29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Eliáš 24.3.2010 22:35

Já myslím, že ODS poškodil především Klaus

Klaus, který je do té míry ješitný, že neunesl poměrně pozitivní hodnocení Topolánka v Bruselu. Mně připadá Topolánek, na rozdíl od Béma, jako normální člověk. Sobotka, stejně jako kdokoli v senátu, mě naprosto nezajímá. Senátory zásadně nevolím ani nevnímám.

J. Láníček 24.3.2010 20:59

No jo, s tím Nečasem to má jednu obrovskou vadu,

do teďka jste co se týká porovnávání odborných a státnických kvalit Topolánka a Paroubka  halasně zdůrazňovali, že je Topolánek na rozdíl od Paroubka velký fešák, kdežto ten Nečas není vůbec žádný playboj. To by byl hrozný handicap,  ten by nebyl volitelný - to voliči prostě neodpouští !

F. Eliáš 24.3.2010 22:38

Re: No jo, s tím Nečasem to má jednu obrovskou vadu,

Proč by měl být politik fešák? Nejsem na chlapy, proto mě jejich fešnost nezajímá. Co mě ale zaráží, je to, že Paroubek působí pozitivně na některé voliče. Buď jsou ti voliči hluší, nebo úplně blbí.

J. Láníček 24.3.2010 22:53

A já se vsadím,

že vy se na beton počítáte mezi ty dobře slyšící a chytré. Jenomže pokud zavedete školné, u doktorů necháte lidi platit všechno přímo na prkno, seberete jim i to ostatní co se ještě dá, bude těch  blbých stále víc, protože na lepší vzdělání mít nebudou. Asi je budete muset zbavit volebního práva, jinak to při vaší inteligenci nevidím !

J. Anděl 24.3.2010 23:28

Re: No jo, s tím Nečasem to má jednu obrovskou vadu,

Nejsem levicový volič, to pro úvod. Ovšem nenahrávejte hloupě panu Láníčkovi tím, že budete snižovat voliče ČSSD. To ničemu nepomůže.

Neznám osobně nikoho, kdo bude ČSSD volit, o kom bych to věděl. To je logické, člověk si podvědomě vybírá podobně smýšlející lidi. Ovšem neznamená to, že by lidé jinak smýšlející museli být nezbytně hlupáky. Mají jiný pohled, žijí v jiné situaci, potýkají se s jinými věcmi. Pochopit je a mít jim co nabídnout je výzva pro politika, který chce získat širší podporu. Pozor, neříkám tím uplácet je. Tím chci říct, že levicový volič požaduje od politika záruku pocitu bezpečí. Otázka nezní, jak tomu voliči vysvětlit, že je hloupý, když ten pocit chce od státu. Je to spíš o tom, jak mu v rámci pravicové politiky nějaké bezpečí nabídnout. Věřím, že to jde i bez nabízení nesplnitelných úplatků.

Ovšem označování protivníka za hlupáka jen vyostří spor a utvrdí voliče v tom, že je správné volit Paroubka, který je za hlupáky neoznačuje.

J. Anděl 24.3.2010 23:29

Re: No jo, s tím Nečasem to má jednu obrovskou vadu,

Doplnění - čestné je pochopit sám toho voliče. Nikoliv si myslet, že je hloupý a přetvařovat se a mazat mu med kolem úst.

K. Voráček 24.3.2010 20:38

Nečas je ten správný...

Autore, ODS má Nečase. Ten by to klidně zvládl, lépe než Topolánek.  Přemysl Sobotka to hreje na presidenta...

M. Matoušek 24.3.2010 12:30

Pak něčemu věřte

Autor článku píše o Přemyslu Sobotkovi coby osobě která volala po odstoupení Topolánka.Ale na jiném místě jsem četl,že zmiňovanou výzvu k odchodu vyřkl Bohuslav Sobotka z ČSSD.Tak teď babo raď......Kdo vlastně vyzval hulvátského Topolánka k odchodu?Ten,nebo onen?A potom věřte novinám a televizi.....ach jóóóóó

R. Sedláček 24.3.2010 16:30

Re: Pak něčemu věřte

Novinářská.etika

J. Anděl 24.3.2010 23:43

Re: Pak něčemu věřte

Věřit?

To novinářům ani politikům z principu nelze.

Existují dva typy studentů - jeden se na zkoušku naučí, co mu učitel ve škole vykládal, druhý se přihlásí do řekněme chemického kroužku a pokusy sám provede, aby si tvrzení ověřil. Do té doby to je předpoklad, na kterém lze stavět, ale nemělo by to být bráno za pravdu.

K novinářům i politikům je navíc nezbytné vždy přistupovat velice obezřetně a kriticky, protože z pozice moci mohou sledovat cíle, které jim mohou bránit referovat o situaci ze svého pohledu maximálně objektivně.