29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Sobotkovy maily podruhé

Světlo světa spatřily další maily, které ho spatřit neměly. Znovu musím připomenout, že jejich získání se pohybuje na hraně, ne-li přímo za hranou zákona, ale stejně, jako nikdo neřešil zákonnost či nezákonnost získání fotografií nahého Topolánka v Itálii a pouze došlo k jeho dehonestaci, měli bychom se, ač to může některé útlocitné a vysoce morální jedince odpuzovat, zajímat o obsah těchto mailů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Čábelka 20.1.2016 11:39

Re: Čip premiér

Budiš dosadím za sebe.

Nejhorším premiérem byl neboštík Gross. Nejprolhanějším hulvátem Zeman. Nejodpornějším Paroubek. Největším naivkou byl a je Špidla. Nejslušnějším Nečas. Nutno uznat, že nejchytřejším a doposud nejlepším byl Klaus.

Příčinou jsou neustále štvanice prováděné všemi stranami proti všem a za každou cenu. Politická špína se vyplavuje, další špína se vymýšlí za cenu odbarvení prádla. Ta zkažená voda se nikdy z té politické pračky nevylila. Tak se nám to prádlo odbarvilo, zešedlo a stále plave v těch splaškách. Bez nové automatické funkční pračky s odvodem špíny do kanalizace a s přívodem vody čisté se čistého a voňavého prádla nedočkáme. Chce to stále nové lidi, kteří se nebojí a nekradou, slušné sekáče co se nezakecají :o)))). Věřím, že po apokalypse se mezi přezivšími ti slušní najdou.

Toť můj názor. Těším se na veřejný linč, asfalt a peří.

P. Čech 20.1.2016 12:47

Re: Čip premiér

Štvanice, prováděné všemi stranami proti všem a za každou cenu se správně jmenují "volná soutěž" politických stran - čl.5 ústavy. Noví lidé, kteří se nebojí a nekradou v politických stranách nenajdete. Na volitelných místech jejich kandidátek již vůbec. Jak říkám, je nutno opustit systém založený na volné soutěži politických stran a nahradit jej volnou soutěží občanů - fyzických osob. A k prvnímu odstavci - nejprolhanějším hulvátem není Zeman, ale Rath a Kalousek. Nečas měl ke slušnosti dost daleko. A nebo považujete za slušné, jak platil svou milenku? A Klaus byl vůbec premiérem nejhorším. Nejenže prošustroval peníze z důchodového účtu tím, že jej přiřadil ke státnímu rozpočtu a připustil rozkradení všeho, co se dalo, ale zradil v zásadním rozporu s ústavním zákonem č.327/1991 sb. mou a i svou vlast, společný stát Čechů a Slováků, v té době ČSFR.

Z. Čábelka 20.1.2016 16:50

Re: Čip premiér

Pane Čechu, děkuji Vám za Váš názor. Co se týče volné soutěže stran,tak hrubé a dodnes nikým neprokázané dehonestující kauzy do slušné soutěže nepočítám. Zde vidím a doplňuji vinu nefungujícího soudního systému a deformovaného právního řádu vč. Ústavy ČR. = Zemana považuji za zakladatele porevoluční špinavé, pomlouvačné politické sprostoty od samého jeho začátku působení v politice. = Nečasovo zblbnutí milenkou neomlouvám ale o jeho politickém pokleslém chování nic jiného neznám. Stále čekám a těším se na výsledek trestních žalob Ištvánovy kauzy. Důvodů k politickému puči tohoto druhu by mohlo být mnohem víc i dříve jen to neprasklo nebo jen málo (viz příklad jedné tlumočnice / netlumočnice ). = Rozpad ČSFR v době jeho gradace jako negativní jsem již neviděl. Co mne mrzelo, že tento rozpad zpomalil ba i zastavil Klasovo úsilí na rekonstrukci státu (viz privatizace "rodinného stříbra" a bank jinými šíbry). Důchodový účet by byl rozpuštěn asi podobně. Bohužel, během dvaceti let se křiklouni tohoto tématu k nápravě a k řešení nijak k tomu nepostavili, protože nechtějí. PS: Jsem rád, že jsme se se Slováky rozešli v míru.

P. Čech 20.1.2016 17:30

Re: Čip premiér

Ústavní zákon č.327/1991 sb. vyžaduje ve svém čl1, odst.2 konání referenda. Cituji "O návrhu na vystoupení České republiky nebo Slovenské republiky z České a Slovenské federativní republiky lze rozhodnout jen referendem". Z toho jednoznačně vyplývá, že nejen činnost Václava Klause, Vladimíra Mečiara, Jána Čarnogurského a Jana Stráského byla protiústavní. Protiústavní bylo vše, co potom následovalo, neboť tento citovaný ústavní zákon pozbyl platnosti až 1.1.1993. Protiústavní tak bylo i vypracovávání a schvalování nových ústav. De jure tak ČSFR mikdy nepřestala existovat, protože, jak jsem již uvedl, její rozbití bylo v rozporu s ústavním pořádkem. Docela by mne zajímal názor Ústavního soudu, ikdyž v této konkrétní věci by asi byl podjatým. Podle mne ČSFR stále existuje, ČR ani SR nejsou v EU, ani členy NATO, Slovensko má neplatnou měnu atd, atd. Se Slováky jsem se z výše uvedených důvodů nikdy nerozešel a považuji je stále za spoluobčany. Naproti tomu, opět z výše uvedených důvodů, považuji Václava Klause a další jmenované za vlastizrádce, bok po boku Edvarda Beneše.

Z. Čábelka 20.1.2016 19:09

Re: Čip premiér

Váš názor respektuji, nezastávám. Opakuji, jsem rád, že se se Slováky nemusíme prát. Důvody dělení a nutné související kroky narušily dynamiku politické reformy. Ostatně dá se domýšlet, že to byl velmi dobře naplánovaný a vyprovokovaný záměr Stb + KGB, který vyhoval všemi možnými dopady. Vzniklá situace bez následků řešení neměla (Slováci ani nechtěli). Rychlé dělení částečně minimalizovalo rozsah možných škod a cílů. Bohužel, odnesla to zmíněná rychlost reforem. Obdivovatel Beneše rozhodně nejsem. Klause zas tak moc nemusím. Je co mu vyčítat. Čas vše ještě ukáže v pravém světle.

PS: Odpovídal jsem jen na Váš dotaz.

Z. Čábelka 20.1.2016 15:54

Re: Čip premiér

S omluvou Lynč

I. Dekyský 20.1.2016 2:16

Nejen hackery

ale především obsahem emailů by se měla zajímat také Policie České republiky. Ta se ovšem, dle svého vlastního přiznání, raději pokouší zlomit přístupová hesla serveru registrovného v USA - poté co byly její žádosti tamními úřady striktně odmítnuty. Opicajti buď nepochopili, že neoprávněné vniknutí do počítačového systému je v USA trestným činem, nebo se domnívají, že je tuzemská placka opravňuje k porušování amerických zákonů. Komedie na entou...

I. Dekyský 20.1.2016 2:19

Re: Nejen hackery

...by se měla zabývat..