28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Spravedlnost dle soudruha Kováčika

Soudruh Kováčik - komunista - v Otázkách Václava Moravce usoudil, že pokud se ANO a ČSSD nepřidají k zákonu o zdanění tzv. „církevních náhrad“, tak jeho strana nepodpoří vznik vlády.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Rastislav 5.6.2018 14:31

Kdo je kdo

Zloděj, když je chycen, musí nakradené vrátit; je potrestán, často zavřen. KSČ musela taky vrátit nakradené, ale potrestána nebyla. Přidala na konci svého názvu jen písmeno M a KSČM se nyní chová, jako by nic neukradla, a přichází opět s požadavkem, co za toleranci vlády ANO a ČSSD chce.

Její předchozí argument, že restituovaný majetek nebyl církví, ale panovníka, který jej dal církvím jen jako léno, byl vyvrácen. Majetek se v restituci vrací jen tomu, kdo je řádně zapsaný v pozemkových knihách na majitele tj. farám, klášterům, kapitulám,... Proto KSČM přichází s jiným argumentem, a to s nestandardním oceněním ukradeného církevního majetku, který už nelze vrátit. Tvrdí, že vypočítané finanční vyrovnání je nadhodnocené, že je to příjem církví, který by měl být zdaněn a že to dluží svým voličům.

KSČM i jim podobní neberou v úvahu ani 3 odborné posudky právnických fakult a posudek ústavního soudu. Ti správnost výpočtu restitucí nezpochybňují, a vidí v nich i potřebný nástroj financování odluky církve od státu.

Ano, za těch pět let od přijetí restitučního zákona církví se hodně změnilo, ale lidé zůstali stejní. My jen lépe vidíme, kdo je kdo a zda platí, že vrána k vráně sedá a zloděj se zlodějem hlasuje.

J. Kulheim 5.6.2018 14:39

Re: Kdo je kdo

Je dobře, že se bude církev o svůj majetek starat. Pokud by majetek zůstal "státu" tak by ho rozkradli potomci těch, kteří okradli všechny občany v padesátých letech.

M. Pesat 5.6.2018 16:13

Re: Kdo je kdo

Cirkev je predevsim parazit, zbytecny meziclanek mezi vericimi a tzv.soudruhem bohem. Jenom IDIOT prijme farare/instituci ktera zastupuje soudruha boha na zemi. Stejne tak, pokud chci delat socialno, potom dost dobre nechapu proc je k tomu nutny soudruh buh/cirkev. Nemocnice ci dum socialnich sluzeb/skola funguje uplne stejne pokud jsou statni/verejne nebo kdyz je provozuji cirkve. O skandalech knezi/cirkve v Polsku ctu v polskych novinach kazdou chvili.

Cest :-)

J. Kulheim 5.6.2018 17:22

Re: Kdo je kdo

Vám je po tom jestli někdo věří v Boha nebo nevěří veliké lejno. Skandály círve jsou proti hrůzám, ketré přinesla komunistická ideologie, nic. Ten kdo činí zlo ve jménu kohokoliv by měl za své činy nést odpovědnost.

Vy také v něco věříte. Řekl bych že ve svou neomylnost.

M. Rastislav 5.6.2018 17:24

Re: Kdo je kdo

Napsal jsem, že ukradený majetek má být vrácen majiteli, který je zapsán v pozemkových knihách a pokud nelze majetek vrátit, je třeba ho správně finančně ocenit a peníze okradenému předat. Nic víc.

Jestli je okradený parazit, nebo se mi nelíbí z jakéhokoliv důvodu, neznamená to, že ho mohu beztrestně okrást a nic mu nedat. Možná jsem nepochopil, co jste chtěl říci; omlouvám se.