4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Squatting je domobrana zelených

Nevyužité budovy a parcely v centrech měst mají systémové řešení: daň z hodnoty půdy. Měly ji platit i veřejné instituce: Kliniku nenechal zpustnout zlý developerský spekulant, ale stát.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 3.2.2017 1:00

Re: Také bych měl žhavého favorita do té ankety:

No, teď je otázka, kolik je miliardářů a kolik je takových rodin. Prohlašujete okrajové jevy za běžné a z toho pak vyvozujete pošetilosti.

A ještě za doby mého otce (ročník 1912) muž zakládal rodinu, až když ji měl možnost uživit; pravda, obecně na úrovni o dost nižší než dnes. Nároky byly podstatně nižší. Dnes to už neplatí.

A rovnostářství neboli komunismus je cesta do pekel stagnace a rovnosti v bídě (byť relativní) - pouze psychopat by jej dnes po zkušenostech s komunismem propagoval.

J. Fleiszner 2.2.2017 22:59

Re: Squating

Je to všechno o právu vlatnit majetek. To by mi nějakej mladej Stropnickej taky mohl vléz do auta, protože není dlouho myté!

Nas*rat!

Podobné individua je třeba bít! A to i toho blba Stropnického a vydobít si právo nakládat se svojím majetkem!

J. Jurax 2.2.2017 22:28

Re: Squating

Ano. Vrhnou světlo na špatné hospodářství majitelů - takzvaně nastaví zrcadlo - a taky urychlí devastaci nemovitosti.

I. Mertl 2.2.2017 20:00

Squating

existuje všude ve světě. Nevyužitá nemovitost si prostě, dokud ještě jakžtakž stojí, najde své uživatele. Naopak dlouhodobé neužívaná budova, zpravidla bez údržby, chátrá a rychle se mění v adepta na bouračku (ostatně to někdy je i cílem "majitelů") a stávají s ostudou města. I v Praze je takových budov hodně a jejich majiteli mimo spekulantů s nemovitostmi jsou i "renomovaní" majitelé, třeba Magistrát HMP. Ten po přestěhování do pronajatého Škodova paláce před více než 10 lety ponechal cenné stávající vlastní budovy v okolí Staroměstského náměstí ležet ladem. V podobných případech poděkujme sqautterům - alespoň vrhnou světlo na špatné hospodářství majitelů.

M. Prokop 2.2.2017 18:15

Melouni nepřekvapili

a Kašpárek konec konců také ne.

Copak tihle socialisti mohou něco nechat jen tak lidem, bez různých sociálních inženýrství?

O. Horák 2.2.2017 16:58

A co rovnou zabavování objektů

a jejich předání neziskovkám? A jako třešinku na dortu by za tu nemovitost stále platil daně předchozí majitel.

Protože jinak bych na budovy obsazené Melouny vydal povolení o volném lovu paintbolovkou a z příspěvků vybraných na loveckých lístcích hradil NGO pro podporu a rozvoj paintaballu.

P. Vaňura 2.2.2017 15:45

V roce 1959 byl minimální důchod 180 Kčs měsíčně,

z toho se třeba nájem v bytě s ústředním topením nezaplatil. Jistě, 1l méka stál 1,9 Kčs, houska 0,52 Kčs, rychlík Praha Brno 55 Kčs, pivo 1,20 Kčs, vepřová konzerva tuším 450 g 11,5 Kčs, sýr 227 g 7,2 Kčs.

Ale existovali lidé, kteří neměli vůbec žádný dúchod, prý, ať se o ně postarají děti! Týkalo se to hlavně rolníků.

P. Vaňura 2.2.2017 15:39

Přesně tak! Buď pracovali, nebo je zavřeli! Jistě, některé

podniky nabízely i ubytování v podnikové ubytovně pro třech lidech na pokoji. Takže vlastně každý byl "zajištěn," v nejhorším v tom kriminále.

Dělo se třeba i to, že někoho vyhodili z práce a pokud se začal soudit o neplatnost výpovědi, udali ho pro "příživnictví."

P. Vaňura 2.2.2017 15:33

Musíte mít správnou barvu kůže, pak máte nárok na

všechno!

P. Vaňura 2.2.2017 15:31

Takže já reálný socialismus pamatuji a tak vím, že

ZDALEKA NE VŠECHNY děti si mohly dovolit školní pobyt na horách či jiné podobné akce! Volba důchodců ohledně léků byla horší i lepší, jak se to vezme, protože léky byly buď zadarmo nebo pouze na černém trhu. K černému trhu počítám také úplatky ve zdravotnictví.

Už jsem tady popisoval vícekrát scénu z jedné nemocniční lékárny, kde lékárnice řekla nemocnému toto: "Ten lék si sehnal doktor X a jej mohu vydat jen na recept, podepsaný doktorem X." Kromě toho, že lékaři měli finanční limit na pacienta, tak jako dnes, existovala spousta léků které byly výslovně na příděl. Lékař mi předepsal dvě krabičky léku z "devizové" Jugoslávie a pak vytáhl blok a tam si u příslušného léku zaškrtl dvě políčka. Obecně neplatilo, že by si nemocnice mohla nakoupit za přidělení peníze co chtěla, fungovalo tady přídělové hospodářství na kde co, ovlivněné i situací v lido-demo.

A. Alda 2.2.2017 15:05

A vyzkoušela jste si to v praxi?

Teorie je pěkná věc, ale pokus o její verifikaci praxí mnohého probudí.

A. Alda 2.2.2017 15:04

Lžete.

Důchodci měli jen půl hovna.

J. Schwarz 2.2.2017 13:50

K té legalizaci

squattingu - co by to jako znamenalo? A copak squattery se stávají nějací bezdomovci? Kdepak, jsou to "alternativci", flinkové vydávající se za neortodoxní umělce, anarchisti a levičáci co chtějí "žít v komuně"... A squatting je více méně "legální" už dnes, neznám případ kdy by squatteři skončili ve vězení za prosté obsazení cizího, momentálně nevyužívaného majetku. Dokonce ani když majitel přivolá Policii a squatteři kladou odpor se nic neděje. Co mohou mít "zelení" svou iniciativou na mysli? Už mne napadá leda stav, kdy by se squatteři stali "novými majiteli" a nikdo by je odtam nedostal. Až do změny vlády a pošahaného "zákona".

P. Vaňura 2.2.2017 13:50

Máte, samozřejmě, pravdu

Za komunistů bylo povinné ručení jednotně 144 Kč za rok. ALE mnoho věcí se z toho neplatilo a takové platby, jako se dějí dnes by byly tehdy fakticky nedobytné a tak je také nešlo dost dobře uložit.

Na povinném ručení se dnes pakují především advokáti!

P. Vaňura 2.2.2017 13:46

No, ono se socialistům dost úspěšně daří

namluvit, že jim něco dávají, ačkoliv jim ve skutečnosti berou! To co popisujete, by mohlo položit nejen vládu, ale i režim!

J. Schwarz 2.2.2017 13:44

Re: Daň ze zdaněného.

Z auta se už daň platí, je to "povinné ručení", které má všechny znaky daně. Proč by jinak platil majitel silného vozu větší daň než z vozu slabého? Hrozí snad, že způsobí druhým větší škodu? Zramovat druhému Ferrari dokážu i s žebřiňákem.

P. Ryšavý 2.2.2017 13:30

Re: Daň ze zdaněného.

Všichni budou šťastní, máš peníze, zaplať, máš auto, zaplať, máš mobil, zaplať, máš počítač, zaplať. Co na tom, že jsi si to koupil ze zdaněných peněz.

P. Ryšavý 2.2.2017 13:29

Daň ze zdaněného.

Daň z nemovitostí a daň z půdy je daň z již zdaněného majetku. Navrhuji tedy aby se platila daň z veškerého majetku, aby to bylo spravedlivé a aby postupně přímou úměrou všichni zchudli. Proč se nemohou platit daně pouze ze zisku?

M. Moravcová 2.2.2017 12:47

Re: Také bych měl žhavého favorita do té ankety:

co je to za blbost? Dneska dostane chudý sociální dávku na nájem i na školu v přírodě. Musí ale splnit nějaké podmínky. A to je pro mnohé problém morální, ne sociální. A od toho zase máme ty sociální pracovníky, aby tohle všechno ohlídali.

M. Moravcová 2.2.2017 12:45

Re: spousta bezdomovců tam nejde právě proto

přesně tak.

M. Moravcová 2.2.2017 12:44

To je kravina:

"Šéf zelených i ministr vnitra svorně navrhují: ať vezme právo do svých rukou lid. A vy, kteří se pohybujete na hraně zákonů, bojte se krom policie a soudů i improvizovaných strážců zákona". To je kravina, co píšete ještě větší, než co říká Stropnický. Lidi mají hlavu a mozek, a vy z nich děláte nebo chcete dělat nemyslící násilnické stádo. Nikdo zdravě myslící nebere zákon do svých rukou, pouze bude a chce sebe, své blízké a svůj majetek bránit. Policie nás neochrání ani náhodou i přes miliardy do ní nalité. Demonstrace policajtů se samopaly je jen divadlo a kulisy.

S. Donát 2.2.2017 11:28

Re: Také bych měl žhavého favorita do té ankety:

Já vím, není. Jeden pokus stačil. Výsledkem bylo, že všichni měli hovno. Důchodci dvě.

Z. Čábelka 2.2.2017 11:15

Re: Volí je debilové

Ano, je to děsivá vizitka Němců. Ten fašismus ve všech podobách je prostě neustále fascinuje!

J. Schwarz 2.2.2017 10:24

To máte tak -

kde jsou přísné standardy, přísné bezpečnostní a hygienické předpisy, tam je bydlení drahé a existuje víc bezdomovců. Tam, kde si jeden může postavit obydlí podle svých možností i kdyby to měla být jen bouda z dřevotřísky, bude bezdomovců míň.

Z. Lapil 2.2.2017 10:16

Re: Také bych měl žhavého favorita do té ankety:

Tak nevím, jestli je zrovna komunismus (dobrá, tak reálný socialismus) způsob, jak učinit důchodce bohatými. Místo velkých řečí doporučím krátkou písničku. Na youtube se najde jako: "Kryl důchodce".

Skoro bych řekl, že komunismus má naopak tu vlastnost, že bohatým majetek sebere, takže na rozdávání pak nemá VŮBEC nikdo.

P. Lenc 2.2.2017 9:45

Re: PROBOHA !

Naprosto přesné paní Kanioková.Za "hodných" komunistů se "bezdomovcům" říkalo individua štítící se práce, dnes to jsou "sociálně vyloučení občané".

J. Hajský 2.2.2017 9:42

Také bych měl žhavého favorita do té ankety:

Kapitalismus produkuje miliardáře ale také rodiny, které se rozhodují, zda raději zaplatí nájem nebo koupí dětem vybavení na školní pobyt na horách. nebo také důchodce, kteří se rozhodují, zda si koupí jídlo nebo léky.

Lékem, aby nás příští generace nepovažovaly za psychopaty je rovnostářství neboli komunismus. Chceme ho, nebo budeme raději za psychopaty?

M. Malovec 2.2.2017 9:34

Re: Volí je debilové

Zelení byli založeni jako úschovna komunistů, kteří chtěli dál vládnout aniž by tušili, že lepší je zůstat v matičce KSČ. Proto jsou nevolitelní.

J. Tachovský 2.2.2017 9:00

Zeleni jsou levicaci stejne jako komunisti

Akorat, ze komunisti jakoze chrani zajmy delniku (kterym to je uplne jedno), kdezto zeleni jakoze chrani zajmy brouku (kteri o tom ani nevi).

R. Gramblička 2.2.2017 8:42

Re: Volí je debilové

Nooo, třeba západně od našich hranic je debilů požehnaně, vezmeme-li v úvahu tamější preference zelených a absolutní počet jejich voličů