23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Patrik 5.6.2008 17:11

Re: Re: A propagandista Bartoň štve proti odborářům.

To by mě frajeřizajímalo,kolik z vás je státních úředníků a nebo zaměstnanců nějaké firmy.Zadarmo internet a v pracovní době se flákat,ale pánové nejsme u komunistů.Vy dokážete o práci jenom žvanit.

Pejzlerka 5.6.2008 21:38

Re: Re: Re: A propagandista Bartoň štve proti odborářům.

Pokud  je  řeč  o  flákání  v  pracovní  době,  tak  tady  lze,  jako  exemplární   příklad,   jmenovat  moravského  ,  dílem  politologa,  dílem   Nostrodámuse   (umí   i  hulvátsky  nadávat),  populárního,  oblíbeného,  Juru  Juraxe.  Včera,  po  domluvě,  byl  zticha,  dnes  to  opět  na  Nev.  psu,  tento  pán, dle  jeho  vizitky  zaměstnanec ?!,    opět "rozbalil". Chudák  jeho zaměstnavatel,  tomu  tímto  vyjadřuji  upřímnou  soustrast.

Jan Hus 6.6.2008 0:02

Re: Re: A propagandista Bartoň štve proti odborářům.

A to mají naletět vám a tomu vašemu slabomyslnému štvaní ?Ne,nejsme tak blbí,jako vy jste

chytrej,a Štech dělá to,co mu patří k funkci. Nelííbí se vám to,že jo ? Komu tady jde o lidi ?

Snad Tupolánkovi ?Jenomže se to přestává dařit,a tak jste z toho celí nervózní, procenta jdou

dolů a bude ještě hůř pro modré ptáky.

whaler 5.6.2008 13:07

jaký je rozdíl

mezi lázněmi Poděbrady a odborama? Poděbrady jsou na srdce a odbory na ho**o.

Herakleitos 5.6.2008 13:05

Demagogický článek!

Bartoni, Štěch ať je jakýkoliv, má pravdu. OSVČ neodvádí tak vysoké sociální a zdravotní pojištění, jako zaměstnanec. Většina z nich podniká tkzv. Švarcsystémem a logicky má zájem platit co nejméně. Řada demagogů tvrdí, že za zaměstnance odvádí část pojistného zaměstnavatel. Ano, ale zaměstnec si musí na to vydělat, to nedává zaměstnavatel ze svého. Za pár let, až půjdou OSVČ do důchodu to poznají a budou velmi překvapeni co budou mít za důchod.

Vidlák 5.6.2008 13:13

Re: Demagogický článek!

Ano, důchod OSVČ nebude stát za moc. Většina OSVČ to dobře ví. Je nutno si vytvořit v produktivním věku, vlastní zázemí a zajistit se na stáří. Spoléhat se na stát je ošidné, ať už jste zaměstnanec, nebo OSVČ.

Je smutné, že OSVČ jsou neustále terčem útoků socialistů od dob Špidly. Přitom se jedná o vůbec nejzranitelnější skupinu, nemající žádné závratné příjmy a svádět na ni neúspěchy socialistického státu je jednoduše sprosťárna. OSVČ nejsou organizovány v žádných odborech a to je asi jejich nejhorší "zločin".

Herakleitos 5.6.2008 13:21

Re: Re: Demagogický článek!

Souhlas. Nejvíce to ale postihne ty bývalé 40 -cátníky, kteří podnikají od samého počátku, z nichž někteří si ani pojištění ( důchodové a tehdy nemuseli pro "nízké příjmy") neplatili. Vypadá to na to, že spadnou do sociální sítě a stanou se z nich zákonitě voliči levice.

Öman 5.6.2008 13:58

Re: Re: Re: Demagogický článek!

Jakožto OSVČ a současný 40cátník podnikající od začátku 90tých let slavnostně slibuji, že ač budu na důchod v sociální síti, levici současného typu NIKDY volit nebudu :-).

gerontusinza 5.6.2008 15:07

Ááááááá pán je masochista......Re: Re: Re: Re: Demagogický článek!

račte volit nadále své zlodějské kámoše, já vám zase slibuji že zloděje bez ohledu na politickou příslušnost nakopu rád a dobře.....;-D Jinak vám nevadí ta šílená neschopnost těch vašich vládních pitomců, anebo vám  i dokonce vyhovuje?;-D pak bych vás pasoval na max pasáka v erotickém salonu....;-)

H.K. 5.6.2008 15:53

Re: Ááááááá pán je masochista......Re: Re: Re: Re: Demagogický článek!

Co Vám kdo ukradl?

Fišta 5.6.2008 16:12

Re: Re: Ááááááá pán je masochista......Re: Re: Re: Re: Demagogický článek!

rozum...

Patrik 5.6.2008 17:14

Re: Re: Re: Re: Demagogický článek!

Prosím tě a kdy ty pracuješ?Tady seš od rána do noci?ˇBudu semuset  zeptat kterému podniku patří IP. 8424485

Jan Hus 6.6.2008 0:08

Re: Re: Re: Re: Demagogický článek!

Slavnostní sliby ,slibující blbost,jsou úplně na ......Nám je úplně jedno,koho kdy budete volit,

až budete v sociální síti.Ono v té době už nebude vládnout ODS,a tak se vám i v té síti

možná bude žít docela dobře.S tím asi počítáte,že ?

karel kuba 5.6.2008 15:13

Re: Re: Demagogický článek!

.....    se OSVČ snaží za každou cenu dostat do ztráty, a pro finančák schovává i účtenky z bordelu ...

milan007 5.6.2008 13:26

Re: Demagogický článek!

Cituji  "Ano, ale zaměstnec si musí na to vydělat, to nedává zaměstnavatel ze svého." Můžete mi vysvětlit jak jste přišel na tuhle pitomost??

Kelner 5.6.2008 13:54

Re: Re: Demagogický článek!

Jednoduše. Pan zaměstnavatel bez zaměstnance nevydělá ani korunu.K vytvoření zisku je potřeba jak zaměstnace tak zaměstnavatele. Domnívat se, že zaměstavatel platí daně ze svého je debilita.

Jura Jurax 5.6.2008 14:25

Re: Re: Re: Demagogický článek!

Debilita to je, ale hojně rozšířená - onehdá jsem v hospůdce slyšel jednoho takového alternativně inteligentního, jenž vehementně žádal tluče pěstí do stolu, aby sociální a zdravotní pojištění plně hradili vydřidušští zaměstnavatelé ze svého a nebyl tak tutiž o toto pojištění (de fakto daň) odírán prostý pracující lid. A kolem stolu se mu dostávalo souhlasu a pochvalného mručení, že jako tak se na ty kapitálisty musí a dobře jim tak.

Patrik 5.6.2008 17:18

Re: Re: Re: Re: Demagogický článek!

Kelner má pravdu,tak co píšete za blbosti.Proto si dobré firmy předcházejí své zaměstnance,aby byla spokojenost na obou stranách.

jirka.s. 5.6.2008 18:42

Re: Re: Re: Re: Re: Demagogický článek!

To by mne docela zajímalo, kdo si asi tak může "předcházet" tebe, magorku ! Asi bordelmamá, že? ;-D

Patrik 5.6.2008 20:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Demagogický článek!

Se synem staré běhny se nebavím!!!!!

Sunny 5.6.2008 13:48

Re: Demagogický článek!

Štěch, ať je jakýkoliv, kecá... Když vezmete srovnatelný příjem, odvede i zaměstnanec i OSVČ zhruba stejně. Vysvětlete, prosím, z vašeho pohledu "švarcsystém" u živnostníků... A věta, že zaměstnanec si na odvody musí vydělat, neobstojí. I živnostník si na ně musí vydělat. A nemá za zadkem odbory, aby hájily jeho práva na pravidelné zvyšování mezd, přestávky, příplatky apod. Když živnostník pracuje 12 hodin denně, zaměstnanec se dobře baví: "to je ale vůl..." A s tím důchodem...Nejen OSVČ to poznají. Je jedno, kolik jste už do systému nacpal...Za nějakých 25 let (to se bude týkat i mě) stát prostě nebude mít na důchody peníze.  Budete se potom ptát a hledat viníka? Bez reformy penzijního systému tahle situace nastane. A jak víme, do reformy se nikomu nechce. Ale to už je z jiného soudku...

Öman 5.6.2008 14:12

Re: Demagogický článek!

Kolik režijních zaměstnanců na sebe skutečně vydělá byť jen korunu a přesto za ně zaměstnavatel odvádí nemalou část na pojištění (kupř. jak na sebe vydělá takový státní úředník nebo učitel popř. režijní pracovník soukromé firmy)? Ale to nikoho netrápí, protože je stejně platíme všichni buď z daní, nebo z práce někoho nerežijního. Takže v důsledku se často jedná o peníze, které vydělal někdo jiný, nebo o peníze, které mohly zůstat zaměstnavateli třeba na rozvoj firmy. A ruku na srdce, kolik je různých režijních pracovníků a kolik je těch, kteří skutečně hodnoty tvoří? Takže žvanění, že si zaměstnanec na sebe vždy vydělá (včetně zaměstnaneckých odvodů) je nesmysl.

Jura Jurax 5.6.2008 14:41

Re: Re: Demagogický článek!

Jojo - jen ten, kdo těmahle mozolnatýma dělnickýma rukama taví ocel nebo klade cihlu k cihle, ten pracuje, ostatní jnic užitečného netvoří, ba se i flákají, že ano, Ömane ... netušil jsem že ještě dnes může někdo vyslovit takový názor ... třeba ten učitel - je fakt, že když vzdělával Vás, tak to odflinknul, ale možná měl holt mizerný materiál; režijní pracovník soukromé firmy je třeba ta zpravidla paní, co se stará, abyste dostal výplatu patřičně spočtenou, nebo konstruktér, údržbář a tak dál a podobně - soudíte, že si na sebe nevydělají? A kolik myslíte, že byste si vydělal Vy, kdyby jich nebylo?

Takže žvanění, že si zaměstnanec na sebe vždy vydělá (včetně zaměstnaneckých odvodů) je nesmysl. Není. Protože kdyby si na sebe nevydělal, nebyl by zaměstnancem a rozmnožil by řady nezaměstnaných - platit někoho, kdo na sebe nevydělá, to si může dovolit akorát stát, soukromník ne, chce-li prosperovat.

Patrik 5.6.2008 17:26

Re: Re: Re: Demagogický článek!

Nezbývá než Juro s Vámi souhlasit.

lerak 5.6.2008 13:02

Někdo je tu vůl,ale Štěch to není!

Bude to asi autor, ale ten to zřejmě neví!

vlasta 5.6.2008 13:04

Re: Že by lerak?

;-P

Ja 5.6.2008 13:54

Re: Někdo je tu vůl,ale Štěch to není!

Kdyby blbost kvetla byl bys samej květ.

Jura Jurax 5.6.2008 14:42

Re: Někdo je tu vůl,ale Štěch to není!

Ale nemylte se, Štěch to je, a Vy při vší úctě nejspíš taky ;-D

karlos 5.6.2008 15:53

Re: Někdo je tu vůl,ale Štěch to není!

Štěch je akorát vyžírka .Ten se má setsakra dobře a bez práce.Akorát mele hubou a štve jedny chudé proti druhým stejně bohatým.Zeptejte se Štěcha na majetek a kde k němu přišel.Také jsem kdysi povinně odvaděl penízky odborům.

interantik 5.6.2008 19:35

Re: Re: Někdo je tu vůl,ale Štěch to není!

Rath,Štech,a jeho předchúdce ing Uhlíř /seděl jsem s ním v kanceláři/se vyznačují jedním - nedolétli v předchozím režimu do vysněné mety velkého bosse ,ať v KSČ ,nebo proto že byli z KSČvyloučeni,se prostě jen realizují když mají příležitost ! Je úplně jedno jestli na levici nebo na pravici................! Je to jejich ego . Ještě ,že je socani mají-spolehlivě odrazují normální ,slušné lidi.