledu uložené projekty a rozjeli zabržděný růst. Sám Babiš řekl, že "Odšpuntoval" ekonomiku. Tak se proti němu rozjelo tažení Politických stran, těch starých dinosaurů, které trvá dodnes. Ano, bude těžké proti němu vymyslet dobrý program, protože on je velice schopný a rychle realizuje vše dobré, co realizovat lze. Stávající Politické strany bohužel spoustu možného dobrého promrhaly tím, že to nezrealizovaly, když mohly, že o tom jenom dlouze Mluvily. A lidi si toho všimli....

R. Langer 8.8.2019 14:52

Re:

Myslíte ten program, kterým si po svém zvolení vytřela pr..., a ze svých voličů udělala blbce? Tak to jo, to máte pravdu, v tom už je standardní. Ale víte, já když se spálím o kamna, tak už na ně podruhé holou rukou nesahám. :-(

P. Pavel 8.8.2019 14:50

Zkus nejdřív vytáhnout svou palici z burešova zadku, pak ti dohledání programu politických stran nebude činit problém ... no snad krom toho anonanistického, tuneláři.

R. Langer 8.8.2019 14:48

Re: Stále to stejné.

"Takže myšlenka aby nějaká strana přišla s novým zajímavým programem a tím Babiše porazila je, podle mého názoru, naivní."

A ještě blbější myšlenkou je program s obsahem "porazíme Babiše". Přesto na tom spousta stran, včetně ODS staví. Výsledek uvidíme.

P. Pavel 8.8.2019 14:46

Taky bys to věděl, kdybys nebyl burešova podržtaška.

J. Kombercová 8.8.2019 14:46

Re:

Mohu tomu věřit, že mají kvalitní program... ale moc o něm nemluví.

Bureše jsem nevolila a volit nebudu, aby bylo jasno. Jenže takhle mi nezbude, než nejít k volbám vůbec.

V. Čermák 8.8.2019 14:44

Re:

No tak teď jste to všem názorně vysvětlil. Tak ještě ten "Standardní program" ( pokud tedy nemyslíte tradiční rozkrádání a tunelování ), sdělte panu Fialovi, ať ho následně sdělí Lidem-Voličům. Já sám bych na něj byl zvědav....

V. Čermák 8.8.2019 14:33

Re: Stop Babiš není program, ale podmínka

Jak je to s těmi "Dotacemi Bohatým" vám pěkně odpověděl pan Hanuš. A já vám zase řeknu něco k těm "Bolestným přeměnám směřujícím k demokracii". Ty bolestné přeměny se musí udát hlavně v těch horkých, mladých hlavách, které se zatím ještě nenaučili prohrávat. Zatím je, počínaje rodiči a pak školou, všichni rozmazlovali, takže si dosud připadají jako permanentní vítězové. A najednou křach. Prohráli u voleb Prezidentských-2x a nyní i u voleb Parlamentních. A jakožto dosud stálí Vítězové si to nechtějí nechat líbit. Ale co se to děje? Prozident se jim vysmál a Premiér je také nechce poslechnout. Inu Řvou a demonstrují mohutně, ale není jim to nic platné. Je potřeba přijít k volbám a zvítězit v nich. A právě to je ta pro ně Bolestná cesta přeměny myšlení, kterou musí podstoupit, aby k demokracii došli. A ano, Mýlíte se. Hlavně tím, že to vztahujete k panu Babišovi. V Demokracii, ale i v Životě totiž platí, že Vítěze je potřeba Porazit a né Vyloučit....

M. Mikulec 8.8.2019 14:31

Re:

Vy to musíte vědět, dědo.

L. Severa 8.8.2019 14:21

Stále to stejné.

Babiš přišel v době kdy se státu mimořádně daří. Má z čeho rozdávat, a také to dělá, takže má stále kolem těch 30% voličů. Většina voličů nestuduje programy stran, ale slyší na prebendy. Takže myšlenka aby nějaká strana přišla s novým zajímavým programem a tím Babiše porazila je, podle mého názoru, naivní. Asi až přijdou zlé časy, ačkoliv dluh se dá z těch 40 miliard také zvýšit.

M. Valenta 8.8.2019 14:08

Re: Je to mnohem jednodušší.

Předpokládám, že nejste bolševik ani Pirát a tak mě vyřazovací metodou zbyla na Vás kobliha. Tedy jestli neházíte hlasy podprahovým stranám.

P. Pavel 8.8.2019 14:08

Jak "s tímhle"? ODS má na rozdíl od burešových podržtašek standardní program, se kterým může volič pracovat. Bureš jako sektářský guru se na rozdíl od normálních stran omezil na jakýsi spací blábol. To i program schůze klubu důchodců má větší kvalitu.

P. Pavel 8.8.2019 13:59

Žvásty. Za vlády ODS nebyla zavedena ani EET ani třetí sazba DPH.

R. Hanuš 8.8.2019 13:53

Re: Stop Babiš není program, ale podmínka

Z které příručky ODS či TOP jste to opsal.

"manipulace s dotacemi často nenáviděné EU tak, aby bohatý a jeho famílie dostali ještě víc, chudé firmy pokud možno nic,"

Víte vy mudrci, že rok po roku, po celou dobu prostředky EU nedočerpáváme? Že je, bohužel, nejen nevyčerpají ani ti bohatí, ale že je vracíme zpět do rozpočtu EU?

A zažádat si o ně může kdokoliv. U nás je těch programů tolik, že si každý vybere. Jak malý, tak velký. A také to dělají. Jen jich není dost.

T. Kočí 8.8.2019 13:46

Poradtecduta hlavo.

T. Kočí 8.8.2019 13:44

Ne,to je dost!

J. Kombercová 8.8.2019 13:43

Re: Stop Babiš je jediný program blokovaných demokratů.

Ano. Místo aby propagovaly (strany) nějaký kvalitní program, který by se líbil voličům, mají strašáka Babiše. Už mě štvou. Uvažovala jsem o volbě ODS, ale s tímhle? To teda nevím... nemám koho volit.

T. Kočí 8.8.2019 13:42

Ano,zcela souhlasim.

V. Novák 8.8.2019 13:19

Stop Babiš je jediný program blokovaných demokratů.

Navíc přiznaně jediný program.

J. Ptáček 8.8.2019 13:07

Stop Babiš není program, ale podmínka

V atmosféře nedodržování Ústavy, základního kamene budovy zvané demokracie, manipulace s dotacemi často nenáviděné EU tak, aby bohatý a jeho famílie dostali ještě víc, chudé firmy pokud možno nic, je stav jaký je. Viníci jsou známí, ale zatím nepostižitelní. Toto přece nemůže soudný člověk dávat za vinu opozici, levé ani pravé. Existují-li "konzervativně liberární" voliči, dají to najevo ve volbách. Teprve pak nastoupí "konzervativně liberární" politici. Stop Babiš není přece program, ale asi podmínka pro pokračování bolestných přeměn, směřujících k demokracii. A k růstu tolik chtěné životní, ale i morální úrovně. Možná se mýlím, ale s panem Babišem to zřejmě nepůjde. Pokud by na Hradě vládl panu Babišovi někdo jiný, pana Ovčáčka nevyjímaje, pak snad. Omleté sousloví "prozápadní směřování" by se opravdu mělo přejmenovat třeba na "prodemokratické směřování". V tom jediném dávám autorce za pravdu. Jinak je článek na dobré intelektuální úrovni, ale povrchní a tendenční.

J. Uzel 8.8.2019 12:56

Re: Ano, ODS za Fialy je rudočernou euskupinou pro podporu

Je to eurohujer.

J. Uzel 8.8.2019 12:52

Re:

Ale to se za vlády ODS dělo taky.

J. Uzel 8.8.2019 12:48

Re: Stop Babiš

Možná, že ODS má v programu zajímavé a důležité věci, ale přes "kolovrátek" p.Fialy se jaksi nedostanou.

V. Tencer 8.8.2019 12:46

Re: Jen si plivněte,

Ještě doplním - používáte docela silná slova jako "gauner, podvodník". Máte na to důkazy?

V. Tencer 8.8.2019 12:43

Re: Jen si plivněte,

Mě nevadí. Akorát nic nenabízí, jenom zničit Babiše, jak jsem psal níže. Ale to je trochu málo.

F. Ogáv 8.8.2019 12:39

Jen si plivněte,

(všichni co jste se tu sešli), vadí vám slušný bezúhonný člověk. Nevadí vám komunista, agent StB, gauner, podvodník. Nikdo z vás neslyšel, že spolupráce s ANO ano, ne s Gaunerem? Nebo to nechcete slyšet. Kdybyste slyšeli, nemohli byste tu psát ty zvratky, které píšete, že? Nekecáme. makáme - ale jen v námi vlastněných mediích, makáme prostřednictvím marketingového týmu (ostatně, volič ty marketéry zaplatí a ještě nás bude chválit jak hezky pracujeme)

Fuj, chucpe.

F. Z 8.8.2019 12:38

Re: Je to mnohem jednodušší.

Mě by zajímalo, čím je dneska ohrožena demokracie. Demokracie je forma vlády, na které se všichni občané rovně podílejí, u nás nepřímo skrze volené zástupce ve svobodných volbách. Je něco z toho ohroženo?

Když jsou problémy s výkladem ústavy, proč ji volení zástupci nezpřesní, stanoví lhůty atd.

A na okraj, když se některý politik prohlásí za demokrata a pro jistotu slovo demokracie opakuje v každé druhé větě, tak je to spíše snaha zamaskovat prázdnotu v programu, absenci vize a svoji vyčůranost. Několik politiků nám to v minulosti názorně předvedlio.