23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Diskuse k článku

POLITIKA: Squatting je domobrana zelených

Nevyužité budovy a parcely v centrech měst mají systémové řešení: daň z hodnoty půdy. Měly ji platit i veřejné instituce: Kliniku nenechal zpustnout zlý developerský spekulant, ale stát.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 3.2.2017 1:00

Re: Také bych měl žhavého favorita do té ankety:

No, teď je otázka, kolik je miliardářů a kolik je takových rodin. Prohlašujete okrajové jevy za běžné a z toho pak vyvozujete pošetilosti.

A ještě za doby mého otce (ročník 1912) muž zakládal rodinu, až když ji měl možnost uživit; pravda, obecně na úrovni o dost nižší než dnes. Nároky byly podstatně nižší. Dnes to už neplatí.

A rovnostářství neboli komunismus je cesta do pekel stagnace a rovnosti v bídě (byť relativní) - pouze psychopat by jej dnes po zkušenostech s komunismem propagoval.

P. Lenc 2.2.2017 9:45

Re: PROBOHA !

Naprosto přesné paní Kanioková.Za "hodných" komunistů se "bezdomovcům" říkalo individua štítící se práce, dnes to jsou "sociálně vyloučení občané".

P. Vaňura 2.2.2017 15:39

Přesně tak! Buď pracovali, nebo je zavřeli! Jistě, některé

podniky nabízely i ubytování v podnikové ubytovně pro třech lidech na pokoji. Takže vlastně každý byl "zajištěn," v nejhorším v tom kriminále.

Dělo se třeba i to, že někoho vyhodili z práce a pokud se začal soudit o neplatnost výpovědi, udali ho pro "příživnictví."