12.5.2024 | Svátek má Pankrác


Diskuse k článku

POLITIKA: Staronový socialismus

Po stránce sociálního inženýrství je jen jediný malý rozdíl mezi socialismem bolševického typu, který jsme zažívali do roku 1989 a fašismem. Je to možnost soukromého vlastnictví firem. Nicméně, zatímco v ČSSR bylo podnikání úplně zakázáno téměř až do konečného státního bankrotu skrytého za sametovou revoluci (teprve v době „perestrojky“ dostali soudruzi befel z Moskvy, že jako pár soukromníčků je možno), Hitlerovi národní hospodáři si věděli rady jinak.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 27.8.2014 3:38

Re: Stát by měl

Ale bez defenestrací to půjde stěží ...

V. Ondys 26.8.2014 12:25

:))))))))))))) Ba ne, pane Schlägele, eso nosí v rukávu

všichni našinci, kteří se v zájmu socialistického přerozdělování raději půjdou společensky příkladně utopit v nejpokrokovějším kolektivu, aby si kapři (ze všech band na něho zaměřených z touhy po beztrestnosti při rabování plodů jiných) nemuseli vypustit :)))) jenom ze svých zájmů náš společný rybník.

B. Uhlich 26.8.2014 1:00

Dovoluji si lehounce nesouhlasit, ale jen částečně...

ten problém není  "o živnostnících", ...ten problém tkví hlavně v tom čemu by se dalo říkat NEZÁVISLOST. Na tu se tady obecně reaguje jak na červený hadr...  Bohužel žijeme ve společnosti, kde je každý nezávislý člověk pokládán za určité nebezpečí... a je úplně jedno, zda je to živnostník, domkář nebo.. třeba nezávislý umělec...  prostě tzv, nezávislost vadí. Proto se tady poměrně dlouhodobě buduje určitá přezíravost vůči živnostníkům , nebo domkářům. Je jednodušší dokola psát o tom, že živnostníci okrádají společnost, než si přiznat, že společnost okrádá programově pracující, kteří jsou permanentně sráženi do oblasti tzv. pracující bídy... Stejný problém je i ve vztahu nájemníků bytů vers. majitelů rodinných domků. Stačí se podívat na internetové diskuze pod nějakými tématy jako jsou nějaké nové povinnosti pro majitele rodinných domků a hned pochopíte, že domkáři jsou "bytaři" prostě nenávidění už z principu.. To , že se jedná o víceméně iracionální nenávisti je jasné, ale vysvětlujte to někomu...  takový odborář v tom má prostě jasno..živnostníci jsou zloději a hotovo..stejný pocit má takový zakomplexovaný majitel garsonky, který by sice rád měl rodinný domek, ale nikdy proto nic neudělal .. proto rád čte, že už konečně na ně dojde. ..  jo jo, budou platit za všechno na co si jen vzpomeneme...za energetické štítky, za revize komínů,za revize kotlů, za žumpy, za déšť co jim naprší na střechu...my Vám dáme ..užívat si nezávislosti...  

Bohužel si je ovšem nutné přiznat jednu pravdu..my "nezávislí"  (autor je živnostník i majitel R.D.) jaksi nejsme schopni žádné takové akce, která by dala jasně nejevo, že už toho máme dost. Každý debilní nápad vrchnosti přijmáme s trpělivostí obětního hovádka a pak se tedy nesmíme divit, že tzv, "vrchnost" má pocit, že s tzv. "nezávislými" si může dělat co chce. A to je přesně ten problém proč pak v důsledku řešíme věci jaké řeší autor v článku pod kterým je tato reakce... :-))))

V. Petrová 26.8.2014 9:57

Re: Dovoluji si lehounce nesouhlasit, ale jen částečně...

On Havel dobře věděl, proč nechce politické strany, ale skupiny, sdružení apod. např. živonostníků, zemědělců, umělců, kteří by volili do parlamentu své zástupce a dohadovali se, co udělat, aby stát fungoval. A proč  asi chtěl Klaus politické strany, které vlastně nezastupují nikoho, ale mluví do všeho ?  Kontrol se v poslední době neúrekom, protože každá instituce  musí honem honem dokázat, že je nepostradatelná, aby ji Babiš náhodou nezrušil. Sobotka  už do toho nemá co mluvit; když byl on ministrem financí, tak ze dne na den zvýšil DPH na ekopalivo o 15 %. Výsledek: lidé začali topit mourem, zkrachovala řada místních výroben ekobriket a rozrostla se  ředa nezaměstnaných. Vyplatily se totiž jen fabrické výrobny, ty malé, jen pro 1 - 2 vesnice, musely zaniknout, aby nekonkurovaly... Myslím, že dodnes si to náš slavný pan premiér neuvědomil, jakou pitomost udělal.

V. Kusý 26.8.2014 10:10

Re: Dovoluji si lehounce nesouhlasit, ale jen částečně...

Máte pravdu, on totiž pitomec nikdy nepochopí, že je pitomec.Pokud je to jen nějaký čičmunda s lahváčem před místním obchůdkem, tak to vem nešť.Pokud je to ovšem premiér, tak nás potěš nevím kdo.

J. Jurax 27.8.2014 3:43

Re: Dovoluji si lehounce nesouhlasit, ale jen částečně...

No, kdysi byla strana zemědělců (agrárníci), živnostníků etc. Proto je kdysi slavná Národní fronta nepovolila a její současní dědicové drží moc pevně v rukou - ať ti klasičtí jako socani, modří ptáce a fráterníci, tak nově topkaři a babišovci ...