19.3.2024 | Svátek má Josef


Diskuse k článku

POLITIKA: SPD trpí lidskou a myšlenkovou prázdnotou

Okamurovská partaj nasazuje do komunálních voleb neschopné kandidáty a sází na neoblíbenost vlády. Nabízí zboží mizerné kvality a chce, aby si je lidé bezmyšlenkovitě kupovali.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Vaněk 23.9.2022 19:05

Dohledejte si data z ČSÚ, MFČR, MPSV..., a porovnejte realitu s vámi odposlouchanými nesmysly, kterými vás sametová zlodějská Chátra sedm sedm krmí už dvaatřicet let.

P. Hák 23.9.2022 6:34

Ano, je to výkon - od ODS a spol. Jak už napsal tuším Vidlák, ODS a další pětikoaliční strany to dopracovaly k tomu, že kdejaký exot je přijatelnější než oni. Po necelém roce vládnutí.

To se ještě žádné vládě u nás nepovedlo.

J. Novák 23.9.2022 7:16

:-)

J. Jurax 23.9.2022 10:54

No, přiznejme si spravedlivě, tahle vláda získala stát rozdrbaný po covidu, masivně zadlužený, s rozjetou inflací a zdražováním všeho, s krizí bytovou, s nabíhající energetickou krizí způsobenou zelenými magory zvenčí z EU a Německa, jakož i tuzemska a samozřejmě politikou těch před nimi a umocněnou válkou na Ukrajině do netušených rozměrů. Za těchto okolnosti by žádná vláda netrhala rekordy v popularitě; a tahle nazelenalá eurohujerná účelově slepená pětikolka, ač teď rozdává na všechny strany, je holt zákonitě nepopulární taky.

P. Hák 23.9.2022 15:13

Masívní zadlužení - chápu, jen nemuseli ještě přidávat zběsilými nákupy toho nejdražšího, co je na zbrojním trhu k mání a nesystémovými kroky v energetice.

Inflace, zdražování - neudělali proti tomu nic.

Po covidu - ostatní státy byly taky.

Bytová krize běží roky, tu zdědil i Babiš, nikdo jej kvůli tomu neomlouval.

Green Deal - já myslel, že je to pro vládu "šance". Co EU činí, přece správně činí.

Co UŽITEČNÉHO udělali? Zatím jen vysílají signály, zavádějí cenzuru a politickou policii, šlapou na plyn v destrukci školství, urážejí nesouhlasící a nejradši by rozpoutali světovou válku.

J. Jurax 23.9.2022 16:22

S tím zbrojením je to otázka na dlouho; já za sebe mám dozbrojení naší armády za potřebné. Nesystémové kroky v energetice nesporně; nicméně Fiala už, arciť jen hubou, zahájil dostavbu Dukovan ;-D

Inflace a zdražování - s tim toho vláda nemůže nic moc dělat :-/

Po covidu byly jistě i ostatní státy, to ovšem nemaže jeho následky :-P

Ano, bytová krize běží roky; zde vlády měly tlačit na přebujelou legislativu brzdící výstavbu a stavět sociální byty v režii státu; nečinily tak desetiletí a ta současná ovšem nečiní taky ;-(

Green Deal - tahle vláda je nazelenalá, eurohujerná, tam nic samozřejmě nic dobrého nečekejme ;-€

A co užitečného udělali - to nevím, snad jen to zajištění dodávek zkapalněného plynu, pokud ovšem je to zásluha vlády. A podpora Ukrajiny ie po mém soudu záslužná.

P. Hák 23.9.2022 20:01

K tomu zbrojení - samozřejmě je otázka, co chceme. Pokud vláda nelže a opravdu máme mít F-35 na obranu, tak se dalo dost ušetřit a koupit letadla, která jsou skutečně určená na PVOS. Samozřejmě americká, nejdůležitější kritérium by tedy bylo splněno. Zrovna tak si nejsem jist, zda rekonstrukce starých Leopardů bude výhodná. Celkově jde evidentně o politická, nikoli odborná rozhodnutí. Už to zdůvodňování F-35 nějakým klubem, první ligou a že bude slušet... Tak nevím, zda jde o fotbal nebo prodejnu textilu.

Co se týká Dukovan, 5K se velmi angažovala, aby se zablokovalo nejvýhodnější řešení. Jasně, dneska už by to nešlo, ale tehdy to ještě nevěděli. Pokud to ještě zkusí v rámci nějaké vazby nacpat Westinghousu, nasadí tomu korunu. Francouzi jsou sice šíleně pomalí, ale aspoň to umějí.

Ta ostatní kritéria - oni měli spoustu keců, jak to umějí líp a co všechno zlepší a jak jsou ti slušní. Logicky je na nich, aby to dokázali. Zatím dokazují spíš opak.

J. Jurax 24.9.2022 0:10

S těmi letadly - na trhu jsou Gripeny E, teoreticky pak Dassault Rafale a Eurofighter Typhoon. Pak americký Boeing F/A-18E/F Super Hornet a obstarožní repasované McDonnell Douglas F/A-18 Hornet, General Dynamics F-16 Fighting Falcon a snad ještě McDonnell Douglas F-15 Eaglem.

No a pak Lockheed Martin F-35 Lightning II ve verzi A. Je drahý na koupi i provoz, ale ze všech nejnovější a nejmodernější s perspektivou čtyřicetileté, možná i delší služby.

Víc toho reálně není, přičemž prakticky a reálně je diskuze mezi Gripenem a F-35.

Vyberte si.

A Leopardy - získali bychom starší repasované 2A4 a pak koupili nové 2A7. Reálně bychom si mohli vybírat mezi francouzskými Leclercy, americkými Abramsy a britskými Challengery 2. A snad ještě4 jihokorejskými K2 Black Panther a italskými C1 Ariete. Izraelská Merkava IV se pro středoevropské válčiště moc nehodí a vic toho už není. Zastaralé T-72 byť jakkoliv modernizované už opravdu nejsou perspektivní; i ty repasované Leopardy jsou kvalitativně výrazný krok vpřed.

P. Hák 24.9.2022 7:54

Jak jsem řekl, kritérium pro současnou vládu bylo zřejmě jediné - musí to být americké... teda doufám, snad tam nebylo ještě "a co nejdražší". Jistě že je F-35 nejnovější. Co bude za 40 let při dnešním překotném vývoji nikdo neví. Provoz je ale hlavně strašlivě drahý... Slováci kupují F-16.

Podstatné ale je, na co konkrétně je potřebujeme. Chceme bránit svůj vzdušný prostor, nebo útočit?

U tanků jde o to, že podle českých mainstreamových zdrojů se má nechat jen věž bez kanónu. Kolik to bude stát? Oficiální odhad je samozřejmě třeba vynásobit dvěma. A pak stejně budeme kupovat ty nové.

Je jasné, že se musí koupit Leo. Je to dané politicky (zakázku na letadla dostanou Američané, na tanky tudíž musí Němci) a Leo je jistě kvalitní tank. Ale ten repas... já nevím.

J. Pankovic 23.9.2022 12:17

R^R^

K. Gaman 23.9.2022 2:24

No zkuste brát vážně člověka, který napíše: "...zakrývá neschopnost vlastních kandidátů působit úspěšně v z a s t u- p i t e l s t e v měst a obcí."

S. Ševeček 23.9.2022 2:23

Komunální volby budou vládnoucí Bandou Pěti a mediokraty zneužity jako potvrzení správnosti ničení Česka na státní úrovni. Opět sliby o Změně se starými valachy a novými mladými UI. Nepomůže výměna žárovek, když nejde proud.

Na velkých městech se mafie udrží s poukazem nato, co vše "vybudovali" ... za peníze Lidu ovšem.

Na dědinách si lidi zvolí ty své. To jedině platí.

/všechny kandidátky do komunálek spálím v kamnech, jen senátora vyberu - pro úplnost mé pozice.

B. Bublina2 23.9.2022 0:50

To je ale blábol...sám sobě něco Ziegler namluvil a teď chce, abychom mu to pochválili..nas..rat Zieglere..;-D

V. Vlk St 23.9.2022 0:08

Stačilo by napsat, že nesnášíte Okamuru a bylo by. Já ho nevolím, a neznám jmenovanou. Ale když se podívám na kandidátky stran v Praze, tak nad mnoha jmény bych rovnou zvracel.

O. Zuckerová 23.9.2022 2:42

Tak jsem tady před čtvrthodinou napsala, že já Okamuru volím (vědouc, že na sebe přivolám hodně sršňů), a vida, už během psaní se příspěvek -jistě sám od sebe - vypařil. Tak znovu: nesouhlasím sice s jeho názory na církevní restituce, (možná jeden z důvodů sporu mezi bratry), ale oslovuje mne jeho realistický pohled na dnešní situaci a pocit sounáležitosti s lidmi. Jsem přesvědčena, že tento lídr by určitě neudělal tak arogantní gesto na občany, sužované obavami o budoucí existenci , jaké udělala naše vláda organizací opulentní žranice na Vltavě, aby se pochlubila eurokámošům. jak si jich považujeme a jak se tu (skoro všichni... nebo ne?) máme. Kritizuje konkrétně a adresně. To se ovšem v této zemi moc nedělá.

J. Krásenský 23.9.2022 3:49

R^

D. Uhlár 23.9.2022 5:30

R^

Jen bych dodal, že Okamura jistě není svatý spasitel, ale jsem si jist, že by nebyl zalezlý v euroanálech až po lem ponožek, jako je kolaborant a eurohujer profesor Mlčoch.

J. Novák 23.9.2022 7:22

Ten termín euroanál je perfektní.

R. Langer 23.9.2022 5:31

R^