28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Staronový socialismus

Po stránce sociálního inženýrství je jen jediný malý rozdíl mezi socialismem bolševického typu, který jsme zažívali do roku 1989 a fašismem. Je to možnost soukromého vlastnictví firem. Nicméně, zatímco v ČSSR bylo podnikání úplně zakázáno téměř až do konečného státního bankrotu skrytého za sametovou revoluci (teprve v době „perestrojky“ dostali soudruzi befel z Moskvy, že jako pár soukromníčků je možno), Hitlerovi národní hospodáři si věděli rady jinak.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Lenc 26.8.2014 8:09

Re: :))))) Je poněkud nadějné, že pracovití, houževnatí

Mám radu.V případě kontrol českých živnostníčků kontrole tvrdit, že "nerusumět cesky".To funguje bez problémů roky.

P. Lenc 26.8.2014 8:06

Re: Stát by měl

To je přesné zhodnocení stavu.

I. Schlägel 26.8.2014 8:04

Re: Stát by měl

Poraďte, jak donutit kapra, aby si dobrovolně vypustil rybník. To bude na Nobelovu cenu. Totiž ten stát, co by podle Vás měl udělat to či ono, to jsou ti kapři.

V. Ondys 26.8.2014 7:26

:))))) Je poněkud nadějné, že pracovití, houževnatí

a bojovnější Vietnamci si bez našeho státu hravě poradí!

A. Bocek 26.8.2014 7:05

Stát by měl

zbytečné úředníky propustit , tito schopní lidé by se prosadili v podnikatelsé sféře a místo parazitování na státní kase by za svou smysluplnou práci dostávali plat a berně odváděli do státního rozpočtu. Přínos pro stát dvojnásobný : místo spotřeby zisk.

B. Uhlich 26.8.2014 1:00

Dovoluji si lehounce nesouhlasit, ale jen částečně...

ten problém není  "o živnostnících", ...ten problém tkví hlavně v tom čemu by se dalo říkat NEZÁVISLOST. Na tu se tady obecně reaguje jak na červený hadr...  Bohužel žijeme ve společnosti, kde je každý nezávislý člověk pokládán za určité nebezpečí... a je úplně jedno, zda je to živnostník, domkář nebo.. třeba nezávislý umělec...  prostě tzv, nezávislost vadí. Proto se tady poměrně dlouhodobě buduje určitá přezíravost vůči živnostníkům , nebo domkářům. Je jednodušší dokola psát o tom, že živnostníci okrádají společnost, než si přiznat, že společnost okrádá programově pracující, kteří jsou permanentně sráženi do oblasti tzv. pracující bídy... Stejný problém je i ve vztahu nájemníků bytů vers. majitelů rodinných domků. Stačí se podívat na internetové diskuze pod nějakými tématy jako jsou nějaké nové povinnosti pro majitele rodinných domků a hned pochopíte, že domkáři jsou "bytaři" prostě nenávidění už z principu.. To , že se jedná o víceméně iracionální nenávisti je jasné, ale vysvětlujte to někomu...  takový odborář v tom má prostě jasno..živnostníci jsou zloději a hotovo..stejný pocit má takový zakomplexovaný majitel garsonky, který by sice rád měl rodinný domek, ale nikdy proto nic neudělal .. proto rád čte, že už konečně na ně dojde. ..  jo jo, budou platit za všechno na co si jen vzpomeneme...za energetické štítky, za revize komínů,za revize kotlů, za žumpy, za déšť co jim naprší na střechu...my Vám dáme ..užívat si nezávislosti...  

Bohužel si je ovšem nutné přiznat jednu pravdu..my "nezávislí"  (autor je živnostník i majitel R.D.) jaksi nejsme schopni žádné takové akce, která by dala jasně nejevo, že už toho máme dost. Každý debilní nápad vrchnosti přijmáme s trpělivostí obětního hovádka a pak se tedy nesmíme divit, že tzv, "vrchnost" má pocit, že s tzv. "nezávislými" si může dělat co chce. A to je přesně ten problém proč pak v důsledku řešíme věci jaké řeší autor v článku pod kterým je tato reakce... :-))))