28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ladislav N. / iHNed.cz 16.8.2006 12:10

Sociální dávky brání státu investovat

Jan Macháček: Konec legrace 

Sociální dávky brání státu investovat 

Bohuslav Sobotka: Schodek jsem nezavinil. Ale snížím ho

Mirek 16.8.2006 12:05

Re: K článku

Jak to tak čtu, asi budeme muset zase zacinkat klíči, ale minimálně dvaatřicítkami a o palice soudruhů z KSČSSD. Zase mi někdo napište, že to není demokratické.

Mirek 16.8.2006 12:01

Re: Re: Párale,párale, furt lezeme do zadku kapitalistům? Proč to dělaj?

Svatá pravda, Malý Astone.

Ještě mi zde chybí diskutér - odborník nad odborníky- méďa Béďa. To bychom se teprve dozvěděli, jak je to skvělé. Snad se ozve.

Šedovous 16.8.2006 12:01

Pan Páral se ptá :

".....Kdepak jsou skvělé sliby sociální demokracie o stodvacetitisícovém porodném, dalším zvyšování rodičovského příspěvku a dalších sociálních výdobytcích skvěle rostoucí sociálně tržní ekonomiky?..."

A já opovídám, přesně tam kde je  1000  peněz pro důchodce od ODS.

Tohoto pána si čtu v LN se zvláštním zalíbením, ten jeho časopis musí být takové nějaké polticko-ekonomické porno....

Karel008 16.8.2006 11:59

Re: aloisi, splácet to budou ti co levicovou lůzu nevolili, protože pracují. Voliči KSČSSD nemakají, nemají tedy z čeho. Tristní, leč pravdivé.

jomo 16.8.2006 11:45

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bývalý redaktore Rudého Práva

Pot krev a slzy? proč proboha zase? On je nějaký důvod k panice? Během posledních 15 let si lidé utahovali opasky několikrát a vždycky jim někdo sliboval novomodré lepší zítřky. Vy si na to nepamatujete? Ona je válka za Šumavou nebo proč by se porád muselo žít s utaženým opaskem? už neživíme 100 000 ruských vojáků, už se 200 000 našich kluků neválí v základní službě, z nepřátel jsou naši spojenci, do důchodu se chodí pozdějc a furt je situace tak vášnivě kritická? Jděte do prdele, myslete trochu.

jomo 16.8.2006 11:35

Re: Re: Párale,párale, furt lezeme do zadku kapitalistům? Proč to dělaj?

Při současné míře vykořisťování ( jinak se náklad 5 euro na hodinu práce nazvat nedá) na nás časem vyleze něco podobně hnusného jako bolševik. Po pádu východního bloku už ani lidem ve starých zemích EU není třeba podkuřovat a napětí ve společnosti roste stejně jako u nás. Půjde to napříč Evropou a kdoví jak se to vyvine. A zas jen kvůli nenažranosti těch, co sedí u zdrojů. Oni to neodnesou, jsou dost bohatí aby působili kdekoliv na světě. Zůstaneme v tom my,normálni lidi s normálními příjmy. Já nejsem bolševik, zdaleka ne. Ovšem poddanství podporovat nebudu.

Malý Aston 16.8.2006 11:33

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bývalý redaktore Rudého Práva

Optimisticky jsme začali ale zřejmě máte pravdu.

volná sobota 16.8.2006 11:32

Re: K článku

Aleši, musím chtě, nechtě, pochválit s. Sobotku a s. Paroubka, jak dobře zvládli demagogickou propagandu své rozhazovačné politiky a zastrašit vás modrou šancí.

Vaše názory to potvrzují.:-/

jomo 16.8.2006 11:28

Re: Sobotkův balíček

Spíš otec nebo dle zchátralosti pana Párala spíše dědeček

Autor 16.8.2006 11:24

Re: Re: Tak tu máme, co jsme chtěli !

Máte pravdu, za komunisty mluví činy. To nám obyčejným smrtelníkům zbývá síla na pouhé slovní projevy. Komunisté spáchali tolik zločinů, že po roce 1989 měli být za ně popravováni. Ale spravedlnost nosí šátek na očích. Takže až se komouši zase dostanou k moci, tak nás za ty naše pravicové kecy budete věšet? Řekněte!

Ladislav N. 16.8.2006 11:23

Re: Re: Současný komunisto Šejno

O čem chcete diskutovat, když autor napsal pravdu a má informace. Většina diskusí je zde iniciována negramotnými individui, která nemají ani tu nejzákladnější představu o hospodaření státu a o deficitu státního rozpočtu.

Vont 16.8.2006 11:13

Sobotkův balíček

Páral je Páralový manžel  nebo syn?

Malý Aston 16.8.2006 11:05

Re: Párale,párale, furt lezeme do zadku kapitalistům? Proč to dělaj?

Musím velmi nerad s Vámi jako bolševikem souhlasit. Tak jste to pěkně po roce 1948 znárodnili a ti pravičáci Vám to sebrali. Stát nic nemá a je to dobře,stejně by to vedl jako Jakeš. Copak Vám soudruhu osobně dal bolševik a copak Vám ukradli po roce 1989. A kdopak se stará o růst HDP?Bolševici a socani? Kdepak lid pracovitý a svobodný, proč ČEZ který za první půlrok má 16 miliard zisku,tyto prachy nerozdělí těm,kteří platí drahou energii. Ti co na to mají,těm je to jedno. Ti co volili socany nebo bolševika,ti to zaplatí a pak půjdou k Škromachovi pro žebračenku.

Malý Aston 16.8.2006 11:00

Re: K článku

Zase nás strašíte? Když tak pěkně rozumíte ekonomice,napiště nám kolik jsou i ostatní výdaje státu,například na stání správu,na platy byrokratů,kterých jsou plné baráky počínaje okresními,krajskými a konče ministerskými úřady.Proč máme více lidí u policie než za bolševika?Vaše tupá hesla nikoho rozumného nepřesvědčí a Vám Vaše víra jistě postačí i bez psaní blbostí na internet.

jomo 16.8.2006 10:59

Párale,párale, furt lezeme do zadku kapitalistům? Proč to dělaj?

Hlavně, že máme víc luxusních aut na 100 obyvatel než Západní Evropa. Peníze by byly na všechno, kdyby ODS nenechala rozkrást co se dalo, včetně Plzeňského prazdroje. V zemi se směšnými výplatami, stojí zakázky na silnice víc než ve staré EU. Máte pravdu, že mne to nezajímá. Já už platil, tak nebudu dvakrát, když si to státní kráva nechala ukrást jakýmisi "elitkami".

Aleš P. 16.8.2006 10:54

K článku

Požadavky ministerstev jsou nadhodnocené a z těch se pak škrtá,jako každý rok při schvalování rozpočtu.Ani nevidím důvod proč by se nemělo zvyšovat porodné-či mateřská.Největší zátěží ze sociálních výdajů jsou důchody,takže vezmeme těm starým lidem i to poslední z čeho žijí??? At každý ODSák vezme důchod svojí babičce či matce.

jinak  největší štěstí pro naši zemi je ,že nebude naplňen program ODS

Virtuál 16.8.2006 10:42

Malý Aston

Tak nějak to asi je.Boj s hloupostí, potažmo sociálkomunismem, je něco podobného, jako boj Dona Quijota s větrnými mlýny.

Loki_F 16.8.2006 10:41

Re: BuBu - to je opravdu velmi explicitní a výstižná

charakteristika stávajícího "strážce státního měšce" - takto nadefinován jasně pretenduje na titul "Univerzální rektální vytěrák!"

};D

Jimmy Keen 16.8.2006 10:38

To stejně nikoho nezajímá

A vůbec už ne levicové voliče. Prosím Vás, co bude někdy zítra, to je jedno. Teď nám to levičáci slíbili a je to bezvadné. Tož je budem volit. A že na to není, no bóže, on to nějak stát udělá. Nakonec i hospodský Na Růžku mi dá před výplatou pivo na sekeru, tak co se děje. Těch pár intelektuálů a opravdových národohospodářů je minimum, to není voličstvo, nikoho nezajímají. Levičáky zajímá jen to, že jim někdo slibuje modré z nebe.

loula 16.8.2006 10:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bývalý redaktore Rudého Práva

S tím vším také souhlasím, a očekávám, že ODS ve vládě k tomuto řekne jasné slovo. I když to bude bolet. Jsem ale trochu pesimista, protože vládní program "nabízím jenom pot, krev a slzy, abychom válku vyhráli" mohl vyslovit politik Churchilova formátu. Na naší scéně takovou osobnost nevidím. Nehledě k tomu, že ochotu lidí "utáhnout si opasky", která tady  - alespoň se domnívám - byla krátce po sametu, jsme za těch 16 let beznadějně prošustrovali.

alois 16.8.2006 10:31

prožraná země

Voliči KSČSSD, prožrali jste naši zemi, tak koukejte začít splácet!

Loki_F 16.8.2006 10:28

Přestože je to tristní čtení, Vám pane Párale děkuji za toto shrnutí.

Že je to s českou ekonomikou moc zlé, bylo jasné již dávno před volbami, že je to až tak zlé, se v konkrétních obrysech a barvách začíná jako v prezentaci na pomalém PC zobrazovat teprve nyní, jen ty barvy se z obrazu pomalu vytrácejí a žačíná převládat černá…

Mám jeden návrh: Mohl byste v některém příštím článku podobným způsobem rozebrat tuto hrůzu také v číslech? Zvláště zajímavé by bylo shrnutí struktury příjmů a výdajů státního rozpočtu z hlediska populačního (brutto - kdo je (bude) platícím občanem (přispěvatelem do rozpočtu libovolnou formou a kolik) x kdo je (bude) příjemcem (libovolnou formou a kolik)) - vztaženo v absolutních a relativních hodnotách k bilanci.

Stále víc se mi vtírá také myšlenka motivační účelnosti obnovení onoho slavného lešení, které stálo na Staroměstském náměstí před 400 lety, které by pro tuto a každou další špatnou vládu - ministra za ministrem, jejich náměstky, etc. – bylo konečným veřejným hodnotícím jevištěm odcházející vlády a jejich úředníků. Konečný účet za jejich zásluhy o tento stát. Někomu rákoskou na holou, jinému taneček ve smyčce…

Jsme si jist, že i kdyby byla jen místa k stání – třeba i placená, málokdo by si takovou lidovou veselici nechal ujít!

Malý Aston 16.8.2006 10:27

Re: Re: Re: Re: Re: Bývalý redaktore Rudého Práva

Tak jako každá rodina,živnostník nebo malý nebo velký podnikatel má i stát problém s výdaji,které  jsou i když se nic neděje. U státu to jsou mandatorní výdaje u osob nebo firem fixní výdaje. Ty se musí platit každý měsíc i když se nic neděje a nejsou příjmy. Rodina a ostatní to řeší tak,že se snaží tyto výdaje snížit a na druhé straně vydělat peníze nové.Mandatorní výdaje státu jsou dány zákony,které přijímají poslanci a čím více poslanci slibují a rozdávají,tím jsou výdaje státu vyšší a vyšší. Stát nemůže jít do bankrotu,stát si může půjčit a tak se zadlužujeme a zadlužujeme. Jistě budete souhlasit s tím,že každá vláda levá nebo pravá,má za úkol šetřit a hospodařit ekonomicky. Zatím ale žádnou snahu po této ekonomice nevidím,jen další a další dluhy aby občan nepoznal,že stát neřídí ekonomové ale volové.

Vlali 16.8.2006 10:27

Re: Současný komunisto Šejno

Tedy Ladislave vy dneska držíte sranickou linii až z vá jde hrůza. Bývaly doby (a nejsou tak daleko) co se s vámi dalo diskutovat. Teď co jste jen partajník už to je jen zášť a žluč. Škoda míval jste občas snesitelnou pravdu a nutil k zamyšlení.

BuBu 16.8.2006 10:26

Re: Re: Re: Pavle 99 . . .

. . . voliči oranžovo-rudé koalice se rekrutují zpravidla z lidí s nižším vzděláním ! (Já to však říkám jednodušeji : . . . z blbců, kteří jim naletěli) :-P Takže ta "polemyka" - ta souhlasí !

jirka.s. 16.8.2006 10:19

Re: Mně se líbí,

když takové individuum, kterému strejček jetelový generál svěří do ruky maximálně 15 000 Kč, (viz obchodní rejstřík - "ing" Miroslav Šejna)hází miliardama.Zajisté o oněch sumách hovořil už před válkou s okresním hejtmanem a zemským školním inspektorem.

pavel 99 16.8.2006 10:18

Re: Re: Tak tu máme, co jsme chtěli !

co je prosím "..polemyka..."?

Malý Aston 16.8.2006 10:17

Re: Současný komunisto Šejno

Já se domnívám,že zbytečně panu Šejnovi nadáváte. Jistě je o své pravdě přesvědčen a nemáte dostatek argumentů mu jeho víru vyvrátit. Pan Šejna je jen jeden z mnoha,kteří volili ČSSD+KSČM.Kdo věří v boha,kterého nikdo ještě nikdy neviděl,tomu nemůžete dokázat,že není.To je i ta víra bolševiků,komunistů a socanů v lepší zítřky.Ten pravý socialismus a komunismus se tady pokoušel bolševik realizovat 41 let, v Rusku od roku 1918 a pořád nic.Ani tomu Fidelovi a Likašenkovi se nedaří. Jak chcete vyvrátit víru občanů,kteří chtějí aby někdo za ně všechno  vyřešil,nemuseli pracovat,měli se dobře,vše bylo zadarmo?Jak chcete vyvrátit jejich závist,že někdo má více,protože se snaží a on nemá nic? To prostě nejde.A tak se někteří obrací k bohu,někteří k Paroubkovi a někteří jsou přímo pro návrat Jakeše. Proces k poznání je dlouhodobý a nelze jej urychlit. Tak panu Šejnovi nenadávejte,myslí to upřímně.

loula 16.8.2006 10:14

Re: Re: Re: Re: Bývalý redaktore Rudého Práva

Já s vámi naprosto souhlasím, mám pouze jednu připomínku. Stát sestavuje rozpočet, rovná daň podle původního návrhu ODS do rozpočtu přinese minus 100 mld. Já jsem se ptal, jak tento propad státního rozpočtu bude eliminován. Samozřejmě je mnoho odpovědí, od zvýšení schodku po snížení mandatorních výdajů. Je možná také odpověď v tom smyslu, že se totálně mění struktura role státu od ochranářské a pečovatelské role do role vytváření podmínek pro plnou osobní odpovědnost občanů za svoji existenci, a co tato osobní odpovědnost občanů bude všechno zahrnovat, nebo lépe,  jaké náklady přenese stát na bedra občanů. To všechno beru.  Ale toto jsem zatím neslyšel.