30.5.2024 | Svátek má Ferdinand


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jan Žižka 8.11.2008 9:47

Americké tajné služby opět selhaly - agent KGB presidentem!!! Po velkém úspěchu s Billem Clintonem (ruská vojenská rozvědka GRU) zaznamenaly americké tajné služby další velký úspěch!

Americké tajné služby opět selhaly - agent KGB presidentem!!!  Po velkém úspěchu s Billem Clintonem (ruská vojenská rozvědka GRU) zaznamenaly americké tajné služby další velký úspěch! Marx-leninská matka Baracka Obamy, jako agentka KGB a militantní feministka, rozvracela nejenom USA, ale pod krytím "obránkyně lidských práv" - něco jako další Spolek Šalamoun - i Indonésii, kde jako špiónka KGB pomáhala k útěku komunistům po nepodařeném komunistickém puči. Hodně by nám o tom mohl vyprávět Jiří Dienstbier (GRU), který se na tomto neúspěšném puči rovněž podílel a napsal o tom knihu... Obamová, jako správná revolucionářka a feministka,  se o svého syna Baracka - na rozdíl od komunistů - prakticky vůbec nikdy nestarala, ale vychovávali ho její bílí rodiče. Ti špiónovali v Honolulu pro KGB největší americkou vojenskou základnu v celém Tichomoří (rodiče tam odešli z kontinentu pod záminkou, že tam její otec chce založit obchod s nábytkem, do kterého - v případě amerických námořních důstojníků - vkládalo KGB odposlechy.) Biologický otec Obamy pomáhal budovat jako marx-leninský ministr  socialismus v Keni, nakonec se téměř upil k smrti, ale zemřel v autohavárii. S druhým manželem, Indonésanem, nevlastním otcem Obamy, se jeho matka seznámila na kurzu ruštiny (!!!) v Honolulu, pak s ním jela zachraňovat komunisty do Indonésie, ale i  s ním se zanedlouho po svatbě rozvedla.  Vše lze nalézt v anglické verzi na internetu, ale v českých "svobodných a nezávislých" masmédich KGB se o tom nedočtete ani slovo. 

Mata Mata 8.11.2008 18:47

Re: Americké tajné služby opět selhaly - agent KGB presidentem!!! Po velkém úspěchu s Billem Clintonem (ruská vojenská rozvědka GRU) zaznamenaly americké tajné služby další velký úspěch!

Vážený to tu ale fakt nepatří!

Honza 7.11.2008 22:50

Zdaňování příjmů

vojáků a vůbec všech státních zaměstnanců je poněkud debilní, protože se tak jen znovu zdňují peníze, které byly předtím vybrány od ostatních občanů (čili se mrhá dalšími stovkami a tisíci administrativními pracovníky, kancelářskými prostorami a tunami papíru jen na evidenci a počítání této nesmyslné daně z daně). Proč nemají státní zaměstnanci stanovenou přímo "čistou" mzdu bez tohoto administrativního nesmyslu?

Jura Jurax 7.11.2008 23:36

Re: Zdaňování příjmů

No, ono se ale sociálni, zdravotní daň i daň z příjmu nějak spočítat musí, aby peníz přišel do správné podkasy státní kasy. Jestli se státním zaměstnancům objeví na výplatní pásce nebo ne, je celkem podružná prkotina. Ono sice máme rovnou daň (sociální a zdravotní - tedy donedávna jsme měli, protože teď jsou stropy, což ulevuje vyšším příjmových skupinám)), ale přes všechny vznosné řeči nemáme rovnou daň z příjmu, neboť existují odpočty a další úlevy. Takže nelze vzít globálně x procent peněz ze sumy daní a rozdělit je do podkas - díky stropům by to nešlo ani u daně sociální a zdravotní - to jsou ty, co jsou historicky, leč fakticky nesmyslně zvány pojišteními - a musí se jit do detailu. A zrušit úlevy je politicky neprůchodné, neboť takto se daň činí mírně progresivní - prostě bohatci platí o trochu víc. Akorát zrušení stropů sociální a zdravotní daně by se jistě setkalo se souhlasným mručením davu - bohatce je třeba očesat ... :-/

Pochopitelně naši volení zastupiči, co vstávajíce  lehajíce myslí na blaho vlasti,národa a státu a ne na blaho své, mají tohle pevně v rukou, neboť jsou zákonodárci. Jenže u nich platí to, co říkali za první světové uštěpačně pruští generálové o svých c. a k. rakouskouherských kolezích - že totiž s jejich blbostí je nutno počítat jako s faktem.

Mata Mata 8.11.2008 18:50

Re: Zdaňování příjmů

Bravo, cha, cha!R^

xxx Kubeš 7.11.2008 21:06

Autor

píše o uděleném kopanci současné vládě, je to bohužel tak. Ovšem uvidíme,jaké pochvaly se dostane příští Paroubkově vládě, která bude rozdávat voličům co bude moci, samozřejmě na úkor potomků blbců, kteří ji budou volit.

těchňik 8.11.2008 0:03

Re: Autor

... a samozřejmě taky na úkor potomků těch chytřejších, kteří ji volit nebudou! To jen tak pro úplnost.

Vlad 8.11.2008 0:04

Re: Autor

Tak nevím. Je lepší, když se všechno rozkrade nebo když se to rozdá? ¨Co rozdáte, to lidi prožerou. Řeknete, že po rozkradení ty prachy zloději někam musí investovat, což dozajista povede k zázračnému  hospodářskému růstu.. Budu souhlasit. Na Bahamách, na Floridě, v JAR nebo ve Švýcarech. Což je místnímu obyvateli platné jak mrtvému zimník.

jezevec 7.11.2008 19:16

Pan Vlk neví o čem mluví a většina diskutujících taky ne

Nikdo nechce ZRUŠIT STRAVENKY ale jejich bezdůvodné daňové zvýhodnění.

Proč bezdůvodné? Protože existují celé skupiny poplatníků, kteří si stravenky koupit NESMÍ a přispět si na ně NESMÍ (například OSVČ, volné profese, firmy s nízkým počtem zaměstnanců, atd) - daně však musí platit stejně jako ostatní. Takže je na místě daňové zvýhodnění buď rozšířit na všechny - a nebo zrušit všem. Tedy ano - zrušit daňovou odečitatelnost žravenek, kantýn, parlamentních restaurací - ano. A nebo ať si žravenky mohou koupit a zadotovat všichni.

:-: 7.11.2008 19:43

Re: Pan Vlk neví o čem mluví a většina diskutujících taky ne

co to meleš8-o? jsme firma se 7 zaměstnanci a stravenky máme. Tak kolik je "s nízkým počtem zaměstnanců"?

jezevec 7.11.2008 20:48

Re: Pan Vlk neví o čem mluví a většina diskutujících taky ne

Myslim že je to 5 ale jsem línej to hledat. Každopádně vedle v baráku sídlí firma kde jednatel zaměstnává ve firmě sám sebe a žravenky mít nesmí - a takových firem je tisíce. I kdyby byla jedna na světě tak je to špatně.

Herakleitos 7.11.2008 20:08

Re: Pan Vlk neví o čem mluví a většina diskutujících taky ne

OSVČ neplatí daně jako ostatní. Podvádí! Polovinu faktur hodí do koše a platí ze základu.8-o

jezevec 7.11.2008 20:45

Re: Pan Vlk neví o čem mluví a většina diskutujících taky ne

Pokud někdo podvádí - tak upozorňuji na oznamovací povinnost - HONEM utíkejte na nejbližší policii a oznamte to.

Jinak ovšem i pokud někdo podvádí - tak to není důvod pro to, aby někdo jiný měl daňové výhody, nicht wahr?

jízlivec 7.11.2008 23:15

Re: Pan Vlk neví o čem mluví a většina diskutujících taky ne

Prosím, poučte neznalého - kde je stanovena obecná oznamovací povinnost k podvodu?

těchňik 8.11.2008 0:12

Re: Pan Vlk neví o čem mluví a většina diskutujících taky ne

Pokud OSVČ podvádí, tak vy zase kradete toaleťák na záchodě, kancelářský papír a propisky, a taky neoprávněně telefonujete. Když něco paušalizovat, tak u všech. Nějaká presumpce neviny, to nás přece nezajímá, že?

balthasar 7.11.2008 20:11

Re: Pan Vlk neví o čem mluví a většina diskutujících taky ne

A k čemu by pak takový stravenky jako měly bejt .. aby Halina dostala svejch 5% z obratu? 8-o

jezevec 7.11.2008 20:46

Re: Pan Vlk neví o čem mluví a většina diskutujících taky ne

je celkem jedno k čemu stravenky a co s nima udělá halina - jde o to, že někdo smí a někdo nesmí. a to je špatně.

Luboš 7.11.2008 21:17

Re: Pan Vlk neví o čem mluví a většina diskutujících taky ne

Je mi jedno, jak dokáží ministři vyřešit stravování, chápu i rozhořčení OSVČ, jestli ale ti živnostníci zkusili občas poobědvat v centru Prahy, jestli ano, pak pochopí, že bez stravenek bych projedl poplužní dvůr, řeknete, že mám dost vysoký plat. V tom případě by poslanci měli platit za oběd 250,- Kč,  a zaměstnanci velkých firem v jídelnách okolo 100,- Kč, . To se mi dá jako utopie .Tohle nikdy parlament neschválí.

Jura Jurax 7.11.2008 23:53

Re: Pan Vlk neví o čem mluví a většina diskutujících taky ne

No, ono zase OSVČ si moho volit výši sociální daně a mají možnost odpočtu nákladů a tak dál ... a stravenky jsou hovadina, která akorát ujídá peněz na jejich tisk, správu a distribuci. Peníze přece už byly vynalezeny dost dávno, tak proč mít další pseudopeníze platné jenom někde a použitelné jen na něco. Vždyť je to jen hra z čísly - lze lehce dát peníz za stravenky do výplaty a tu část firmě nedanit a pracovníkovi taky, takže by nula od nuly pošla, akorát by se ušetřilo za výdaje na ty stravenky - viz výše. Tohle snad by i naši zákonodárci mohli pochopit a prostý lid taky. Akorát bych v kantýně nedával za oběd stravenku a doplatek ve tvrdejch, ale jenom ty tvrdé ... jenže stravenkové firmy zalobovaly (podplatily) a odborářští bossové a všelicí ochránci pracujícího lidu (za jeho peníze ovšem) blbnou lidi, že přijdou o prachy, budou diskriminováni a konečně bídně zhynou hlady v koutku, neboť nemajíce stravenek by neměli na jídlo ... no, ti, kteří by to prochlastali, by fakt neměli, stravenku lze prochlastat obtížněji (ale lze) ... :-/

těchňik 8.11.2008 0:21

Re: Pan Vlk neví o čem mluví a většina diskutujících taky ne

Proboha proč tady vůbec nesmyslně zmiňujete to, že si OSVČ můžou odečítat náklady? To je nějaký milodar, či co? To by OSVČ zase mohly argumentovat tím, že zaměstnanec veškeré pracovní nástroje a pomůcky, materiál atp. dostává od zaměstnavatele. A provozní režie jakbysmet platí zaměstnavatel. A proč vlastně? Co kdyby si je kupoval zaměstnanec radši sám a za své. Jestli se vám taková argumentace zná stupidní, tak se laskavě zamyslete nad tou svou! Rv

A mimo jiné - buďte rád, že si ty náklady můžou odečítat - jinak by vám je samozřejmě přiúčtovaly k ceně výrobku či služby. To by se asi nelíbilo, že? Takže konec socanských myšlenek a argumentů!

Jura Jurax 9.11.2008 17:23

Re: Pan Vlk neví o čem mluví a většina diskutujících taky ne

No, víte, taky bych si co zaměstnanec rád odečítal náklady třeba na odbornou literaturu, na počítač, který vzhledem k udržení se profesi musím mít etc. etc. A s náklady se dá dělat leccos - jeden můj dobrý přítel je daňový poradce ...

A tu volbu výše sociálního pojištění OSVČ opravdu závidím ... ;-) ... nemocenskou jsem nečerpal ani nepamatuju, ale platím jakou mourovatej podle výše mzdy ... ;-€

Karel 7.11.2008 17:32

nejhorší ministr financí

Kalousek je "buď blbej nebo navedenej". Jeho návrh je tak šílený, že prostě musí z kola ven. Buď půjde on anebo celá vláda. Takto ožebračit se nepokusili národ ani komunisté.

fedo 7.11.2008 19:07

Re: nejhorší ministr financí

Pozor! Kalousek je lidovec a dobře ví, že vše co koaliční strany vyvedou lidem, půjde na vrub ODS. Stálé okopávání kotníku ze strany malých koaličních stran provází celé jejich účinkování ve vládě. Nyní nastal čas, kdy je do mrtvoly třeba pořádně kopnout.

Nakonec na koalici dojela ODS v krajských volbách. Jediné nepochopitelné je mi, proč ODS stále hledá všechny možné důvody proč se tak stalo.

A uvidíte ten cirkus, po schválení dalůších zelených zákonů (platbě 10 000,- Kč při prodeji vozidla staršího osm let). Kaluousek se jistě nenechá zahanbit. Daní není nikdy dost! Oškubáváním lidí  způsobí, že zrudne i vláda a příští desítky let budou blahobytně vládnout bolševici. Myslím ti skuteční.

Ale dobře tak. Idiotství politiků ODS a jejich fanatická potřeba být u moci je horší než kolektivizmus bolševika.

AndyO 7.11.2008 20:01

Re:. Takto ožebračit se nepokusili národ ani komunisté.

měl byste se léčit, protože jste zjevně šílenec.

Jura Jurax 7.11.2008 23:56

Re: nejhorší ministr financí

No, ožebračování národa je socanský žvást. Ovšem tady taky padlo, že Kalousek ví, že jakákoliv jeho hovadina co ministra padne na hlavu ODS, což jeho rodné straně - lidovcům - nemůže neprospět. Řekl bych, že něco na tom může být - politika je svinstvo a nedělají ji Rychlé šípy.

Jiří 7.11.2008 17:31

Kecáte

Vážený pane autore, ta komunistická výchova přímo září z každé Vaší věty. A těch nepřesností!  Jen namátkou- to vážně nevíte že úroky jsou běžně daněny ? A Váš pláč nad tím, že ti naši žoldnéříci budou daněni stejně jako horníci, hutrníci, zemědělci, prostě jako všichni ostatní. Téměř jste mě rozčílil těmi povídkami o těch vojácích. Dovoluji si poznamenat, že všechny ty tankisty, dělostřelce a bůhví jaké druhy vojska určitě nepotřebujeme! Ti všichni se zcela nezaslouženě vezou co do příjmů na jedné lodi s těmi několika sty skutečných vojáků, kteří nás tak úspěšně reprezentují v zahraničních misí a kteří doopravdy nasazují životy za svobodný svět. Takže ještě jednou - kecáte! 

úrok 7.11.2008 19:58

Re: Kecáte

Milý Jiří,kecáte Vy.Úrok do 5000,.Kč u nás a třeba v Německu do 50 000,-E se nedaní.A jinak musím konstatovat,že z Vás zase čiší ta dnešní velkohubá povrchnost.

noname 8.11.2008 16:08

Re: Kecáte

Kde jste objevil, že úroky do výše 5000,- Kč nejsou daněny. Z jakékoliv částky ( v řádu jednotek Kč) úroku, patím 15 % daně.

Mata Mata 8.11.2008 18:59

Re: Kecáte

I z pští korun zaplatíte 15% daně.

glos 7.11.2008 21:06

Re: Kecáte

Pravděpodobně o komunistické výchově víte vše, ale kdo to jsou, prosím, hutrníci?