7.6.2024 | Svátek má Iveta, Slavoj


Diskuse k článku

POLITIKA: Státní moc versus občané

Plošná kriminalizace občanů a podnikatelů a uplatnění presumpce viny se staly běžnou součástí našich životů. Když se to však týká těch nahoře, platí, že co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Holcman 11.2.2016 23:44

Re: Autor Matejka nechce priznavat majetky?

.....hrebik na hlavicku! :-)

T. Vidím 9.2.2016 23:17

Autor Matejka nechce priznavat majetky?

Ma vubec nejake? :)

S nejvetsi pravdepodobnosti nema skoro nic, natoz regulerni majetky. Upadce nekdy od roku 2000, nesplacene dluhy v radu statisicu, az milionu. Asi se chysta ucastnit aktivne voleb, ve formulari by se potom objevilo nula a minus. Tak na co priznavat, ze ano?

T. Vidím 9.2.2016 23:08

Re: Veliká frustrace.

Zahradnicek, jste uplne mimo a jeste sazite hrubky do textu. Matejka uz stranu ma a zakladal ji s partickou mlady Mach, mlady, zazobany Smetka, dluznik Matejka a dalsi.

R. Hroza 8.2.2016 20:47

....hřebík na hlavičku

Naprostý souhlas.

K. Janyška 8.2.2016 18:54

Ano, pro všechny nebo pro nikoho,

s tím souhlasím. Ale jen v případě, že nám je ty lotři socialističtí nejbohatší z Bilderbergu nnutí. Jako menší zlo. Jinak s nimi zásadně nesouhlasím, a to jsem docela tzv. chudý člověk... Dzp.

R. Langer 8.2.2016 16:10

Re: Nojo takhle nejak se vladne

Přesně tak se to dělá...

V. Vaclavik 8.2.2016 15:34

Radsi ani nevyslovovat to 'bud vsichni, nebo...'

"Buď všichni, nebo nikdo. A já říkám, že nikdo."

Za to se stavim, ze nikdo... ale je nebezpecne argumentovat treba se sadistou, ze nam ma cinit jen to, co bude cinit sam sobe, coz nekdy naivni obcane hlasaji jako hraz proti zvuli. Pak neni dovolani proti poctivym blbcum, takovym Spidlum a jemu podobnym.

Dival jsem se jednu minutu na rozbehlou debatu v kotli te Jilkove, kde byl pritomen taky ten z toho agrocezu a udelalo se me z te protiargumentace (proti EET) na nic a radsi jsem hned prepnul jinam.

Ovsem cela vec je sirsiho razu, nema vyznam zamerovat se ze spatneho systemu na zvlast jedovate hrozinky, protoze tim se boj proti celkove priotravenosti nevyhraje.

Z. Lapil 8.2.2016 14:15

Re: Přesně tak, buď všichni, nebo nikdo

Samozřejmě, že lze odmítat, co mi nevyhovuje, a chtít, co mi vyhovuje (naposledy jsem tak učinil před deseti minutami, uvařiv si kafe, nikoliv čaj), a dotkne-li se to více lidí, ve finále to rozhodnout hlasováním.

Prapodstata spravedlnosti (nebo práva?) ale je, že (odhlasovaný i - nerad to říkám - diktátorský) zákon platí pro všechny, a to do té míry, že chci-li legálně zabíjet, musím se stát katem a chci-li legálně tlouct lidi, musím se stát boxerem. Ale tak i tak - stejně nebudu mít právo vybrat si koho a jak.

Zjednodušeno, zkráceno (slogan převzat, anžto se mi moc líbí).

T. Kočí 8.2.2016 13:26

Pane Matejko,jste jak Jan Hus

Ale koblihari a tricetikorunaci vas neoslyši.

Z. Zahradníček 8.2.2016 11:51

Veliká frustrace.

Pane Matějka, máte perfektní, analitické mylení, s Vašimi závěry, nelze než souhlasit. Situace se múže změnit, jen výrazným snížením, byrokratické zátěže, produktivních občanů. Pro práci byrokratů, je třeba zavést, podobný motivační systém, platný v ostatních sférách. To je, odměňování, přímo navázat, na měřitelný výkon, ne hodinovka. Zkuste založit stranu, jsem Vaším prvním voličem a možná i spolustraníkem, i když strany, z duše nenávidím. S pozdravem , byrokracii zmar, Zahradníček.

V. Kain 8.2.2016 11:41

Re: Odmítat můžete co chcete, ale je vám to houby platné

Nic se změnit ani nemohlo,protože např.takový Sobotka jak dlouho už opruzuje v politice?Jak dlouho je tam Kalousek a další a další.Když voliči volí pořád jedny a ty samé,tak se nic nezmění.Vyčítali to komunistům,že tam jsou ti poslanci na doživotí a jak se chovají tito nekomunisté? Úplně stejně ne-li hůř.

O. Zuckerová 8.2.2016 11:18

Postoj autora je správný,

ale tohle mělo přijít dříve, před těmi všemi Poldovkami, Pražskými vodovody, Škodovkami, atd.atd. Teď už je prakticky všechno... ...zprivatizováno. Jo, co je zajímavé: v 50. letech, když někdo v rodině či mezi spolužáky šlohnul tužku, byl napomínavě osloven: koukám, žes mi tady znárodnil tužku... Dnes se říká: koukám, žes mi tady něco zprivatizoval...

P. Kmoníček 8.2.2016 9:47

Pane Matějko,

VÝBORNĚ!!!!!

J. Tachovský 8.2.2016 9:27

Nojo takhle nejak se vladne

Uz neni tak jednoduche zavrit nekoho za to, ze rekne president je vul. Ale je jednoduche ze vsech lidi udelat kriminalniky s tim, ze vsechny stejne zavrit nejde a zavirat jen ty, kteri reknou, ze president je vul.

J. Myslivec 8.2.2016 8:55

Re: Odmítat můžete co chcete, ale je vám to houby platné

Souhlas! Opravdu to tak je a je to nechutné! Vždycky budou páni a kmáni.

D. Polanský 8.2.2016 7:56

Přesně tak, buď všichni, nebo nikdo

Sice to podporuje kriminalitu, ale zase to nutí hledat účinnější metody boje proti ní. Kupříkladu elektronickou evidenci tržeb. Nelze odmítat vše, co mi nevyhovuje a chtít jenom to, co se mi hodí do krámu. Tak to prý nefunguje ani v nebíčku.

J. Vintr 8.2.2016 3:26

Odmítat můžete co chcete, ale je vám to houby platné

To, že žijeme v demokratickém právním státě, kde mají všichni občané bez výjimky stejná práva i povinnosti, je jen namalovaná papírová fasáda. Poznáte to, kdykoliv se nějak střetnete s někým, kdo má za zády státní moc. Představa, že můžete jako občan něco změnit svým hlasem ve volbách, je zcela naivní. Kdo nevěří, ať se ohlédne do minulosti. Kolikatery už byly "demokratické" volby od roku 1989 a změnilo se někdy něco ve vztahu státní moci k "obyčejnému" občanovi? Tedy kromě toho, že stát trvale pomalu ale jistě utahuje šrouby a přivlastňuje si víc a víc moci, plést se každému z nás do života ...