19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

POLITIKA: Soud místo šibenice

Veřejnost oprávněně projevuje rostoucí nespokojenost s úrovní vládnutí. Ztrácí důvěru v zavedené politické strany, které zjevně neznají recept na vyvedení země ze současných hospodářských potíží, jenž by se obešel bez bolestivých zásahů do životní úrovně zejména sociálně slabších vrstev.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 10.4.2012 14:08

Není to první "demokratický" politický proces u nás

Mnohem dříve byl proces s Jaroslavem Líznerem, který byl nevinně odsouzen po křivém svědectví a policejní provokaci v rámci útoku na kupónovou privatizaci.

http://www.euro.cz/detail.jsp?id=107971

Před mediální popravou (prý kradl na západě lžičky, chtěl získat materiály původně na V. Havla, opraveno na materiály o privatizovaných podnicích (které vůbec jako uznávaný znalec nepotřeboval) změněno na snahu získat materiály o svém nezákonném sledování policii - od na něj nasazeného estbáckého grazla Walise) a obavou ze soudní zvůle (nebyl zcela zproštěn špíny od Walise) uprchl i do té doby bezúhonný V. Kožený. Když uvážíme, že v té době byl komunistickými strukturami v policii i v soudech zběsile stíhán i zcela nevinný V. Hučín, tak se mu vůbec nedivím. V. K. byl touto sprostou štvanicí oloupen o několik miliard a jestli se pak mstil (hojil), to už je úplně jiná story.

T. Pansky 9.4.2012 18:13

Autora si vazim ... dnes se ale hrube myli. Jak?

"Stane se ale přelomovým, dá-li žalobkyni za pravdu v názoru, že stát má právo nástroji trestního práva zasahovat do vnitřního života politických stran." Paklize si strany rozhoduji o tom, kdo jake nosi kosile, je to stranicka vec. Paklize je ale u poslancu vynucovano to, jak rozhoduji o vecech verejnych, neni to vec dotycne strany, je to vec verejna. Paklize pripustime, aby byli voleni zastupci v parlamentu takto ovlivnovani, jsme na nejlepsi ceste k jakesi totalitni pseudo-demokracie. Vzpominate si na podpisy, kterymi se poslanci VV museli sveho casu zavazovat k poslusnosti? Uz tehdy jsem se zde na Psu postavil proti tomuto chapani parlamentni demokracie. Jak je videt, rizeni VV slo jeste dale. ... Opet zduraznuji, dnes se pan Jemelik hrube myli. Osobne podobne praktiky pouzivane VV do parlamentu nechci. top00625top@live.com

I. Kudrnová 9.4.2012 16:16

Soud místo šibenice

Už se někdo pozastavil nad tím, že naše životy určuje pár  zvláštních lidí? Pan Kalousek, ten co si dovoluje to je snad jen tím, že možná  začal tak před rokem abstinovat a má velké absťáky a VV které se mu připletly do cesty tak šíleně uráží. Pan Nečas to nevidí, nebo nečte, co si pan Kalousek dovoluje a to nemluvím  o knížeti, Souvislou větu nedá dohromady. To není drb , ale toto my vidíme v televizi, uráží nás a ještě by  chtěl být náš prezident? Prosím Vás Kristeježíši koho toto napadlo. Snad jenom pana Kalouska v  té jeho těžké  době. Já si myslím, že už by  pan Kalousek  a  ta  jeho mašinérie  TOP 09  už by měla dát pokoj. Všem a v první řade VV. A nemyslete si, lidi VV budou volit a ne že ne.

 Ty soudy co vyvolali s  VV nejsou normální a nutně mně připomínají  soudy, které se vedly v 50 letech. Naši soudci už zapomněli co to bylo?   Mám pocit, že kráčíme k  soudnímu  a policejnímu  státu vedený panem Kalouskem,  knížetem  a panem  Gazdíkem. Soudcům po 90. se nic nestalo,  zůstali díky panu Havlovi  všichni tak, jak soudili  a nyní nám ukazují co už si zase mohou dovolit. Začala to paní Brožová a paní   Benešová,  A soudci,  státní zástupci atd.  zjistili, co si všechno  mohou dovolit. A zkouší to.  Další 50 léta.  

L. Palán 9.4.2012 13:55

trestný čin se nemá trestat?

ano, ale ať je to zneužití soudy jaké chce nebo není, to je věc druhá. Prostě v případě, že dojde ke spáchání jakéhokoli trestného činu, neexistuje nic takového jako jako jsou vnitrostanické nebo vnitrofiremní nebo vnitrorodinné záležitosti. Pokud by se tolerovaly trestné činy jenom proto, že jde přeci o soukromou záležitost, tak můžeme celý trestní zákoník zabalit.

I. stihelova 9.4.2012 11:36

Clanek je dobry.

Ale me nikdo nepresvedci, ze cely ten cirkus neodpalilo bartovo slapnuti na kuri oko nekterym az moc vlivnym firmam. A jiz to jelo. Kazdy ma nekde kazdyho. Jak rikal jeden muj pritel, "Neni dulezite mit penize, ale spravne styky".

M. Kosejk 9.4.2012 18:39

Re: Clanek je dobry.

Když vás nikdo nepřesvědčí, tak nepřesvědčí. Ale uvařili si to sami. Škárka - bývalý předseda VV - neunesl, že mu Bárta sebra stranu. A Kočí je Kočí, husa, která si myslela, že má na velkou politiku. A Bárta se nemůže divit, že to s VV dopadlo, jak to dopadlo, protože takhle se politika nedělá. 

M. Kosejk 9.4.2012 10:19

no jo...

Celou dobu říkám, že tohle nemělo skončit u soudu. Tohle je spíš materiál vhodný pro hlavy voličů. Ale nevhodný materiál pro trestní řízení. Ale druhou věcí je, že neznám jediného člověka, který by ten soud bral vážně. Mně stačil už jen ten obchodní plán ABL na infiltraci do politiky prostřednictvím VV (který Bárta nikdy nepopřel). A fakt, že Bárta rozdával poslancům peníze za loajalitu ke své osobě - i když nebyl ve vedení VV. A je už fuk, jestli to byly půjčky, či jestli to bylo trestné. 

A taky bych chtěl říct, že Kočí a Škárku do sněmovny přivedly VV - a tedy jen tato strana má za jejich chování odpovědnost.

D. Polanský 9.4.2012 8:24

Kvalifikovaný rozbor současného stavu společnosti u nás,

ale nejsou vyvozeny konsekvence, k čemu to povede. To bych čekal v posledním odstavci. Možná že tento systém může fungovat dlouhodobě. Řím také upadal 500 let. To že občas dojde k finančnímu krachu, v důsledku státního dluhu, nemusí vadit. Tím přijdou o úspory především lidé, co poctivě spořily a jedeme dál.  Boháči také pobrečí, že také o něco došli, ale v podstatě budou na tom lépe než předtím, neboť za naloupené peníze nakoupili pozemky, nemovitosti, investovali je do perspektivních oborů atd.

Takže autor mě zatím kritickým tónem nepřesvědčil. Je příliš levný.

J. Kadeřábek 9.4.2012 11:00

Re: Kvalifikovaný rozbor současného stavu společnosti u nás,

tak odlišný od výplodů námezdních dělníků novin. Ovšem autor se v jedné věci mýlí. Nejde o o první proces zaměřený na likvidaci politické strany. Co Čunkiáda? Ta má to prvenství. Pan Jemelík často věci popisuje dík hlubších znalostí daných témat a nevytváří vlastní teorie k čemu to povede. To nakonec život ukáže.