1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Michl 22.7.2011 21:37

Tak to vidíš zakuklený bolševiku,

zase ti to nevyšlo. A on ho Pospíšil přeci jen odvolal.  

Z. Bureš 22.7.2011 17:01

Asi takto :

Za hory, za doly - oranžové parohy, ty se tu pasou - zatímco Jyříka jeskyňky do tenat ČSNS nesou . . . . .

J. Krejčí 22.7.2011 16:51

Už jsme se dočkali pane autore, ale

dá se předpokládat, že Rampula se bude do nekonečna odvolávat.

B. Pauk 22.7.2011 11:35

Kde jsou kořeny justice a legislativy?

Přece v parlamentu. Co je zdrojem parlamentu a kdo jej tvoří a jakým algoritmem? Přemýšlejte a hledejte řešení - nikoli další lamentace.

 http://www.seaplanet.eu/index.php/souvislosti/organizace-spolenosti/324-pravni-stat-je-spoluvlastnictvi-oban-nikoliv-koist-politik

P. Fiala 22.7.2011 11:24

Justice = Spravedlnost

Základním jsou v "Justici-Spravedlnosti" - právní texty, jejich "výklad" a její vymáhání. Někdy mám dojem, že asi tak dvě stovky lidí utvářejících "právní texty" jsou spíše otroky mluvnickými nežli otroky "práva" jako takového.

Chtělo by to velmi důkladnou debatu, zda realita současných lidských vztahů, politických, kulturních a ekonomických ještě odpovídá "sestavovaným textům". Kde jsou ti lidé s právním vzděláním, že je možné stále vykrádat: státní majetek, či okrádat státem některé občany či instituce (restituce), či okrádat občany zvyšováním všelijakých daní, či bankrotem bank, či zvyšováním DPH, atd.. Nehledě na "přerozdělování" celkového vspolečně vytvářeného "bohatství". Doposud vše bylo v moci tří politických stran: ODS, ČSSD, KSČM.

V. Běhal 22.7.2011 6:25

My držíme celou justici

Dokud bude ODS držet celou justici, pak není naděje na nějakou změnu. Policie, státní zástupci a soudci mohou beztrestně porušovat zákony, obviňovat nevinné lidi a jsou za to povyšováni. Ministr Pospíšil stojí v čele této justiční mafie a zkorumpovaní novináři  jeho počínáí podporují. Nepohodlné státní zástupce, jako byla Vesecká, likvidují. Nežijeme v právním státě.

R. Sedláček 23.7.2011 14:34

Re: My držíme celou justici

Pokud budou mudrovat lidi jako vy, bude to tady pořád horší a horší. Místo skutečnosti si vyberete barvičku a proti té jdete hlava nehlava. Možná jste si nečetl seznam aktivních soudců se členstvím v KSČ(M), Možná jste si nevšiml, že bývalí komunisté jsou bohatě zastoupeni v ústavním soudu a že mu předsedá Rychetský ČSSD. Mimochodem, na Veseckou nejvíce útočila ČSSD kvůli kauze Čunek a docela dobře ji profesně odrovnala. Ona vámi deklarovaná ODS se ji snažila držet ve funkci, co to šlo - hňupe.