28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Plautotypus 16.8.2006 15:38

Re: pane redaktore-správně-lůza již pobrala dost-jen jim utáhněte udidla-vždyt jsme demokraté-at se každý o sebe postará sám-nejlépe bude přesun do 19, století,že se nestydíte-chudí jsou vám protivní,protože jsou líní-větší demagogii jsem neslyšel-mě

O tom autor vůbec nemluvil, jen o tom, že sobotka nasliboval před volbama hory-doly a dobře věděl, že to ekonomika nemůže utáhnout. Oni totiž vůbec nečekali, že by mohli vládnout tak dlouho, aby museli dávat návrh státního rozpočtu....

Inžinier Buľa 16.8.2006 14:44

Re: Re: Re: Re: Re: Párale,párale, furt lezeme do zadku kapitalistům? Proč to dělaj?

Také by mě to zajímalo. Třeba bych se přihlásil, výšezmíněné kvalifikační požadavky myslím splňuji. ;-)

Loki_F 16.8.2006 14:38

Re: Dumont: Pokud jde o předky, nejsem si tím zcela jist.... };D

Vždy následovaly nějaké Lipany, Bílá hora, Chlumec, Mnichov 1938, únor 1948, srpen 1968, listopad 1989... Jistě chápete co tím chci říci!...?

Pan Werich to glosoval: "...a jede se dál, močálem černým, podél bílých skal!"

Puchejř i ten otlemek Sobotka jsou toho důkazem, žel až příliš hmatatelným!

Malík 16.8.2006 14:14

Paroubek si poradí. Vždy, všude a se vším. A s každým!

"Tak podívejte, všechno jde, když se to umí. Z téhle po krk zadlužené republiky udělám ráj na zemi. Chce to jen mi dát důvěru. Já už si s touhle zemí poradím!"

nup 16.8.2006 14:14

Re: Re: K článku

Proč by to nebylo demokratické? Napřed to demokraticky ozkoušíme na Mirkovi, jestli to dobře funguje.

MIrek Šejna 16.8.2006 14:05

dřívesoudruhu Párale,

Vy se ve svém článku podivujete, že roste výnos z daní PO, když ta daň klesá? No to musíte zpět do školy, soudruhu. Daň se totiž platí ze zisku firmy a ten nemá na výši daně PO žádný vliv. Naopak čím vyšší zisk, tím vyšší daň (která je mimochodem rovná a nikoli progresivní už minimálně 14 let). Takže pokud roste ekonomika, rostou zisky, no a tím roste i výběr daně. Letos ovšem v 1.pololetí ten zisk firem byl poněkud nižší, takže se vybralo méně, než za loňský první půlrok.

Předpokládám, že nám tady vysvětlíte, že jakmile bude zavedena daň PO ve výši 15%, budou všichni najednou o 60% ziskovější, aby mohli platit do státní kasy alespoň tolik, kolik zaplatí letos. Hlavně bych rád vyslechl nějakou radu, jak lze pomocí snížené daně PO zvýšit zisk o 60 procent.

Ivča 16.8.2006 13:58

Re: Milá Ivčo,

Tak už se na mě kvůli těm dávkám tolik nedurděte, nikdo vám je nezávidí (ono se totiž stejně brzy ukáže, že na ně stát už nebude mít). Ale stejně vás obdivuju, jak umíte být nad věcí a suše citovat z těch nezáživných dokumentů (to je musíte mít asi dobře nastudované!) a při tom nevidět realitu kolem sebe. Kde prosím vás žijete?

volná sobota 16.8.2006 13:53

Re: Re: Re: Mohl, už jsem se nad tím tady jednou pozastavil,

Proč si neříkáš RUDOVOUS?

Stachanov 16.8.2006 13:26

hlavně by mě zajímalo

co myslel Paroubek tou svou slavnou větou, že státní dluh se nesplácí. Že by měl v rukávu nějaké eso? Přejmenujem se na Moravskou republiku a dluhy vázané na Českou republiku tím zaniknou ? ;-D

Stachanov 16.8.2006 13:20

hlavně by mě zajímalo

co myslel Paroubek tou svou slavnou větou, že státní dluh se nesplácí. Že by měl v rukávu nějaké eso? Přejmenujem se na Moravskou republiku a dluhy vázané na Českou republiku tím zaniknou ? ;-D

Dumont 16.8.2006 13:16

Re: Přestože je to tristní čtení, Vám pane Párale děkuji za toto shrnutí.

Už jsem uvažoval i o obnovení dávné tradice defenestrace. Naši předkové zdaleka nebyli takové ovce jako my. Mluvíte mi z duše R^

Janus 16.8.2006 13:04

Re: Re: Re: Re: Párale,párale, furt lezeme do zadku kapitalistům? Proč to dělaj?

Prosimich, a v jakém oboru řačte podnikat? :-)

karel 16.8.2006 12:57

pane redaktore-správně-lůza již pobrala dost-jen jim utáhněte udidla-vždyt jsme demokraté-at se každý o sebe postará sám-nejlépe bude přesun do 19, století,že se nestydíte-chudí jsou vám protivní,protože jsou líní-větší demagogii jsem neslyšel-měli b

Janus 16.8.2006 12:56

Re: Re: Re: Re: Re: Bývalý redaktore Rudého Práva

Dovolím si rozporovat - ani tak nejde o ekonomickou výhodnost. Hlavní je kapacita sítě - oni by Vás památkáři hnali, kdybyste chtěl vnapř. v barokním objektu provádět úpravy nutné pro provoz veškeré výpočetní techniky vč. odpovídající vzduchotechniky ... ;-)

Šedovous 16.8.2006 12:52

Re: Re: Mohl, už jsem se nad tím tady jednou pozastavil,

ááá výskyt lineárů dnes větší než obvykle. Zase příjdou přívalové deště ?Jaká byla sezona na mouchy ?

Mard 16.8.2006 12:41

Re: Re: Re: Re: Já myslím, že bude ohromná sranda při schvalování rozpočtu:

Též doufám v nové volby.

volná sobota 16.8.2006 12:38

Re: Mohl, už jsem se nad tím tady jednou pozastavil,

Když se pleteš a ještě k tomu to víš, tak proč sem pořád strkáš tu (Y)?

Mard 16.8.2006 12:38

Re: Re: Bolševismus

Jo a zapoměls dodat te debil není debil, ale přímo ty!

loula 16.8.2006 12:36

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bývalý redaktore Rudého Práva

Situace zdaleka není kritická. Ale prostě současný způsob hospodaření není dlouhodobě udržitelný. Zkrátka je třeba před veřejnost předstoupit a říci: Je třeba více dělat a méně žrát. Po zkušenostech, kdy miliardy utekly nejrůznějšími tunely čert ví kam, a nikdo za nic nenese odpovědnost, kdy se tu pomalu vychovala celá jedna generace, která poznala, že práce je ten nejméně vhodný prostředek k obživě, kdy právnická fakulta sama organizuje podvody při přijímacích zkouškách a mafiáni mohou na policii koupit informace podle vlastní úvahy, chci vidět politika, který s tímto předstoupí před veřejnost a hlavně veřejnost přesvědčí. V tom je problém, ne v tom, jestli máme dneska schodek 88 nebo 95 miliard.

Mard 16.8.2006 12:34

Re: Re: Pravé křídlo ČSSD, kam Sobotka patří...

Jediná Sobotkova přednost a důvod proč je ministrem financí je to, že má holou hlavu a Paroubkovi v análu nezůstávají žádné vlasy. Nic víc nic míň. Je to první porevoluční ministr financí bez ekonomického vzdělání.

Šedovous 16.8.2006 12:34

Mohl, už jsem se nad tím tady jednou pozastavil,

zdejší Modrá tlupa už mi vysvětlila jak se pletu...

Tak co máš za problémy starej sporáku...:-Ddelší jazyk nemám...

Mard 16.8.2006 12:33

Re: Jediná cesta

To nejde, pak bys musel střílet bandy zdivočelých romů samopalama a to by EU nedopustila.

Mard 16.8.2006 12:30

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bývalý redaktore Rudého Práva

Jomo, ty máš prdel místo mozku, jinak si tvé příspěvky nedovedu vysvětlit. Přestav si třeba válku na blízkém východě. Sýrie a Irán napadnou Izrael, do toho hned vstoupí Amerika. Podom by cena benzínu mohla stoupnout nad 100 Kč/l. To by znamenalo okamžité silné zdražení všech potravin a základních potřeb, zvýšení cen enerie o cca 100% a propad hospodářství o cca 10-20% HDP. Výběr daní by klesl asi na 20% současného stavu a mandatorní výdaje by díky nezamstnanosti stouply o cca 60-90%. Stát by nemohl dostát svým povinnostem, nikdo by mu nepůjčil, přestaly by se vyplácet důchody, nemocenské a podpory (resp. by se vyplácely zpožděně nebo částečně). To by pak solidarita rychle vzala za své. Chápeš to, nebo ti prdel ještě furt nemyslí?

Michal 16.8.2006 12:26

Re: Re: Re: Párale,párale, furt lezeme do zadku kapitalistům? Proč to dělaj?

Tak na sobě zapracujte tak, abyste mohl vydělávat víc než 5 Euro za hodinu. A nesvádějte svoji neschopnost na jiné.

Sháním u nás v práci kvalifikované zaměstnance, pokud něco umějí, nabízíme jim velmi slušný plat (který mohou navíc vyjednáváním ovlivnit, dokonce se málokdy stane, že chtějí víc než nabízíme!)

 Přesto je neskutečný problém sehnat kohokoliv slušného od uklízečky po ředitele!! To je moje několikaletá zkušenost, a nejen moje, potvrdí to každý manager nebo majitel firmy. Takže nějaké socialistické bludy o hrozivé nezaměstnanosti mě docela rozčilují, zvlášť když k tomu přidají kecy o údajném "spravedlivém zdaňování bohatých"!

Mard 16.8.2006 12:24

Re: Re: Re: Re: Bývalý redaktore Rudého Práva

Astone, to je blbost, bohatý stát. Co to je stát?!? Ať je klidně stát chudý jak kostelní myš, ale lidé v tom státě ať jsou bohatí. Na co jsou lidem nějaké honosné paláce ministerstev? K ničemu. Ministerstva by zásadně měly být na periferii města v novostavbě s kancelářskými prostory a ne v nějakém mramoru na drahém místě v centru. Proč si Microsoft v praze pronajme kancelářskou novostavbu a ne nějaký palác na Staromáku? Protože je to ekonomicky výhodné. Proč mám platit ze svých daní vozové parky ministerstev? Ať jezdí tramvají a metrem, jak ostatní lidé.

Michal 16.8.2006 12:21

Nové volby

Doufejme v ty nové volby, momentálně to vypadá celkem nadějně (pokud nebude podpořena jednobarevná vláda ODS a pokud v druhém pokusu nedostanou soudruzi kýženou 101).

A kdyby se současné preference ODS 41% do těch voleb udržely ... ale to se dostávám asi ke sci-fi.>-

Mard 16.8.2006 12:20

Re: Re: Současný komunisto Šejno

Pro parazita je jedinou představitelou cestou ke slušnému životu, přinutit ty co mají peníze aby jim část dali. Pochopit že to vede k tomu, že ti co mají peníze se pak budou méně snažit aby jich měli dost je pro ně těžké. Já bych taky mohl najmout do firmy lidi, pronajmout další prostory a zvýšit zisk tak 3 x ročně. Ale proč bych to dělal?!? Abych pak musel platit zálohy na daň z příjmu, kdyby náhodou následně byl špatný rok? Tak jsem v klidu, podnikám denně pár hodin, a výnosy mi pokryjou náklady a na konci vyjde malý zisk. Absolutně nemám zájem na snižování nákladů. Když mám koupit kopírku, koupím tu nejlepší a nejdražší a tak je to se vším. Ekonomicky z hlediska státu je to nesmyslné. Kdyby byla rovná 10% daň, tak každý maká a snaží se o maximum. Dnes stačí zajít do fitness a tam samý relaxující podnikatel.

Šedovous 16.8.2006 12:14

Ale Jomo, no tak co to pletete,

Páral nelze do zadku kapitalistům, ale kapitalizovaným komunistům, prostě vykořis´tovat se smí ba přímo musí ,vykořis´tování základ kapitalismu.:-)

Fakt je ten blb bývalý redaktor Rudého Práva !?To by vysvětlovalo mnohé, větší blb už je jen ten Barák a pak ten pitomeček z PPF Pavlík Kohout co si o něm zdejší Pepek Vyskoč pod nickem Ladislav N., myslí, že by měl dělat předsedu vlády...

Mard 16.8.2006 12:12

Re: Re: K článku

Přesně tak. Přebujelý státní a samosprávní aparát je polykačem peněz. Když vidím jaké obrovské budovy plné lidí platíme ze svých daní, tak nemám dobrý pocit. Co řídí nějaké minsterstvo školství, kultury, informatiky, zemědělství, průmyslu?!? To by mohly být malé týmy několika desítek lidí a ne molochy kde spolu s podřízenými organizacemi pracují tisice lidí. Pak dojde k tomu, že nějaká organizace odešle do zahraniční půl miliardy a stát to zjistí skoro až po roce. Rozumím tomu, že se bojí zvýšit nezaměstnanost tím, že by vyházeli polovinu lidí na ulici, ale přece tohle k ničemu nevede.

Ladislav N. 16.8.2006 12:12

Re: Rudovous

Mohl byste přesně citovat s odkazem na zdroj? (Já vím, nemohl...)