27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Spojování pravice

Ihned po volbách na mě začaly na facebooku, ale i v mnohých komentářích vykukovat výzvy ke spojování pravicových stran od Pirátů až k ODS. Vynikající filosof a ex-politik Daniel Kroupa argumentuje ve svém textu nutností čelit nástupu stran s jedním tématem nebo s jedním vůdcem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Těhanová 27.10.2017 8:04

Re: Dnes sklizime plody minule prace ODS, velkych koalic s CSSD

Rozdrobení pravice spíš způsobil Kalousek tím, že chtěl být prvním na pravici, a proto před 2 minulýma volbama systematicky okopával kotníky ODS. Ztratila tím celá pravice.

V. Klepetko 27.10.2017 7:47

Re: Srandovní

Takto se pravice spojovala i na Slovensku :-((

V. Klepetko 27.10.2017 7:44

Re: Souhlas s autorem: ZNIČIT proevropskou pravici!

Místopředsedkyně TOP09 Jitka Chalánková, 26/10/2017:

"Konzervativec musí mít jasno. Ano, mohou v rámci jedné strany existovat i liberální proudy, ale nesmějí podporovat kroky poškozující svobodu a práva jednotlivců a většiny; pak nejde o liberalismus, ale o agresivní levici."

Takže - je TOP09 stranou městských liberálů, pro které ne tváří strny Dominik Feri, nebo je to strana se silným konzervativním proudem? To nikdo neví. Nemá ani věrohodné vůdce, ani jasno v základních věcech svého směřování. Myslím, že by bylo rozumné a dobré, kdyby se tento podivný kočkopes zrušil - liberálové se najdou u Pirátů a konzervativci v ODS.

Když chce někdo integrovat pravici mohl by začít tím, že se nějak zaintegruje sám, aby bylo jasné kam patří...

P. Švejnoch 27.10.2017 7:40

Re: Souhlas s autorem: ZNIČIT proevropskou pravici!

Vás už dlouho nezabanovali, že, bratře Žižko XXX...?

P. Švejnoch 27.10.2017 7:39

Srandovní

ODS získala 11,5% hlasů. To, řekněme si upřímně, není Bůh ví co. A dodal bych, že ještě k tomu těch 11,5% získala zejména díky příznivé konstelaci hvězd, směru větru a dalších proměnných, které sama nemohla nijak ovlivnit - a hlavně nijak neovlivňovala a neovlivnila.

Ovšem pan Perlín se cítí jakýmsi "pravicovým vítězem voleb" či snad dokonce "hegemonem na pravici", a už má obavu z toho, že "by se musel podvolit lídrovi strany B".

To je k uzoufání.

L. Bystrý 27.10.2017 5:40

Souhlas s autorem: ZNIČIT proevropskou pravici!

Radim Perlín je sice pouze komunální činovník ODS, ale má před sebou HVĚZDNOU kariéru – má totiž SPRÁVNÉ názory. Ano, s takovými názory, převzatými snad přímo z úst Otce zakladatele ODS, jednoho z našich národních Vůdců Václava Klause staršího, může R. Perlín udělat kariéru jak v ANO, tak v SPD.

Ano, TOP 09 je nutno zničit, jako všechny ostatní proevropské pravicové partaje. Ano, liberální demokracie je přežilá, už celá desetiletí. Ano, kapitalismus a demokracie kolem sebe kope jako chcípající kobyla, v marné snaze o oddálení nevyhnutelného konce.

A v takové situaci chtějí „topáci“ hájit ODPORNÉ dílo Havla a Schwarzenberga: Chtějí udržet naši vlast v Evropě, pod okupací EU a NATO!!! Není divu, že náš vzdělaný a svobodomyslný západoasijský národ takovou šílenou politiku BYTOSTNĚ odmítá.

Proto by měli šéfové ODS poradit svým voličům, VELICE DŮRAZNĚ, aby příště volili rovnou ANO. Až náš Vůdce Babiš dostane 99,9% procent hlasů, tak naše cesta zpět bude rychlejší, lepší a radostnější.

Na shledanou v lepších časech, po osvobození naší vlasti od okupace EU a NATO!

T. Pansky 27.10.2017 3:28

Dnes sklizime plody minule prace ODS, velkych koalic s CSSD

("opozicni smlouva", "urednicka vlada", ...) ODS tak rozvarila pravici, ze jen blazen by neco mohl od ODS ocekavat. Petr Necas byl pouze obetnim berankem, ktery to odskakal.